Keukengeheim

Welkom op keukengeheim



Mijn favorieten
  • Culinair advies
  • Wijnadvies
  • Asian Food
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Inhoud blog
  • Signeersessie op de Boekenbeurs
  • Morgen signeren op de boekenbeurs
  • Zondag signeer ik op de Boekenbeurs in Antwerpen.
  • Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!
  • Culinaire Ambiance op Keukengeheim

    Archief per maand
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Zoeken met Google



    Gratis Online Kookadvies op www.keukengeheim.com
    Koken moet Leuk zijn!
    04-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde Champignons op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo Mensen,

    Vandaag een receptje dat weinig tijd kost om te bereiden..Voor vegetariers kan het als volwaardige maaaltijd dienen en voor de anderen als bijgerecht bij een stukje gebakken vis of vlees.

    Het recept:

    12 grote champignons,er zijn grote champignons in de supermarkt die dienen om te vullen, wat citroensap, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 200 g magere verse kaas(kwark of platte kaas, 2 eetlepels fijngehakte peterselie,20 gram parmezaan 1 eetlepel paneermeel, 1 takje tijm, peper en zout.

    Borstel de champignons schoon en snijd het steeltje uit de hoedjes. Besprenkel de hoedjes met citroensap tegen het verkleuren.

    Snipper de steeltjes en de sjalotjes heel fijn en meng ze met de verse kaas.

    Voeg het geperste knoflook, de peterselie, het paneermeel,de parmezaan de blaadjes van de tijm, peper en zout toe en roer tot een glad mengsel.

    Vul de champignons met het mengsel en schik ze in ovenschalen.

    Laat 20 tot 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Zo mensen,moeilijker dan dit is het niet.

    Nog een prettige werkweek

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    04-02-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    03-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaattaart op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Tijdens het weekeinde geef ik altijd een meer bewerkelijk recept.Er van uitgaande dat jullie dan meer tijd hebben om wat langer in de keuken te staan.
    Mischien is het wat romantisch maar ik vind het zelf leuk om zondag's wat uitgebreider te koken terwijl de rest van mijn familie geniet van hun zondag(het leven van een kok,nietwaar).
    Deze advocaattaart maak ik enkele keren per jaar.Mijn dochters zijn nu onderhand groot genoeg om de kleine hoeveelheid alcohol die in deze taart zit te mogen consumeren.Het verwarmen van de advocaat zorgt er trouwens voor dat de meeste alcohol verdampt is.Dit is uiteraard geen pleidooi om kinderen alcohol te geven natuurlijk:o)
    Het recept:

    200ml room
    150gr gezouten boter
    150gr kristalsuiker
    4 eieren
    ¼ l advocaat
    6gr gelatine
    Boudoir koekjes


    - Meng de boter samen met de helft van de suiker, de   4 eierdooiers en de advocaat
    - Week de gelatineblaadjes in koud water
    - Warm het eimengsel al roerend lichtjes op tot het   lauw is
    - Let op dat het niet te warm wordt, want dan schiften   de eieren
    - Als het mengsel lichaamstemperatuur heeft, voeg je   de geweekte gelatineblaadjes al roerend toe
    - Klop eerst de room kort op en klop het eiwit op   samen met de andere helft van de suiker
    - Voel of de eimassa de lichaamstemperatuur heeft en   roer dan het opgeklopte eiwit eronder
    - De room voeg je helemaal op het laatste toe en roer   zachtjes eronder
    - Snij de koekjes schuin af en zet ze rechtop tegen de   rand van de springvorm
    - Leg een aantal koekjes op de bodem van de vorm
    - Giet het ei- en advocaatmengsel in de vorm
    - Laat gedurende 4 uur opstijven in de koelkast


    Belangrijk:

    . Warm het beslag lichtjes op
      Gebruik gelatineblaadjes
      Eiwit opkloppen met suiker
      Eerst het eiwit mengen en pas daarna de room erbij

    Als je vragen hebt over dit of een ander recept surf dan even naar www.keukengeheim.com en stel daar je vraag,ik help je binnen de 3 uur verder.Gratis wel te verstaan.

    Prettige zondag en veel kookplezier!

    Sam



    03-02-2008, 09:56 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met Balletjes op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Op deze gure dag is een lekkere soep altijd welkom.
    Vandaar het recept voor de goede oude tomatensoep met balletjes.
    Jullie vinden nog veel soeprecepten op mijn website www.keukengeheim.com waar ik de hele dag jullie culinaire vragen beantwoord.
  • olijfolie
  • 5 tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 stengel selder
  • 1 wortel
  • peper en zout
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1l water of kippenbouillon
  • 250 g gemengd gehakt(kalfs-varkens)
  • 1 eetlepel paneermeel(chapelure)
  • 1 ei
  • peper en zout
  • Stoof in olijfolie de uien en look aan.
  • Snij wortel en selder fijn en stoof mee aan.
  • Snij de tomaat in stukken en voeg ze toe, laat sudderen op een zacht vuurtje.
  • Voeg tijm en laurier toe. Laat alles zachtjes stoven.
  • Voeg de tomatenpuree toe. Bevochtig de soep met water of kippenbouillon.
  • Laat de soep nu 20 minuten op een zacht vuur trekken. Haal het laurierblad eruit.
  • Mix de soep en kruid hem met peper en zout.

