Konijn met pruimen
Winkelen: Heel konijn
Zout en peper
Gemalen komijn
3 uien
Pakje gedroogde pruimen
Laat
een heel konijn door de slager in stukken snijden of koop een gesneden
konijn in de supermarkt. Kruid het vlees met zout en peper, bak de
stukken in boter tot ze licht bruin zijn. Haal het vlees uit de pot en
laat het even rusten. Doe in de pot drie grote gesnipperde uien en bak
deze tot ze beginnen te kleuren. Nu mag het vlees er weer bij en ook de
helft van een pakje gedroogde pruimen. Doe er een snuifje gemalen
komijn bij. Zet alles tot bijna onder water en laat drie kwartier
stoven. De andere helft van het pakje pruimen mag er nu ook bij. Proef
van de saus en doe er eventueel nog wat zout en peper bij. Laat nog 10
minuutjes stoven op een zacht vuurtje.
Suggestie: Opdienen met gekookte aardappelen of frieten.
|