Archief per maand
  • 08-2012
    Inhoud blog
  • Karamelboompjes
  • Karamelkrakelingen
  • Zandkoekjes met citroensuiker
  • Rabarberconfituur
  • Avocadosalade
    Categorieën
  • Aperitief (0)
  • Aperitiefhapje (0)
  • Bijgerecht (1)
  • Confituur en choco (0)
  • Dessert (3)
  • Hoofdgerecht (0)
  • Soep (0)
  • Voorgerecht (0)
  • Zoeken in blog

    Mijn recepten

    25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karamelboompjes
    Ingrediënten - 40 stuks

    Voor het deeg:
    * 300g bloem + wat extra
    * 2 kl bakpoeder
    * 150g koude boter in vlokjes
    * 100g suiker
    * 1 zakje vanillesuiker
    * 1 ei
    * snuifje zout

    Voor de vulling:
    * 100g suiker
    * 50g gezouten boter
    * 1 à 2 el mascarpone
    * 1/2 kl speculaaskruiden
    * 1 kaneelstokje
    * wat poedersuiker

    * uitsteekvorm voor kerstboom en kleine ster

    Bereiding

    * Meng de bloem met bakpoeder, boter, suiker, vanillesuiker, ei en zout.
    * Kneed tot een soepel deeg. Wikkel in plasticfolie en zet 2u in de koelkast.
    * Verwarm de oven op 180°.
    * Rol het deeg 3 mm dik uit op een met bloem bestoven werkblad.
    * Steek de koekjes uit: kerstboom.
    * Laat de helft van de koekjes heel. Maak in de andere helft met een uitsteekvorm kleine cirkeltjes of sterretjes.
    * Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
    * Bak ze 10 à 12 min in de oven.
    * Laat volledig afkoelen op een rooster.
    * Kleur voor de vulling de suiker goudbruin in een pannetje.
    * Voeg van het vuur de boter, de mascarpone en kruiden toe.
    * Blijf roeren tot een dikke karamel.
    * Laat de vulling volledig afkoelen.
    * Bestrijk de blanco boompjes met de karamelvulling.
    * Dek af met de sterretjes of cirkeltjesboompjes.
    * Druk aan en laat opstijven.
    * Bestrooi naar smaak met poedersuiker


    25-08-2012 om 12:14 geschreven door Katrien


    Categorie:Dessert
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karamelkrakelingen
    Ingrediënten - 30 stuks

    * 250g bloem + wat extra
    * 60g suiker
    * snuifje zout
    * 1 ei
    * 1 eidooier
    * 125g koude boter in vlokjes
    * 150g harde karamelsnoepjes (Werchter's Original)
    * 2 à 3 el parelsuiker
    * uitsteekvorm voor krakelingen

    Bereiding
    * Kneed de bloem, de suike, het zout, 1 ei en de botervlokjes tot soepel deeg.
    * Laat 1u afgedekt in de koelkast rusten.
    * Doe de karamelsnoepjes in een stevig diepvrieszakje of tussen keukenhanddoek. Verkruimel ze met een deegroller.
    * Verwarm de oven op 180°.
    * Rol het deeg 4mm dik uit op een met bloem bestoven werkblad.
    * Steek de koekjes uit met de vorm. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
    * Roer de eidooier los en wrijf er de koekjes mee in. Bestrooi met parelsuiker.
    * Vul de gaatjes van de krakelingen met de brokjes karamel.
    * Bak de koekjes 12 à 14 min in de oven.
    * Laat volledig afkoelen op de bakplaat. Neem ze er met een paletmes voorzichtig af.
    *

    25-08-2012 om 12:03 geschreven door Katrien


    Categorie:Dessert
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandkoekjes met citroensuiker
    Ingrediënten - 50 stuks

    * 250g boter
    * 2 onbehandelde citroenen
    * 250g + 3 el suiker
    * 400g bloem
    * snuifje zout

    Bereiding
    * Laat de boter lichtjes kleuren in een steelpannetje, giet over in een mengkom en laat opstijven in de koelkast.
    * Spoel de citroenen en boen ze droog. Rasp de schil fijn.
    * Meng 1 el geraspte citroenschil met 3 el suiker. Zet even opzij.
    * Klop de boter romig, roer er de rest van de suiker, 1 el citroenschil en een snuifje zout door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
    * Vorm 2 worstjes van het deeg, elk ongeveer 4cm dik en 25cm lang. Wentel ze in citroensuiker. Wikkel de rolletjes in plasticfolie en zet 1u in de koelkast.
    * Verwarm de oven op 180°.
    * Snij het deeg in plakjes van 1cm. Leg ze op een mey bakpapier belegde bakplaat.
    * Zet 15 à 20 min in de oven.
    * Les de koekjes voorzichtig op een rooster.
    * Strooi er de rest van de citroensuiker over en laat afkoelen.

    25-08-2012 om 11:49 geschreven door Katrien


    Categorie:Dessert
    09-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarberconfituur
    Libelle lekker - mei 2012

    Ingrediënten:

    * 1 kg rabarberstengels
    * 900g geleisuiker
    * 2 el grenadine
    * sap van 1 citroen
    * 2 vanillestokjes

    Bereiding:

    * Spoel de rabarberstengels, snij in stukken en doe in een kookpan.
    * Merg uit vanillestokjes bij de rabarber + stokjes, de geleisuiker en het citroensap.
    * Breng al roerend aan de kook en laat zo lang koken als op de suikerverpakking staat.
    * Verwijder de vanillestokjes en roer de grenadine door de confituur.
    * Schep de confituur in schone bokaaltjes, draai meteen het deksel erop en zet de potjes ondersteboven.
    * Laat afkoelen en zet op een koele en droge plaats.

    09-08-2012 om 21:10 geschreven door Katrien


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadosalade
    Libelle lekker mei 2012

    Ingrediënten 4p:
    * 4 avocado's
    * sap van 2 limoenen
    * 1 rode ui gesnipperd
    * handvol bladpeterselie
    * 3 el pijnboompitten
    * 1kl piment d'Espelette
    * 2 kl balsamicoazijn
    * olijfolie
    * pezo

    Bereiding:

    * Snij de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap.
    * Voeg de uit, peterselie en pijnboompitten toe en breng op smaak met pezo, piment d'Espelette, olijfolie en bamsamicoazijn.

    09-08-2012 om 21:03 geschreven door Katrien


    Categorie:Bijgerecht


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs