Ingrediënten: 500 gram bloem 350 cc lauwe melk 1 zakje instant gist 1 theelepel zout 1 eetlepel suiker 1 ei Olie om te bakken. Bloemsuiker als garnituur (+ eventueel wat kaneel)
Bereiding: Meng bloem, gist, suiker en zout door elkaar in een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden, breek er het ei in en giet er de lauwe melk bij. Meng met een mixer met deeghaken tot een glad deeg. Laat het deeg ongeveer 3/4 uur rijzen tot zijn dubbel volume. Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden. Maak bolletjes van het deeg met twee lepels (gedoopt in olie) of een roomijsschepper. Bak maximum 5 stuks per keer in ongeveer 6 minuten gaar. Draai af en toe even om zodat ze gelijkmatig een goudgele kleur krijgen. Bestrooi bij het opdienen royaal met poedersuiker (eventueel ook met een snuifje kaneel)
Reacties op bericht (4)
08-10-2013
Lekker
Had dit nog nooit zelf geprobeerd. Leuk om te doen en lekker!