  • Meng voor de balletjes het gehakt met het paneermeel en het ei.
  • Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en laat ze garen in de soep.

  • Tip: je kunt ook nog altijd verse kruiden zoals peterselie, basilicum of oregano toevoegen aan je gehakt om er een zuiderse smaak aan te geven. Je kunt er ook geraspte parmezaan of pecorino bij ondermengen.

    Een prettig weekeinde en tot morgen.
    Sam
    www.keukengeheim.com

    02-02-2008, 09:15 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    01-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatische Creme Brulée op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag mensen,

    Vandaag nog een receptje uit de Wok&Tandoor-keuken.Ik ben hier echt verzot op.Hoe je een klassieker toch met een paar ingredienten anders en toch bekend kan doen smaken.Ik vind het altijd prettig om te ervaren.

    Een fantastisch recept voor creme brulée van WOK&TANDOOR

    Kaffir creme brulée


    De lepel door het harde suikerlaagje breken om dan in de smeuige creme te

    duiken. Het blijft iets feestelijks hebben en met deze extra frisse versie

    kom je swingend uit de hoek.


    Ingredienten:

    2 kaffirlimoenen of 3 gewone limoenen

    3 kaffirbladeren of de zeste van 1 limoen

    250 ml dikke slagroom

    50 g suiker

    5 eigelen

    bruine suiker


    Werkwijze:

    Voor de beste smaak maak je de basis van deze creme brulée een dag op voorhand. Pers de limoenen uit. Vijzel de kaffirbladeren om hun aroma vrij

    te maken. Als je geen kaffribladeren gebruikt, rasp dan de schil van 1 van

    de limoenen. Meng alle ingredienten met uitzondering van de bruine suiker en

    zet een nachtje afgedekt in de koelkast.

    Doe het mengsel in kleine potjes en zet ze in een vuurvaste schotel. Giet

    water in de schotel tot net onder de rand van de potjes en zet een uur in

    een oven op 120°C. Laat de creme vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en

    zet dan in de koelkast om goed door te koelen.

    Bestrooi net voor het opdienen met een laagje bruine suiker en zet de

    schaaltjes onder de grill om te laten karameliseren. Wie extra show wil

    verkopen, haalt hiervoor de gasbrander boven.

     

    Hot tip:

    In deze bereiding komt het explosieve citruskarakter van de kaffirlimoen

    extra uit de verf. Je vindt hem in de oosterse supermarkt. Doen gewoon, het

    is zeker de moeite waard. Het één en ander wordt nog lekkerder als je een

    uitgeschraapt vanillestokje aan de roombasis toevoegt.

    Veel kookplezier en tot morgen!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    01-02-2008, 10:40 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    31-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maleisische Salade in Antwerpen op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag een fantastisch recept voor een Maleisische Salade.Dit is ontworpen door een goede Nederlandse vriend van mij die verschillende Asian fastfoodrestaurants in Belgie heeft.Hij is trouwens de eerste die in Belgie het wokrestaurant-concept heeft geintroduceerd zoals Wok&Tandoor en WokAway.
    Ik word hier niet voor betaald maar als mensen met goede ideeen het verschil proberen te maken om goede kwaliteit te koppelen aan aangename prijzen verdienen ze mijn volledige steun.
    Zoals steeds kunnen juliie alle dagen terecht op mijn website(www.keukengeheim.com) voor alle culinaire vragen.

    Het recept:
                                            Een recept van de WOK & TANDOOR in Antwerpen

    Maleisische salade met verse ananas en gegrilde kipfilet
    hoofdgerecht

     

    Een top maaltijdsalade waarbij alles in functie staat van de juiste smaakbalans. Zoetzuur op zijn best gewoon. Het mild pikante doet het zowel op zwoele zomerdagen als ijzige winteravonden uitstekend.

     

    Ingredienten voor 2 personen
    40 g geraspte wortel
    40 g geraspte witte kool
    40 g rode ui in ringen
    20 g rucola
    40 g sojascheuten
    20 g ui in kleine stukjes
    20 g rode en groene paprika in blokjes
    8 plakjes verse ananas van een halve cm dik
    200 g kipfilet
    peper en zout
    enkele takjes koriander

                                                                                                                      

    voor de dressing:
    1 theelepel gesnipperde chilipeper
    2 el suiker
    � theelepel zout
    8 el alcoholazijn
    2 el water
    3 fijngesneden kaffirblaadjes of de geraspte schil van 1 limoen besprenkeld met het sap van een halve limoen

     

    Werkwijze:
    Mix de ingredienten voor de dressing goed en zet even weg in de koelkast om smaak te nemen. Na een nachtje rusten is de smaak gewoon optimaal.
    Kruid de kipfilet met peper en zout en gril gaar, maar toch nog wat sappig. Uitgedroogde kip is nooit lekker. Op de barbecue scoor je uiteraard nog beter. Snijd het vlees schuin in plakjes.
    Meng alle groenten tot een salade en meng er een paar lepels dressing door. Schik de salade op de borden en leg er de plakjes ananas en de kipfilet op. Nappeer nog eens met de dressing en versier met verse koriander.
    Het boek "Modern koken met de wok en Aziatische tapa's" is te verkrijgen in Wok A Way Antwerpen of Gent.

