Inhoud blog
  • hartige pannekoeken - favoriet van de kampen!
  • zalm papillotten
  • heerlijke appelcrumble - de kinderen zijn er zot van
  • scampi taart
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    La Tanière des Lutins
    recepten
    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    hartige cake met spek en geitenkaas


    3eieren
    150g bloem
    1 zakje (8g) bakpoeder
    125ml melk
    100ml olijfolie
    180g geitenkaas
    150g fijngesnipperde spekjes
    honing

    voeg eieren, bloem, bakpoeder, melk en olijfolie samen.  meng tot een gladde massa.  daarna bak je de spekjes goudbruin en snij je de geitenkaas in kleine stukjes.  je voeg de spekjes (vet mag er ook bij) en geitenkaas en honing bij de deeg en bak het 45 min in een voorverwarmde oven van 180graden. 
    laat het je smaken!!!

    20-12-2010 om 11:14 geschreven door Kathleen  


    Categorie:recepten
    06-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartige pannekoeken - favoriet van de kampen!
    Een simpele recept,  echt een aanrader!

    eerst maken we pannenkoekendeeg:
    1kg bloem
    5-6 eieren
    een druppeltje olie
    1 l melk en dan wat water om een mooie massa te krijgen


    voor de vulling hebben we verschillende mogelijkheden:

    spek en champignons
    spekblokjes bakken met natuurlijk wat look (met spek gebruik ik nooit olie, t is al vettig genoeg!)
    champignons toevoegen
    eventueel wat kruidenkaas
    en dan natuurlijk room
    op het einde moet het misschien wat met maizena verdikt worden
    ik kruid het af met peper, zout en muskaatnoot

    zalm met prei
    prei heel fijn snijden en dan op een zacht vuurtje stoven, in een beetje olijfolie, zodanig dat ze wat zoeter worden
    een beetje look mag ook hier niet ontbreken
    als alles wat gaar is een scheut witte wijn erbij doen en wat laten koken
    room, dille, viszout
    maizena
    vuurtje uit en dan de gerookte zalm in fijne stukjes toevoegen.

    hesp en courgette
    courgetten in kleine blokjes snijden en samen met look en provencaalse kruiden opbakken in olijfolie (hier kan eventueel ook wat tomaatjes in)
    wanneer het geheel gaar wordt de hespblokjes toevoegen.
    afkruiden met peper en zout, eventueel nog wat groene kruiden en/of kruidenkaas
    room
    en voila


    ik gaf ook altijd wat gemalen kaas bij, maar het niet echt nodig

    smakelijk!!!

    06-09-2010 om 21:39 geschreven door Kathleen  


    Categorie:recepten
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalm papillotten
    Zalm papillotten met een zachte currysaus

    Benodigdheden

    Zalm (+/- 150 g per persoon)
    sin
    aasappel
    citroen
    (rozenwater)
    honing
    olijfolie
    1 knol venkel
    3 wortels
    look
    ajuin
    peper en zout
    zachte currykruiden
    groene currypasta
    limoenblaadjes
    curcuma
    vissaus
    sojaroom
    verse koriander
    rijst


    Bereiding


    papillotten maken met bakpapier of aluminium papier
    een beetje olijfolie op de bodem gieten
    zalm er in doen, met daarbovenop een paar schijfjes appelsien en citroen, een lepeltje honing, venkel slierten, en peper en zout.  eventueel nog een scheutje rozenwater aan toevoegen.
    papillotte dicht en zo'n 30 min in de oven op 200graden

    voor de saus:
    look en ajuin stoven in een lepeltje groene currypasta
    venkel en wortels in fijne slierten gesneden erbij voegen
    peper en zout toevoegen
    en dan de sap van de overblijvende sinaasappels en citroen erbij gieten.
    een lepeltje vissaus, ev. een beetje bruine suiker
    de sojaroom erbij doen samen met een 3tal limoenblaadjes
    alles aan de kook brengen, en dan afkruiden met curcuma, voor de kleur en curry voor de smaak.
    als alles gaar is, een beetje verse koriander erbij doen.

    met rijst opdienen!

    25-01-2010 om 15:17 geschreven door Kathleen  


    Categorie:recepten
    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heerlijke appelcrumble - de kinderen zijn er zot van
    Appelcrumble

    benodigdheden

    600gr appels
    40 gr hazelnoten
    40gr walnoten
    20 gr amandelen
    20 gr havervlokken
    20gr kokos
    150gr boter/olie
    30gr bloem
    suiker
    citroen
    eventueel rozijnen


    bereidingswijze

    appels schillen en in schijfjes snijden
    dit in een diepe taartvorm of ovenschotel schikken
    wat suiker en citroen erover strooien en ev rozijnen toevoegen
    goed mengen
    alle noten samen pletten in vijzel met havervlokken en kokos
    dit met bloem en olie samen kneden tot je een mooie kruimelige massa krijg
    strooi het over de appels
    bak het geheel ca 25 min goudbruin in de oven

    let er goed op dat de crumble niet aanbakt (mss eerst wat afdekken)

    (mede met dank aan Veerle)

    19-01-2010 om 00:00 geschreven door Kathleen  


    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi taart
    Scampi taart!
    benodigdheden

     vetstof
    2 teentjes look
    pijpajuinen
    scampi's +/- 500gr
    verschillende groenten naar keuze: wortel, paprika, brocoli, peulvruchten.. (fijn gesneden)
    kruidenkaas
    bladerdeeg
    tandoori curry
    grofzout
    curcuma

    bereidingswijze

    vetstof en look en ajuinen samen bakken in grote wok
    scampi's en kruiden toevoegen
    scampi's even uithalen
    groenten samen wokken
    kruidenkaas toevoegen
    scampi's er terug bij doen
    en dan dit alles in een taartvorm in de bladerdeeg gieten

    30 min in de oven en t is klaar!

    smullen maar


    (met dank aan Marijke voor de tips!)

    19-01-2010 om 00:00 geschreven door Kathleen  


    Categorie:recepten
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mmmmm vis

    Thaise viscurry op z’n Kathleens

    Benodigdheden:

    4 visfilets (vaste vis)

    2 uien

    2 cm gember

    2 teentjes look

    1tl currypasta (naar keuze)

    1 tl mosterdzaad

    ½ tl tandoori curry

    1tl viskruiden (zout)

    1 stengel citroengras

    2 blaadjes limoenblaadjes

    1 tl curcuma

    1 paprika (liefst rood)

    1 venkel

    200 ml kokosmelk

    1 citroen/limoen

    1 el bastardsuiker

    1 el vissaus

    Verse koriander

    (1 mango in slirten)

    Bereiding:

    1. Currypasta +ui + gember+look + mosterdzaad + currypoeder + curcuma in vetstof

    2. Paprika en venkel toevoegen, een beetje bakken

    3. Kokosmelk + citroengras + limoenblaadjes toevoegen (eventueel een beetje water)

    4. Laten koken voor 5 min

    5. Visfilet in blokjes erbij doen en verder laten koken 5min

    6. Mangosliertjes bij doen

    7. Het geheel laten sudderen

    8. Als het geheel bijna gaar is, suiker, vissaus en citroensap toevoegen

    9. Laatste minuut voor opdienen koriander er in versnipperen!

    Smakelijk!


    15-01-2010 om 00:00 geschreven door Kathleen  


    Categorie:recepten


    Archief per week
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs