Kerstkaarten
Van zelf kerstkaarten maken tot online kerstkaarten maken!
Hallo, welkom op mijn kerstkaarten weblog. Kerstkaarten is 1 van mijn grote hobbies, naast reizen. Ik wens een ieder veel plezier op mijn kerstkaarten overzicht!.
06-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten 2017
Klik op de afbeelding om de link te volgen Er liggen steeds meer kerstkaarten in de winkels. Misschien heb je ook al de eerste kerstkaart ontvangen. Het kerstkaartenseizoen is weer geopend! Mijn moeder begon altijd al in de zomervakantie met het zelf maken van de kerstkaarten. Dat leek mij vreselijk, dus ik kocht altijd een pakje kerstkaarten. Dit jaar bedacht ik dat het ook anders kan. De kerstkaarten hoeven namelijk niet zo ingewikkeld te zijn als mijn moeder vroeger maakte. Ik kan ook simpele kerstkaarten maken waar minder tijd in gaat zitten.

Kerstkaarten versturen

Ieder jaar neem ik mij voor om kerstkaarten te versturen en op de één of andere manier komt het er dan gewoon niet van om al die kaarten te schrijven. Kerstkaarten maken via Internet is dan natuurlijk veel gemakkelijker. Dit doe ik ook met alle andere kaarten, dus waarom zou ik dat nu dan niet doen? Je hoeft ze immers maar eenmalig te maken, de tekst staat er al in, ze worden voor je gedrukt en het enige wat jij nog hoeft te doen is ze te verzenden. Dat scheelt een heleboel tijd in deze drukke periode.

En je kan wél je eigen creativiteit gebruiken om een perfecte, unieke, bij jou en je gezin passende, kerstkaart te ontwerpen. En daarbij werkt het nog makkelijk ook! Kaartje2go zorgt bijvoorbeeld voor dat je veel vrijheden hebt bij het ontwerpen van je eigen kaarten. Kijk maar eens bij de kerstkaarten die bij hun op de site staan. Je kan je eigen foto uploaden, en daarbij bijvoorbeeld kiezen uit heel veel verschillende achtergronden en kaders. Maar pas echt bijzonder wordt het als je kijkt naar de mogelijkheden van figuren die je kan toevoegen (een sneeuwpop, een kerstmuts, een lollie, je kan het zo gek niet bedenken) en teksten waarmee je de kaart helemaal persoonlijk maakt. Ook met de teksten ben je helemaal vrij in de plek, het lettertype, de kleur, de grootte, etc.

Het is eigenlijk net als vroeger…  knippen, plakken en vooral veel lachen en gniffelen als je de kaart aan het maken bent… alleen zonder rommel op tafel (en je hoeft er natuurlijk maar eentje te maken). En een setje van 10 kerstkaarten bestel je al vanaf € 9,95.

Tip foto kerstkaart

Fotografeer ook je gezin voor een kerstkaart. Neem bijvoorbeeld een lichte muur als achtergrond voor een schattige foto van je zoon of dochter met een kerstmuts op. Een familiefoto in kerstsfeer is ook altijd een succes. Zo maak je de foto wat persoonlijker.

Kaartje2go meerdere keren als beste getest

En dan nog even dit… de Consumentenbond en Vara Kassa hebben getest op kwaliteit, en daarbij is Kaartje2go als beste uit de (brieven)bus gekomen!  En dat zie je terug in de klanten reviews. Als enige online aanbieder van kerstkaarten waarderen klanten Kaartje2go gemiddeld met een 9,8!


06-10-2017 om 16:11 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Tags:kerstkaarten, kerstkaarten 2017
>> Reageer (0)
22-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten tips

Het is soms nog best lastig een mooie kerstkaart te maken. Wil ik dit jaar enkele of dubbele kerstkaarten versturen. Wil ik ze zelf maken of wil ik de kaarten laten maken.
Voor het maken van foto kerstkaarten vind je hier leuke kerstkaarten tips

22-09-2008 om 13:26 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (340 Stemmen)
>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten fans...

Er zijn vele kerstkaarten liefhebbers, en ik ben niet alleen zo blijkt...

Kijk ook eens op:
Kerstkaartjes weblog of op het kerstkaarten weblog.

Daar vind je ook leuke tips voor je kerstkaartjes!

groetjes Manon

22-09-2008 om 13:13 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (55 Stemmen)
>> Reageer (1)
08-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Namibië zijn ze druk met kerstkaarten...
In veel landen worden kerstkaarten verstuurd. Ook in landen waar je het niet 123 verwacht. Zo wil de post in Namibië niet het risico lopen dat de kerstkaarten te laat bezorgd worden. Ze zijn nu al bezig met een kerstcampagne.

In een krantenadvertentie wijzen de posterijen er nu alvast op dat het ongeveer 4 maanden duurt voordat een kerstkaart de Zuid-Atlantische Britse eilandengroep Tristan da cunha bereikt. Nu zullen niet veel mensen daar kerstkaarten heen sturen, maar een kaartje naar Zimbabwe is ook acht weken onderweg.

Omdat het rond de kerst altijd erg druk is bij de Namibische posterijen zijn ze nu alvast begonnen met de campagne. Soms kun je je kerstkaart niet vroeg genoeg sturen!. Alvast een prettige kerst!’

08-07-2008 om 16:41 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (14 Stemmen)
>> Reageer (3)
19-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten verzamelaar?
Dat de kerstkaarten soms zorgen voor vreemde rages blijkt wel weer uit het volgende bericht uit Nederland!

Inwoners van Zoetermeer moeten vast vreemd hebben opgekeken toen ver na de feestdagen ineens een stapeltje kerstkaarten op de mat plofte. Een hulppostbode had de kerstkaarten en andere post in december achterover gedrukt. Een huisgenoot van de tijdelijke postbode vond het nogal vreemd dat de post zich opstapelde in het studentenhuis, waarna hij contact op nam met TNT.

De postbode was al ontslagen, omdat hij de post pas dagen later bezorgde. Die moet echter binnen 24 uur te worden bezorgd. TNT wist toen nog niet dat de post bij de jongen in de huiskamer lag.

bron: De Telegraaf

Zo ontvang je de kerstkaarten nog in de zomer!

19-05-2008 om 10:26 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Kerstkaarten maken kan op veel verschillende manieren. Kerstkaarten van zand bijvoorbeeld. Wat?. Ja, kerstkaarten van zand. Weer een leuk idee! Bestrooi je kerstkaarten met verschillende kleuren zand. Dit wordt ook wel Sandy Art genoemd.

Kerstkaarten met sandy-art.


De volgende 2 kaarten zijn gemaakt met de oude zandstrooi techniek.
Meer over zandstrooien bij de technieken.

kaart met zandstrooi techniek [ gemaakt door Ella Bakker]     Kaart gemaakt door Ella Bakker


Dus in 2008 weer nieuwe ideeen voor uw kerstkaarten!.

04-04-2008 om 16:59 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever kerstkaart dan sms...

SMS en e-mail vervangen kerstkaart niet

SMS en email kunnen niet tippen aan de kerstkaart. Uit onderzoek blijkt dat de post nauwelijks te lijden heeft onder de verschillende mogelijkheden van communicatie. Het aantal kerstkaarten dat jaarlijks wordt verstuurd is een aantal dat al jaren stabiel blijft. Natuurlijk spelen e-mail en sms een steeds grotere rol in de uitwisseling van kerstgroeten. Maar juist een fysiek kerstkaartje wordt in de decembermaand erg gewaardeerd. Uit onderzoek is gebleken dat 75 procent van de Belgen vindt dat een sms’je een echte kerstkaart niet vervangt. En een e-card is wel makkelijk, maar het tastbare ontbreekt. De interesse voor een e-card is weer dalend.

13-03-2008 om 14:39 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedicht voor je kerstkaartje
Ingezonden gedicht van een kerstkaartengenieter in het buitenland...

Dagen verkorten en nachten verlengen,
terwijl kaarsjes meer gezelligheid brengen,
schemeren ze op het geheimzinnig papier,
liggend onder een boom van rust en plezier.
Dit warme plekje vervangt de zon
en brengt mensen bij elkaar.
Zo wens ik jullie vanuit Libanon;
de gezelligste kerst en het mooiste jaar.


Prettige kerst!

08-03-2008 om 13:21 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet alle kerstkaarten zijn leuk om te krijgen!

Kerstkaart voor Poolse wegpiraten

Poolse snelheidsduivels hebben deze maand een kaart met een kerstgroet ontvangen… van de politie. De politie uit de noordwestelijke provincie Zachodniopomorska heeft deze ongebruikelijke attentie verstuurd naar bestuurders die het afgelopen jaar meer dan vijftien strafpunten op hun rijbewijs hebben gekregen. Dat heeft het dagblad Polska donderdag gemeld. Op de kaart staat behalve de kerstwens ook het advies een tussentijdse rijcursus te volgen waarmee zes van de vijftien strafpunten komen te vervallen. Dit is een nieuwe strategie van de Poolse politie om overtreders aan te pakken. „In onze provincie bevinden zich zo’n 3000 notoire snelheidsovertreders. Wij denken dat ze door deze kaart nog eens nadenken bij wat ze doen”, aldus de commissaris van de regionale politie in Szczecin tegen Polska.

03-02-2008 om 20:52 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet alleen maar kerstkaarten, ook eens andere tips!

Leuke tips en links op kerstfeest.startbewijs.nl

Vind gemakkelijk en snel tips en links op kerstfeest.startbewijs.nl.

Van kerstdecoratie tot het huren van een kerstmancostuum, maar natuurlijk ook diverse kerstkaarten-maken-links.

03-02-2008 om 20:50 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (1)
27-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten, wat zegt het over u?

Uw kerstkaart vertelt alles over uzelf

14/11/1997

Kerstkaarten brengen een veel ruimere boodschap over dan het voorgedrukte 'Vrolijke Kerst en Gelukkig Nieuwjaar' met daaronder enkele handgekrabbelde zinnetjes van de afzender. Ene professor Cary Cooper, psycholoog aan de universiteit van Manchester, beweert zelfs dat een kerstkaart meer over iemands achtergrond en persoonlijkheid zegt dan bijvoorbeeld zijn huis, auto of job.

Hoe groter de verstuurde kaart, hoe lager de sociale achtergrond van de verzender. Een klassiek sneeuwlandschap of dorpsgezicht is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van een vrij ambitieus iemand uit de iets chiquere buitenwijk. Hoog opgeleide personen kiezen voor kleine kaartjes met een ingewikkelde design. Roodborstjes en bloementuilen komen van voorzichtige mensen die vooral niemand voor het hoofd willen stoten. Mensen die hopen humorkaarten versturen zijn tamelijk arrogant en ongevoelig. Religieuze onderwerpen duiden op een eerbiedige afzender. Afbeeldingen van de geboorte van Christus of de Wijzen van de hand van een van de oude meesters tenslotte komen van lieden uit de hogere middenklasse die willen pochen met hun goede smaak.
Professor Cooper geeft ook een verklaring voor zijn kerstkaarttheorie. «In deze drukke tijden is een kerstkaart vaak het enige jaarlijkse contact met verre familieleden of vrienden. Het kiezen van een kerstkaart is een half bewust half onbewust proces. De onbewuste boodschap van een buitenmaats grote kaart ligt voor de hand. 'Kijk hiernaar, dit is belangrijk', schreeuwt zo'n kaart. Mensen uit de hogere klassen kiezen andere midddelen dan de grootte van de kaart om de aandacht te trekken. Zij willen vooral opvallen met een bijzonder kunstige kaart, liefst nog voor een goed doel aangekocht. Familiefoto's als kerstkaart zijn een beetje uit de mode maar ze verraden wel een behoefte van de afzender om wat intiemer te worden met de geadresseerde.»

27-01-2008 om 20:10 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaart na 93 jaar bezorgd...

Kerstkaart 93 jaar te laat bezorgd

OBERLIN - Een kerstkaart heeft na 93 jaar van omzwervingen toch de weg gevonden naar de geadresseerde.
afbeelding vergroten Het sorteren van de miljoenen kerstkaarten.
Het poststuk werd recent in perfecte staat bezorgd bij een nabestaande van Ethel Martin in Oberlin, Ohio (VS), aan wie de kaart gericht was.

De schoonzus van de inmiddels overleden Ethel, Bernice Martin, nam de kaart in ontvangst.

De kaart met daarop een tekening van de kerstman en een jong meisje werd in 1914 op de bus gedaan en is uiteindelijk wel vlak voor kerst bezorgd. Waar het poststuk de tussenliggende 93 jaren is geweest, is onduidelijk.

De kaart werd bezorgd in een moderne enveloppe met een nieuwe postzegel. De originele een-cents zegel zou niet langer hebben volstaan, aldus Bernice Martin tegen Amerikaanse media.


Verstuur uw kerstkaarten op tijd dus!

20-12-2007 om 16:20 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (2)
03-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk weer tijd voor kerstkaarten
De kerstkaarten machine komt weer op gang. De Post krijgt het weer druk dit jaar. Meer en meer kerstkaarten worden er verstuurd.
En ik heb de eerste kerstkaarten weer binnen! Een prachtige zelfgemaaakte kerstkaart van mijn nicht uit Aalst.
Ik hoop dit jaar zo op een witte kerst!.

03-12-2007 om 21:11 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (35 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten maken via internet

Foto kerstkaarten versturen via internet

oktober 24nd, 2007

kerstkaarten maken met fotoIk heb een heel leuke site ontdekt, Kaartje2go.nl, waar je zelf echte foto kerstkaarten kunt maken. Het werkt snel en het resultaat is prachtig. Echte stevige kerstkaarten met een haarscherpe foto en heel origineel. Je kunt je digitale foto zo uploaden en daarna kies je een leuk kerst kader en maak je je eigen tekst. Het mooie is dat je kunt kiezen tussen een setje kaarten bij je thuis laten bezorgen of alle kerstkaarten meteen versturen via de website. De kaarten worden dan voor je verzonden per TNT Post, ook in België!

24-10-2007 om 21:43 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (13 Stemmen)
>> Reageer (3)
05-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstman (Part III)

Commercialisering kon niet uitblijven

Coca-Cola kerstmanIn 1930 kreeg de tekenaar Haddon Sundblom de opdracht van The Coca-Cola Company een serie advertenties te ontwerpen voor de aanstaande kerstperiode. Niet helemaal vreemd, omdat in die jaren Coca-Cola bekend stond als een ideale dorstlesser voor met name de zomerperiode en niet zozeer voor de koudere dagen. De opdracht was een menselijke, gezellige dikkerd met een mooie baard te ontwerpen in de bedrijfskleuren rood en wit. Nu had Sundblom een gepensioneerde buurman, ene meneer Prentice die zeer goed aan de vereisten voldeed. Tevens was hij een zeer vrolijk type die een zeer aparte lach had die klonk als Yo-ho-ho. Vanaf de eerste dag was deze Santa Claus een hit. Nog steeds is het beeld dat door Sundblom is geschapen hét gezicht van de kerstman.
Ondanks het feit dat dit beeld eigenlijk exclusief voor Coca-Cola bedoeld was, werd het door de jaren heen zo'n gemeengoed dat The Coca-Cola Company besloot dat Santa Claus voor iedereen in de wereld was en er vrij gebruik van mocht worden gemaakt.

En hier werd Rudolph geboren…

RudolphRobert L. May creëerde rond 1939 het negende rendier, Rudolph. Op een mistige kerstavond, terwijl het zicht steeds slechter werd, riep Santa de hulp in van Rudolph. Hij had immers een lichtgevende rode neus en kon zo de weg verlichten. In eerste instantie is Rudolph door zijn mederendieren verstoten uit de rendierengroep omdat hij zo'n opvallende neus had. Maar door zijn hulp op die mistige nacht werd hij de bekendste uit de groep van negen.

In 1949 schreef Johnny Marks het liedje "Rudolph the Red-Nosed Reindeer" en dat doet het nog steeds goed.

 


Hoe ging het dan verder?

Door de eeuwen heen kwamen al deze gebruiken een beetje bij mekaar en werd de leeftijdloze, tijdloze, onsterfelijke, witbebaarde man gecreëerd die pakjes uitdeelt met kerstmis. Sinds 1950 zou Santa te Napapiiri verblijven, dichtbij Rovaniemi in Fins Lapland, waar hij zijn bureau heeft geïnstalleerd.

Wat betekent de kerstman in de rest van de wereld?

Denemarken

Deense families worden bezocht door de "Julemand" die ook een zak draagt en getrokken wordt door rendieren. Zijn helpers zijn de "Julenisser", de elfjes die op de zolderkamer wonen en die dol zijn op kinderen en dieren. Op kerstavond wordt daarom een bakje zoete pap op de zolderkamer gezet om de Julenisser gunstig te stemmen en ze hopen dat het leeg is de volgende morgen.

Zweden

Zweedse kerstmanZweedse kinderen wachten ongeduldig op "Jultomten". Dat is een kabouter wiens slede getrokken wordt door de "Julbocker", dat zijn de geiten van Thor. Hij is in rood gekleed en draagt een dikke zak op zijn rug.

 

 

 

 

Fins Lapland

elfjeDe Finse Lappen hebben geluk. Zij wonen namelijk vlak bij de kerstmanelfje met rendier (denken ze!). Hun kinderen zijn opgegroeid met bezoeken aan de goede oude man met de witte baard. Eerder werd gezegd dat de kerstman op de noordpool woonde maar in 1925 brachten de kranten groot nieuws. De grasetende rendieren konden helemaal niet leven op de Noordpool. Vandaar dat de goede oude man in Fins Lapland woonde, in de 'orenberg' om precies te zijn. De oren die uit de berg staken, waren die van de kerstman, zodat bij naar alle kinderen in de wereld kon luisteren. Hij hoorde het dus als er iemand niet zoet was. Binnen in de berg woonden ook zijn helpers, de drukke elven. Zij waren zeer verstandig en hielpen de kerstman, die in Finland "Joulupukki" heet, speelgoed te ontwerpen dat kinderen en volwassenen bestellen per email of sneeuw-mail. Maar men zegt ook dat hij sinds 1950 een paar kilometer ten noorden van Rovaniemi in Fins Lapland zou verblijven. Daar waar de weg van Rovaniemi naar Sodankylä de noordpoolcirkel (napapiiri) snijdt, vind je het dorp van de Kerstman, met zijn kantoor en een klein winkelgallerijtje.

Duitsland

In Duitsland spreken we van Christkindl (kerstekindje) en die brengt cadeautjes op kerstmisavond. Hij rijdt op een muilezel en komt binnen door sleutelgaten. Vaak is het Christkindlein ook een in wit gekleed meisje.
In Duitsland worden de legenden rond Sint Nicolaas, Santa Claus en Christkindl echter door mekaar gehaald.
Hier reist Sint Nicholaas ook rond met een helper die gekend is onder de naam Knecht Ruprecht, Krampus, of
Pelzebock, een soort zwarte piet dus.

Duitse immigranten in Amerika brachten hun positieve kerstgebruiken met zich mee. Zo legden ze hooi in de schuur voor de ezel van het kerstekindje op kerstavond en op kerstmisdag stond er een mand gevuld met gedroogde appelschijfjes, snoep, walnoten en gemberbrood klaar. Het Duits ging zich mengen met het Engels en het dialect "Christ-kindle" van het Duitse woord "Christkindlein" werd "Kristkingle" of "Kriss-kingle". Uiteindelijk verving deze Kriss Kringle het kerstkindje totaal en werd het een substituut dat verwant was met de kerstman ofte Santa Claus. Tegen het einde van de negentiende eeuw was Kriss Kringle de populairste kerstfiguur in Pennsylvania.

