Inhoud blog
 • School terug begonnen!
 • einde van de vakantie
 • Test
 • We leven nog
 • Slapen
  Zoeken in blog

  Mijn zeker te bezoeken links
 • blog klooster
 • kloosterkindjes
  het leven van de kindjes in het klooster van Sint-Lievens-Esse
  06-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School terug begonnen!
  Jaja, we zijn weeral september! Op 31 augustus zijn de kindjes op tijd gaan slapen, wat nogal moeilijk was voor Augustien. Stress voor het eerste leerjaar?
  1 september zijn we dan begonnen met een lekker gekookt eitje en 'echte' warme chocomelk! Zowael Augustien als Florentijn zagen dit goed zitten, voor de deur hebben ze dan nog eens geposeerd met hun nieuwe boekentas.

  Op school waren evenveel mama's als kindjes en dus mocht ik nog niet vertrekken, Florentijn zei, 'moeke, je ziet toch dat de moekes ook moeten blijven?'. Als de bel dan eindelijk (voor mij) ging was hij plots minder blij, maar de traantjes waren snel over.

  Omdat het woensdag was, en er bij elke eerste schooldag een receptie hoort voor de ouders was ik om 11 uur al terug op school.
  Florentijn keek niet meer naar me om en Augustien was ook heel blij! Als ik vroeg wat ze in het eerste leerjaar gedaan had was haar antwoord 'We hebben veel moeten vertellen en ik weet niet meer wat de juf allemaal gezegd heeft, alleen dat als we flink zijn we berepunten krijgen en als we veel berepunten hebben krijgen we een cadeautje! Zo geen brol hoor, maar een brooddoos of zo ...'

  donderdag 2 september mocht ik ook weer werken en dus heeft meter ze naar school gebracht; geen traantjes vandaag en om 4 uur bij meter op de dorpel was Augustien haar huiswerk al aan het maken. Zoek de woordjes 'ik'.

  Hopelijk blijft ze altijd zo enthousiast!

  06-09-2010 om 10:28 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde van de vakantie
  Nog 9 keer slapen en het is weer school. Moeke vindt dit leuk, maar Florentijn niet. Hij wil liever nog wat thuis blijven, bij 'mijn moekie' natuurlijk.
  Augustien kijkt vol spanning uit naar het eerste leerjaar (en moeke en vake ook natuurlijk). Ze hebben allebei een nieuwe boekentas, en brooddoos dus moeten we nu juist nog een beetje wachten ...
  Ondertussen genieten we van de laatste week vakantie (als het weer weer beter is zal het echt genieten zijn Smile). Deze week gaan we nog eens met Peter op stap, misschien naar de Gavers?
  Maar Peter is hier nu ook veel om een beetje te schilderen in zijn stuk. De vloer is al grotendeels gevoegd en moeke die zet ondertussen de keuken in elkaar (Meter wordt daar zot van, zij heeft het bad geschilderd).

  En kleine Felix die loopt ondertussen gezellig rond ...

  23-08-2010 om 08:48 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test
  Zouden we het nog eens proberen? Ik weet het niet goed ...
  In elk geval zijn de kindjes al een stuk ouder ondertussen Very Happy maar we zijn wel nog op tijd om de eerste stapjes van Leonard te melden;
  Aan 1 vinger, of een stuk rok stappen is geen enkel probleem. 1 stapje zetten tussen de zetel en de tafel ook niet, maar meer... dat durft hij nog niet hoor! Hopelijk verandert dat snel en hebn ik dan nog de tijd om dat hier te melden.

  Vorige week zijn Augustien, Florentijn en Leonard dan ook gedoopt. Oorspronkelijk was dat niet de bedoeling maar nu Augustien naar het eerste leerjaar gaat en ze zelf graag haar eerste communie wil doen, konden we niet weigeren. Ik vond het een heel mooie mis (zelf gemaakt Smile) en een superleuk feest!

  (Hopelijk) tot volgende week met een nieuw bericht!

  19-08-2010 om 15:42 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We leven nog
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een korte (????) pauze zijn we er weer.

  Ondertussen is Leonardje al 9 maand geworden en heeft hij al 8 tandjes (die heeft hij trouwens al 3 maand, de eerste stond er toen hij net 4 maand geworden was). Hij vindt het heel leuk om rond te kruipen, of aan je handjes te stappen. Zolang hij niet stil moet zitten is hij blij, en stilzitten is dan ook iets dat hij nooit doet. Stoeien met grote broer en grote zus is ook zalig, maar het allerleukste is spelen met moeke haar laptop (daarom zit ik nu te typen met Fn ingedrukt).

  26-02-2010 om 17:50 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen
  Leonard is ondertussen al 5 weken geworden en hij heeft nu al 3 nachten na elkaar tussen 6 en 7 uur aan 1 stuk geslapen. Heel leuk voor mij en misschien is dit het begin van echt doorslapen. Ik hoop het in elk geval.
  Gisteren heeft hij de eerste keer bewust gelachen naar zijn moeke, en hij was ook al wat aan het tateren.
  Donderdag moeten we bij Kind en Gezin gaan, dan weten we ook weer hoeveel hij weegt en hoe groot hij is. Ik ben wel wat nieuwsgierig...
  En, als ik de tijd vind, dan kom ik dat hier zeker meedelen.
  Hij is in elk geval een fijn ventje, met een bruin velleke en voorlopig nog blauwe oogjes en donkerblond haar (het begint al te verbleken en omdat er hij niet veel haar heeft op z'n hoofd en dat dus al blond is lijkt het soms alsof hij geen haar heeft). Als hij uit bad komt, met wat olie in het water zie je zijn haar weer goed, dan is het opnieuw donker.
  Hij heeft ook grote handen (zegt iedereen) en lange tenen (vind ik) die op de tenen van Peter Hubert lijken (zegt hij, met een pute aan het begin van de nagel).

  16-06-2009 om 11:15 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwembrevet
  Augustien gaat sinds september vorig jaar naar de zwemles. Alhoewel ze nog redelijk jong is (Ze was nog geen 4 als ze begon) en ook nogal klein (volgens de officiële meting 2 weken geleden 99,4 cm) wilden we toch dat ze vlug kon zwemmen. Eigenlijk wilden we vooral dat ze niet zou panikeren als ze in het water zou vallen (thuis of ergens anders).
  En dus gebon ze met de lessen bij juf Indra, eerst een 3tal keer een uur, maar wa zagen al vlug dat dit te lang was voor haar dus vanaf dan telkens een half uurtje. Augustien vind het zalig om te gaan zwemmen, ze kijkt heel erg op naar juf Indra en gaat dus altijd met volle goesting zwemmen.
  Er vielen wel nogal veel lessen weg, de juf ging al eens op vakantie, wij ook, het zwembad was een paar keer dicht ... Ze zit nu op beurt 11 van haar 12 beurtenkaart.
  En ... jaja, Augustien heeft haar brevet 25 m rugcrawl!
  Sinds vorige les zwemt ze weer een uur, dat lukt nu beter (ze is al wat ouder ook natuurlijk) en ze heeft 10 lengten van 25 m gezwommen op 45 minuten tijd. Amai, ik vind dat heel flink. En als ze dan nog eens van de grote springplank springt in het midden van het zwembad en dan mooi naar de kant zwemt is dat soms wel een grappig zicht. Vake zei het ook al, als augustien dat in een ander zwembad zou doen zou de redder wel even opkijken.

  Dus een dikke proficiat voor Augustien en haar eerst 'diploma' zoals ze het zelf noemt.

  16-06-2009 om 10:50 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustien en haar duim
  Na de eerste controle bij de tandarts, zo een 6 maand geleden, wisten we dat Augustien best niet te lang meer zou duimzuigen. Zelf zie ik nog niets aan haar tandjes, maar ik ben dan ook geen kenner. Augustien was er dan ook zelf direct van overtuigd om te stoppen met duimen, maar vanzelf is dat toch niet zo simpel. Deze week ben ik dan bij de apotheker geweest om een flesje Byte-X, een verschrikkelijk slecht soort nagellak om op je nageltje te doen, het is zo slecht dat je niet meer wil zuigen.Dat is toch de theorie (die mij Nonkel Kobe, Pieter, mij en nog wel enkele die ik ken niet gewerkt heeft). Maar weer was Augustien overtuigd dat ze zou stoppen, en ja hoor, voorlopig lijkt het heel goed te werken, ik heb ze van de ganse week nog niet zien duimen, ook 's nachts niet. Proficiat dus aan Augustien!!!

  29-05-2009 om 12:24 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard
  Jaja, Ons Leonardje is geboren, al 2 en een halve week! Eindelijk heb ik eens de tijd om hier nog een berichtje te zetten. Hopelijk zal het beteren en kan ik hier af en toe iets 'posten' maar ik vrees er een beetje voor, we zullen wel zien.

  Leonard is een braaf ventje, die je bijna niet hoort (behalve nu). Hij heeft wel zoals zijn grote broer en zus wat last van overgeven (tja, ze hebben dan ook 9 maand een voorbeeld gehad, wat kan ik dan verwachten?) en nu drinkt hij dus Nan AR melk. Hij drinkt er wel iets minder van dan de gewone Nan. 6 flesjes van 120 (maar daar blijft altijd 30 à 40 ml over). Verder is hij al flink bijgekomen, bij de geboorte woog hij 3010 gr voor 50 cm, dan is hij een 80 gr afgevallen maar ondertussen weegt hij al 3200gr. Dus flink! Ook bij dr Lagasse, de kinderarts is hij volledig goedgekeurd, 'ne straffen' die zijn hoofdje al flink rechthoud, een duidelijke stapreflex, ...
  In zijn slaap, na een flesje kan hij al heel mooi lachen, nog enkele weken wachten tot dat eerste bewuste lachje, ik kijk er al naar uit!

  Nu ga ik hem eerst wat troosten, waarschijnlijk moet er nog een boertje komen.

  25-05-2009 om 10:33 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musical
  Zaterdag heeft Augustien opgetreden in de musical van de school. Ze speelden Intepedinte, en het was heel mooi. Alle kindjes deden mee, van de peuters tot de 'grote' van het 6e leerjaar. Iedereen was mooi verkleed, het podium zag er prachtig uit en het was dus een leuke avond, zowel voor ons als voor de kindjes. Alleen Florentijn vond het soms iets minder leuk, hij wou namelijk meedoen, maar daar is hij nog wat te jong voor. Sinds vorige week zegt hij elke dag verschillende keren 'ikke kool gaan', hij wil dus mee met Augustien naar school, maar daarvoor moet hij nog wachten tot 1 september. En ondertussen wachten we verder op ons kleine broertje (dat niet luistert naar grote broer, want Florentijn zegt elke dag wel eens 'babytje nu geboren worden', of hij steekt z'n vinger in m'n navel en zegt 'hieruit komen').

  27-04-2009 om 13:30 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen zin om naar school te gaan
  Weeral enkele dagen school, maar Augustien heeft niet veel zin, ze blijft liever thuis bij moeke (om te wachten tot wanneer haar broertje geboren wordt, maar dat kan nog wel even duren). Florentijn vertelt dan weer dat hij wel naar school gaat, maar daarvoor is hij nog wat te jong natuurlijk. Gelukkig ging het gisteren al wat beter (alhoewel het eerste wat ze zei 'ik ga vandaag niet naar school hé' was) en is ze met veel goesting vertrokken.
  Vandaag, woensdag, had ze dan weer superveel zin om te gaan, en ze zijn in het zaaltje gaan oefenen voor de musical zaterdag. Ik ben al nieuwsgierig om het te zien.
  Florentijn was vandaag niet goed gezind, ik heb hem deze morgen moeten wakker maken want we moesten peter halen bij de dokter (nonkel Kobe is weg met de auto), en onze Florentijn zijn ochtendhumeur duurt nu al de ganse voormiddag ...

  22-04-2009 om 12:50 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/06-21/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 09/03-15/03 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!