Keukengeheim

Welkom op keukengeheim



Mijn favorieten
  • Culinair advies
  • Wijnadvies
  • Asian Food
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Inhoud blog
  • Signeersessie op de Boekenbeurs
  • Morgen signeren op de boekenbeurs
  • Zondag signeer ik op de Boekenbeurs in Antwerpen.
  • Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!
  • Culinaire Ambiance op Keukengeheim

    Archief per maand
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Zoeken met Google



    Gratis Online Kookadvies op www.keukengeheim.com
    Koken moet Leuk zijn!
    26-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippensoep op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag plaats ik een recept voor verse kippensoep.Na de overvloedige kerstmaaltijden is het vandaag tijd om wat minder te eten en vooral wat minder zwaar.

    Onze magen hebben rust nodig,kippensoep is daar ideaal voor,voedzaam en goed verteerbaar.
    Ik ben zoals elke dag paraat op www.keukengeheim.com om al jullie culinaire vragen te beantwoorden(gratis).

    Het recept:

    1 soepkip
    2l water (naargelang de grootte van de kip)
    2 wortelen
    1 stengel prei
    2 stengels selder
    1 ajuin
    1 teentje knoflook
    Tijm
    Laurier
    1 blokje Kippenbouillon
    Peper & zout


    Bereiding:
    - Maak een lekkere stevige bouillon: alle ingrediënten
      in een pot, kruiden met peper en zout en breng aan
      de kook
    - Laat koken gedurende 1-1,5u op een licht pruttelend
      vuur
    - Tijdens het koken moet je steeds afschuimen zodat
      het vet en vuiligheid uit de bouillon verdwijnt
    - Haal de kip en de groenten uit de bouillon
    - Maak een keukenhanddoek nat en leg deze op een
      zeef
    - Giet hier de bouillon door en je houdt
      een heldere bouillon over
    - Vanaf nu kan je zelf smaken naar eigen inzicht
      toevoegen
    - Gebruik het kippenwit van de soepkip en voeg toe
      aan de bouillon
    - Snij enkele groentjes fijn en voeg toe (in ons geval
      een beetje wortelen, prei , selder) en doe er wat
      vermicelli bij
    - Doe er eventueel het bouillonblokje bij
    - Laat terug even opkoken

    Opmerking: als je rauwe groenten toevoegt, komt er weer vuiligheid in de bouillon en moet je weer afschuimen

    Tips
    1. Zet de kip net onder water
    2. Groenten in hun geheel laten meekoken
    3. Afschuimen

    Zo beste mensen,dat was het voor vandaag.

    Veel kookplezier en tot morgen
    Sam
    www.keukengeheim.com


    26-12-2007, 08:06 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    25-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettige Kerst met Smoutebollen op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hallo beste mensen,
    Allereerst een zeer prettige kerst aan iedereen!

    Vandaag het recept voor oliebollen,in Vlaanderen heet dat smoutebollen(ja, ja ,de couleur locale).Ik ga dat deze middag voor mijn kinderen en nichtjes maken.Makkelijk te maken en succes verzekerd!
    Ik ben vandaag tot 18 uur paraat op www.keukengeheim.com om jullie last minute culinaire problemen op te lossen.Als je nog vlug wat raad nodig hebt surf dan keukengeheim.com.

    Voor 8 Personen:

    - 600 gram bloem
    - 50 gram gist
    - 25 cl water
    - 25 cl melk (lauw)
    - 2 pakjes vanillesuiker
    - 1 eetlepel suiker
    - 4 eieren
    - snuifje zout

    Doe de bloem in een kom en klop er de melk en het water onder. Los de gist samen met de suiker op in een weinig melk en voeg dit toe. Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker en voeg het met de eierdooiers toe aan het mengsel. Meng het geheel tot een glad deeg. Laat het deeg 30 minuutjes rijzen op een warme plaats. Verwarm de frituurolie (180 graden). Schep met een eetlepel telkens wat deeg en laat het in de frituurolie glijden. Keer de bollen tijdens het bakken voortdurend om zodat ze een mooie ronde vorm krijgen. Laat ze bakken totdat ze goudgeel zijn. Laat ze uitlekken en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

    TIP: Dompel de lepel in warm water om aankleven te voorkomen.

    Zo mensen,geniet van het samenzijn met familie en vrienden

    Veel kookplezier en tot morgen!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    25-12-2007, 08:55 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
    24-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baktijden van Kalkoen op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Bijna kerstmis!
    Vandaag geef ik nog even de aangewezen baktijden voor kalkoen,ik heb er op www.keukengeheim.com nog veel vragen over gehad de laatste dagen dus wat bijkomende info is aangewezen.
    Jullie kunnen vandaag tot 18 uur terecht op www.keukengeheim.com voor alle problemen of culinair advies,dat is gratis en snel!

    Kalkoen vraagt ongeveer 18 min.gaartijd per 450 gram in een oven op 190°C.

    Verwarm de oven minimum 1 uur voor

    Leg een stuk aluminiumfolie over de kalkoen voor hij de oven in gaat,dat beschermt het beest tegen verbranden,haal de folie 45 min. voor het einde weg,zo kan de kalkoen mooi bruinen.

    Schep elke 30 min. het braadvocht over de kalkoen,zo wordt hij sappiger.

    Geef op voorhand een sneetje in het vel tussen de billen en de borst,zo gaart de kalkoen beter

    Braadtijden:

    Kalkoen van 2 a 2,5 kg > 90 min
                      3,5 a 4 kg > 150 min.
                      4,5 a 6 kg > 210 min.
                      6 a 7 kg > 270 min.
                      9 kg > 360 min.

    Zo beste mensen,dat was het voor vandaag.

    Veel kookplezier en zeer prettige kerst!
    Sam
    www.keukengeheim.com






    24-12-2007, 06:12 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    23-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurd IJS op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Het is bijna Kerstmis en aan het aantal vragen op www.keukengeheim.com te zien neemt de stress stevig toe.

    Vandaag krijgen jullie het recept voor GEFRITUURD IJS!

    Ik zie de gefronsde wenkbrauwen al voor mij.Het is eigenlijk veel makkelijker dan het lijkt.Je hanteert de principes van het paneren van kroketten.

    Het enige waar je echt op moet letten is dat het ijs keihard is,als aan die voorwaarde is voldaan kan er weinig misgaan als je het recept nauwkeurig volgt.

    Jullie kunnen zoals steeds de hele dag terecht op www.keukengeheim.com voor alle culinaire problemen groot en klein,het is gratis en snel.Gewoon je vraag stellen en ik help je verder.


    Het recept:

    Vanille-ijs
    Speculoos
    1 ei
    Bloem
    Beschuiten
    0,5dl water
    Fijne frituurolie

    Bereiding:
    - Neem je vanille-ijs en schep bolletjes op een bordje
    - Zet het bord terug in de diepvries zodat de bolletjes
      afzonderlijk goed hard worden
    - Stamp de beschuiten en de speculoos zeer fijn en meng
      ze
    - Klop een ei samen met het beetje water los
    - Neem de bolletjes ijs, wentel ze in de bloem, dan
      door het losgeklopte ei en dan door het mengsel
      beschuit/speculoos
    - Leg de gepaneerde ijsbolletjes terug in de diepvries
      en laat ze 15 minuten terug opstijven
    - Een tweede maal paneren: dus in eigeel rollen en
      terug in het beschuit/speculoosmengsel en terug
      10 minuten laten opstijven in de diepvries
    - Zet de frituurpotop 190 graden en frituur zeer kort

    Belangrijk!

      Voor het paneren ook ei gebruiken
      Tweemaal paneren en terug in diepvries steken
      Frituurolie op 190° C om te bakken

    Jullie zien het,het is echt makkelijk

    Veel kookplezier en tot morgen!

    Sam

    www.keukengeheim.com







    23-12-2007, 07:37 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
    22-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde Kip op Keukngeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag krijgen jullie het recept voor gevulde kip met salie.
    Een smakelijk alternatief voor kalkoen en heel makkelijk te maken.Zoals ik in deze blog al dikwijls heb vermeld is moet je met kerstmis eten wat je graag lust en je niet teveel laten leiden door reclame en verwachtingen van anderen.

    Het is niet omdat je plat geslagen wordt met reclame voor kreeften en kalkoenen dat je verplicht bent om dat op tafel te zetten.

    Maak gewoon iets lekker en geniet van het samenzijn met je vrienden en familie,dat is veel belangrijker!

    Beter een eenvoudig gerecht dat goed klaargemaakt is dan een duur en ingewikkeld gerecht dat de mist ingaat doordat het veel te gecompliceerd is.Jullie merken het:het is een beetje een stokpaardje van me.Koken moet leuk zijn!

    Ik ben de hele dag online op www.keukengeheim.com om jullie vragen te beantwoorden en advies te geven.

    Het recept:
    1 kip, 500 g gehakt, 3 eetlepel vers broodkruim, 1 ei, 1 schoongeschrobte citroen, 1 bosje salie, zout en peper.

     

    Bereiding: Maak het vel van de kip los met de handen en verdeel een tiental blaadjes salie tussen vel en vlees. Span het vel van de kip terug aan. Vermeng het gehakt met broodkruim, ei, de zeste van de citroen en breng op smaak met zout en peper. Vul de kip met deze vulling en bindt de kip met meet een keukenkoordje. Verdeel enkele klontjes boter op de kip en breng op smaak met zout en peper.Gaar 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 170°. Begiet regelmatig met de vrijgekomen braadsappen. Laat 10 min.rusten onder een stuk aluminiumfolie voor je de kip versnijd.

    Zo mensen,dit is veel makkelijker dan je denkt en heel lekker.

    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    22-12-2007, 07:37 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (27 Stemmen)
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse Gemarineerde Zalm op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag geef ik het recpt voor vers,gemarineerde zalm.Dat is ook zo'n gerecht waar je met weinig moeite en vooral stress(!) je gasten mee kan plezieren.

    Eigenlijk is het rauwe zalm die wordt gegaard door de azijn en/of het citroen of limoensap.

    Je kan de zalm op voorhand snijden,1 uur voor je een tafel gaat doe je er de marinade over en je bent eigenlijk klaar.Geef toe,veel eenvoudiger kan niet.

    Hou het simpel! Dat is de beste raad die ik kan geven als je geen beroepskok bent.Een ingewikkelt gerecht is niet noodzakelijk een lekker gerecht.

    Surf even naar www.keukengeheim.com als je nog vragen hebt,daar ben ik de hele dag online om jullie vragen te beantwoorden.

    Het recept:

    Verse zalm
    2dl olijfolie
    1dl frambozenazijn of een andere lichte azijn,zeker geen Balsamico gebruiken!De zalm zal lelijk verkleuren.
    1 eetlepel honing
    Peper & zout
    Sap van 1/2 limoen of citroen


    Bereiding:
    - Snij mooie fijne sneetjes verse zalm of laat dat doen,je kan sneetjes rauwe zalm in de supermarkt kopen
    - Kruiden met peper & zout

    Maak een dressing

    - Voeg de olijfolie, frambozenazijn en honing samen
    - Goed mengen
    - Giet de dresssing over de verse sneetjes zalm
    - Dit overgieten mag je maximum 1u op voorhand   doen

    Zo mensen,dat was het voor vandaag.

    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    21-12-2007, 07:02 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    20-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel met Kaviaar op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Vandaag heb ik het recept voor Aardappel met Kaviaar,de befaamde Pomme Moscovit,eigenlijk in eerste instantie een eenvoudig gerecht dat door boeren werdt gegeten maar waar men nadien kaviaar heeft bijgedaan om het rijker te maken.

    Het mooie van dit gerecht is dat je de kaviaar kan vervangen door zalmeitjes,gerookte zalm of paling en zelfs Parmaham of Patta Negra,de befaamde Spaanse ham.

    Ik vind het een ideaal voorgerecht voor de feestdagen,makkelijk en lekker is het motto dezer dagen.

    Als je nog vragen hebt en/of advies nodig hebt voor je kerstdiner surf dan even naar www.keukengeheim.com waar ik de hele dag online ben om jullie van advies te dienen.GRATIS wel te verstaan.

    Het recept:

    4 aardappelen, vastkokend en bloemig
    1 klontje boter
    Snuifje nootmuskaat
    peper(zwarte)
    grof zeezout
    Kaviaar naar eigen smaak
    1deciliterl zure room


    - Kook de aardappelen gaar
    - Laat ze eerst opkoken en nadien verder koken op
      een zacht vuurtje zodat ze zeker niet openspringen
    - Spoel ze onder koud water
    - Snij er een hoedje af en haal de aardappel leeg met
      een koffielepel
    - Plet de aardappel in een pannetje en voeg de boter,
      de  peper,grof zeezout en de nootmuskaat toe
    - Vul de aardappel terug op met het smeuïge mengsel
    - Neem een bord en leg een bedje sla of waterkers
    - Presenteer daar de gevulde aardappel op
    - Schep de kaviaar er bovenop en giet de zure room
      erover
    - Werk af met  peper

    Waar moet je opletten?

      Kook de aardappelen ipv te garen in de oven
    . Gebruik de juiste aardappelen
      De zure room er bovenop leggen, niet met de
        aardappel mengen

    Zo mensen,dat was het voor vandaag

    Veel kookplezier en tot morgen
    Sam
    www.keukengeheim.com


    20-12-2007, 07:04 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (25 Stemmen)
    19-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbeignets op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Ik heb op mijn blog van gisteren veel reacties gehad.Het advies om het simpel te houden is voor veel mensen een opluchting.

    Ik meen het ook,iedereen moet genieten van het samenzijn met famile en vrienden tijdens de feestdagen.Beter iets eenvoudig en lekker klaarmaken dan een ambitieus dinner dat de mist in gaat!Dat zorgt voor stress en spanningen en dat is echt niet de bedoeling.

    Vandaag krijgen jullie het recept voor appelbeignets.Beignets maak ik op kerstdag tijdens de namiddag en ze hebben altijd succes.

    Als jullie nog vragen hebben over de feestmaaltijd kan je even naar www.keukengeheim.com surfen,ik ben daar de hele dag online om vragen te beantwoorden,GRATIS!

    Het recept:

    Benodigdheden voor 4 personen:
    4 à 6 eetlepels bier
    1 ei
    4 eetlepels suiker
    4 eetlepels bloem
    2 appels  liefst Jonagold
    Bloemsuiker(poedersuiker)
    Kaneelpoeder

    Bereiding:
    - Zet de frietketel   op 180 graden
    - Scheid het eigeel van het eiwit.
    - Klop het eigeel, de bloem, 2 eetlepels suiker en het   bier tot een gladde massa
    - Klop het eiwit met 2 eetlepel suiker
    - Meng het eiwit onder het deeg
    - Haal het klokhuis uit de appel en snijd hem met schil   en al in schijfjes
    - Wentel de schijfjes in het deeg en leg ze voorzichtig   in de olie
    - Draai ze om na 3 minuten en bak nog eens aan de   andere kant gedurende 3 minuten
    - Overstrooi met wat bloemsuiker en kaneel

    Opletten!

    gebruik olie een geen vet in de frietketel
      Gebruik geen water, enkel bier
      Doe geen olie in het deeg
      Niet laten rijzen
      Gebruik een mandje om de beignets te frituren

    Veel kookplezier!
    Tot morgen
    Sam
    www.keukengeheim.com


    19-12-2007, 08:29 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
    18-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststronk op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste mensen,

    De kerststress slaat toe!
    Ik merk het aan het aantal en het soort vragen die  ik de laatste dagen op www.keukengeheim.com krijg.
    Dat is normaal,je moet ineens voor meer mensen koken dan je gewoon bent en je krijgt  te maken met recepten en ingredienten waar je weinig ervaring mee hebt.

    Ik zou hier toch wat advies willen geven.

    Hou het simpel!

    Als je nog nooit een kalkoen hebt gebraden is het kerstdiner een slecht moment om dat voor de eerste keer te doen.Je kan beter in de loop van het jaar eens een poging wagen zodat je ongeveer weet hoe dat gaat.
    Het lijkt mischien niet zo maar kalkoen fatsoenlijk braden is niet zo simpel als het lijkt.Er zijn veel beroepskoks die er ook last mee hebben.

    Maak gerechten waar je al wat ervaring mee hebt,kerstmis is een slecht moment om te experimenteren.
    Het gaat over het samenzijn met vrienden en familie.

    Maak gerechten die je zoveel mogelijk op voorhand kan maken,zelfs de de dag ervoor.Er is niets mis met een goede stoofpot op kerstmis!

    Geef zo veel mogelijk koude voorgerechten,je kan die een uurtje voor de gasten arriveren op borden en schalen schikken.

    Snij en versnij zoveel mogelijk op voorhand.In vaktermen heet dat Mise en Place.Geloof me,in restaurants wordt dat ook gedaan.

    Vandaag het recept voor kerststronk.

    150gr bloem
    120gr kristalsuiker
    5 eieren ,zowel de dooiers als het eiwit

    Bereiding:

    - Klop de eieren met de suiker zeer goed op tot schuim   (10 min)
    - Spatel de bloem eronder (niet met de mixer)
    - Neem een bakplaat en leg er bakpapier op
    - Verdeel het deeg op het bakpapier
    - Zorg ervoor dat je een egaal dun laagje strijkt, zodat   het snel kan bakken
    - Bak 10 minuten op 200 graden
    - Haal de biscuit uit de oven
    - Neem een natte handdoek en leg die open op het   aanrecht
    - Stort de cake op de handdoek zodanig dat het   bakpapier bovenaan ligt
    - Maak ondertussen een suikersiroop
    - Neem hiervoor een pannetje met de helft suiker en   de helft water en breng het aan het koken
    - Je kan eventueel een likeur aan de suikersiroop   toevoegen
    - Als de suikersiroop klaar is, neem je het bakpapier   van de biscuit en dep de biscuit zorgvuldig in met de   suikersiroop
    - Smeer er een dun laagje confituur op
    - Rol het biscuitdeeg voorzichtig op
    - Werk af naar believen met geklopte room of   boterroom.
    - je kan naar hartelust experimenteren met fruit of chocolade voor de garnering

    Belangrijk!

    Als het biscuitdeeg gebakken is, is het belangrijk dat het niet droog wordt. Zorg dus voor extra vocht met het suikersiroop en de confituur.

    1. Gebruik hele eieren
    2. Eieren met suiker zeer goed opkloppen tot schuim!
    3. Rol op als het deeg nog warm en vochtig is

    Als je nig vragen hebt ben ik de hele dag online op www.keukengeheim.com om je vragen te beantwoorden,je krijgt daar GRATIS en SNEL culinair advies.

    Veel kookplezier en tot morgen!

    Sam

    www.keukengeheim.com



    18-12-2007, 07:30 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
    17-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marsepein maken op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag een korte blog wegens veel vergaderingen.
    Kort maar nuttig want jullie krijgen het recept voor marsepein.

    Het recept:

    2 eiwitten,de dooiers kan je gebruiken om blderdeeg mee in te strijken of een nagerecht mee te maken
    250 g amandelpoeder
    25o bloemsuiker(poedersuiker)
    een paar druppels citroensap,oranjebloesem of rozenwater


    Het amandelpoeder grondig mengen met de poedersuiker.

    De eiwitten lichtjes loskloppenen door het amandelmengsel roeren.

    Besprenkelen met enkele druppels citroensap of rozenwater of oranjebloesemwater

    Op een werkvlak wat poedersuiker strooien en de marsepein kneden tot hij licht en soepel is.

    In folie wikkelen en koel bewaren.

     Van de marsepein kunnen ook kleine balletjes worden gerold.

    Als je ze door cacaopoeder wentelt heb je de befaamde "patatjes",je kan ze ook door chocoladeschilfers rollen

    Als jullie nog vragen hebben over dit en/of een ander recept ga dan even www.keukengeheim.com waar ik de hele dag jullie vragen beantwoord.

    Prettige dag en tot morgen

    Veel kookplezier!

    Sam
    www.keukengeheim.com






    17-12-2007, 07:12 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
    16-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukengeheim 2de bij Clickx wedstrijd+Crumble
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Ik was het bijna vergeten maar mijn site www.keukengeheim.com is 2 de geeindigt in de categorie "eten & drinken" van de Site van het jaar verkiezing van Clickx magazine!

    We moeten alleen Belgische Bieren laten voorgaan wat zeker geen oneer is.

    In het totaalklassement staan we op de 28 ste plaats van de 220 genomineerden,we laten daar grote sites en organisaties achter ons!Klik gewoon op het Clickx logo waar je het klassement kan bekijken.

    Hartelijk dank voor jullie stem!!!

    Nu genoeg veren op mijn hoed gestoken :o-),vandaag het recept voor Crumble.

    Crumble is makkelijk te maken en je oogst er gegarandeerd succes mee.

    Je kan Crumble met zowat alle fruit maken.Als je geen zacht rood fruit gebruikt (peren bv) moet je dat fruit eerst in wat boter met suiker opbakken.Even carameliseren.


    450 rood zacht fruit,dat mag zelfs diepvries zijn, 50 gram bruine suiker, 1 theelepel kaneel, 200 gram ongezouten boter, 150 gram gewone suiker, 300 gram gezeefde bloem.


    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Meng de bloem met de gewone suiker en de kaneel in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt.Dat doe je met je vingertoppen,het is niet de bedoeling dat je het echt kneed zoals brooddeeg

    Vet een ovenschotel in met boter. Schik het fruit er in en besprenkel met de bruine suiker. Voeg er er nog een klontje boter aan toe en dek af met het deeg.

    Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.

    Zo makkelijk is het !

    Geef er nog wat half opgeklopte room en vanilleijs bij en je hebt een feestelijk nagerecht.

    Als je nog vragen hebt over dit of en ander recept ,ga dan even naar www.Keukengeheim.com waar ik de hele dag online ben om jullie vragen te beantwoorden.

    Zo mensen,nog een prettige zondag en tot morgen

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com




    16-12-2007, 08:55 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    15-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeft Koken op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag wat info over het koken van kreeft.Ik krijg met de feestdagen in het zicht heel veel vragen over het bereiden van kreeft op mijn website www.keukengeheim.com

    Er zijn een paar regels die je in acht moet nemen om een sappige kreeft te bekomen.

    -Koop geen diepvrieskreeft tenzij je de kreeft wil gebruiken om bisque te maken,diepvrieskreeft is onvermijdelijk taai.

    -Koop nooit een dode, verse kreeft. Dat is gevaarlijk! Vlees van schaaldieren wordt immers slecht (en dus giftig) in een mum van tijd.

     Vandaar dat voor verse bereidingen (een verse kreeft smaakt stukken en stukken lekkerder dan een diepvriesexemplaar) altijd levende beesten gebruikt worden

    Er bestaat een prachtige oplossing om heel het levende kreeftgebeuren  op een diervriendelijke manier te laten verlopen.

    In een aantal kookboeken geeft men het dier een  klap op de kop om het te verdoven.

    Maar écht diervriendelijk is dat niet.

    Neem gewoon de levende kreeft in de hand. Strijk met twee vingers een paar keer zachtjes in een traag tempo over de rug. Over de koffer dus, van vlak achter de kop tot het begin van de staart. Op nauwelijks een paar seconden tijd valt de  kreeft in slaap.

    Je kan de kreeft ook een 1/2 uur in de vriezer steken,dan is hij verdooft

    Met een gerust geweten kan je dan de kreeft koken

                                                    Mijn kreeft wordt taai,weet je hoe dat komt?

    Kreeft wordt klaargemaakt in een court-bouillon die stevig gekruid wordt.
    -Voeg zeker voldoende zeezout toe al je straks de kreeft koud, met mayonaise of cocktailsaus gaat serveren,de befaamde kreft "belle Vue"
     In principe wordt zulk een kreeft trouwens helemaal niet koud, maar wel lauw geserveerd.
     
    Maar met de temperatuur daalt ook de smaakintensiteit.Daarom mag je kreeften niet in de koelkast bewaren,de koude neemt veel smaak weg en maakt het dier veel taaier
    -.De kreeft dezelfde dag koken is de juiste manier.

     Zout is een smaakversterker, die goed op zijn plaats is.

     Voeg aan de bouillon, naast ui, wortel en selder een anijssmaak toe, want die versterkt de smaak van de kreeft. Laat een steranijs meekoken. Of voeg een scheut pastis toe.

     En vergeet zeker niet goed wat peperbolletjes in het vocht te doen

    - De bouillon mag gedurende een half uur goed doorkoken onder deksel.

    Nu mag je de kreeft in de bouillon doen,daarna zachtjes laten pruttelen

     Laat de bouillon dus op een laag vuurtje tegen het kookpunt aanzweven.

    - Kook de kreeften niet te lang. 10à 12 minuten volstaan ruim voor een kreeft van gemiddelde grootte.(500 gram)


     Zet dan de pot van het vuur en laat de kreeften afkoelen in de bouillon. Ze zuigen  zich vol en smaken straks extra sappig.


    Zo mensen,ik hoop dat dit nuttige informatie voor jullie was.Surf even naar www.keukengeheim.com als je nog vragen hebt over dit en/of en ander onderwerp,ik ben de hele dag online om jullie vragen te beantwoorden.

    Veel kookplezier!

    Tot morgen
    Sam
    www.keukengeheim.com




    15-12-2007, 07:49 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (42 Stemmen)
    14-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijk Chutney maken op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

    Chutney's zijn mischien nogal altijd niet bekend bij veel mensen.Ik ben er verzot op.Bij wild,vlees,gebakken of gegrilde vis,je kan er een chutney bijgeven.Ook bij de kerstkalkoen of lamsbout hoort een groente of fruitchutney.Gewoon op tafel zetten voor de liefhebbers.

    Het mooie is dat je chutney makkelijk zelf kan maken en dat je zowat van alle groenten en fruit een chutney kan maken.

    Een chutney is een kruidige vruchten of groentecompote.Het principe van de chutney is eenvoudig:kook de ingredienten gaar in een oplossing van suiker en azijn.Je kan het zo pikant,zuur of zoet maken als je zelf wil.

    Vandaag krijgen jullie het recept voor tomatenchutney.

    Als je vragen hebt over chutney's of met een andere culinaire vraag hebt kan je even naar www.keukengeheim.com surfen waar ik  de hele dag online ben om vragen te beantwoorden,je moet geen schrik hebben:het is GRATIS

    Het recept:

    500 gram tomaten,3 uien,Sap van 1 citroen of dezelfde hoeveelheid azijn,20 gram wittte kandijsuiker,1 chilipepertje,1/2 kaneelstokje,1 koffielepel gemberpoeder,1 laurierblad,zout,glazen bokaaltjes

    Pel en ontpit de tomaten en snij ze in grote stukken.
    Pel de uien en hak ze fijn.
    Stoof de tomaten samen met het citroensap,suiker,fijngehakt pepertje en de overige kruiden.
    Laat 45 min.sudderen in een open pan
    Haal het kaneelstokje uit de chutney
    Vul de schoongemaakte bokalen met de chutney en sluit onmiddelijk af

    Geef toe,moeilijk is het niet.

    Zo mensen,dat was het voor vandaag.

    Veel kookplezier en tot morgen
    Sam
    www.keukengeheim.com



    14-12-2007, 08:10 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    13-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterse Kip in Zout op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Dikwijls zijn mensen op zoek naar een alternatief voor de Kerstkalkoen.Ik heb gisteren een recept voor Lamsbout gegeven maar wat denken jullie van een Kip in zoutkorst maar dan met Oosterse ingredienten?

    Het staat tenslotte nergens geschreven dat je elke Kerst een kalkoen moet serveren,ik doe dat al lang niet meer.Onder zachte dwang van mijn dochters geef ik al jaren gevulde kip ipv kalkoen.

    Als je niet zo wild bent van de Oosterse ingredienten in dit recept kan je ze vervangen door mediterane kruiden zoals rozemarijn,tym,salie,look,basilicum enz..Natuurlijk kan je voor dit recept ook een kleine kalkoen gebruiken

    Heb je hier nog wat advies nodig surf dan even naar www.keukengeheim.com ,stel daar je vraag en ik help je graag verder.

    Het recept:


    1 grote braadkip van goede kwaliteit

    3 kg grof zeezout

    eiwit van 3 eieren

    3 eetlepels korianderzaad

    2 limoenen

    1 grote chilipeper

    8 eetlepels sojasaus

    1 handvol verse korianderblaadjes

    1 eetlepel vers geraspte gember

    3 tenen knoflook

    peper en zout
    Bereiding:

    Klop de eiwitten stijf en doe er het zout bij.

    Plet de korianderzaadjes en voeg die samen met het sap van 1 limoen bij het zoutmengsel.

    Verwijder voor de marinade de zaadlijsten uit de chilipeper, snij fijn en doe er de sojasaus, gescheurde koriander, het sap van de limoen en de geraspte gember bij.

    Kruid met peper en zout.

    Wentel de kip in de marinade en laat even trekken.

    Vouw een vel aluminiumpapier driedubbel en leg het op een bakplaat.

    Verdeel er een derde van het zoutmengsel over zodat je een laag van 2 cm dik bekomt.

    Leg de kip er bovenop en giet er de rest van de marinade over.

    Stop de limoenschillen en de geplette knoflook in de kip en dek ze volledig af met de rest van het zout.

    Plaats  2 uur in een voorverwarmde oven op 200 °C.
    TIPS:

    Eiwit goed stijf kloppen

    Korianderzaad zorgvuldig pletten

    Korianderblaadjes scheuren, niet knippen of snijden

    Gevogelte volledig bedekken met het zoutmengsel

    Zo beste mensen,dat was het voor vandaag.

    Veel kookplezier en tot morgen!

    Sam

    www.keukengeheim.com


    13-12-2007, 04:34 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    12-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden Lamsbout op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Nog steeds ziek,het is een hardnekkige griep dit jaar,jullie zullen wel al gemerkt hebben dat het korte blogs zijn de afgelopen dagen.

    Jullie krijgen vandaag het recept voor een makkelijke en fantastische Lamsbout met aardappelen,mischien een ideetje voor kerstmis?

    Volg gewoon het recept en er kan niets misgaan,je kan zoals steeds terecht op www.keukengeheim.com voor alle vragen over dit of een ander recept en dat nog   altijd volledig GRATIS en SNEL.

    Het recept:

    2.5 kg lamsbout
    12 aardappelen( bintje)

    olijfolie
    zeezout
    4 takjes rozemarijn
    4 eetlepels mosterd
    4 eetlepels vloeibare honing

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de aardappelen om in een kom met olie en zout en doe ze dan in een ovenschaal. Plaats een rooster op de schaal en leg daar de rozemarijn op. Leg de bout op de rozemarijn en bak 1 uur. Meng ondertussen de mosterd en honing voor het glazuur.

    Borstel na 1 uur het vlees in met het glazuur. Doe het terug in de oven voor 30 minuten en borstel nog een keer in met het glazuur. Serveren met de gebakken aardappelen die de smaak van het lam en de rozemarijn hebben opgenomen.

    TIP:
    Voor het glazuur kan u ook wat geperste knoflook, gehakte citroenschil of munt toevoegen voor een smaakvariant.

    Zo mensen,tot morgen.
    Een prettige dag en veel kookplezier!

    Sam
    www.keukengeheim.com

    12-12-2007, 07:28 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (23 Stemmen)
    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creme Anglaise op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,

    Vandaag geef ik jullie het recept voor Creme Anglaise,dat is de gele saus die je dikwijls in Engelse kookprogramma's gebruikt wordt bij nagerechten.Bij hen heet dat Custard.

    Je kan Creme Anglaise gebruiken als saus bij desserts maar het is ook de basis van vanilleijs.Het is ook makkelijk te maken als je een paar regels in acht neemt.

    -Je mag het eieren-melk mengsel nooit laten koken!
    -Je moet de dooiers en suiker goed opkloppen (bijna wit) om een goed resultaat te hebben.Dat heet in vaktermen "en ruban'kloppen

    Jullie kunnen zoals steeds de hele dag terecht op www.keukengeheim.com voor alle culinaire vragen(online&gratis)

    Het recept:

    Ingrediënten
    1 liter melk
    8 eierdooiers
    300 g suiker
    1 vanillestok

    Bereiding
    Breng de melk samen met de vanillestok aan de kook in een pan.

    Sla een ‘ruban’ (mengeling van eierdooirs en kristalsuiker).

    Voeg de kokende melk toe en laat dikken op een zacht vuurtje tot de crème de rug van een houten lepel bedekt. Hier is het belangrijk dat je het mengsel al roerend(!) warm maakt.Het mag absoluut niet koken want dan schiften de dooiers en verliezen ze hun bindkracht.
    Deze handeling heet in vaktermen"vaneren".Als je met je vinger over de lepel een streep trekt en de streep blijft is je Creme Anglaise klaar.Zolang de streep terug dicht vloeit moet je verder verwarmen.

    Laat de saus afkoelen en dien op met bv. chocoladedesserts.

    Zo mensen,ik kruip terug in mijn ziekbed met de laptop op schoot.

    Een prettige dag verder en tot morgen.

    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    11-12-2007, 08:02 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle Peperroomsaus op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Ik zal het zeer kort houden vandaag,de griep heeft toegeslagen bij mij en de familie.

    Vandaag krijgen jullie het recept voor een snelle Steak met Peperroom.Normaal is peperroomsaus met bruine fond maar het kan ook vlugger op deze manier.

    Het recept:

    2 steaks

    1 soeplepel groene peperbolletjes 200 ml room 2 eetlepels vetstof  2 eetlepels whiskey  peper  half kopje water zout

    Bereidingswijze

    1. Bak de steak goed aan in een goede pan

    2. Haal de steak uit de pan

    3. Doe een half glas water in de pan, zodat dit kan mengen met het aanbaksel van de steak

    4. Voeg een soeplepel peperbolletjes bij

    5. Laat goed inkoken terwijl je blijft roeren

    6. Doe er de room bij en roer goed, kruid bij met peper

    7. Doe er nog een scheutje whiskey in

    8. Leg het vlees terug in de saus en serveer onmiddellijk
    Zo mensen,ik kruip terug in mijn bed

    Tot morgen!
    Sam
    www.keukengeheim.com




    10-12-2007, 08:33 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
    09-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Fazantenfilets op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Iedereen denkt dat wild bereiden verschrikkelijk moeilijk is.

    Dat kan moeilijk zijn als je bv een fazant op het been bereid,als je  niet  veel ervaring hebt is het inderdaad niet zo eenvoudig om de juiste gaartijd te kennen,het is vlug te hard gebakken en uitgedroogt.

    Maar je kan eenvoudig filets van fazant,haas of ander wild klaarmaken zonder al teveel kennis en ervaring.

    Het volgend recept voor Fazant met KOOl is makkelijk en lekker.

    Ik probeer in deze blog recepten te geven die kookliefhebbers zonder veel ervaring en keukenapparatuur  kunnen maken,koken hoeft niet altijd gecompliceerd te zijn!

    Je kan zoals steeds de hele dag terecht op mijn website www.keukengeheim.com waar ik jullie culinaire vragen beantwoord(het is GRATIS en SNEL)

    Het recept:

    4 fazantenfilets
    8 dunne sneetjes gerookt spek
    boter
    1 groene kool
    30 cl room
    sap van 1 citroen
    12 jeneverbessen
    paprika
    peper en zout
    Bereidingswijze:
    Kruid de fazantenfilet met peper en zout en omring ze met twee sneetjes spek.
    Verwijder de beschadigde kookbladeren.
    Was de kool en snijd de bladeren in reepjes.
    Laat de koolreepjes 20 minuten blancheren in kokend water met een snuifje zout en een koffielepel natriumcarbonaat.
    Laat uitlekken en zet opzij.
    Laat in een stoofpan de fazantenfilets goudbruin kleuren in een klontje boter. Hou apart.
    Doe de koolreepjes in een stoofpan, besprenkel met een vleugje citroensap, kruid met peper en zout en leg de fazantenfilets erop.
    Giet de room erover en voeg de jeneverbessen toe.
    Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten stoven.
    Leg de koolreepjes en de fazantenfilets op warme borden en bestrooi met wat paprika.
    Geef er gestoomde of gebakken aardappelen bij.

    Zo mensen,dat was het voor vandaag

    Prettige zondag en veel kookplezier

    Sam
    www.keukengeheim.com

    09-12-2007, 08:44 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    08-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bordelaisesaus op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag krijgen jullie het recept voor Bordelaisesaus,dat is rode wijnsaus die in de klassieke Franse keuken gebruikt wordt.Denk maar aan de entrecote Bordelaise.

    Het mooie van deze saus is dat je ze met zowat alle vleessoorten,gevogelte en zelfs stevige vissoorten kan gebruiken.Je kan ook kruiden naar smaak toevoegen,dit recept is met tym maar je kan ook andere kruiden gebruiken.

    Een kleine tip:maak ineens meer bordelaise en zet ze in de diepvries in handige plastiek bakjes,zo heb je altijd een lekkere saus in huis,ik doe dat ook met fonds en basissausen.

    Jullie kunnen zoals elke dag terecht op www.keukengeheim.com voor alle jullie culinaire vragen waar ik GRATIS advies geef.

    Het recept:

    - 4 sjalotjes
    - 1 bakje magere spekblokjes
    - 3 takjes tijm
    - 20 cl rode Bordeaux en 15 cl bruine fond of water met een bouillonblokje
    - peper en zout

    De sjalotjes fijn malen in de keukenrobot. Spekjes goed aanbakken. Sjalotjes toevoegen en meebakken. De wijn, het water en het bouillonblokje toevoegen. Kruiden met peper en zout. Tijmtakjes erbij doen. Opkoken en 15min laten sudderen. Tijmtakjes verwijderen.

    Zo mensen,tot morgen

    Veel kookplezier
    Sam
    www.keukengeheim.com

    08-12-2007, 08:18 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (21 Stemmen)
    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pavlova op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag krijgen jullie het recept voor een klassiek nagerecht dat een beetje in de vergetelheid is beland.Dat is jammer want eigenlijk is het een fantastisch dessert dat er redelijk spectaculair uitziet en toch makkelijk te maken is.

    Als je eiwit kan opkloppen kan je Pavlova maken,geef toe:er worden niet veel eisen gesteldt!Het is een ideaal nagerecht voor de feestdagen.

    Dit recept is met rood fruit maar je kan alle soorten rijp fruit gebruiken.Waar je maar zin in hebt.

    Surf even naar www.keukengeheim.com als je vragen hebt over dit of een ander recept,ik geef je daar de hele dag gratis advies.

    Het recept:

    Op tijd beginnen, want hij moet een tijdje in de oven, maar dat kan ook de avond, ochtend of middag tevoren. Je kunt er in principe allerlei soorten zacht fruit voor gebruiken: mango, passievrucht, perzik enz. Maar de klassieke versie is met rood fruit.

    7 eiwitten
    350 g witte basterdsuiker
    1 eetepell maïzena
    2,5 cl slagroom
    500 gram gemengd rood fruit 

    1. Oven voorverwarmen op 175°C
    2. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker.
    3. Schep op het laatst de maïzena erdoor.
    4. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
    5. Schep het mengsel over op het papier ongeveer in de vorm van een ronde taart.Je kan ook een springvorm gebruiken zonder bodem
    6. Zet de oven op 140°C en bak de pavlova in 5 kwartier: van buiten bros, van binnen nog zacht.
    7. Zet de oven uit en laat de pavlova rustig afkoelen in de oven.
    8. Haal de bakplaat uit de oven en hevel de pavlova (zonder bakpapier) over op een grote schaal.
            Opdienen:
    1. Klop een bekertje slagroom stijf (zonder suiker) en schep dit bovenop de pavlova.
    2. Verdeel het fruit erover,dat kan je best net voor het opdienen doen anders wordt het allemaal wat te nat
    Zo mensen,veel kookplezier en tot morgen

    Sam
    www.keukengeheim.com

    07-12-2007, 08:02 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Sam Khaldi
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
    Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
    Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • keukengeheim
  • kurkdroog
  • wok&tandoor
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance


  • Zoeken in blog



    View Sam Khaldi's profile on LinkedIn


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs