Keukengeheim

Welkom op keukengeheim



Mijn favorieten
  • Culinair advies
  • Wijnadvies
  • Asian Food
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Inhoud blog
  • Signeersessie op de Boekenbeurs
  • Morgen signeren op de boekenbeurs
  • Zondag signeer ik op de Boekenbeurs in Antwerpen.
  • Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!
  • Culinaire Ambiance op Keukengeheim

    Archief per maand
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Zoeken met Google



    Gratis Online Kookadvies op www.keukengeheim.com
    Koken moet Leuk zijn!
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle Peperroomsaus op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Ik zal het zeer kort houden vandaag,de griep heeft toegeslagen bij mij en de familie.

    Vandaag krijgen jullie het recept voor een snelle Steak met Peperroom.Normaal is peperroomsaus met bruine fond maar het kan ook vlugger op deze manier.

    Het recept:

    2 steaks

    1 soeplepel groene peperbolletjes 200 ml room 2 eetlepels vetstof  2 eetlepels whiskey  peper  half kopje water zout

    Bereidingswijze

    1. Bak de steak goed aan in een goede pan

    2. Haal de steak uit de pan

    3. Doe een half glas water in de pan, zodat dit kan mengen met het aanbaksel van de steak

    4. Voeg een soeplepel peperbolletjes bij

    5. Laat goed inkoken terwijl je blijft roeren

    6. Doe er de room bij en roer goed, kruid bij met peper

    7. Doe er nog een scheutje whiskey in

    8. Leg het vlees terug in de saus en serveer onmiddellijk
    Zo mensen,ik kruip terug in mijn bed

    Tot morgen!
    Sam
    www.keukengeheim.com




    10-12-2007, 08:33 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
    09-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Fazantenfilets op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Iedereen denkt dat wild bereiden verschrikkelijk moeilijk is.

    Dat kan moeilijk zijn als je bv een fazant op het been bereid,als je  niet  veel ervaring hebt is het inderdaad niet zo eenvoudig om de juiste gaartijd te kennen,het is vlug te hard gebakken en uitgedroogt.

    Maar je kan eenvoudig filets van fazant,haas of ander wild klaarmaken zonder al teveel kennis en ervaring.

    Het volgend recept voor Fazant met KOOl is makkelijk en lekker.

    Ik probeer in deze blog recepten te geven die kookliefhebbers zonder veel ervaring en keukenapparatuur  kunnen maken,koken hoeft niet altijd gecompliceerd te zijn!

    Je kan zoals steeds de hele dag terecht op mijn website www.keukengeheim.com waar ik jullie culinaire vragen beantwoord(het is GRATIS en SNEL)

    Het recept:

    4 fazantenfilets
    8 dunne sneetjes gerookt spek
    boter
    1 groene kool
    30 cl room
    sap van 1 citroen
    12 jeneverbessen
    paprika
    peper en zout
    Bereidingswijze:
    Kruid de fazantenfilet met peper en zout en omring ze met twee sneetjes spek.
    Verwijder de beschadigde kookbladeren.
    Was de kool en snijd de bladeren in reepjes.
    Laat de koolreepjes 20 minuten blancheren in kokend water met een snuifje zout en een koffielepel natriumcarbonaat.
    Laat uitlekken en zet opzij.
    Laat in een stoofpan de fazantenfilets goudbruin kleuren in een klontje boter. Hou apart.
    Doe de koolreepjes in een stoofpan, besprenkel met een vleugje citroensap, kruid met peper en zout en leg de fazantenfilets erop.
    Giet de room erover en voeg de jeneverbessen toe.
    Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten stoven.
    Leg de koolreepjes en de fazantenfilets op warme borden en bestrooi met wat paprika.
    Geef er gestoomde of gebakken aardappelen bij.

    Zo mensen,dat was het voor vandaag

    Prettige zondag en veel kookplezier

    Sam
    www.keukengeheim.com

    09-12-2007, 08:44 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    08-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bordelaisesaus op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag krijgen jullie het recept voor Bordelaisesaus,dat is rode wijnsaus die in de klassieke Franse keuken gebruikt wordt.Denk maar aan de entrecote Bordelaise.

    Het mooie van deze saus is dat je ze met zowat alle vleessoorten,gevogelte en zelfs stevige vissoorten kan gebruiken.Je kan ook kruiden naar smaak toevoegen,dit recept is met tym maar je kan ook andere kruiden gebruiken.

    Een kleine tip:maak ineens meer bordelaise en zet ze in de diepvries in handige plastiek bakjes,zo heb je altijd een lekkere saus in huis,ik doe dat ook met fonds en basissausen.

    Jullie kunnen zoals elke dag terecht op www.keukengeheim.com voor alle jullie culinaire vragen waar ik GRATIS advies geef.

    Het recept:

    - 4 sjalotjes
    - 1 bakje magere spekblokjes
    - 3 takjes tijm
    - 20 cl rode Bordeaux en 15 cl bruine fond of water met een bouillonblokje
    - peper en zout

    De sjalotjes fijn malen in de keukenrobot. Spekjes goed aanbakken. Sjalotjes toevoegen en meebakken. De wijn, het water en het bouillonblokje toevoegen. Kruiden met peper en zout. Tijmtakjes erbij doen. Opkoken en 15min laten sudderen. Tijmtakjes verwijderen.

    Zo mensen,tot morgen

    Veel kookplezier
    Sam
    www.keukengeheim.com

    08-12-2007, 08:18 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (21 Stemmen)
    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pavlova op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag krijgen jullie het recept voor een klassiek nagerecht dat een beetje in de vergetelheid is beland.Dat is jammer want eigenlijk is het een fantastisch dessert dat er redelijk spectaculair uitziet en toch makkelijk te maken is.

    Als je eiwit kan opkloppen kan je Pavlova maken,geef toe:er worden niet veel eisen gesteldt!Het is een ideaal nagerecht voor de feestdagen.

    Dit recept is met rood fruit maar je kan alle soorten rijp fruit gebruiken.Waar je maar zin in hebt.

    Surf even naar www.keukengeheim.com als je vragen hebt over dit of een ander recept,ik geef je daar de hele dag gratis advies.

    Het recept:

    Op tijd beginnen, want hij moet een tijdje in de oven, maar dat kan ook de avond, ochtend of middag tevoren. Je kunt er in principe allerlei soorten zacht fruit voor gebruiken: mango, passievrucht, perzik enz. Maar de klassieke versie is met rood fruit.

    7 eiwitten
    350 g witte basterdsuiker
    1 eetepell maïzena
    2,5 cl slagroom
    500 gram gemengd rood fruit 

    1. Oven voorverwarmen op 175°C
    2. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker.
    3. Schep op het laatst de maïzena erdoor.
    4. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
    5. Schep het mengsel over op het papier ongeveer in de vorm van een ronde taart.Je kan ook een springvorm gebruiken zonder bodem
    6. Zet de oven op 140°C en bak de pavlova in 5 kwartier: van buiten bros, van binnen nog zacht.
    7. Zet de oven uit en laat de pavlova rustig afkoelen in de oven.
    8. Haal de bakplaat uit de oven en hevel de pavlova (zonder bakpapier) over op een grote schaal.
            Opdienen:
    1. Klop een bekertje slagroom stijf (zonder suiker) en schep dit bovenop de pavlova.
    2. Verdeel het fruit erover,dat kan je best net voor het opdienen doen anders wordt het allemaal wat te nat
    Zo mensen,veel kookplezier en tot morgen

    Sam
    www.keukengeheim.com

    07-12-2007, 08:02 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn op Vlaamse Wijze op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Vandaag zou ik eens een recept willen geven voor konijn,ik heb de indruk dat er minder en minder mensen nog konijn eten,of vergis ik me?

    Mijn dochters,ondanks dat ze culinair goed zijn opgevoed moeten niets weten van konijn,zal onder invloed van reclame met schattige konijntjes zijn.

    Het is een bedenkelijke tendens om alle vis en vlees zo clean mogelijk te presenteren,dat wil zeggen:vooral zonder kop en ingewanden,alleen maar de filets.Elke associatie met het dier  wordt weggepoetst.Wat wordt er lekker bevonden?Kip wel,konijn niet.Koe wel,paard niet,zo gaat het.Ik hou mijn hart vast,de dag dat er een film over een schattige koe door pixar word gelanceerdt.

    Maar ik dwaal af,hier het recept:

    Je kan ook gedroogde pruimen of abrikozen bij dit gerecht doen,surf even naar www.keukengeheim.com als je meer informatie over dit en/of een ander recept wil,ik ben de hele dag online om julie vragen te beantwoorden.

    Voor 4 Personen:

    - 1 panklaar konijn (in stukken gesneden)
    - boter
    - 50 cl bruin bier (naar keuze)
    - 1 ui (fijngesneden)
    - peper en zout
    - muskaatnoot
    - water
    - azijn
    bereiding:
    Zet de stukken konijn onder water en voeg een goede scheut azijn toe. Laat alles 2 uur weken Haal het konijn uit het azijnwater en droog goed af. Bak de stukken konijn langs alle kanten goed bruin in wat boter. Voeg het bruine bier en de ui toe. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot. Breng alles aan de kook en laat 2 uur op een zacht vuurtje pruttelen.

    Voila,zo simpel is het,serveer met smeuige aardappelpuree om helemaal een voldaan gevoel te hebben.

    Tot morgen

    Veel kookplezier
    Sam
    www.keukengeheim.com

    06-12-2007, 10:53 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    05-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Steak Bearnaise op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede morgen mensen,


    Ik ga op deze blog vrolijk verder met koken proberen makkelijker te maken.Er wordt veel teveel over de hoofden van de mensen gekookt vind ik..Je moet geen topchef zijn om een smakelijke maaltijd te bereiden voor jezelf en je gezin.Ik vind het onzinnig om als liefhebber te proberen even goed te koken als de sterren-koks die je op TV ziet.Doe jezelf een plezier,hou het simpel en gebruik vooral goede produkten.


    Vandaag het recept voor voor een vereenvoudigde versie van Steak Bearnaise.Het is makkelijker dan je dacht!


    Je kan zoals alle dagen terecht op mijn website www.keukengeheim.com waar ik binnen de 3 uur jouw culinaire problemen oplos.


    Het recept:


    4 steaks van ong.200 gr. ,3 eierdooiers,3 eetlepels dragonazijn,3 eetlepels water,300 gr.boter,4 eetlepels gehakte dragon,peper & zout


    Bereiding:

    Smelt de boter op een laag vuur

    Klop de dooiers op laag(!) vuur met de azijn en het water tot het schuimt.

    Giet er beetje bij beetje de gesmolten boter bij,blijven kloppen

    Doe er de dragon bij en kruid met peper&zout.

    Bak ondertussen de steaks hoe je ze graag hebt.

    Serveer met frietjes en sla

    Zo mensen,dat was het voor vandaag

    Veel kookplezier en tot morgen

    Sam

    www.keukengeheim.com

    05-12-2007, 05:26 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomousse die altijd lukt op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Ik krijg dikwijls vragen van bezoekers van Keukengeheim.com over chocolademousse,dikwijls gaat het over mousse die niet opstijft.
    Meestal komt dat doordat de chocolade te warm is geweest tijdens het smelten of doordat de kom waar het eiwit in is opgeklopt niet ontvet wordt.

    Daarom krijgen jullie vandaag een recept voor chocolademousse die nooit mislukt(zonder eiwit).

    Dit recept en nog veel andere kan je bekijken op www.keukengeheim.com ,waar ik de hele dag online ben om jullie culinaire vragen te beantwoorden en het kost je geen cent.

    Het recept:

    225 gr donkere chocolade,70 gr boter,3,75 dl room,30 gr cristalsuiker,2 eieren,2 eetlepels honing,beetje amaretto(moet niet)

    Smelt de chocolade met de boter op een zeer laag vuur(roeren),als je wil kan je er twee eetlepels Amaretto bijdoen

    Klop de room samen met de suiker op,hij moet in pieken geklopt worden dus niet te stijf!

    Klop de eieren met de honing in een aparte kom tot de kleur bijna wit is,dat is belangrijk voor de luchtigheid van de mousse

    Laat de chocolade een beetje afkoelen en meng hem dan met de eieren(goed mengen)

    Roer de room onder het chocolademengsel,verdeel over kommetjes of glazen en zet minimum 6 uur in de koelkast.

    Voila,je hebt mousse die altijd lukt!

    Veel kookplezier en tot morgen

    Sam
    www.keukengeheim.com

    04-12-2007, 08:28 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (25 Stemmen)
    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaastaart op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag het recept voor een lekkere en makkelijke Sinterklaastaart dat ik van een goede vriendin hebt gekregen.
    Wij proberen met een paar vrienden met kinderen elk jaar met Sinterklaas zelf taarten en marsepein te maken.Dat is veel leuker,lekkerder en goedkoper dan alles in een grootwarenhuis te kopen.De kinderen genieten ook meer van de huiselijke sfeer errond.

    Er loopt op www.keukengeheim.com nog een leuke Sinterklaaswedstrijd,ga na naar de Cool Kids rubriek waar je alle info vind.

    Het recept:
    500 g verse magere kaas
    312 g mandarijntjes (bokaal)
    125 g suiker
    120 g petit-beurrekoekjes
    60 g speculaas
    80 g boter
    2 dl room
    3 eieren
    het sap van 1/2 sinaasappel
    1 zakje vanillesuiker
    9 blaadjes gelatine (1,6 g elk)

      bereiding:

    Verkruimel de petit-beurrekoekjes en de speculaas: doe ze in een plastic zak en rol ze fijn met de deegrol of een glazen fles.
    Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
    Splits de eieren.

    kan de dag vooraf
    Laat de boter smelten en meng er het sinaasappelsap en de verkruimelde koekjes door.

    Bekleed een grote springvorm of glazen kom met recht randen (Ø 28 cm) met vershoudfolie of aluminiumfolie. Schep er de koekjesmengeling in en druk goed aan.

    Meng de verse kaas met de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker.

    Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water. Breng het mandarijntjessap aan de kook en zet het vuur af. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in het mandarijntjessap. Roer goed om.

    Schep het mandarijntjessap door de kaasmengeling.

    Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door de kaas.

    Klop ook de room zeer stijf en schep door de kaas.

    Giet de kaasmengeling over de koekjesbodem en laat minstens 6 u opstijven in de koelkast.

    Haal voorzichtig uit de vorm en verdeel er de mandarijnpartjes over.

    Zo beste mensen,als je nog culinaire vragen hebt kan je naar www.keukengeheim.com surfen waar ik de hele dag jullie vragen over koken beantwoord,helemaal gratis!

    Een prettige dag en tot morgen

    Sam



    03-12-2007, 09:11 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
    02-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoemp met Wintergroenten op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Als het weer guur is en de wind waait rond het huis is het tijd voor de goede oude STOEMP.In Nederland heet dat Stamppot.

    Het voordeel van Stoemp is dat je er alle kanten mee op kan.

    Zowat alle groenten zijn er lekker bij.Je kan een vegetarische stoemp maken,of je te buiten gaan aan worsten en varkensribbetjes.Een kalfskotelet of een biefstukje is er ook fantastisch bij.Ik maak ook dikwijls stoemp met spinazie en gebakken zalm voor mijn dochters.

    Maar vandaag krijgen jullie het recept van Jan Buytaert van restaurant De Bellefleur in Kapellen,die mij de eerste knepen van het vak heeft geleerd,lang geleden toen de dieren nog spraken:o)

    Jullie kunnen zoals altijd de hele dag terecht op mijn website www.keukengeheim.com waar ik alle culinaire vragen beantwoord,ik help je graag verder.Geen schrik hebben,het is makkelijk en volledig gratis!

    Het recept:

    Ingrediënten

    1 kg bloemige aardappelen

    700 g uien

    2 dikke preien

    700 g wortelen

    1/4 knolselder

    100 g gerookte spek

    2 struikjes witloof

    1/4 savooiekool

    125 g spruiten

    1 ei

    Scheutje room

    Klontje boter

    Peper, zout en nootmuskaat

    Bereiding

    Schil de aardappelen en halveer ze. Maak de uien, prei, wortelen en knolselder schoon en snijd ze in grove stukken. Doe de aardappelen in de pan, vul af met water tot ze onder staan, doe er de groenten bovenop en kook alles gaar in ca.25 min. Giet af en stamp met de stamper tot stoemp.

    Bak de spekjes uit. Snijd de witloof in niet te kleine stukjes en bak krokant in wat boter.

    Snipper de savooikool en de spruiten en blancheer(koken in gezouten water). Roer dit alles, samen met een klont boter, het eitje en de room onder de stoemp.

    Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en serveer.

    Je kan er apart een stukje vlees of vis naar keuze bij geven.

    Zo mensen,dat was het voor deze stormachtige zondag.

    Veel kookplezier en tot morgen.
    Sam
    www.keukengeheim.com

    02-12-2007, 12:43 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
    01-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Stoofpot op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Het wordt een stormachtig weekend in de lage landen.Tijd voor stoofpotten en stevige gerechten.Mischien kan je van het weekend gebruik maken om eens een fond te maken?De recepten staan op www.keukengeheim.com bij recepten>fonds en basissausen.

    Vandaag krijgen jullie het recept voor een Italiaanse stoofpot,ik kan me voorstellen dat je eens wil afwisselen met het klassieke stoofvlees.

    Het recept:

    peper en zout
    600 gr kalfsfricassee
    1 eetlepel olijfolie
    80 g sneetjes prosciutto crudo,dat is Parmaham maar je kan ook een ander rauwe gedroogde ham gebruiken
    3 teentjes knoflook
    1dl witte wijn
    2 eetlepels citroensap

    1 eetlepel kappers,
    6 salieblaadjes (gehakt)
    1 takje rozemarijn
    2 koffielepels venkelzaad(moet niet)
    6 wortelen, gesneden in  dunne schijfjes
    240 gr artisjokharten, in 4 gesneden(in blik)

    1. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Laat de blokjes kalfsvlees aan alle kanten gedurende 2 min. bruinen.
    Voeg de rauwe ham toe. Laat 1 min. bakken


    2.Voeg de look, de kappers, de salie , de rozemarijn en het venkelzaad toe, en vervolgens ook de wortelen en de artisjokharten. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

    3.Voeg de witte wijn toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 20 min. sudderen.

    4.Voeg de schil en het sap van de citroen toe. Laat nog 2 minuten op het vuur staan.

    5.Verdeel het vlees en de groenten over de borden. Overgiet met braadvocht. Versier het met een takje rozemarijn.

    Ik serveer dit altijd met een gemengde sla en aardappelen in de oven,je kan er ook pasta of rijst bijgeven.

    Zo mensen,dat was het voor vandaag.

    Veel kookplezier en tot morgen
    Sam
    www.keukengeheim.com


    01-12-2007, 08:26 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème Pâtissière(Banketbakkersroom) op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Vandaag een beetje uitleg over de pudding die je in taarten en koeken vindt.tegenwoordig is het heel moeilijk om nog een bakker te vinden die zijn Banketbakkersroom nog zelf maakt.Je hebt poeders op de markt waar je melk of water aan moet toevoegen en klaar is Kees!

    Jammer genoeg proef je dat ook enorm!Zo gaat de teloorgang van echte smaken weer een beetje verder.Zoals ik het nu zie zal de bewaking van tradities en vakmanschap, van koks moeten komen omdat in restaurants(goede) nog wel plaats is voor ambachtelijke bereidingen.

    Als je wat tips wil over het gebruik van banketbakkersroom kan je even naar www.keukengeheim.com surfen waar ik de hele dag culinair advies geef en GRATIS nog wel.Ik help jullie graag verder.

    Het recept:

    voor 1 liter
    • 7,5 dl melk
    • 4 eierdooiers
    • 135 gr griessuiker
    • 60 gr maïszetmeel
    • 1/2 vanillestok


    1. Zet de melk op het vuur

    2. Snij een halve vanillestok open en haal met de achterkant van een mes de 'vanillepitjes' uit de stok. Deze geven de meeste smaak

    3. Laat de melk koken - opletten dat ze niet overkookt

    4. Klop de eierdooiers met de griessuiker wit (en ruban),met een mixer met kloppers gaat dit veel vlotter

    5. Verwijder de vanillestok uit de melk

    6. Voeg de eiermassa met het maïszetmeel en meng

    7. De kokende melk geleidelijk op de eiermassa gieten, voortdurend met een klopper bijven mengen

    8. Op een zacht vuurtje plaatsen

    9. Door het roeren met een klopper, de melk tot een homogene massa laten koken (let op overkoken)
    10. Van het vuur wegnemen

    11. Laten afkoelen
      Tips:
    • Om te verhinderen dat een vel op de banketbakkersroom komt, kan men deze met poedersuiker bestooier, met gesmolten boter bestrijken of met ingeboterd keukenpapier afdekken
    • Om deze na het afkoelen bewerkbaar te houden, moet je deze regelmatig omroeren
    Zo mensen,dat was het voor vandaag.

    Veel kookplezier en tot morgen

    Sam
    www.keukengeheim.com

    30-11-2007, 12:21 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (26 Stemmen)
    29-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Hazenrug op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Vandaag krijgen jullie het recept voor hazenrug.Ik merk aan de vragen die ik krijg dat hazenrug bereiden nog veel mensen afschrikt.Daardoor worden er veel filets gebruikt terwijl een volledige hazenrug veel meer smaak heeft en sappiger is.

    Volg gewoon het recept en je zal merken dat hazenrug bereiden veel makkelijker is dan je tot nu toe hebt gedacht.

    Als je nog vragen hebt surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar ben ik de hele dag online om je met raad en daad bij te staan.Binnen de 3 uur krijg je antwoord en gratis nog wel.Er bestaan geen domme vragen in de keuken!

    Het recept:
    Per 2 personen 1 hazenrug
    1dl porto
    2dl water
    1/2 groentenbouillonblokje
    3 eetlepels frambozenazijn
    1 flinke eetlepel veenbessenconfituur(andere mag ook)
    2dl room
    2 eetlepels bessen
    1 eetlepel boter

    Bestel de haas en vraag aan de poelier om het vel mee te geven


    Bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180 graden
    - Kruid de haas met peper en zout
    - Smelt boter in de pan
    - Wanneer de boter schuimend en licht bruin is leg je   de hazenrug op zijn kant in de pan en bak mooi bruin   aan 1 zijde gedurende 2,5min
    - Draai hem de doe dit hetzelfde aan de andere kant
    - Bak ook het vel mee aan voor de smaak
    - Haal de haas uit de pan, leg hem in een ovenschotel,   dek af met zilverpapier en zet in de oven
    - Voor rozé  10-12 min, voor à point 14-16 minuten
    - Ga terug naar de pan, roer het aanbaksel los met de   Porto
    - Doe er het groentenbouillonblokje bij, de azijn, de room, de   veenbessenconfituur en laat inkoken
    - Werk de saus op met boter en roer er de besjes door
    - Haal de haas van de rug, snijd hem schuin in schijfjes   van 2cm en giet de saus erover.De filets kan je nu zeer makkelijk met de scherpe kant van een eetlepel van het been halen.

    Belangrijk!
    1. Gebruik alleen boter
    2. Bak de haas op zijn kant
    3. Dek af met zilverpapier in de oven

    4.Verwarm de oven min.30 minuten voor

    Je kan hier groenten naar smaak bij geven en gratin dauphinois of aardappelkroketten.

    Zo mensen,dat was het voor vandaag.

    Veel kookplezier en tot morgen
    Sam
    www.keukengeheim.com

    29-11-2007, 07:57 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche Lorraine op Keukengeheim+Laatste dag Clickx wedstrijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag is het de LAATSTE dag dat jullie op www.keukengeheim.com kunnen stemmen voor de Site van het Jaar verkiezing van CLICKX Magazine(categorie eten&drinken).Gewoon even op het clickx logo klikken en je komt op het stemformulier.Het kost maar 5 min.van je tijd en je maakt kans op mooie prijzen.Ik zal je dankbaar zijn!

    Vandaag krijgen jullie het recept voor de meest klassieke quiche,de Quiche Lorraine.Ik maak quichen met de meest uiteen lopende ingredienten.Vegetarisch,Mediteraan met zongedroogde tomaten,rucola en olijven.Met spinazie en gerookte zalm enz.je kan echt alle kanten op met quiche.

    Wat je wel altijd moet doen is het deeg eerst blindbakken,als je dat niet doet krijg je een doorweekte slappe deegbodem!Ik krijg daar trouwens veel vragen over op www.keukengeheim.com.

    Blind bakken doe je zo:leg de bladerdeeg in een ingevette taartvorm,prik er met een vork een 30 tal gaatjes in,leg er een stuk bakpapier of aluminiumfolie op en bestrooi dat met gedroogde erwten,bonen,linzen of zelfs rijst.Bak gedurende 25 min in een oven van 200°C.Daarna kan je alles weghalen en heb je een deegbodem die bijna geen vocht meer opslorpt,je quiche wordt dus veel steviger en smakelijker.


    Het recept:

    - 1 stuk kant-en-klaar bladerdeeg
    - 150 gr gerookt spek in reepjes,je kan ook eens gedroogde ham gebruiken
    - 100 gr geraspte Gruyere kaas
    - 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
    - 1 klontje boter
    - 3 eieren
    - 25 cl room
    - 1 mespuntje nootmuskaat
    - peper en zout

    Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak het deeg eerst blind. Verhit de boter in een pan en bak er de spekreepjes in aan. Leg de spekreepjes in de bakvorm. Klop de room, de peterselie, de kaas en de eieren door elkaar. Breng dit mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat en giet het in de bakvorm. Laat het geheel gedurende 55 minuutjes bakken in de oven.

    Als je merkt dat de bovenkant van de quiche te vlug te bruin wordt leg er dan een stuk bakpapier of aluminiumfolie over.


    Zo mensen,dat was het voor vandaag,als je nog vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com gaan waar ik de hele dag online ben om jullie vragen te beantwoorden.

    Veel kookplezier en tot morgen

    Sam


     
       

    28-11-2007, 09:50 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardeens Gebraad op Keukengeheim+Clickx laatste dagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Vandaag krijgen jullie het recept voor een andere klassieker: het Ardeens gebraad.Dat kan met everzwijn of ook met
    varkensgebraad gemaakt worden.Er kunnen verschillende groenten bij,kroketten,gratin dauphinois of een smeuige aardappelpuree + het is echt makkelijk te maken.

    Er kan nog 2 dagen gestemd worden bij de Clickx wedstrijd voor de Site van het Jaar,gewoon even op het Clickx logo klikken en je komt op het stemformulier.Je maakt kans op mooie prijzen.Ik zal je dankbaar zijn!

    Er is op mijn website www.keukengeheim.com een rubriek die De Culinaire Zonde heet waar mensen hun combinaties kunnen laten plaatsen.Je kent het wel,een combinatie die je heel graag lust maar waar anderen van griezen?Die van mij staat er ook op.Stuur de jouwe,het is leuk!


    Het recept:
    Voor 4 personen.
    800 gram everzwijn of varkensgebraad,1 eetlepel jeneverbessen,4 sjalotten,4 uien,2 sneden gerookt spek,1 flesje donker abdijbier,20 gram boter,3 laurierblaadjes,peper&zout.

    Verwarm de oven voor op 180°C gedurende een 1/2 uur

    Bak het vlees bruin in een ovenschotel met de boter

    Leg de hele geschilde sjalotten,de geschilde en in 4 gesneden uien,de laurier en de jeneverbessen bij het vlees.

    Snij het spek in dikke blokjes en doe het erbij.

    Giet het bier in de ovenschotel en kruid flink met peper & zout.

    Braad alles 45 min in de oven.

    Schep af en toe het braadvocht over het vlees,zo krijgt het meer smaak en droogt het niet uit.

    Haal de ovenschotel uit de oven en laat het vlees 10 min rusten.Doe gewoon een stuk aluminiumfolie over de schotel en laat zo staan.

    Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept surf dan even naar www.keukengeheim.com waar ik de hele dag online ben om juliie vragen te beantwoorden.

    Zo mensen,dat was het voor vandaag.

    Veel kookplezier en tot morgen

    Sam

    27-11-2007, 08:50 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
    26-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuit op Keukengeheim+Clickx wedstrijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    De week is weer begonnen,ik heb één van de befaamde vergaderdagen.Ik probeer alle vergaderingen op 1 dag te groeperen anders ben je er elke dag van de week mee bezig en ik heb nog massa's ander werk te doen.Vandaar dat ik het kort moet houden deze morgen.

    Wil nog even melden dat er nog 3 dagen kan gestemd worden voor de Site van het jaar bij Clickx Magazine.Als je vandaag
    5 minuten tijd hebt zou het fijn zijn dat je op mijn website www.keukengeheim.com zou willen stemmen.Klik even op het Clickx logo hierboven en je komt op het stemformulier.Heel hard bedankt!

    Vandaag geef ik het recept voor BISCUIT waar taarten mee gemaakt worden of een soort luchtige cake's.De zaak bij biscuit is dat je de eieren stevig moet opkloppen om een luchtig resultaat te bekomen.Dat is heel belangrijk.

    Je kan biscuit gebruiken als onderdeel van een grotere taart met lagen maar ook gewoon een plakje bij de koffie of thé geven.

    Als je nog vragen zou hebben ga dan even naar Keukengeheim.com waar ik de hele dag paraat ben om je vragen te beantwoorden.

    Het recept:

     4 a 5 Eieren
    160 gr Suiker
    15 gr Bakpoeder
    160 gr Bloem
     

     

       

      Klop de eierdooiers zeer luchtig

    Klop het eiwit en de suiker zeer stijf. Spatel hierna de eidooiers er luchtig doorheen (niet te lang).

    Spatel hierna de met de bakpoeder vermengde bloem snel door het eiwitmengsel en doe het in de ingevette taartvorm (ong. 24 cm. Doorsnee) en bak het af in en voorverwarmde oven (180 graden) in 20 a 25 minuten.


    Zo mensen,het is eenvoudig maar moet juist gebeuren.Het is belangrijk dat je de dooiers goed luchtig klopt!


    Veel kookplezier en tot morgen.


    Sam

    www.keukengeheim.com


     

     


     



    26-11-2007, 07:10 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
    25-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte Garnaalkroketten op Keukengeheim+Site van het jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Vandaag krijgen jullie het recept voor de enige echte garnaalkroketten.

    Die zijn in tegenstelling tot de meeste recepten met een bouillon van garnaalkoppen en niet met visbouillon gemaakt
    Het is wel meer werk maar het resultaat is zoveel beter.De vulling smaakt naar garnalen en niet naar bloem.

    In het recept staat er dat je de garnalen met de hand moet pellen,mischien vind je dat teveel werk;wat je ook kan doen is gepelde garnalen kopen en aan de
    vishandelaar vragen om garnaalkoppen.Elke goede vishandelaar heeft die in de diepvries steken om bouillon,soep en sausen
    mee te maken.Of je kan hem om Garnalenfumet vragen.Hij kent dat wel,dat is bouillon van garnalen.

    Voor alle duidelijkheid:we gebruiken grijze garnalen en niet die ontdooide waterige roze!

    Ik ben de hele dag online op mijn website www.keukengeheim.com om je vragen over dit  recept te beantwoorden,je krijgt
    binnen de 3 uur een antwoord!Andere culinaire vragen zijn natuurlijk ook welkom.Geen paniek:het is gratis.

    Je kan me een groot plezier doen om op keukengeheim.com te stemmen bij de Clickx wedstrijd -Site van het jaar-categorie
    -eten&drinken.Het kost je maar 5 minuten van je tijd.Klik op het CLICKX logo hierboven en je komt op het
    stemformulier.Dank bij voorbaat!

    Er loopt ook een leuke SINTERKLAAS wedstrijd voor de Kids.Nu ik toch bezig ben kan ik ook even vermelden dat er een
    rubriek op keukengeheim.com is die de CULINAIRE ZONDE heet,neem eens een kijkje.Het is echt leuk.Je kan die van jouw
    ook insturen.

    Maar nu HET RECEPT:

    Ingrediënten:

    • 1 grote wortel
    • 1 ui
    • 2 stengels selder
    • tomatenpuree
    • witte wijn (100 ml)
    • 1/2 kilo ongepelde, grijze, Noordzee-garnalen(zie hierboven)
    • 100 gram boter
    • 120 gram bloem
    • 2 eieren
    • 2-3 blaadjes gelatine van 3 gram
    • scheutje room

    Bereiding:

    Eerst maken we een roux. Smelt de boter  op een laag vuur en roer er de bloem onder. Goed blijven roeren en de boter en de bloem zullen een deeg vormen. Wanneer de roux een licht gebakken geur krijgt is hij klaar. Van het vuur halen en laten afkoelen.

    Week de blaadjes gelatine in wat water.

    Pel vervolgens de garnalen. Snij de wortel, ui en selder in grove stukken en bak ze in hete olijfolie met de garnaalkoppen. Na enkele minuten blussen met witte wijn en een liter water toevoegen. Kleur de fumet rood door tomatenpuree toe te voegen en kruid af met peper en zout. Aan de kook brengen en 20 minuutjes zachtjes laten koken.

    Giet vervolgens de garnalenfumet door een fijne zeef zodat het vocht van de groenten en de koppen gescheiden wordt. Giet vervolgens de hete garnalenfumet beetje bij beetje op de koude roux (de temperatuur is zeer belangrijk! Een van de twee moet altijd heet zijn terwijl de andere koud is.) Roer steeds goed, zodat er een dikke brij ontstaat. (Als je te veel fumet hebt, giet je die er best niet allemaal bij, stop met toevoegen als de brij nog dik is). Roer er de eierdooiers onder. Warm een beetje room op en roer er de gelatine onder en voeg ook dat aan de brij toe. Tot slot de garnalen onder de vulling mengen en indien nodig verder kruiden met peper en zout. Je kan aan de vulling ook nog wat citroensap en/of een scheut whiskey ,cognac of calvados toevoegen.

    Neem een brede, ondiepe vorm en leg er bakpapier, of boterpapier, in. Stort daar de vulling in uit en laat deze afkoelen in de koelkast. Wanneer de vulling   is afgekoeld, stort de vorm dan uit op een snijplank. Nu zou de vulling voldoende stijf moeten zijn om hem in verschillende rechthoeken te verdelen (bijv. 6cm-3cm-3cm).Je kan de vulling ook zachtjes in worstjes rollen.

    Klop de eiwiten met een beetje olie, water, peper en zout los. Wentel de rechthoekjes eerst door wat bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en dan door fijne chapelure. Laat de korst opdrogen en herhaal dit proces een tweede keer.

    Bak de garnaalkroketten op 180°C,dat is de ideale temperatuur.

    Het ziet er allemaal nogal veel werk uit maar dat valt best mee,een ideaal werkje voor het weekend als het guur en koud is.

    Zo mensen,nog een prettige zondag en tot morgen.

    Sam
    www.keukengeheim.com

    25-11-2007, 08:44 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (26 Stemmen)
    24-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE Chocoladetaart op Keukengeheim+Clickx wedstrijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag geef ik jullie het recept voor mijn favoriete chocoladetaart.

    Wat ik er zo goed aan vind is dat ze zo eenvoudig is en dat je er wat mee kan spelen.Je kan de taart wat langer laten bakken
     als je ze steviger wil.Als je ze dan laat afkoelen kan je ze doormidden snijden en bestrijken met kersen en room
    bijvoorbeeld.Daarna goed aan drukken en cacaopoeder over strooien,dan lijkt het een grote truffel.

    Als je ze iets minder lang bakt is ze nog lopend van binnen,dat krijg je het effect van een moelleux van chocolade.

    Ik gebruik deze taart veel voor de homecatering die ik doe als er niet zoveel plaats is in de keuken of als de oven niet
    optimaal is.Dan is het belangrijk om zoveel mogelijk risico's te vermijden.

    Nu ik er aan denk,mischien kan ik er wel eens een blog aan wijden:de avonturen in home-cateringland,je maakt echt wat
    mee soms!

    Beste mensen,er kan nog tot 28 november gestemd worden bij de Clickx wedstrijd voor de site van het jaar.Als je 5 minuten
     tijd hebt zou je me een groot plezier doen om op mijn website www.keukengeheim.com te stemmen in de
    categorie"eten&drinken".Gewoon op het Clickx logo klikken hierboven en je komt op het stemformulier.Alvast bedankt!

    Het recept:

    600 gram donkere chocolade,500 gram boter,100 gram suiker,180 gram zelfrijzende bloem,10 eieren


    Snij de boter in kleine stukjes en laat die op een laag vuur smelten,doe er de chocolade bij en laat zachtjes smelten.
    Splits ondertussen de eieren.
    Meng de dooiers met de suiker en klop ze bijna wit,dat kan met de kloppers van de mixer.Het is belangrijk om dit goed op
    op te kloppen,zo wordt de taart luchtiger.
    Klop het eiwit stevig
    Giet het boter-chocolade mengsel bij de dooiers en meng goed met een klopper.
    Zeef de bloem en meng die onder de chocolade.
    Meng het eiwit nu voorzichtig met de rest

    Je kan een ronde taartvorm gebruiken of een gewone vierkante of rechthoekige ovenschaal,dat maakt niet uit.Beboter en
    bebloem de taartvorm of schaal en giet er het mengsel in.Ik gebruik altijd bakpapier ipv te beboteren.

    Zet in een voorververwarmde oven van 130°C gedurende 75 minuten.Als je de temperatuur wat hoger zet wordt je taart een
     beetje steviger,als je de taart minder lang bakt is de kern nog lopend.

    Als je over dit of een ander recept nog vragen hebt surf dan even naar www.keukengeheim.com waar ik de hele dag jullie
    culinaire vragen beantwoord.Gratis bovendien!

    Bij de rubriek Cool Kids is er een leuke Sinterklaaswedstrijd!

    Zo mensen ,veel kookplezier en prettig weekend.

    Sam
    www.keukengeheim.com









    24-11-2007, 07:52 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    23-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaaskroketten op Keukengeheim+Clickx wedstrijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Vandaag het recept voor kaaskroketten met parmezaan.Je kan natuurlijk ook een andere kaas gebruiken zoals emmenthaler of

    gruyere maar ik hou wel van de wat scherpere smaak van Parmezaan.

    Er zijn veel mensen die denken dat kroketten (in welke vorm ook) moeilijk te maken zijn.Eigenlijk is dat niet zo,zolang je de

    basisregels volgt kan er weinig misgaan.

    Wat je bv niet mag doen is een stap overslaan in het recept:geen free wheeling!Ik hoor dat dikwijls op de workshops die ik

    geef:jamaar ik doe dat zo.Als dat zo'n goede methode is zou het niet steeds mislukken antwoord ik dan.

    Ik geloof er nogal in dat je niet creatief kan zijn zonder eerst de basis onder de knie te hebben.

    Je kan nog tot 28 november meedoen aan de Clickx wedstrijd voor de Site van het jaar waar mijn website

    www.keukengeheim.com genomineerd is in de categorie:eten & drinken.Het kost maar 5 min.van je tijd en het zou me

    ontzettend plezieren.Klik gewoon op het Clickx logo hierboven en je komt op het stemformulier.Dank bij voorbaat!

    Maar nu het recept:

    Ingredienten:
    50 gram boter, 50 gram bloem, 5 deciliter melk, 150 gram geraspte parmezaan, 2 eieren, peper.
      bloem, paneermeel(chapelure), 1 ei.
    En frituurolie,arachide of zonnebloemolie mag ook

    Bereiding:

    1. Maak een dikke bechamelsaus klaar:dat doe je als volgt
    2. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten met de bloem; meng goed dooreen en giet er in een keer de koude melk bij.
    3. Breng al roeren aan de kook en laat 5 minuten doorkoken terwijl u blijft roeren.
    4. Neem de pan van het vuur en voeg nu de eidooiers en de geraspte parmezaan aan aan de bereiding toe. Peper naar smaak, maar doe er geen zout bij want de parmsan is al behoorlijk zout.
    5. Spreid de bereiding uit op een ingeoliede plaat om volledig koud te laten worden zodat u in rechthoekige kroketten kunt snijden.
    6. Wentel de kroketten achtereenvolgens in de bloem, het losgeklopte ei en paneermeel.
    7. Laat enkel uren op koele plaats rusten.
    8. Bak in in olie van 180°C,dat is de ideale temperatuur om kroketten te frituren,te koude olie doet de kroketten te vettig worden,te warme olie verbrand het paneermeel
            Als je nog vragen hebt ga dan even naar www.keukengeheim.com en stel daar je vraag,ik ben de hele dag online om  al jullie culinaire vragen te beantwoorden.Binnen 3 uur heb je een antwoord en het is gratis!

    Veel kookplezier en tot morgen.

    Sam
    www.keukengeheim.com



    23-11-2007, 08:11 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    22-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt in Bladerdeeg op Keukengeheim+Site van het jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste mensen,

    Vandaag krijgen jullie het recept voor gehakt in bladerdeeg,een groot worstenbrood zeg maar.Ik maak dat weleens op zondag

    voor mijn dochters als die wat veel vriendinnen op bezoek hebben.

    Het kost weing in tijd en in geld en ze lusten het allemaal,de vegetariers uitgezonderd natuurlijk,daar maak ik dan een soort

     groentenrolletjes voor met dezelfde bladerdeeg.

    Je kan ook wat experimenteren met de kruiden voor de vulling.Met gember,citroenmelisse en chili ga je de Oosterse toer

    op.Met Rozemarijn en olijven ben je al goed Italiaans bezig.Feel free!

    De Clickx wedstrijd voor de Site van het Jaar loopt nog tot 28 november,jullie kunnen nog altijd op mijn site

    stemmen,www.keukengeheim.com in de categorie eten & drinken.Gewoon op het Clickx logo klikken,je komt dan op het

    stemformulier.Het kost maar 5 min.van je tijd.Alvast bedankt!

    Het recept:

    4 personen

    1 fijngehakte ui,2 teentjes knoflook fijngehakt,600 gram kalfsgehakt,2 eieren,2 eetlepels gehakte peterselie,peper & zout,250 gram bladerdeeg

    Meng het gehakt met de ui,de knoflook,één ei en de peterselie.Breng op smaak met peper & zout.

    Verdeel het gehakt in twee.Rol van elk deel een dikke rol.Leg een gehaktrol op het bladerdeeg en rol op.

    Bestrijk met losgeklopt ei.Doe hetzelfde met de andere rol.

    Snijd de rollen in dikke sneden.Schil de rollen met de bestreken kant naar boven op een ingevette bakplaat en laat 20 a 25

    min.bakken in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Je kan hier eender welk soort gehakt voor gebruiken en zelf de kruiding naar eigen smaak aanpassen.

    Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept surf dan even naar www.keukengeheim.com waar ik de hele dag online

    ben om jullie culinaire vragen te beantwoorden.

    Smakelijk en tot morgen

    Sam
    www.keukengeheim.com

    22-11-2007, 06:46 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    21-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haché Parmentier op Keukengeheim+Site van het jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Vandaag het recept voor een klassieker in de categorie "comfortfood":de Haché Parmentier.De Franse tegenhanger van de

    Britse Shepperd's Pie.Dat wordt in de originele versie met lamsgehakt gemaakt.

    Eigenlijk is het niet meer dan gehakt en aardappelpuree dat in de oven gezet wordt.Ik vind dit weer een goed voorbeeld van

    hoe je met weinig middelen een smakelijk gerecht kan maken.

    Vroeger werden de restjes vlees gebruikt voor deze schotel,de beste gerechten zijn dikwijls degene die oorspronkelijk uit

    schaarste zijn ontstaan.Vandaar dat de Zuid-Italiaanse keuken zo'n zuivere keuken is.De mensen moesten het doen met wat ze hadden.


    Je kan deze schotel makkelijk de dag ervoor maken en in de oven zetten als je hem nodig hebt.

    Als jullie 5 minuten tijd hebben zou je me een groot plezier doen om op mijn website www.keukengeheim.com te stemmen

    bij de verkiezing voor de "Site van het jaar" categorie :eten&drinken.Gewoon op het CLICKX logo klikken en je komt op het

    stemformulier.Alvast bedankt!

    Het recept:dit is voor 2 personen,vermenigvuldig gewoon de hoeveelheden als het voor meer mensen is

    250 gr gehakt
    1 courgette
    1 ui
    4 aardappelen
    1 tomaat
    1 blikje tomatenconcentraat
    beetje melk
    1 eigeel
    boter
    zout
    peper
    nootmuskaat
    provencaalse kruiden

    Bereidingswijze

    Schil de aardappelen en laat ondertussen water koken
    Snij de ui, tomaat en de courgette in stukjes
    Neem een pan en fruit eerst de ui, doe er daarna de courgette en de tomaat bij
    Als de courgette beetgaar is, doe de gefruite ui, tomaat en courgette in een aparte schaal
    Bak in diezelfde pan het gehakt tot je redelijk kleine stukjes krijgt (tijdens het bakken het gehakt pletten met een vork)
    Als het gehakt gebakken is, doe er dan de ui, tomaat en courgette bij
    Doe er het tomatenconcentraat bij tot je een smeuige saus krijgt.
    Kruid af met het zout, peper en de provencaalse kruiden.

    Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Plet de aardappelen met de stamper in de pot en voeg wat melk, boter en het eigeel toe. Kruid naar smaak met nootmuskaat

    Neem een ovenschaal en vul de bodem met het gehakt. Leg er daarna de aardappelpuree op. Doe eventueel nog paneermeel(chapelure) en kaas op en zet onder de grill voor een lekker korstje!

    Tips:nooit de aardappelen met een mixer bewerken,je krijgt een soort lijm ipv puree
      
           als je merkt dat de vleessaus te droog is kan je er een beetje water bijdoen
      
           als je de Haché de dag ervoor hebt gemaakt moet je hem in een oven van 200°C verwarmen gedurende 20 minuten.

    Als jullie nog vragen hebben kan je even naar www.keukengeheim.com surfen,ik ben daar de hele dag online om jullie gratis van advies te dienen.

    Zo mensen,dat was het voor vandaag,veel kookplezier!

    Sam
    www.keukengeheim.com

    21-11-2007, 08:44 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (26 Stemmen)
    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Sam Khaldi
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
    Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
    Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • keukengeheim
  • kurkdroog
  • wok&tandoor
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance


  • Zoeken in blog



    View Sam Khaldi's profile on LinkedIn


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs