Lekker koken
Inhoud blog
  • MEER RECEPTEN VOOR LEKKER KOKEN
  • Linkpagina
  • Appelflensjes - appelpannenkoek
  • Spekpannenkoeken
  • Smoutebollen
  • Komkommersoep
  • Hazenrug
  • Tong in Madeirasaus
  • Zalm met rucola en eiernoedels
  • Polakfilet picasso
  • Scampi van de chef in roomsaus
  • Tijgergarnalen in boter en knoflook
  • Preirolletjes met zalm
  • Witloofrolletjes met kaassaus
  • Warme geitenkaas met appeltjes
  • Kruidig gegrild spek
  • Couscous
  • Spaghetti bolognese
  • Varkensmedaillon
  • Konijn met pruimen
  • Steack
  • Rijstpap met kip en gember
  • Kipfilet met kokosmelk
  • Gefileerde kippenbout
  • Kippenfilet met provencaalse saus
  • Gebraden kippenvleugeltjes
  • Eendenborst met sinaasappelsaus
  • Bier? Wijn? of liever iets anders?
  • Nagerechten
  • TOP 100 CULINAIR
  • Keukentermen
  • Forel in Papillotte
  • Italiaanse pastasaus
  • Groenten leren eten
  • Perlagrek - pain a la grecque
  • Garnalensaus
  • Sausen
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Vlaamse hutsepot
  • Tarte-tatin
  • Hoe dek je een tafel?
  • Gedrag aan tafel
  • Het oog wil ook wat
  • Tiramisu
  • Recepten uit mijn eigen keuken
  • Word je daar niet dik van?

    Zoeken in blog


    Gastenboek
  • Kefir
  • Deelnemen aan SOS Piet
  • *
  • Kookmaterialen
  • lekker!!!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Zoeken met Google



    Welkom op mijn blog!

    Rondvraag / Poll
    Wat is uw favoriete keuken
    Chinees
    Italiaans
    Frans
    Exotisch
    Bekijk resultaat


    Nieuws GVA
  • N-VA kiest voor sp.a en Open Vld in Mortsel
  • Tommelein investeert twee miljoen euro in drijvende zonnepanelen op plassen van Sibelco
  • Samen met flitsmarathon voerde politie een geheim experiment uit op alle bestuurders
  • NMBS bekijkt of Eurostar halte kan krijgen in Antwerpen-Centraal
  • DISCUSSIE. Een uur Engels in plaats van Frans?
  • Warme choco, spek en eieren op Astridplein voor Dag van de Jeugdbeweging
  • Op sleeptouw door het levende verleden van onze Kempen: Nacht van Kempens Erfgoed geven historie kleur
  • Oud-burgemeester van Hove keert terug naar bestuur, maar dit keer als schepen
  • Goed nieuws rond werkzaamheden centrum Oostmalle: “Heraanleg vordert vlot dankzij het droge weer”
  • Verkeersdeskundige gooit brokstukken van brug op E313: twee jaar voorwaardelijk

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dansrustroest
    www.bloggen.be/dansrus

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Kookrecepten van Fons Dehouwer
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu
    Ingrediënten voor 6 personen
     
    1 grote kop koffie
    3 grote eieren, splitsen in dooiers en eiwit
    bloemsuiker
    300 gram Mascarponekaas
    3 eetlepels Amaretto of rum
    1 doos lange vingers (boudoirs)
    Cacaopoeder
     
     
    Bereiding
     
    Klop de eidooiers met 4 eetlepels  bloemsuiker tot een dikke witgele massa.
     
    Roer de Mascarponekaas los met 1 eetlepel amaretto of rum en spatel dit dan luchtig door het dooier-suikermengsel.
     
    Klop de 3 eiwitten stijf en schep het schuim luchtig door het mascarponemengsel.
     
    Meng in de koffie  2 eetlepels Amaretto of rum en giet in een diep bord.
     
    Dompel de lange vingers daarin onder en laat ze even wat koffie opzuigen. Niet te lang, zodat ze niet  slap of te vochtig worden.
     
    Leg de helft van de koekjes tegen elkaar en met de gesuikerde kant naar onder, op de bodem van een rechthoekige schaal van ong. 2 l inhoud.
     
    Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk de bovenkant glad.
     
    Verdeel nu de overige helft lange vingers op dezelfde manier hierover en schep daar de rest van het mascarponemengsel op.
     
    Bovenkant gladstrijken.
     
    Bestuif met cacaopoeder en dek af met plastiekfolie.
     
    Laat alles minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

    02-12-2012, 00:00 geschreven door Fons  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (46 Stemmen)
    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten uit mijn eigen keuken

                  .

    Culinair top 100  
                                                                                         
    SNEL AFSLANKEN

    Top 20 Culinair                                                               
                                                                                          AFSLANKEN ZONDER HONGER
    KLIK HIER VOOR NOG MEER RECEPTEN 

    .

    .

                                                                
    .

    Al van in mijn kindertijd was koken een passie voor mij.

    Indien ik vertel hoe jong ik was toen ik voor de eerste keer aan het kookfornuis stond zullen de meeste van jullie ongeloofwaardig hun wenkbrauwen fronsen.

    Wij woonden vroeger in de bossen van Beerse. Mijn vader was boswachter en waakte over een domein van meer dan 60 hectaren maar beheerde een jachtgebied dat eigenlijk bijna dubbel zo groot was. In die tijd, de vijftiger jaren, groeiden in de bossen en de weiden nog heerlijke wilde paddestoelen, champignons, cantharellen, eekhorentjesbrood, bosbessen enz…


     

                                                
            
    Vanaf mijn zesde jaar kende ik al wat in het wild eetbaar was en wist ik de culinaire smaken daarvan te waarderen. Ik stapte heel alleen door de bossen en de weiden, opzoek naar die lekkere natuurlijke paddestoelen. Ik reinigde ze en bakte ze in een omelet of met wat zout en peper in echte boerenboter. Het was een heerlijke lekkernij bij de boterham.

    De zin voor lekker eten en koken is mij altijd bijgebleven en is samen met mijn eigen persoonlijkheid steeds blijven groeien. Ooit was koken een ware passie voor mij.

    Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik vroeger, in mijn jeugd, een heel andere visie had op koken dan nu. Vroeger maakte ik vele van mijn gerechten op smaak met kruiden die al of niet bij elkaar pasten. Thans probeer ik op een meer natuurlijke en gezondere manier smaak te geven aan mijn gerechten. Als ik al eens kruiden gebruik is het om het gerecht een unieke touch te geven en zo de natuurlijke smaken nog wat te benadrukken.

    Koken hoeft niet moeilijk te zijn maar een goede kok is een kunstenaar. Ik vergelijk hem in niet meer of niet mindere mate met een toondichter die met heel eenvoudige woorden en muzieknoten een mooi lied weet te componeren. De kok maakt vaak met heel eenvoudige ingrediënten een mooie en hemelse lekkernij.

                                                    


    Ik kijk soms meewarig naar huiskoks die ingewikkelde kookboeken raadplegen om, wanneer er gasten komen, een al dan niet geslaagd diner op tafel te zetten, of naar kookprogramma’s op de TV met als enig doel reclame te maken voor olie of andere keukeningrediënten.

    Zelf kijk ik nooit naar de recepten in een kookboek. Hooguit raadpleeg ik de foto’s om inspiratie en ideeën op te doen. Mijn ondervinding met kookboeken is dat er meestal vele recepten in staan die eigenlijk nooit echt zijn uitgeprobeerd en slechts op papier zijn samengesteld als bladvulling.

    Ik ga u dan ook geen opsomming geven van allerlei onnodige informatie en tal van recepten. Ik wil ook geen volledig diner samenstellen. Ook geen opsomming van traditionele gerechten. Gewoon de dingen die ik af en toe zelf klaarmaak als er vrienden op bezoek komen of die ik bereid als ik zelf eens lekker wil eten.

    Enkele basisweetjes voor het creëren van sausen en gerechten zijn natuurlijk een noodzaak. Je kunt die basisweetjes op een oneindig aantal gerechten en variaties toepassen want uiteindelijk komt alles op hetzelfde neer. Mijn leuze is altijd “Kook zo lekker mogelijk op een zo eenvoudig mogelijke manier” en “Tracht de natuurlijke smaak van de ingrediënten zoveel mogelijk te benutten”.

    Heel belangrijk is dat een gerecht mooi wordt opgediend. Toch is het spijtig dat vele grote koks soms te veel aandacht besteden aan het uitzicht en minder aan de kwaliteit van het eten. Soms echter is het omgekeerde ook waar.

    Toch zegt de algemene regel dat in volgorde eerst het uitzicht, dan de geur en pas later de smaak een belangrijke rol spelen.

    Ik persoonlijk vind ze alle drie evenwaardig. Een gerecht moet mooi zijn, geurig en smaakvol. Geen enkele van deze drie is minder belangrijk dan de andere.

    Voor de bereiding van mijn gerechten ga ik in de meeste gevallen niet de exacte hoeveelheid aan ingrediënten opnoemen. Ik denk dat iedereen genoeg basiskennis heeft betreffende koken om in te schatten hoeveel van een bepaald product mag gebruikt worden en... persoonlijke smaken varieren nog al eens. Je vindt dus meestal alleen een lijstje van wat je in huis moet hebben om een bepaald gerecht klaar te maken.


    Bekijk ook eens de volgende websites:

     




    .



    .








    -------------------------------------------------------------------



    01-12-2012, 00:00 geschreven door Fons  

    Reageer (9)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (724 Stemmen)
    06-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Word je daar niet dik van?

    Wie graag lekker eet heeft meestel een beetje last om zijn overgewicht te beheersen. Wees dus zuinig op je etentjes en feest vooral niet elke dag.

    Af en toe eens lekker en uitbundig eten kan geen kwaad maar het wordt gevaarlijk als je dat elke dag zou doen. Ga na elke uitspatting even op de weegschaal staan en zorg dat iedere kilo die er is bijgekomen ook zo snel mogelijk weer wordt weggewerkt.

    Ik zelf houd mijn gewicht onder controle met Herbalife maaltijdvervangers. Herbalife is de gezondste voeding die je maar kunt indenken en bovendien ook het gemakkelijkste dieet om je gewicht onder controle te houden.
    ’s Morgens en ’s middags drink ik een heerlijksmakende milkshake en ’s avonds kan ik gewoon alles eten. Het avondeten is voor mij natuurlijk iedere dag weer een echt feest.


    Over Herbalife bestaan er vele vooroordelen. Het is helemaal geen vermageringsmiddel en ook geen medicament. Sommige mensen eten het zelfs om aan te komen of gewoon als snel en voedzaam ontbijt. Je kunt het best vergelijken met babyvoeding maar dan aangepast voor volwassenen. In ieder geval is Herbalife een modern en ideaal middel om je lichaam je hele leven lang vitaal en gezond te houden. En... het valt op dat mensen met Herbalife hun jeugdige uitstraling blijven behouden tot op hoge leeftijd. Kortom, je blijft jong.
    Herbalife mag je jaren blijven gebruiken,  houdt je kerngezond en geeft je bijzonder veel energie.

    Bovendien heeft Herbalife fantastische niewe voedingssupplementen voor meer energie
    NRG - voedingssupplement met Guarana
    LIFTOFF - nieuwe energiedrank met caffeïne, Guarana en Ginseng.











    ----------------------------

    06-11-2012, 00:00 geschreven door Fons  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (39 Stemmen)
    Welkom op mijn blog!

    Over mijzelf
    Ik ben Fons Dehouwer
    Ik ben een man en woon in Turnhout (België) en mijn beroep is Voedingsconsulent.
    Ik ben geboren op 22/03/1947 en ben nu dus 71 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Contact met mijn kinderen - praten - werken - schrijven - koken.
    Ik straal een natuurlijk vertrouwen uit en heb daardoor de bijzondere eigenschap mensen te kunnen motiveren en te overtu

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    heiligerita
    www.bloggen.be/heilige

    Archief per week
  • 07/09-13/09 2015
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012

    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Full marks!Garage pass Kevin Durant get points (Bobbygob)
        op Nagerechten
  • pfizer viagra otc (VitaBon)
        op Warme geitenkaas met appeltjes
  • 20180102caihuali (20180102caihuali)
        op Nagerechten
  • Hertenvlees (ellen)
        op MEER RECEPTEN VOOR LEKKER KOKEN
  • Lekker (Haese)
        op Smoutebollen
  • Lekker (Haese)
        op Smoutebollen
  • lekker! (Gerd)
        op Spekpannenkoeken
  • Heerlijk recept (erik)
        op Smoutebollen
  • Heerlijk (Ramon )
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • heerlijk! (Hans van dalen)
        op Kruidig gegrild spek
  • appelbollen (jvbobm)
        op Nagerechten
  • fons dehouwer (jvbobm)
        op Smoutebollen
  • appelflensjes (jvbobm)
        op Appelflensjes - appelpannenkoek
  • Heerlijk (jvbobm)
        op Gefileerde kippenbout
  • Smoothie recepten (jvbobm)
        op Polakfilet picasso
  • Het ziet er heerlijk uit;) (Wat Eten We Vanavond?)
        op Polakfilet picasso
  • hi (vincent)
        op Polakfilet picasso
  • lekkere recepten (leonie)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Heerlijk (Marco)
        op Zalm met rucola en eiernoedels
  • zalig (eliza)
        op Zalm met rucola en eiernoedels
  • Eten (Denny)
        op Scampi van de chef in roomsaus
  • Lekker (Myriam)
        op Scampi van de chef in roomsaus
  • Mooie jeugd!!! (Droomgeliefde)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • mmm... (catherine)
        op Vlaamse hutsepot
  • Hoi Fons (Seppe en Ann)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Heerlijk (Christina)
        op Tarte-tatin
  • lekker hoor... (Sjoerd Zomers)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Fijne recepten (Leo)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Lekkere recepten (Dieter)
        op TOP 100 CULINAIR
  • hallo (gismo)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Ga zo door! (Ellen)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • recepten (sunny)
        op Recepten uit mijn eigen keuken

  • Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • Bereken uw BMI en dieet online


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!