Oostenrijk en Zwitserland

ChristkindlIn deze alpenlanden brengt "Christkindl" de geschenken. Net zoals in Duitsland is in sommige steden "Christkindl" een mooi meisjesengeltje dat uit de hemel gezonden werd om geschenken te brengen.

 

 

 

 

 

Verenigd Koninkrijk

Engelse kinderen wachten op "Father Christmas" die voor hun voorvaderen Kerstmis zelf was.

Frankrijk

Ook in Frankrijk werden de geschenken gebracht door Père Noël of het kerstkindje zelf.

Italië

LabefanaHier krijgen de kinderen ook geschenken op driekoningendag maar de schenker heet hier "La Befana". La Befana is een soort goedaardige heks. Zij weigerde naar Bethlehem te gaan met de drie wijze mannen wanneer zij haar deur voorbijkwamen omdat ze niet klaar was met vegen. Nu gaat ze van deur tot deur in de hoop dat ze het Kerstekindje kan vinden. Overal waar ze komt, laat ze een geschenk achter.

 

Rusland

BabouschkaHier werden de cadeautjes oorspronkelijk gebracht door Baboesjka (van die poppetjes, ja). Het verhaal gaat dat Baboesjka (grootmoeder) drie rijk geklede reizigers onderdak, eten en een warm bed gaf. Achteraf bleken het de drie wijzen te zijn die onderweg waren naar Bethlehem. Baboesjka ging hen achterna met een mand zwart brood en cadeautjes voor het kindje. Toen zij daar aankwam, was iedereen echter al vertrokken. Ze legde haar giften in de kribbe en ging terug naar huis, waar zij al snel door engelen werd gehaald.

Maar in Rusland is de huidige kerstman gekend onder de naam "Father Frost". Gewoonlijk wordt hij getekend vergezeld van zijn kleindochter, het sneeuwmeisje "Snegurochka" met een eeuwig groene boom in een traditionele Russische slee.

De Russische kerstman wordt eerder geassocieerd mer nieuwjaar dan met kerstmis.

father frost

Hongarije

Op Kerstavond leggen Kerstengeltjes de cadeautjes oningepakt onder de boom.

Polen

In Polen zouden de geschenken van de kinderen van de sterren komen.

Syrië

In Syrië komen de geschenken voor de kinderen van de jongste kameel op 6 januari t.t.z. driekoningen.

Mexico, Puerto Rico, Argentina, Brazilië, de Philippijnen en Spanje

In deze Spaans sprekende landen geven de Drie Koningen zelf de geschenken aan de kinderen.

Ghana

In de Afrikaanse republiek Ghana komt "Father Christmas" uit de jungle.

Australië

Op de Nerang rivier in Australia rijdt hij op waterskies en draagt hij een witte baard en een rode zwembroek.

Brazilië

In Brazilië heet hij "Grandpapa Indian" of "Vovo Indo" en brengt hij ook geschenken.

China

In China heet de kerstman "Dun Che Lao Ren" wat eigenlijk "Oude Kerstman" betekent. Hij brengt geschenken aan goede kinderen.

Hawaii

kerstman op HawaïIn Hawaii komt hij met de boot aan natuurlijk!

en zo zijn we van de kerstman weer terug bij kerstkaarten....

05-10-2007 om 20:12 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstman (Part II)

Hoe het waarschijnlijk begon…

Uiteindelijk lijkt het er wel op dat de kerstman uit Nederland komt.
Toen de Nederlanders naar Amerika emigreerden, stichtten zij in 1611 de vestiging Nieuw Amsterdam. Deze vestiging werd nog geen veertig jaar later verkocht voor een appel en een ei en is nu over de hele wereld bekend als New York.
De Nederlanders brachten Sint Nicolaas mee (onze Sinterklaas dus) en hebben de Amerikanen hem geadopteerd.
Hij werd zelfs de beschermheilige van New York.

Van St. er Klaas naar St. A Claus

Sint Nicolaas werd rond 1773 als eerst door de media vernoemd als St. A Claus (St. er Klaas). Langzaamaan veranderde zijn oorspronkelijke look, door toevoeging van elementen uit allerlei culturen (rendieren, arrenslee en elfjes) en het duurde nog ruim twee eeuwen voor de Santa Claus ontstond zoals wij die allemaal kennen.

De schrijver Washington Irving, alias Diedrich Knickerbocker, vermeldde St. Nicholaas in zijn boek "A History of New York". St. Nicholaas wordt omschreven als een persoon die door de stad rijdt op een paard. Irving herzag echter zijn boek. Hij veranderde het paard in een karretje.

Dat werd de basis voor een populair gedicht over "Santeclaus" geschreven door Clement Moore in 1821:
"Twas the night before Christmas". Het ging over een roodwangige in bont geklede St. Nick die met een arrenslee reed getrokken door acht vliegende rendieren en die zich door de schoorsteen wrong en de kousen van de kinderen vulde met speelgoed. Hij deed Santa Claus ook lachen en gaf hem allerlei trekjes en snuiten mee. 

kerstman met slee

In 1822 kregen de rendieren namen: Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donner, Prancer en Vixen. Rudolf was er toen nog niet bij.

 

Dat de kerstman de schoorsteen beklimt zou ook uit 1841 kunnen komen. In dat jaar huurde J.W. Parkinson een man in die de schoorsteen beklom van zijn winkel.

Tekenaar Thomas Nast zette vanaf 1860 Santa op papier voor de kerstnummers van het Harper's Magazine. Hij is er waarschijnlijk verantwoordelijk voor dat de kerstman van de Noordpool lijkt te komen.

In 1925 verscheen in de kranten dat Santa Claus niet op de Noordpool kon wonen vermits rendieren daar niet konden grazen. Dus moest hij in Fins Lapland wonen. "UncleMarkus", Markus Rautio, die een zeer poplulair kinderprogramma had op de radio, onthulde dit geheim voor de eerste keer in 1927: Santa Claus leeft op Lapland's Korvatunturi - "De Orenberg" en dat is een berg waar de oren van de kerstman uitsteken. Met deze oren luistert hij naar de kinderen of ze braaf zijn.

