voeg eieren, bloem, bakpoeder, melk en olijfolie samen. meng tot een gladde massa. daarna bak je de spekjes goudbruin en snij je de geitenkaas in kleine stukjes. je voeg de spekjes (vet mag er ook bij) en geitenkaas en honing bij de deeg en bak het 45 min in een voorverwarmde oven van 180graden. laat het je smaken!!!
eerst maken we pannenkoekendeeg: 1kg bloem 5-6 eieren een druppeltje olie 1 l melk en dan wat water om een mooie massa te krijgen
voor de vulling hebben we verschillende mogelijkheden:
spek en champignons spekblokjes bakken met natuurlijk wat look (met spek gebruik ik nooit olie, t is al vettig genoeg!) champignons toevoegen eventueel wat kruidenkaas en dan natuurlijk room op het einde moet het misschien wat met maizena verdikt worden ik kruid het af met peper, zout en muskaatnoot
zalm met prei prei heel fijn snijden en dan op een zacht vuurtje stoven, in een beetje olijfolie, zodanig dat ze wat zoeter worden een beetje look mag ook hier niet ontbreken als alles wat gaar is een scheut witte wijn erbij doen en wat laten koken room, dille, viszout maizena vuurtje uit en dan de gerookte zalm in fijne stukjes toevoegen.
hesp en courgette courgetten in kleine blokjes snijden en samen met look en provencaalse kruiden opbakken in olijfolie (hier kan eventueel ook wat tomaatjes in) wanneer het geheel gaar wordt de hespblokjes toevoegen. afkruiden met peper en zout, eventueel nog wat groene kruiden en/of kruidenkaas room en voila
ik gaf ook altijd wat gemalen kaas bij, maar het niet echt nodig
papillotten maken met bakpapier of aluminium papier een beetje olijfolie op de bodem gieten zalm er in doen, met daarbovenop een paar schijfjes appelsien en citroen, een lepeltje honing, venkel slierten, en peper en zout. eventueel nog een scheutje rozenwater aan toevoegen. papillotte dicht en zo'n 30 min in de oven op 200graden
voor de saus: look en ajuin stoven in een lepeltje groene currypasta venkel en wortels in fijne slierten gesneden erbij voegen peper en zout toevoegen en dan de sap van de overblijvende sinaasappels en citroen erbij gieten. een lepeltje vissaus, ev. een beetje bruine suiker de sojaroom erbij doen samen met een 3tal limoenblaadjes alles aan de kook brengen, en dan afkruiden met curcuma, voor de kleur en curry voor de smaak. als alles gaar is, een beetje verse koriander erbij doen.
heerlijke appelcrumble - de kinderen zijn er zot van
Appelcrumble
benodigdheden
600gr appels 40 gr hazelnoten 40gr walnoten 20 gr amandelen 20 gr havervlokken 20gr kokos 150gr boter/olie 30gr bloem suiker citroen eventueel rozijnen
bereidingswijze
appels schillen en in schijfjes snijden dit in een diepe taartvorm of ovenschotel schikken wat suiker en citroen erover strooien en ev rozijnen toevoegen goed mengen alle noten samen pletten in vijzel met havervlokken en kokos dit met bloem en olie samen kneden tot je een mooie kruimelige massa krijg strooi het over de appels bak het geheel ca 25 min goudbruin in de oven
let er goed op dat de crumble niet aanbakt (mss eerst wat afdekken)
vetstof en look en ajuinen samen bakken in grote wok scampi's en kruiden toevoegen scampi's even uithalen groenten samen wokken kruidenkaas toevoegen scampi's er terug bij doen en dan dit alles in een taartvorm in de bladerdeeg gieten