Scampi van de chef in roomsaus
. Winkelen: 1 kg ongekookte gepelde scampi (het darmkanaal gezuiverd)
Cocosmelk of room (400 gr)
1 fijngehakte ui
4 tot 5 teentjes gehakte knoflook
1 fijngehakte appel
1 eetlepel taotjo sambal (1 koffielepel) of sambal oelek (1 mespuntje)
1 eetlepel honing
Tomatenpuree
bouillonblokje
Boter
Smelt
boter in een diepe pan en doe de fijngesnipperde ui, knoflook en appel
in. Laat zachtjes garen en voeg er daarna een eetlepel tomatenpuree,
een bouillonblokje en een eetlepel honing bij. Laat nog even verder
sudderen en doe er de scampi bij en een klein beetje water. Laat heel
zachtjes verder stoven tot de scampi gaar zijn (niet meer glazig). Zet
het vuur wat hoger en doe er de cocosmelk bij. Als de cocosmelk aandikt
is het gerecht klaar.
Suggestie: opdienen met aardappelpuree of met gekookte pandanrijst.
|