05-10-2007 om 20:10 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar komt de kerstman eigelijk vandaan? (part 1)

Geschiedenis

de kerstmanDe kerstman, de in een rood kabouterpak met witte biezen gestoken grijsaard, is een bekende en geliefde verschijning aan het einde van het jaar.
Men zegt dat hij op kerstavond in een door rendieren getrokken arrenslee door de lucht vliegt en cadeautjes in klaar gehangen kerstsokken stopt.
Er bestaat echter geen historisch bewijs dat de kerstman heeft bestaan.
Waarschijnlijk is hij een verchristelijkte versie van verschillende heidense zeegoden zoals bijvoorbeeld Poseidon of Neptunes. Of hij zou gestolen kunnen zijn uit de oude Duitse mythologie. Zo was Thor (de god van de donder maar eveneens de god die voor bescherming, gezondheid en landbouw stond) een bejaarde man, joviaal en vriendelijk, gedrongen, met een lange witte baard die in een wagen reed en in noordelijke streken zou wonen. Hij was zeer geliefd en eigenlijk de god van de gewone mens. Zijn element was vuur, zijn kleur rood. De open haard in elk huis was aan hem gewijd en naar verluidt, daalde hij erin af via de schoorsteen.

Men gist dus naar de afkomst van de kerstman. Komt hij niet van de Noordpool? Heeft hij geen vestiging in Finland? Of is hij gewoon verzonnen door Walt Disney?
Wel, of de kerstman van de Noordpool komt is niet te achterhalen. Voor zover bekend heeft niemand daar ooit sporen van ontdekt. Volgens de Finnen heeft de kerstman zelfs een officiële vestiging in hun land. En is Disney pas veel later "Santa Claus" gaan gebruiken in hun strips en films.

Maar... wanneer is het eigelijk allemaal begonnen?

05-10-2007 om 20:09 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstgedichten
Met de toename in kerstfeest vieren neemt ook de interesse toe om leuke gedichten te maken.
Een leuke site voor het maken van kerstgedichten is www.rijmnu.be. Hier vind je allerlei gedichten en een gereedschap om je te helpen als je toch zelf wilt dichten voor je kerstkaart.

Succes!

03-10-2007 om 14:20 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen vierkant kerstkaartje meer
De Zwijger De Post verhoogt zijn tarieven voor niet-genormaliseerde zendingen tot vijftig gram. Brieven die zich niet houden aan de standaardafmetingen, worden dus duurder.

Deseyn bij het persagentschap Belga: "Vandaag gaat het om de niet-genormaliseerde zendingen. Over enkele maanden wordt het onderscheid tussen het prior- en non-priortarief opgeheven en plant men ook een samenvoeging van de gewichtsklassen van de zendingen die eveneens in het nadeel speelt van de consument. Bovendien vermindert de dienstverlening want een aantal postkantoren sluit, zelfs op plaatsen waar nog geen postpunten voorzien zijn."

Hij twijfelt ook of De Post wel concurrentiëler wordt. Wel, hij kan zijn postkaartje altijd met Dhl, Fedex of Ups bij zijn buur laten afleveren, maar de vrees is dat hij van die prijzen even achterover zal vallen.

02-10-2007 om 21:37 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (2)
20-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Zelf thuis kerstkaarten maken, kerstbeer voor het raam.

 Nu is het de tijd om in alle rust kerstkaarten te gaan maken. U heeft nu alle tijd en bij regenachtige dagen is het een leuke bezigheid.

U bent mogelijk nog niet in de stemming, maar tegen de kerstdagen heeft u er echt geen tijd meer voor dus ga nu aan de slag.

Heeft u ook een leuke kaart gemaakt en wilt u deze ook op deze site geplaatst zien, geeft dit dan door en wij plaatsen hem graag op de site!
U kunt anderen op een idee brengen.

Benodigdheden:

Een dubbele kaart
Een enkele, witte kaart die iets kleiner is dan de dubbele
Een paar oude kerstkaarten
Een scanner
Een printer
Gewoon wit printpapier
Een stukje transparant sheet
Schudmateriaal (confettino-muzieknootjes bijvoorbeeld)
Siliconenkit
Foam tape
Fotolijm

1. Scan een oude kerstkaart en print hem in kleur uit op een crème-kleurige, dubbele kaart.
2. Print dezelfde afbeelding nog een paar keer uit op gewoon printpapier, om er een 3D-kaart van te kunnen maken.
3. Snij het venster uit en plak daarachter een transparant sheet.
4. Plak er aan de binnenzijde een rand van foam tape omheen (laat het goed aansluiten) en doe er wat confettino-muzieknootjes in.
5. Plak er een plaatje van een orkest achter (in dit geval is het een oude kaart die ik heb verkleind, gescand en uitgeprint).
6. Tenslotte plakt u er nog een schutvel tegenaan.

En zo maakt u zelf dus de mooiste persoonlijke kerstkaarten! Succes!

20-09-2007 om 22:25 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (13 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten maken met Publisher

Zelf kerstkaarten maken, je hebt het vast wel eens geprobeerd. Avonden ben je druk voordat de - zeer originele - kerstkaarten opgestuurd kunnen worden. Maar ja, tijd is ook kostbaar en soms is het gewoon handiger om kerstkaarten te kopen. Of je maakt ze met de pc, op je eigen printer. Want als je er zulke mooie foto’s mee kunt afdrukken, dan moet je er toch ook kerstkaarten mee kunnen maken? Jazeker, met het juiste programma lukt dat: Microsoft Publisher word bijvoorbeeld veel gebruikt.

Wilt u kerstkaarten maken met Publisher? We hebben de ideale link voor u gevonden.

http://www.seniorennet.be/Pages/Computertips/computertip_detail.php?id=815

Maar er zijn vast meer goede tips, dus reageer hieronder en plaats jouw kerstkaarten supertip voor op onze kerstkaarten weblog!

10-09-2007 om 21:44 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten scrappen!
Omdat het vakantie is geweest meteen nog maar een leuk kerst bericht. Steeds meer mensen scrappen de kerstkaarten. Scrappen?.

Een kerstkaart maken door te scrappen is eigenlijk niets anders dan het creatief beplakken van een kerstkaart. In de Verenigde Staten is het al lang een rage en in Nederland beginnen ook steeds meer mensen hun kerstkaarten te scrappen. Met scrappen creëert u een bepaalde sfeer rond uw kerstkaart en kunt u er een heel persoonlijk tintje aan geven.

Het kerstkaarten team heeft een paar goede links voor u opgezocht.

 leuke voorbeelden van gescrapte wenskaarten: http://home.planet.nl/~fam.kieft/Wenskaarten/Scrap-kaarten/body_scrap-kaarten.html

leuke voorbeelden van gescrapte kerstkaarten: http://lovetoscrap-christa.blogspot.com/2007/04/kerst.html

Heeft u zelf voorbeelden van gescrapte wens- en/of kerstkaarten? Plaats dan uw link bij de reacties of stuur ons een mailtje!

Succes met het maken van uw eigen gescrapte kerstkaarten! 

10-09-2007 om 00:00 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht van kerstkaarten paginas

Hallo allemaal,

De vakantie is weer voorbij, op naar de kerst.
Ik heb eens een overzicht gemaakt van mooie kerstpaginas.

Kijk maar of er wat voor je tussen zit!

www.kerstmis.startpagina.be
www.kerst.start.be
www.kerstkaarten-weblog.nl
www.kerstkaarten.goedbegin.nl
www.kerstkaart.goedbegin.nl
www.kerst.startkabel.nl

Er zijn er nog talloze andere. Kom ik later nog op terug!


10-08-2007 om 00:00 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (141 Stemmen)
>> Reageer (3)
23-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichten voor op de kerstkaart
Speciaal voor deze kerstkaarten websitebezoekers
een aantal gedichtjes om op een kerst- of nieuwjaarskaart te zetten.
Het is een selectie uit Het kleine kerstboekje te vinden op de volgende site
http://www.mariannebusser-ronschroder.info/kerst/
Wie weet komen deze versjes nog uitstekend van pas!
 
Hulstblad met pakje
 
Dat vrede jullie deel mag zijn
voorspoed, liefde, harmonie
mogen uren, dagen, maanden
worden tot een symfonie
Kerstbal  
   
 
Ster
Laat dit het kerstfeest worden van je dromen
met wolken vol van sneeuw - zo zacht als dons
met sterretjes die stralen door de bomen
en alles helemaal alleen voor ons
   
  Kaars  
Een paar woorden om te zeggen
dat ik heel veel van je hou
en geloof me - ik beloof je
na de kerst dan kom ik gauw
 
   
Hulstblad met besjesStap boordevol vertrouwen in het splinternieuwe jaar
maak elke dag een tikkeltje bijzonder
voor iedereen het beste - het mooiste wat er is
en telkens weer een ander prachtig wonder
   
  Sok  
Een sterretje - een kaarsje
een sfeervol kerstdiner
als ik twee glazen klaarzet
drink jij dan met me mee?
 
   
Ster
Voor mij wordt deze kerst wel heel bijzonder
heel langzaam kleurt mijn grijze hemel blauw
het heeft voor mij iets van een heel groot wonder
en dat komt helemaal alleen door jou!
   
 
Daar gaan we dan - de toekomst kan beginnen
een nieuwe kans op mateloos geluk
ik voel het juist met kerst heel diep van binnen:
wat ik heb met jou, kan niet meer stuk
Zo ziet u, voor elke kerstkaart is er een passende tekst!. Veel plezier met het maken van uw kerstkaarten!.

23-07-2007 om 13:01 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (301 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De knotsgekke kaartendagen!

Het is bijna weer zover. De knotsgekke kaartendagen beurs!!! Speciaal voor kaartenmakers én scrappers! Dus wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste trends, materialen en technieken op het gebied van kaartenmaken en scrappen? Dan mag u de Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen zeker niet missen! Maak kans op schitterende prijzen met uw eigen entreebewijs. Wie weet ben u ook één van de gelukkig prijswinnaars.

De knotsgekke kaartendagen vinden dit jaar in Nederland plaats op 10 en 11 augustus plaats in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. En op 24 en 25 augustus in de IJsselhallen te Zwolle.

Op beide beurzen bent u van 10:00 uur tot 17:00 uur welkom.                                                   http://kerstkaarten.kaartje2go.nl

17-07-2007 om 21:14 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
>> Reageer (1)
09-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse milieuorganisatie recycled 90 miljoen kerstkaarten!
Klik op de afbeelding om de link te volgen mmmm, een leuk nieuwtje. Kerstkaarten worden eerst met veel moeite gemaakt en verstuurd. Na verloop van tijd belanden ze veelal bij het oud papier. De Britse milieuorganisatie Woodland heeft dit jaar meer dan 90 miljoen kerstkaarten weten te verzamelen. De ruim 1,8 ton aan kerstkaarten worden ingedeeld in twee categorieën.

Categorie 1: Opzichtige kerstkaarten met veel kleur en glitter.
Categorie 2: Vooral witte kerstkaarten zonder folie, kleur en glitter.

Kerstkaartjes van de eerste categorie worden gerecycled in toiletrollen en diverse verpakkingen. Kerstkaartjes van de tweede categorie worden verwerkt tot o.a. toilet papier en keukenrollen. Met deze actie worden per ton aan kerstkaarten 17 bomen gered!

09-07-2007 om 22:54 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (14 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SMS en email vervangen de kerstkaart niet!
SMS en email kunnen niet tippen aan de kerstkaart. Uit onderzoek blijkt dat de post nauwelijks te lijden heeft onder de verschillende mogelijkheden van communicatie. In de sorteercentra van het postbedrijf worden ook dit jaar weer zo’n 50 miljoen kerstwensen verwerkt. Het is een aantal dat al jaren stabiel blijft.

Natuurlijk spelen email en sms een steeds grotere rol in de uitwisseling van kerstgroeten. Maar juist een fysiek kaartje wordt in de decembermaand erg gewaardeerd. Uit onderzoek is gebleken dat 75 procent van de Belgen vindt dat een sms’je een echte kerstkaart niet vervangt. En een e-card is wel makkelijk, maar het tastbare ontbreekt. De interesse voor een e-card is weer dalend.

De kerstkaart blijft dus!          

06-07-2007 om 21:59 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf kerstkaarten maken op je pc of online kerstkaarten bestellen
Zelf uw kerst- en nieuwjaarskaarten maken met de computer klinkt mooi, maar vraagt toch wel wat inspanning. U moet op zijn minst iets afkennen van beeldbewerking en ondanks de vele Photoshop cursussen die op het Internet te vinden zijn is de drempel voor velen nog altijd te hoog.
Gelukkig zijn er eenvoudige alternatieven beschikbaar. Zo kunt u bij verschillende sites
snel en gemakkelijk zelf uw kerstkaarten ontwerpen en professioneel laten afdrukken.
Hieronder staan enkele tips en een overzichtelijk stappenplan om uw vrienden en familie met uw persoonlijke kerstkaart te verrassen.

Enkele tips voor mooie kerstkaarten.

Wacht niet te lang om uw kerstkaarten aan te maken. De eindejaarsperiode is vaak zeer druk voor drukkerijen en online fotoservices waardoor de leveringstijd kan oplopen. Ook de postbodes hebben het in de laatste weken voor kerst altijd erg druk 

Plaats eerst eens een klein order vooraleer al uw kerstkaarten te bestellen. Valt het resultaat tegen, dan kunt u nog altijd een andere foto gebruiken en blijft u niet zitten met een reeks kaarten waarover u niet tevreden bent.

Maak veel foto's met uw digitaal fototoestel, zorg voor verschillende lichtomstandigheden, wees creatief. Hoe meer foto's u heeft, hoe groter de kans dat er pareltjes tussen zitten.

Voor kerstkaarten zorgen de kleuren rood, dennegroen en wit (sneeuw) voor mooie resultaten.

Zorg voor foto's met een voldoende hoge resolutie om scherpe afdrukken te bekomen. Voor formaat 10 x 15 cm minstens 2 megapixel foto's. Dit kunt u controleren door met uw rechtermuisknop op het bestand te klikken en dan de eigenschappen van het bestand te bekijken

Veel succes met het maken van uw kerstkaarten!.                                                                            http://kerstkaarten.kaartje2go.nl


  

03-07-2007 om 21:35 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (25 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten zelf maken of kopen...
Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om uw kerstkaarten te maken. Op http://natasjaskaarten.web-log.nl/natasjaskaarten/2006/01/nieuwe_poll.html staat een leuke poll over hoe mensen kerstkaaarten versturen.

Op de vraag "Wat voor kerstkaarten sturen jullie?" was de uitslag:

Zelfgemaakte kaarten. [40%]
Kaarten met een foto. [30%]
Goedkope voorgedrukte kaartjes. [20%]
Ik stuur geen kaartjes. [10%]
Anders.. (vertel in log) [0%]
Speciale voorgedrukte kaartjes. [0%]

Geen in hout uitgekapte kaarten of platen meer dus!                                       Kijk voor leuke kerstkaarten eens op http://kerstkaarten.kaartje2go.nl 

02-07-2007 om 22:19 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anno 2007... Online je kerstkaarten maken.

Al meer dan 100 jaar worden dus kerstkaarten op grote schaal verstuurd. En sinds een aantal jaren worden er steeds meer kerstkaarten via internet verstuurd, als ecard of als echte kaart. Met ecards kun je je vrienden en familie snel, gemakkelijk en vooral goedkoop een prettige kerst wensen; meestal is het versturen van digitale kerstkaarten zelfs helemaal gratis !
Ook kun je tegenwoordig kerstkaarten via maken met je eigen foto en deze laten drukken bij een fotoservice of een drukker. Vergeleken met de uit hout gesneden kerstkaarten in de middeleeuwen is het dus veel eenvoudiger geworden je kerstkaarten te versturen!.

28-06-2007 om 22:24 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten in België...
Kerst- en niewjaarswensen per kaart, de een nog mooier dan de ander, hebben in Belgié de plaats ingenomen van de nieuwjaarsbrief. Kinderen legden een proef van bekwaamheid in schoonschrijven af op brieven, waarvan de sierranden en hoofdletters meestal door de meester waren 'voorgeschreven'. Soms waren de hoofdletters ook al voorgedrukt. Deze brieven werden alleen voor een nieuwjaarswens gebruikt, want de gewoonte om kerstkaarten en kerstwensen te versturen is nog niet zo heel lang ingeburgerd.
Ook werden voorbedrukte nieuwjaarsbrieven gebruikt door de knechten van ambachtslieden, om er een fooi mee op te halen bij de welgestelde burgerij.
Nieuwjaarsbrieven en later kerstkaarten, waren vaak versierd met oude motieven uit de volkskunst, waarbij ook veel van de knipselkunst gebruik werd gemaakt."  Tegenwoordig worden er elk jaar ongeveer 50 miljoen kerstkaarten in Belgie verstuurd...

Zie ook eens http://www.kaartje2go.nl/kerstkaarten/kerstkaartjes.html

27-06-2007 om 13:53 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste amerikaanse kerstkaart
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondertussen in... AMERIKA
Halverwege de negentiende eeuw importeerde Amerika een aantal Engelse kerstkaarten, maar in 1875 ontdekten ze hun eigen 'vader van de kerstkaart'. Hij was een Duitse immigrant, Louis Prang geheten, en een uitstekend lithograaf. Coles eerste kaart bevat een vrolijke familie die duidelijk op het punt staat grote hoeveelheden alcohol te gaan nuttigen. Ze hebben hun volle glazen geheven in een heildronk en de geschreven boodschap op de kaart luidt: 'Een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar'. Die woorden zijn nu nog altijd hetzelfde en het is geen toeval dat het woord 'vrolijk' geleidelijk aan 'beschonken' is gaan betekenen.
Er werd niet alleen aandacht besteed aan lekker eten en drinken met Kerstmis, met dikke Kerstmannen, grote kerstpuddingen en lekkere flessen wijn, de personen op de kaarten genoten ook van veel andere plezierige aspecten van de feestdagen, zoals spelletjes doen, dansen, schaatsen, sneeuwpoppen maken en cadeautjes uit de kerstboom halen.

26-06-2007 om 21:16 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (16 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstgroet in 65 talen... Bo Nadal!

Kerst vieren is niet alleen iets voor Westerse landen. Ook in Brazilie en Vietnam wenst men elkaar een prettige kerst. Als je kerstkaarten wilt maken in verschillende talen dan heb ik een mooi lijstje voor je gevonden. Hieronder staat de groet 'Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar' in 65 talen!

Argentine - Felices Pasquas Y felices ano Nuevo kerstkaarten maken
Bohemian - Vesele Vanoce kerstkaarten maken
Brazilian - Boas Festas e Feliz Ano Novo  kerstkaarten maken
Bulgarian - Vesela Koleda i chestita nova godina!  kerstkaarten maken
Catalan - Bon Nadal i un Bon Any Nou!  kerstkaarten maken
Chinese - Sing Dan Fae Lok. Gung Hai Fat Choi (Cantonese) kerstkaart maken
Chinese - Shen Dan Kuai Le Xin Nian Yu Kuai (Mandarin) kerstkaart maken
Chinese - Shen tan jie kuai le. Hsin Nien Kuaile  kerstkaart maken
Croatian - Sretan Bozic  kerstkaart maken
Czech - Stastne a vesele vanoce a stastny novy rok!  kerstkaart maken
Danish - Glaedelig Jul og glaedelig nytar
Dutch - Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuw Jaar
Dutch - Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar
English - Merry Christmas and a Happy New Year
kertshuisje Eskimo - (inupik) Jutdlime pivdluarit ukiortame pivdluaritlo!
Esperanto - Felican Kristnaskon kaj Bonan Novjaron!
Estonian - Haeid joulupuehi ja head uut aastat!
Faeroese - Gledhilig jol og eydnurikt nyggjar!
Filipinos - Maligayang Pasko
Finnish - Hauskaa Joulua ja onnellista uutta vuotta!
Flemish - Zalig Kerstfeest en Gelukkig nieuw jaar
French - Joyeux Noel et Bonne Année!
Fries - Beste minsken noflyke feest dagen ta winske !
Gaelic - Nollaig chridheil agus Bliadhna mhath ùr!
Galician - Bo Nadal
German - Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr!
Greek - Hronia polla kai eytyhismenos o kainourios hronos
Greek - Hronia polla ke eftihismenos o kenourios hronos
kertshuisje Hausa - Barka da Kirsimatikuma Barka da Sabuwar Shekara!
Hawaian - Mele Kalikimaka ame Hauoli Makahiki Hou!
Hungarian - Kellemes karacsonyi uennepeket es boldog ujevet!
Icelandic - Gledhileg jól og farsælt komandi ar!
Indonesian - Selamat Hari Natal dan Selamat Tahun Baru!
Iraqi - Idah Saidan Wa Sanah Jadidah
Irish - Nollaig Shona duit
Irish - Nollig Shona
Irish - Nollaig faoi shean agus faoi shonas duit agus bliain nua faoi mhaise dhuit!
Italian - Buon Natale e Felice Anno Nuovo!
Japanese - Meri Kurisumasu soshite Akemashite Omedeto!
Latin - Natale hilare et Annum Faustum!
Latvian - Priecigus Ziemsvetkus un Laimigu Jaungadu!
Lithuanian - Linksmu Kaledu
Maltese - Nixtieklek Milied tajjeb u is-sena t-tabja!
kertshuisje Modern Greek - Kala Christougenna kai evtichismenos o kainourios chronos!
Norwegian - God Jul Og Godt Nytt Aar
Polish - Vesowe Boze Narodzenie
Polish - Wesolych Swia,t i Szcze,sliwego Nowego Roku!
Portuguese - Boas Festas
Portuguese - Feliz Natal e um Prospero Ano Novo
Romanian - Craciun fericit si un an nou fericit
Russian - S nastupaiushchim Novym godom i s Rozhdestvom Khristovym!
Romanche - (sursilvan dialect): Legreivlas fiastas da Nadal e bien niev onn!
Serbian - Hristos se rodi
Slovakian - Sretan Bozic or Vesele vianoce
Slovak - Vesele Vianoce i na zdravie v novom roku!
Spanish - Feliz Navidad y Prospero ano nuevo!
Swedish - God Jul Och Ett Gott Nytt Ar
Trukeese - (Micronesian) Neekiriisimas annim oo iyer seefe feyiyeech!
Turkish - Noeliniz kutlu olsun ve yeni yilinis kutlu olsun!
Turkish - Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
Ukrainian - Srozhdestvom Kristovym
Ukrainan - Z novym rokom i s rizdvom Hrystovym!
Vietnamese - Chuc mung nam moi va Giang Sing vui ve
Welsh - Nadolig Llawen a Blwyddyn Newydd Da!

Keuze zat dus om uw kerstkaart de juiste touch te geven!

24-06-2007 om 00:00 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom versturen we kerstkaarten... nog meer historie
Klik op de afbeelding om de link te volgen "Waarom versturen we kerstkaarten? Omdat Sir Henry Cole er elk jaar met Kerstmis zo tegenop zag al zijn familieleden, vrienden en kennissen handgeschreven brieven te sturen.
Omstreeks 1840 vroeg Cole een lid van de Royal Academy, John Horsley, een kerstkaart voor hem te ontwerpen. Horsley leverde die kerstkaart af in november 1843 en Cole liet met behulp van lithografie duizend kerstkaarten drukken op stevig karton en daarna met de hand inkleuren. De kerstkaarten kostten 1 shilling per stuk, maar de wereld was nog niet klaar voor dergelijke kerstgroeten. Sommige zeer gelovige lieden vonden het van slechte smaak getuigen.

In het jaar 1840 werden de kosten van het versturen van brieven in Engeland teruggebracht tot een penny. De komst van de penny-post maakte het versturen van grote aantallen kerstkaarten financieel aantrekkelijk. En wie was er in 1838 secretaris van de commissie ter promotie van postale hervorming geworden? Niemand minder dan de 'vader van de kerstkaart' zelf... Henry Cole.
In de jaren zestig van die eeuw werd een goedkopere manier ontdekt om kleuren te drukken, waardoor het mogelijk werd kerstkaarten veel goedkoper aan te bieden. Toen kwam er in 1870 een speciaal posttarief voor kaarten: zegels van een halve penny. Nu werd men echt overspoeld met kerstkaarten, waarvan er veel heel gedetailleerd waren ontworpen. Ze werden zo populair en schonken zoveel plezier dat er onvermijdelijk protesten tegen kwamen. Een boze brief aan The Times in 1877 noemde de kerstkaarten ronduit 'een sociaal kwaad'. Ze waren echter niet meer te stoppen en vandaag de dag worden er elk jaar in december miljarden kerstkaarten verstuurd.

14-02-2007 om 00:00 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (14 Stemmen)
>> Reageer (1)
21-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer historie over kerstkaarten maken

Er valt zoveel te vertellen over kerstkaarten, hoe u ze kunt maken en wat de historie van de kerstkaarten is. Een goed overzicht is te vinden in Wikipedia, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kerstkaart

21-12-2006 om 00:00 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van houtsnijwerk naar kerstkaarten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaarlijks worden er in ons land rond de 50 miljoen kerstkaarten verstuurd. Maar heeft u wel eens afgevraagd hoe deze eeuwenoude traditie is ontstaan?
Het uitbrengen van een kerstgroet is ouder dan gedacht. In de Middeleeuwen werden op het Europese vasteland houtsnijwerken met religieuze kersttaferelen aangeboden aan geliefden.
Het massaal verzenden van kerstkaarten stamt eigenlijk uit de 19e eeuw. De Engelse tekenaar John Callcott Horsley maakte in 1843 de eerste kerstkaart met de nu nog altijd pakkende tekst "A Merry Christmas and a Happy New Year to You.” Deze eerste kaart toonde een kerstviering van een gezin.
In de Verenigde Staten begon de drukker Louis Prang omstreeks 1875 met het massaal produceren van kerstkaarten. Deze kaarten waren zeer in trek bij het Amerikaanse publiek en het verzenden van kerstkaarten werd een feit.

19-12-2006 om 00:00 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkaarten maken en versturen, van uithakken tot online maken
Hallo allemaal,

Eindelijk dan mijn eerste blog!. Mijn naam is Manon en hier wil ik vooral veel vertellen over kerst en kerstkaarten. Er zijn veel mooie verhalen over kerst en interessante websites die iets met kerstkaarten te maken hebben, en daar laat ik jullie graag van meegenieten!

08-11-2006 om 00:00 geschreven door Manon  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
>> Reageer (1)


T -->

Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!