    Zo mensen,dit was het voor vandaag.
    Veel kookplezier en tot morgen!
    Sam
    www.keukengeheim.com



    31-01-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    30-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukengeheim vernieuwt!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn Website www.keukengeheim.com vernieuwt binnenkort.
    Ik ben al 2 weken van 4 uur 's morgens bezig met het manueel invoeren van recepten in de nieuwe database.Maar ik troost me met de gedachte dat het resultaat er echt goed gaat uitzien.
    Vandaag een makkelijk en snel receptje dat ik dikwijls maak als ik weinig tijd heb
    Witloof met Gandaham

    750 gr witloof
    100 gr Gandaham,je kan natuurlijk een andere gerookte ham gebruiken
    klontje boter
    sap van een halve citroen naar smaak
    1 dl room


    Was het witloof en verwijder de vuile stukken.
    Neem een vuurvaste schotel of een koperen pan met een zware bodem, waarin al het witloof mooi naast elkaar kan liggen.
    Laat de boter smelten in de pan.
    Haal de pan van het vuur en leg de struikjes witloof in hun geheel erin.
    Snijd de sneden Gandaham in fijne snippers en verdeel ze over het witloof.
    Bestrooi met een beetje peper en zout (niet te veel want in de ham zit al veel zout).
    Verdeel nog wat klontjes boter over het witloof.
    Zet de pan weer op het vuur, zet het deksel erop en laat op een laag vuur een dik half uur stoven.
    Neem het deksel er weer af, voeg het citroensap toe en giet de room over het gerecht.
    Draai de pan wat in alle richtingen in het rond zodat al het witloof door de room gewenteld wordt.
    Laat nog even verder sudderen en dien op.
    Serveer her gerecht in combinatie met aardappelpuree.

    Zo mensen,dat was het.

    Tot morgen en veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com



    30-01-2008, 07:36 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (20 Stemmen)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer Keukentips op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo mensen,


    Vandaag nog wat tips voor de keuken,aan de reacties van de bezoekers heb ik kunnen merken dat er wel behoefte aan is.

    In tegenstelling tot veel Chef-Koks probeer ik niet krampachtig de keukengeheimen voor mezelf te houden.

    Hoe meer mensen met plezier en zelfvertrouwen in de keuken staan,hoe liever dat ik het heb!

    Voor alle culinaire problemen kunnen jullie terecht op mijn website www.keukengeheim.com waar ik de hele dag online ben om jullie vragen te beantwoorden.

    Keukengeheim wordt trouwens compleet vernieuwd,we zijn heel hard aan 't werken aan de database.Je kan je inschrijven op de nieuwsbrief!

    Wist je dat?


    Als je groene kruiden zoals basilicum, peterselie, dragon enz laat meekoken ze hun smaak verliezen, altijd op het laatst bijdoen

    Dat spinazie de enige groene groente is die zijn kleur behoudt als je het kookt met een deksel op, alle ander groene groenten zonder deksel koken

    Als je groenten een paar min laat koken in gezouten water, en ze daarna in een kom met water en ijsblokjes legt om af te koelen ze een mooie kleur hebben zoals op restaurant, wel eerst het water laten koken en dan de groenten erin doen

    Als je mayonaise maakt alle ingredienten op kamertemperatuur moeten zijn

    Als je rijst 30min in koud water weekt hij daarna vlugger klaar is

    Als je koekjes hebt gemaakt je ze in een plastiek bakje kan bewaren met een laagje keukenpapier op de bodem en een deksel op, het papier slorpt het vocht dat in de lucht hangt op

    Dat eieren ook ademen ze nemen zuurstof op en geven koolzuur af, vandaar dat eieren de smaak van ingredienten in je koelkast kunnen overnemen

    Je eieren moet koken met veel azijn en zout dan barsten ze minder snel

    Zo mensen,dat was het voor vandaag.

    Tot morgen.

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    29-01-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    28-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preistoemp op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen beste mensen,


    Vandaag een variant op Stamppot,Stoemp zoals ze in Vlaanderen zeggen.Stoemp is een gezelliger woord voor slag of stamp.

    Veel mensen blijven steken bij de klassieke stamppotten zoals boerenkool en wortel met worst,lekker hoor daar niet van.Je kan echter eindeloos varieren met groenten,kruiden,vis en vlees.

    Vandaar het recept voor preistoemp met kalkoen.Dat leek me een goede starter om de werkweek mee te beginnen.

    Als jullie nog vragen hebben surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar los ik de hele dag online culinaire problemen op.

    Het recept:1 kg ; geschilde aardappelen - 1 grote stoofprei ( gewassen en fijn gesneden - 250 gr .) -halfvolle melk -  50 gr ; boter - peper & zout - nootmuskaat - 250 gr ; kalkoenlapjes dun gesneden - honing

    Zet de aardappelen op het vuur en kook ze .

    Neem een pan met een hoge boord en doe er een klontje boter in , zet op het vuur ( gasstand 4 ) en laat de boter zachtjes smelten , doe er de fijn gesneden prei in  en roer even om .

    Zet een deksel op de pan en laat 10 min ; stoven , roer af en toe om .

    Neem een andere pan en doe er wat boter in , zet op het vuur ( gasstand 5 ) en laat de boter smelten ;

    Leg de kalkoenlapjes in de pan , laat 4 minuten bakken en draai dan de lapjes om .

    Giet 1 theelepel honing over de lapjes en kruid ze met peper & zout .

    Doe 3 soeplepels water in de pan en laat nog 4 min ; pruttelen ;

    Je aardappelen zouden nu gaar moeten zijn , giet ze in een zift , doe ze terug in de pot een zet ze nog even op het vuur ( 1 min . - gasstand 2 ) .

    Plet de aardappelen met een aardappelstamper en doe er nu de gaargestoofde prei bij .

    Meng goed met een houten lepel , doe er nu de melk bij -als je heel gladde puree wil doe er dan meer melk bij .

    Kruid met nootmuskaat , peper & zout , doe er nu de boter bij en meng goed op het vuur ( gasstand 2 )

    Je kalkoenlapjes zijn nu ook klaar .

    Tips : Wat goede mosterd is hier fantastisch bij .

    Je kan in plaats van water ook bier gebruiken voor de saus .

    Gebruik nooit een mixer voor het pletten van aardappelen,je bekomt een taaie en kleverige substantie door de te hoge snelheid van de mixer!

    Tot morgen.

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    28-01-2008, 14:26 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
    27-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukentips op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen mensen,


    Ook vandaag geen recept maar nog wat technische tips voor de keuken,ik ben in een technische bui dit weekeinde :o).

    Mischien hebben jullie het al gemerkt,mijn stokpaardje is koken makkelijker en begrijpelijk te maken voor iedereen.

    Vandaar deze tips:

    Wist je dat?

    Als je geschilde uien 10 minuten in de diepvries legt en je ze daarna snijd je bijna nooit moet huilen.

    Je pasta altijd in veel water moet koken anders kleeft het zetmeel aan elkaar.

    Als je zout in het water voor de pasta doet het langer duurt vooraleer het water kookt, pas zout in het water doen als het kookt als je gehaast bent.

    Je peulvruchten zoals bonen en erwten niet in zout water mag koken want dat ze dan taai worden, altijd op het einde zout toevoegen

    Als je eiwit wil opkloppen altijd eerst de kom moet ontvetten met azijn of citroensap,wel goed afdrogen!

    Je eiwit moet opkloppen met een snuifje zout

    Jouw eiwit steviger wordt als je halverwege een koffielepel bloemsuiker(poedersuiker) toevoegt.

    Als je eieren hardkookt je ze net onder het kookpunt moet laten borrelen anders krijgen ze een zwarte rand.

    Als je bouillon maakt en je wil dat die een donkere kleur heeft je dan een ongepelde ui moet laten meekoken.

    Als je soep wat te zout is je een geschilde aardappel met de soep moet laten pruttelen gedurende 15 min en dan de aardappel eruit halen, die heeft dan veel zout opgeslorpt.

    Als je chocoladesaus maakt, je op het einde een klontje boter bij de gesmolten chocolade kan doen zodat je saus mooi glanst.

    Zo mensen,dat was het voor vandaag.Zoals steeds kunnen jullie voor gratis culinair advies terecht op www.keukengeheim.com waar ik de hele dag paraat ben.

    Een prettige zondag en tot morgen.

    Veel kookplezier!

    Sam

    27-01-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
    26-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kleur van Groenten op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo mensen,

    Vandaag eens geen recept maar wat info over het invriezen en het verkleuren van groenten.

    Ik krijg regelmatig op mijn website www.keukengeheim.com vragen over de kleur van groenten.

    De meest voorkomende vraag is:hoe komt het dat in restaurants de groenten zo'n mooie kleur hebben?

    Wel dat is eenvoudig,de groenten worden eerst geblancheerd!

    Dat wil niets anders zeggen dan dat ze eerst enkele minuten in kokend gezouten water zijn gelegd en daarna vlug worden afgekoeld in een bad met ijsblokjes om ze te doen schrikken.Het blancheren zorgt er voor dat de kleur als het ware gefixeerd wordt.

    Daarna kan je ze gewoon verder klaarmaken,bv boontjes kan je dan aanstoven met wat ui,de kleur blijft mooi groen.Zo simpel is het!


    Ook bij het invriezen van groenten moet je hetzelfde procedé volgen.


    Hoe ga je werk bij bloemkool bv.(dat telt voor de meeste groenten)


    Alle roosjes in dezelfde maat

    Blancheren in voldoende water zodat de groenten zwemmen

    4a5 min. Koken tot ze halfgaar zijn

    giet ze af en spoel onder de koude kraan,leg ze daarna in een bad met ijsblokjes en water

    zorg er voor dat de groenten binnenin ook koud zijn

    Leg de groenten met voldoende ruimte ertussen in zakjes en vries ze in

    Leg ze niet op elkaar in het vriesvak

    Als ze bevroren zijn mag je ze wel op elkaar stapelen


    Bij het bereiden moet je de groenten niet eerst ontdooien!


    Zo kan je de groenten 1 jaar bewaren in het vriesvak.


    Zo beste mensen,af en toe wat technische informatie kan geen kwaad.

    Als jullie nog vragen hebben over culinaire zaken kan je de hele dag terecht op www.keukengeheim.com


    Prettig weekeinde!

    Sam

    26-01-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cakes met M&M op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen mensen,


    Het weekeinde komt er weer aan,daarom dacht ik:laat ik nog maar eens een kinderreceptje plaatsen.


    Deze cakes met M&M zijn makkelijk te maken en zien er fantastisch uit aan de binnenkant.Als je ze openbreekt zie je smeuige M&M,kinderen vinden dat fantastisch!


    Als je deze cakes maakt staan je kinderen gegarandeert in de keuken om te helpen en dat is mooi.Ik vind het fantastisch om mijn dochters spelenderwijs wat basisdingen te leren.

    Ik ben zoals steeds de hele dag paraat op www.keukengeheim.com om jullie culinaire vragen te beantwoorden.

    Het recept:

    4 eieren

    200 gram boter op kamertemperatuur

    200 gram suiker

    200 gram cakemeel

    1 zakje vanillesuiker

    zout

    bloem

    M&M

    cakevormpjes,je kan de wegwerp kopen in de supermarkt


    Verwarm de oven voor op 200 graden

    Klop met de mixer de boter,vanillesuiker en de gewone suiker tot eeen gladde massa

    Klop de eieren er één voor één goed door en blijf daarna nog even doorkloppen.

    Voeg het cakemeel toe en meng alles goed en snel doorheen

    Doe er nu de M&M bij

    Verdeel dit in de vormpjes rn zet ze op een bakplaat.

    Bak de cakes in 20 a 25 minuten gaar en bruin


    Zo mensen,dat was het voor vandaag.

    Have fun!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    25-01-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (27 Stemmen)
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeftenolie op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen mensen,


    Ik gebruik in mijn gerechten dikwijls aromatische olieen zoals rozemarijn,chiliolie en kreeftenolie.

    Ik ga dikwijls bij mensen thuis of voor bedrijven koken en dan neem ik altijd wat flesjes zelfgemaakte olie mee.

    Een stukje gestoomde kabeljauw besprenkel ik met wat druppels zelfgemaakte kreeftenolie.Het maakt echt een wereld van verschil!

    Je kan natuurlijk dat soort olie kant en klaar kopen maar als je eens zelf zo'n olie hebt gemaakt ga je het verschil proeven.

    Een extra argument is natuurlijk dat het eigenlijk heel makkelijk te maken is.

    Als je nog vragen hebt over dit en/of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen waar ik de hele dag jullie culinaire problemen oplos,en dat helemaal GRATIS nog wel,is dat niet mooi :o)


    Het recept:

    1 kreeft mag diepvries zijn- 10 peperbollen- 1 theelepel grof zeezout - 1 laurierblad - 1 theelepel tomatenpuree - olijfolie ( 0,5 l) - 1 fijngesneden sjalotje



    Doe een scheutje olie in een pan met hoge boord, stoof het sjalotje een paar min., hak de kreeft in stukken, doe in de pan en zet het vuur hoog, laat een paar min. goed bakken, doe er de tomatenpuree bij, goed roeren, nu mag je de olie er bij doen en de kruiden, laat 4 min pruttelen, zet het vuur laag en laat 10 min zachtjes trekken, zet het vuur af, laat afkoelen en zeef de olie.


    TIPS: Je kan dit ook met scampi's of krab doen.


    Eigenlijk is het principe voor alle gearomatiseerde olie's hetzelfde, je moet eerst alles verwarmen voordat de smaak in de olie trekt, alleen is het voor verse kruiden , look, sjalot enz. zo dat je niet boven de 60 graden mag komen anders verbrand alles.


    je kan de olie maanden bewaren


    Zo mensen,dat was het voor vandaag.

    Tot morgen.

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    24-01-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    23-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna Cotta op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen mensen,


    Vandaag het recept voor de enige echte Panna Cotta,dat is Italiaans voor gekookte room

    Panna Cotta is samen met Tiramisu het meest bekende nagerecht maar ik merk toch aan de vragen op mijn website(www.keukengeheim.com) dat er nog veel mensen zijn die denken dat de bereiding van Panna Cotta een moeilijke zaak is.Niets is minder waar,ik denk dat het zowat het makkelijkste nagerecht moet zijn.

    Volg gewoon het recept en er kan niets mislopen.
    Het recept:

    5dl room met minimum 40% vetgehalte
    Marsala voor de smaak(mag ook iets anders zijn)
    45gr kristalsuiker of rietsuiker
    1 vanillestok
    1 koffielepel vanille-extract
    3 blaadjes gelatine van 3gr

    Bereiding:
    - Week de blaadjes gelatine in water
    - Neem Ondertussen de room en breng deze samen met de suiker, de vanillestok en het vanille-extract aan de kook
    - De suiker moet goed gesmolten zijn
    - Zet het vuur af en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe
    - Goed roeren tot al de gelatine gesmolten is

    - Haal de vanillestok eruit
    - Smeer de potjes in met een beetje smaakloze olie (bv arachideolie) en giet de vloeistof in de potjes
    - Laat minimum 3 uur in de koelkast opstijven

    - Zet het potje 10 seconden in warm water
    - Ga met het mes rond de panna cotta en ontvorm
    - Besprenkel met wat marsala of Amaretto en serveer

    Tips
    - Geen koffieroom maar echte room van minimum 40% vet gebruiken
    - Meer gelatine gebruiken: 3 gelatineblaadjes op een halve liter vloeistof
    - De alcohol ofwel meekoken of anders op het laatste over de opgesteven room gieten


    Zo beste mensen,dat was het voor vandaag

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    23-01-2008, 06:37 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
    22-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Vleessaus op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Hallo mensen,


    Vandaag het recept voor een Italiaans vleessaus(Ragu) die je met pasta kan eten maar ook met een stukje gegrild of gebakken vlees.Het mooie van deze saus is dat je ze kan invriezen in handige bakjes en je zo altijd een lekkere saus in huis hebt.Je kookt dan gewoon wat pasta en je hebt een super- maaltijd.

    Deze saus moet wel lang op het vuur staan maar daar heb je weinig werk aan,af en toe roeren volstaat.

    Als jullie nog vragen hebben ben ik de hele dag paraat op www.keukengeheim.com om (gratis) culinaire problemen te verhelpen.

    1 takje rozemarijn
    4 eetlepels olijfolie
    2 teentjes knoflook
    750 gram rundsstoofvlees
    zout, peper
    1 deciliter rode wijn
    1 blik tomatenstukjes (400 gram)
    1 blik artisjokharten (400 gram)
    50 gram geraspte parmezaan
    500 gram tagliatelle


    Hak de rozemarijnaalden fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan. Pel de knoflook en pers ze uit boven de olie.

    Voeg de rozemarijn toe en fruit het geheel circa 3 minuten op een laag vuur. Snijhet rundsstoofvlees in dobbelsteentjes en bestrooi ze met zout en peper. Bak het vlees in de knoflookolie in circa 5 minuten bruin. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook en laat de wijn circa 3 minuten iets inkoken Roer de tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat het vleesmengsel afgedekt circa 2 uur sudderen.


    Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.Voeg vlak voor het serveren de in vieren gesneden artisjokharten toe aan het vlees.
    Serveer het vleesmengsel met de tagliatelle en bestrooi het met de parmezaan.

    Veel kookplezier en tot morgen!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    22-01-2008, 10:02 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    21-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipanetaart op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Ik hoop dat jullie een goed weekeinde achter de rug hebben en fris en monter aan de nieuwe week beginnen:o)
    Vandaag plaats ik het recept voor de klassieke frangipanetaart.Eigenlijk is dat een makkelijke taart om te maken zeker als je een vel kant en klare bladerdeeg gebruikt.Voor een Italiaanse toets kan je het water van de glazuur vervangen door bv.Amaretto.Het geeft de taart net dat beetje extra.
    Als jullie nog vragen hebben ben ik de hele dag paraat op www.keukengeheim.com om alle culinaire problemen te verhelpen.
    Voor een taartvorm met diameter 26 à 28 cm:
    • 150 g boter
    • 150 g griessuiker
    • 150 g amandelpoeder
    • 3 eieren
    • 3 eetlepels zelfrijzende bloem
    • amandelaroma (facultatief)
    • rond vel bladerdeeg
    • poedersuiker
    • abrikozenconfituur (naar eigen smaak)

    1. Klop de boter zacht.
    2. Voeg achtereenvolgens de suiker, eieren, bloem en amandelpoeder toe (eventueel ook de aroma). Blijf steeds goed roeren (eventueel mixer gebruiken).
    3. Vet de bakvorm in en leg er de bladerdeeg in. Druk goed aan in de vorm en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (bodem).
    4. Smeer een laag confituur op de bodem.
    5. Giet daarover het amandelmengsel.
    6. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C à 200°C gedurende 30 à 40 minuten.
    7. Meng 2 eetlepels met een heel klein beetje water tot glazuur en smeer over de taart naar eigen wens.
    Zo mensen,dat was het,ik hoop dat jullie een prettige maandag hebben.
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com




    21-01-2008, 06:48 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    20-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Culinaire Zonde op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag eens geen recept maar een oproep om jullie "Culinaire Zonde" naar mij te sturen.Op mijn website www.keukengeheim.com heb ik een rubriek die de Culinaire Zonde heet en waar de een beetje "rare "combinaties van de bezoekers komen.
    Jullie kennen dat wel denk ik,er zijn zo van die combinaties waar mensen van gruwelen maar die jij heel lekker vind.
    Als je er zo één hebt en dat met de anderen wil delen stuur het dan via deze blog of via www.keukengeheim.com en hij word binnenkort op de helemaal vernieuwde site geplaatst.
    Hieronder vinden jullie eerder geplaatste "zonden"
    Een prettige zondag en tot morgen!
    Sam

     Een fantastische van ANNELIES:

    mijn culinaire zonde: boterham (liefst levende vers brood, 10-granen of iets dergelijks, iets met 'beet in' in ieder geval) belegd met mayonaise, jonge kaas (dikke schel, verse kaas), en daarop Salade Andalouse uit een glazen potje (zo worteltjes, witte kool en nog van die brol in't zuur), afgedekt met nog een boterham. (Extra) mayonaise toevoegen naar smaak.
     
    Het lekt geweldig, en is meestal niet te doen qua dikte en dergelijke, maar lekker!!!
     

    Een niet alledaagse zonde van PETRA

    Sam, mijn culinaire zonde is ' roquefortkaas met nutella' - lekkeeerr!
     
    groetjes !
     
    Petra

     

    MARTINE heeft ook een goede

    Stokbrood met gebakken spek,perenconfituur,hardgekookt ei,mayonaise en ketchup.Ik weet dat het griezelig klinkt maar ik vind dit zo LEKKER!Als ik een slechte dag heb maak ik deze sandwich,daarna kan ik er weer tegen

     

    Deze is van HARRY

    Een witte boterham met boter,choco,banaan en pindakaas,goed aandrukken en even onder de gril.mmmmm!

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Sandra's culinaire zonde

    Bak een omelet,snij een croissant  doormidden,bestrijk een kant met aardbeienconfituur,bestrijk de andere kant met pindakaas leg er de omelet op en doe er nog een beetje ketchup op,goed aandrukken.Alleen maar voor de diehards!!!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Een topper van Floortje

    Als je nog een culinaire zonde wil weten: Ik leerde dit recept van mijn vriendin Maaike en het is echt een topper!!! Besmeer een boterham met een ferme laag pindakaas. Leg daar plakjes komkommer op en dan een laag ketchup. Nog een boterham er op en je hebt een HELE LEKKERE combinatie!

    groetjes Floortje

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tamara heeft verschillende culinaire zonden

    Culinaire zonde: Macaroni met bechamelsaus (zonder peper of nootmuskaat) wel met zout een geklutst eitje door en dan bruine suiker,jummie!!

    Of tomatensoep met zoute chips,of zoute chips met een stukje chocola,dat geklutst eitje vind ook ik lekker op verse frietjes!

    Boontjes in tomatensaus met véél azijn,het water komt me nu al in de mond! ..

    Groetjes



    20-01-2008, 09:39 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    19-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag het recept voor een soort Italiaanse omelet.
    Ik maak dat regelmatig thuis,bv op een zondagavond.Het mooie er van is dat je zowat alle ingredienten kan gebruiken die je nog in de koelkast hebt staan,het moet wel smakelijk blijven natuurlijk :o).Dit is een versie met garnalen maar je kan ook scampi gebruiken.Ook met Parmaham en zongedroogde tomaat is dit heel lekker.

    10 eieren
    1 dl slagroom of melk
    150 gr pecorino of parmezaan (geraspt)
    3 lente-uitjes, in ringetjes of een rode ui
    150 gr garnalen
    grof zeezout
    versgemalen peper
    2 trosjes kerstomaatjes
    75 g rucola
     
       
    Bereiding:
       
    Verwarm de oven voor op 225 gr. Klop in een kom de eieren los met de slagroom en roer de pecorino, lente-ui en garnalen erdoor.
    Breng op smaak met zout en peper. Vet een lage ovenschaal van +/- 20 x 30 cm royaal in en schenk het eimengsel erin.
    Leg de trosjes tomaat erin. Schuif de schaal in een richel onder het midden van de oven en laat het ei in +/- 20 min. stollen. Neem uit de oven en strooi de rucola over de omelet.

    Zo mensen dat was het voor vandaag
    Veel kookplezier en tot morgen!
    Sam
    www.keukengeheim.com

     
       

       


    19-01-2008, 09:09 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijsttaart zonder Aanbranden op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor rijsttaart zonder deegbodem.Ik heb al gemerkt dat veel mensen de deeg zelf maken er net iets teveel aan vinden.
    Dit is een eenvoudiger recept,er is nog wel een beetje werk aan natuurlijk maar veel minder plus dat deze taart bijna niet kan mislukken als je het recept volgt.Eigenlijk is het een soort flan.


    Eerst en vooral 2 tips tegen het aanbakken van de rijstpap :wrijf de bodem van de pot waar je de rijst inkookt in met wat olie of boter en doe de suiker er pas bij als de rijst gaar is ,dus niet van in het begin!

    Surf even naar www.keukengeheim.com als je nog vragen hebt,ik ben daar de hele dag online om culinaire problemen op te lossen

    Het recept:
    3/4 liter volle melk
    150 gram rijst
    1 pakje vanillesuiker
    200 gram kristalsuiker
    2 à 3 eieren (naar keuze)
    40 gram bloem
    75 gram gesmolten boter
    Kook de melk, de rijst en de vanillesuiker (alsof je rijstpap maakt : de rijst moet gaar zijn voor je er de suiker bijdoet). Laat daarna afkoelen

    Klop de eierdooiers en de suiker op en voeg er de lauwe gesmolten boter bij

    Meng de bloem eronder

    Meng het geheel onder het ondertussen afgekoelde rijstmengsel

    Klop de eierdooiers stijf en voeg die ook voorzichtig bij het mengsel

    Giet het geheel in een beboterde taartvorm en laat 30 min in de oven bakken op 180 °C

    Laat afkoelen

    Zo mensen,dat was het voor vandaag.
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com


















    18-01-2008, 07:13 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Cassoulet op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag het recept voor een eenvoudige versie van de befaamde Cassoulet.
    Normaal doen we er worsten bij(saucison de lyon),spek en eend maar deze versie is meer iets voor een weekavond als je minder tijd hebt.
    Je kan deze Cassoulet een dag op voorhand maken en 's anderdaags in de oven als je thuis komt van je werk.
    Om het helemaal feestelijk te maken geef je er een smeuige aardappelpuree bij en je hebt een perfekte maaltijd voor een gure winteravond.
    Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept ga dan even naar www.keukengeheim.com waar ik de hele dag jullie culinaire vragen beantwoord.

    Het recept:

    500 gram varkenslapjes
    peper en zout,
    1 ui,
    2 teentjes knoflook,
    1 blikje kidneybeans  van 400 g (supermarkt)
    1 pot witte bonen(700g),
    75g boter,
    1dl. droge witte wijn,
    1 laurierblad,
    2 kruidnagels,
    1/2theel. tijm,
    2dl. tomatenpuree,
    2dl gezeefde tomaten,
    50g paneermeel.

    Snijd de lapjes in blokjes en bestrooi met peper en zout. Pel de ui en snipper fijn. Pel het teentje knoflook. Laat de witte bonen uitlekken.

    Smelt de boter in een braadpan en fruit hierin het uitgeperste knoflookteentje en de ui. Voeg het vlees toe en bak gedurende 5min. rondom bruin. Schenk de witte wijn erbij samen met het laurierblad, de kruidnagels en de tomatenpuree. Zet een deksel op de pan en laat gedurende 1 uur stoven.

    Verwijder het laurierblad en de kruidnagels en voeg de witte bonen en de kidneybeans toe. Breng op smaak met peper en zout.

    Schep het bonen-vleesmengsel in een ovenvaste schotel en bestrooi met paneermeel. Laat een bruin korstje vormen onder de grill.

    Veel kookplezier!

    Tot morgen

    Sam

    www.keukengeheim.com




    17-01-2008, 06:56 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Appelstrudel op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,

    Vandaag het recept voor een ietwat miskende klassieker,de appelstrudel.
    Het mooie is dat je met dit eenvoudig recept alle kanten opkan.Je kan de appels vervangen door kersen(mijn favoriet) of door peren en ook door rood fruit in het seizoen.
    Je moet wel altijd zorgen dat het fruit goed is uitgelekt wil je een knapperige deeg bekomen.
    Wil je wat meer info over dit en/of een ander recept surf dan even naar www.keukengeheim.com waar ik de hele dag jullie culinaire vragen beantwoord.

    Het recept:

    4 appels
    bladerdeeg(kant en klaar)
    4 soeplepels rozijnen
    Een mespunt kaneel
    2 soeplepels suiker
    Een beetje vetstof
    Eigeel

    Bereiding:
    - Snij de appels (met schil!!) in blokjes en bak in de   gesmolten vetstof
    - Laat 4 minuten goed aanbakken
    -laat goed uitlekken in een zift
    - Verwarm de oven op 200gr
    - Strooi er de rozijnen over en doe er de suiker bij
    - Voeg op het einde de kaneel toe
    - Leg het deeg open en leg een dubbele laag in het   midden
    - Doe er het appelmengsel op en vouw goed dicht
    - Kleef het geheel dicht met eigeel
    - Bak gedurende 8 minuten op 200gr

    Belangrijk!
      Vermijd vocht

    . Bakken aan 200gr

    Veel kookplezier en tot morgen!

    Sam

    www.keukengeheim.com


    16-01-2008, 09:27 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Sam Khaldi
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
    Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
    Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • keukengeheim
  • kurkdroog
  • wok&tandoor
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance


  • Zoeken in blog



    View Sam Khaldi's profile on LinkedIn


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs