Lekker koken
Inhoud blog
  • MEER RECEPTEN VOOR LEKKER KOKEN
  • Appelflensjes - appelpannenkoek
  • Spekpannenkoeken
  • Smoutebollen
  • Komkommersoep
  • Hazenrug
  • Tong in Madeirasaus
  • Zalm met rucola en eiernoedels
  • Polakfilet picasso
  • Scampi van de chef in roomsaus
  • Tijgergarnalen in boter en knoflook
  • Preirolletjes met zalm
  • Witloofrolletjes met kaassaus
  • Warme geitenkaas met appeltjes
  • Kruidig gegrild spek
  • Couscous
  • Spaghetti bolognese
  • Varkensmedaillon
  • Konijn met pruimen
  • Steack
  • Rijstpap met kip en gember
  • Kipfilet met kokosmelk
  • Gefileerde kippenbout
  • Kippenfilet met provencaalse saus
  • Gebraden kippenvleugeltjes
  • Eendenborst met sinaasappelsaus
  • Bier? Wijn? of liever iets anders?
  • Nagerechten
  • TOP 100 CULINAIR
  • Keukentermen
  • Forel in Papillotte
  • Italiaanse pastasaus
  • Groenten leren eten
  • Perlagrek - pain a la grecque
  • Garnalensaus
  • Sausen
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Vlaamse hutsepot
  • Tarte-tatin
  • Hoe dek je een tafel?
  • Gedrag aan tafel
  • Het oog wil ook wat
  • Tiramisu
  • Recepten uit mijn eigen keuken
  • Word je daar niet dik van?

    Zoeken in blog


    Gastenboek
  • Kefir
  • Deelnemen aan SOS Piet
  • *
  • Kookmaterialen
  • lekker!!!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Zoeken met Google



    Welkom op mijn blog!

    Rondvraag / Poll
    Wat is uw favoriete keuken
    Chinees
    Italiaans
    Frans
    Exotisch
    Bekijk resultaat


    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    willibrord
    www.bloggen.be/willibr

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Kookrecepten van Fons Dehouwer
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazenrug
    Ingrediënten:
     
    Hazenrug, peper, zout, ananassap, frambozenazijn, knoflook, laurier, citroentijm, veenbessenconfituur, verse veenbessen, porto, room. groentenbouillon.
     
     
    Werkwijze:
     
    Eerst en vooral gaan we de haas een nachtje marineren in ananassap (mag uit een fles of blik zijn) + wat frambozenazijn + een knoflookteentje + enkele blaadjes laurier en wat citroentijm.
     
    Droog ’s anderendaags dehazenrug volledig droog met keukenpapier.
     
    Kruid de haas met zout en peper en laat 20 minuten rusten.
     
    Verwarm uw oven tot 180 graden.
     
    Doe boter in een gewone pan (dus niet antikleef) en verwarm tot ze niet meer schuimt en licht bruin wordt. Bak de haas 2,5 minuut aan beide zijden.
     
    Leg de hazenrug in een ovenschotel, dek af met aluminiumfolie en plaats nog 13 à 15 minuten in de hete oven. (het vlees moet nog rozé zijn van binnen)
     
    Maak het aanbaksel van de pan los met wat porto, groentenbouillon een eetlepel veenbessenconfituur en wat room.
    Laat de saus even inkoken. Proef en breng eventueel nog meer op smaak.
    Doe bij de saus net voor het opdienen wat veenbesjes en roer er een klompje boter doorheen.
     
    De hazenrug in schijfjes snijden  en naperen met saus alvorens op te dienen.
     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Welkom op mijn blog!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dam1
    www.bloggen.be/dam1

    Archief per week
  • 07/09-13/09 2015
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012

    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Hertenvlees (ellen)
        op MEER RECEPTEN VOOR LEKKER KOKEN
  • Lekker (Haese)
        op Smoutebollen
  • Lekker (Haese)
        op Smoutebollen
  • Heerlijk recept (erik)
        op Smoutebollen
  • Heerlijk (Ramon )
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • heerlijk! (Hans van dalen)
        op Kruidig gegrild spek
  • appelbollen (jvbobm)
        op Nagerechten
  • fons dehouwer (jvbobm)
        op Smoutebollen
  • appelflensjes (jvbobm)
        op Appelflensjes - appelpannenkoek
  • Heerlijk (jvbobm)
        op Gefileerde kippenbout
  • Smoothie recepten (jvbobm)
        op Polakfilet picasso
  • Het ziet er heerlijk uit;) (Wat Eten We Vanavond?)
        op Polakfilet picasso
  • lekkere recepten (leonie)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Heerlijk (Marco)
        op Zalm met rucola en eiernoedels
  • zalig (eliza)
        op Zalm met rucola en eiernoedels
  • Eten (Denny)
        op Scampi van de chef in roomsaus
  • Lekker (Myriam)
        op Scampi van de chef in roomsaus
  • Mooie jeugd!!! (Droomgeliefde)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • mmm... (catherine)
        op Vlaamse hutsepot
  • Hoi Fons (Seppe en Ann)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Heerlijk (Christina)
        op Tarte-tatin
  • lekker hoor... (Sjoerd Zomers)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Fijne recepten (Leo)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Lekkere recepten (Dieter)
        op TOP 100 CULINAIR
  • hallo (gismo)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Ga zo door! (Ellen)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • recepten (sunny)
        op Recepten uit mijn eigen keuken

  • Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • Bereken uw BMI en dieet online


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs