Hallo mensen, Jullie kunnen nog tot en met zondag meedoen aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com Mischien win je wel het eerste keukengeheim boek! Zoals altijd kan je ook terecht op www.keukengeheim.com voor GRATIS culinair advies,recepten,dagschotels en verhalen over food. Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Maak kans om het eerste Keukengeheimboek te winnen en doe mee aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com! Hieronder vind je een uitreksel uit het boek over maatjes.
MAATJES
Verse
maatjes zijn een echte delicatesse.Helaas worden er maar al te
dikwijls ingevroren haringen van het jaar daarvoor als verse maatjes
verkocht.
Een
vers maatje smaakt en ruikt naar zee en niet naar levertraan.
Je
kan ze uit het vuistje eten,in salades verwerken of op een stuk vers
stokbrood leggen met fijngesneden ui en zwarte peper als lichte lunch
Tip:als
de maatjes er olieachtig uitzien zijn ze te oud.
Tip:draai
wat vers gemalen zwarte peper op een maatje,de haringsmaak komt zo
nog meer tot z'n recht
Kruidentip:dille,peterselie,bieslook
Groententip:groene
en witte boontjes,tomaten,kropsla,veldsla,witloof,ui
Saustip:Yoghurtsausje:recept:meng
5 eetlepels volle yoghurt met een scheutje room zodat de yoghurt wat
vloeibaarder wordt,doe er een eetlepel gehakte dille bij en kruid met
peper en zout.Geef apart bij de maatjes met groene boontjes,kropsla
en stokbrood
Wijntip:Sauvignon-Blanc:
Sancerre, Pouilly-Fumé of Touraine,ijskoude pils,jonge
jenever,aquavit,vodka
Singletip:doe
een eetlepel mayonaise in een slakom,meng dat met een fijngesneden
lenteui en een ½ appel( granny smith is goed); zSnij 2 maatjes
in grote stukken en meng die er ook onder.Leg wat gemengde groene sla
( dat kan je zo kopen) op een bord en schep er de maatjes op.Nog wat
zwarte peper en je hebt een lekker en snel slaatje
Hallo mensen, Vanaf vrijdag ligt mijn eerste boek in de winkels.Dit boek behandelt 15 vissoorten.De bedoeling is dat het een reeks van 10 boeken wordt waarin je een heleboel praktische tips vind.Je kan dit boek tot het einde van de week winnen als je aan de prijsvraag meedoet op www.keukengeheim.com. Hieronder een uitreksel over haring:
HARING
(vet)
Haring
behoort tot de famlie van haringachtigen zoals sardines en
ansjovis.Je kan wel zeggen dat het smakelijke familie is.
Het
merendeel van de gevangen haring wordt bewerkt tot zure of ingeblikte
produkten.Slechts 1/5 van de vangst kan tot maatjes verwerkt worden.
Maatjesharing
is haring die nog geen hom of kuit heeft gevormd.
Haring
wordt het hele jaar door gevangen.Maatjes of Hollandse nieuwe is
verkrijgbaar vanaf half mei tot einde juli
Behalve
als maatjes en zure haring wordt haring dikwijls gerookt of gebakken
gegeten.
In
haring zitten er veel omega-3 vetzuren
BAKKEN
We
spreken over verse haringen van ongeveer 20 centimeter.Je kan ook
panharing gebruiken
Verse
haring kan je het beste gewoon bakken,zo komt de smaak het beste tot
zijn recht.
Wentel
de haring in bloem en bak hem in een mengeling van boter en
zonnebloemolie.6 minuten langs elke kant op een middelhoog ( gasstand
4) vuur is voldoende.
Tip:
wrijf de haring eerst in met grof zeezout voor je hem in de pan legt.
Tip:
je kan de haring bakken en bewaren voor 's anderdaags,met wat vers
stokbrood en boter is hij dan op zijn best.
Koop
nooit haringen die naar iets anders dan de zee ruiken, niet verse
haring heeft een bittere smaak en is echt niet lekker.
Haring
met ajuin (ui)saus:recept:
bak
de 2 haringen zoals hierboven beschreven;ondertussen snij je 2 uien
in schijfjes Stoof
voor de saus de uien in een mengsel van gelijke delen olie en boter
aan. Voeg een takje tijm, een blaadje laurier en 50 gram suiker
toe. Laat de boter goed kleuren, maar verbrand ze niet. Blus
met 1 deciliter witte azijn, bevochtig met 1 deciliter water en
kruid met peper en zout. Bind de saus eventueel met wat
aardappelzetmeel en werk af met een scheutje citroen en gehakte
peterselie.
Tip:je
kan de peterselie vervangen door gehakte dragon
Groententip:aardappel
in de schil,aardappelsla en puree,witloofsla,waterkers
Hallo mensen, Doe mee aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com!Mischien win je wel mijn eerste boek.Je vind er ook veel recepten,neem eens een kijkje bij 'De Wereldkeuken'. Er is ook een speciale rubriek voor kinderen.Ook aan singles hebben we gedacht,er is bv.een rubriek voor een geslaagde date. Veel kookplezier en prettige weekeinde. Sam www.keukengeheim.com
Kabeljauw op z'n Vlaams+prijsvraag op Keukengeheim
Hallo mensen, Vandaag een eenvoudig en makkelijk recept maar o zo lekker! Jullie kunnen nog steeds aan de prijsvraag meedoen op www.keukengeheim.com,mischien win je wil mijn eerste boek!
4 kabeljauwmoten of een andere stevige witte vis witte wijn(droog) boter
ui (gehakt)
bieslook(gehakt)
dragon(gehakt)
geschilde citroenschijfjes
muskaatnoot
zout&peper een beetje broodkruim of paneermeel(chapelure) Bereiding:
Een pan ruim beboteren. Kabeljauw in de pan leggen en bestrooien
met de gesnipperde kruiden. Citroenschijfjes en klontje
boter op elke moot kabeljauw leggen. Overgieten met droge witte
wijn. Aan de kook brengen en daarna in een voorverwarmde oven (250
graden C) gaar laten worden (10 -15 minuten). De moten uit de pan
halen en warm houden. Saus afmaken met broodkruim.Dat wil zeggen dat je gewoon het broodkruim door de saus moet roeren tot ze dikker is. Giet de saus over de vis en serveer. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Je kan op Keukengeheim.com steeds terecht als je een probleem hebt
bij het koken of wanneer je op zoek bent naar een recept, inspiratie of
culinaire informatie. Via de Stel uw vraag knop rechts krijg je
binnen de 3 uur GRATIS de oplossing die je zoekt.Als je het antwoord op
een gestelde vraag wil zien hoef je enkel op de vraag te klikken,het
antwoord verschijnt dan automatisch.
Je kan de recepten ook aanpassen aan het aantal personen.Voer het
aantal in en je ziet in de boodschappenlijst de ingredienten
veranderen..
Doe mee aan de prijsvraag en maak kans om het eerste keukengeheim boek te winnen.
Veel kookplezier!
Hallo mensen, Vandaag vind je op www.keukengeheim.com het recept voor een lekkere gebraden kip bij de rubriek'dagschotels'.Dit recept zorgt ervoor dat de kip mooi sappig blijft.Als je daar geen zin in hebt kan je de eerdere dagschotels bekijken. Je kan natuurlijk ook bij de recepten kijken voor inspiratie voor het avondeten. Verder vind je op de vernieuwde www.keukengeheim.com een nieuwe singles rubriek,een recepten lijst voor de kinderen en natuurlijk de prijsvraag(DOE MEE!) Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Je kan inspiratie opdoen voor het avondeten bij de dagschotel -rubriek van www.keukengeheim.com.Elke dag vind je daar 2 dagschotel suggesties.Je kan ook de data base raadplegen van de afgelopen maand. Ben je single en zoek je een recept voor een geslaagd etentje?Ga naar de singles-rubriek,je vind daar goede tips. Je kan nog altijd meedoen aan de prijsvraag en maak kans om mijn eerste boek te winnen. Veel kookplezier en een prettige maandag! Sam www.keukengeheim.com
Vinnie Arendel(winnaar expeditie Robinson 2007) op Keukengeheim
Hallo mensen,
Vandaag moet ik een grote home catering verzorgen,daarom heb ik weinig tijd. Surf even naar www.keukengeheim.com waar je het verhaal van Vinnie kan lezen. Voorts kan je aan de prijsvraag meedoen waar je mijn eerste boek kan winnen en vind je veel recepten.Ook voor kinderen en singles is er een speciale rubriek. Prettige zondag en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Aardappel in zoutkorst +prijsvraag op Keukengeheim
Dag mensen, Vandaag het recept voor aardappel in zout.Je kan dit bij vlees,vis en gevogelte geven.Heel makkelijk om te maken en heel lekker. Je kan nog steeds meedoen aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com! Het recept: 1 kg vastkokende middelgrote aardappelen, 1 kg grof zeezout, 40 g bloem, 1 takje rozemarijn, 4 teentjes look, 4 blaadjes laurier
Bereiding: Vermeng het zout
en de bloem met 2cl water. Leg een laagje zout op de bodem van een
ovenschotel bedekt met aluminiumfolie. Verdeel de gewassen en gedroogde
aardappelen op het zout en verdeel er de ongepelde look en de kruiden
tussen. Bedek met zout en druk goed aan. Bak 30 minuten in een
voorverwarmde oven van 220°. Breek de zoutkorst en dien warm op als
bijgerecht met geroosterd vlees,vis of gevogelte.
Hallo mensen, Vandaag een makkelijk en snel recept voor zalm in bladerdeeg. Je kan er extra kruiden aan toevoegen.Basilicum,dragon,peterselie,citroenkruid,gehakte verse gember enz.zijn allemaal lekker bij dit gerecht.Je kan ook experimenteren met de kaas. Als je vragen hebt over dit recept of als je culinair advies nodig hebt kan je even naar www.keukengeheim.com surfen. Neem even deel aan de prijsvraag als je daar bent en maak kans om mijn boek te winnen. Het recept voor 4 personen:8 plakjes bladerdeeg(diepvries),4 moten zalmfilets,lenteui,8 plakken kaas.
laat 8 plakjes bladerdeeg
ontdooien. en zet de oven op 225 graden Celsius.
leg op de bladerdeeg 1plakje smeltkaas, daar op een moot zalm, daar op weer een
plakje smeltkaas, daar op wat lente uitjes en daar op weer een plakje
bladerdeeg.
maak de randjes goed dicht. en leg ze
25 tot 30 minuten in de oven
laat 8 plakjes bladerdeeg
ontdooien. en zet de oven op 225 graden Celsius.
leg op de bladerdeeg 1plakje smeltkaas, daar op een moot zalm, daar op weer een
plakje smeltkaas, daar op wat lente uitjes en daar op weer een plakje
bladerdeeg.
maak de randjes goed dicht. en leg ze
25 tot 30 minuten in de oven. Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Vandaag een recept dat eigenlijk bedoelt is als tapa maar je kan dit gerecht als avondeten gebruiken.Het is zeer snel klaar. Het recept:
500g Kipfilet
- 50g Bloem - 2 Eieren - 1dl Olijfolie - 6 eetl. Sojasaus - 4 eetl. Honing -
3 eetl. Mosterd - zout en peper
Bereiding
Snijd de kip in reepjes. Rol de reepjes door
de bloem en daarna door het ei. Let erop dat de kip rondom bedekt is met ei
en bloem! Dan krijgt de kip een mooi bruin korstje. Doe de olie in de pan en
bak hierin de kip goudbruin. Meng in een kom de sojasaus, de honing en de
mosterd en giet dit mengsel over de kip. Je vind dit en nog veel andere recepten op www.keukengeheim.com.Daar is ook een prijsvraag waar je mijn eerste boek kan winnen. Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Ik maak van de gelegenheid gebruik om het boek van de Befaamde Dirk De Prins te promoten.Hij is de hoofdredacteur van Culinaire Ambiance. Je kan nog steeds even naar www.keukengeheim.com surfen en deelnemen aan de prijsvraag.Mischien win je wel mijn eerste boek. Je kan ook daar ook de hele dag terecht voor gratis kookadvies
Recepten door de week
Simpele en lekkere gerechten van Dirk De Prins
De best mogelijke oplossing om ons goed doordeweeks te voeden wordt ons
in feite aangereikt door de wetenschap zelf. Om goed uitgebalanceerd,
en dus zo gezond mogelijk, te eten moet een mens zich zo afwisselend
mogelijk voeden. Het simpele diëet van onze voorouders was te beperkt
om echt gezond te wezen. Het motto luidt dus afwisseling, afwisseling
en nog eens afwisseling. Op die manier krijg je van alles een beetje
binnen.
Gelukkig leven we ondertussen in een wereld die geen grenzen en
geen seizoenen meer kent. Het hele jaar door kunnen we van witloof,
asperges, appelen, peren, mosselen en noem maar op voluit genieten. En
dat houdt ook in dat een likje room en een klontje natuurboter geen
verboden producten zijn, als ze een dag later maar vervangen worden
door iets anders. De keuken van de afwisseling is dus gelukkig ook een
genotkeuken. Dat is dan ook de ware reden waarom dit kookboek is
ontstaan. Elke dag koos Dirk voor een ander thema, wat het boek niet
enkel doordeweeks maar ook gevariëerd maakt.
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Hallo mensen, Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs om
makkelijk te koken!
Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de loep!
Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen! Ga even naar www.keukengeheim.com,klik op 'De prijsvraag' en beantwoord de vraag. Groetjes Sam
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Hallo mensen, Vandaag moet ik werken(het leven van een chef-kok) daarom verwijs ik jullie naar www.keukengeheim.com voor recepten,verhalen over food en nuttige keukentips. Jullie kunnen me wel de hele dag kookadvies vragen,ik neem mijn laptop overal mee. Prettige zondag en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
ik heb God gezien. Hij heeft mij gestreeld, van binnen en van buiten.
Hij heeft mij ontroerd, tot tranens toe, zes zalige uren lang. Hij
heeft voor mij suikerbloemen geschilderd, gemusiceerd met chocola en
ingewanden. Hij vertelde over zijn lievelingsplek, die ook de mijne is
geworden. Hij heeft mij het licht laten zien dat zacht en warm en
weldadig op mij neer scheen. Hij heeft mij doen luisteren naar de zee
nadat hij ze me eerst heeft doen proeven. Lees de rest van dit mooie verhaal van Gene Bervoets over El Bulli op www.keukengeheim.com. Heb je een culinaire vraag of zoek je een recept?Doe je verzoek via de "stel uw vraag" button op de homepage van www.keukengeheim.com Veel kookplezier! Sam
Ik ben Sam Khaldi
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek