Kamiel een hond met een missie (Hachiko)
Inhoud blog
 • Op Vakantie
 • Wissel van de pups. Leuk!? Ja soms wel!!
 • Lentewandeling
 • Sessie op Hachiko, tof tof tof....
 • Meifoor in Brugge
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Witte herder in opleiding
 • Kermits blog
 • 24-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sessie op Hachiko, tof tof tof....
  Dinsdagavond nieuwe sessie gehad met Kamiel. Na de verwelkoming polste Elke nog eens naar de vorderingen van Kamiel. Hierbij zei ik haar dat Kamiel wel al ne bonjour doet maar enkel met de nodige stimulatie. Terwijl ik nog vlug even een zak eten weg bracht naar de auto had Elke al even de bonjour met Kamiel geoefend. Triomfantelijk riep ze mij en wilde nog eens demonstreren hoe vlot het al ging. Jammer genoeg had Elke niet voorzien dat Kamiel trouw zou blijven aan zichzelf en even een demonstratie gaf van acute doofheid. De bonjour is na een tijd aandringen toch gelukt en kreeg ik een begripvolle blik van Elke. Kamiel is altijd de rust zelve en zal alles wel op zijn tempo doen.
  Ik had ook gezegd dat Kamiel nogal veel slaapt tijdens de dag en een beetje langs de loome kant was. Daar was dus niets meer van te merken toen hij samen met de 7 andere pups naar hartelust kon stoeien.
  Dankzij het mooie lente weertje werd de sessie in de tuin verder afgewerkt. Eerst wandelen aan de lijn, hierbij maakte Caroline lawaai met een toeter en metalen dingen maar dat imponeerde Kamiel helemaal niet. Tot groot genoegen van Caroline waren alle gastgezinnen haar smeekbede niet vergeten en deden we allemaal onze uiterste best om met slappe lijn te wandelen. Na enkele toertjes in de tuin begonnen we aan het oefenwerk.
  Zit, bonjour en tug volgden elkaar in een tempo op. Bij de ene ging het al wat beter dan bij de andere maar als er ergens iets niet zo goed gaat wordt je steeds op een aangename en positieve manier bijgebracht wat je kan doen om succes te hebben. Na wat oefenwerk mochten de pups nog even lekker ravotten. Ondertussen kregen wij nog een beetje opvoeding in puppy gedrag. Caroline wilde met ons een uitdaging aangaan om onze honden met een rappel tot bij ons te laten komen. Op alle gezichten stond er af te lezen van , o nee, hoe moeten we dat doen ,een spelende pup bij ons krijgen. Gelukkig kwam Caroline zelf met het antwoord: begin er gewoon niet aan! Wacht uw moment af tot wanneer je een kans hebt dat je interesanter bent dan die andere pups. Laat ze nog wat spelen tot ze moe zijn en probeer dan pas, en weet  je, het werkt!
  Nadat we nog wat verdere instructie's kregen werden we getracteerd op een demonstratie gegeven door Tinne waarbij Sandy samen met haar hulphond zijn kunsten showde. Hier zagen we nog maar eens hoe belangrijk het is om correct commando' s aan te leren en ze ook te laten uitvoeren. Het is een speciale band tussen mens en dier!
  Na een vermoeiende avond terug huiswaarts is Kamiel in dromenland beland. Te horen aan de geluidjes dat hij maakte denk ik dat hij nog bezig was aan het oefenen.

  24-04-2013, 00:00 Geschreven door Bart Snauwaert  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  21-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meifoor in Brugge
  Eindelijk eens echt kunnen genieten van het lentezonnetje. Vandaag aangenaam warm en de zon is volop van de partij. Dus een uitstekende dag om met Kamiel op wandel te gaan. Vandaag was een dag vol met uitdagingen. Wandelen aan de leiband, drukke straaten en verschrikkelijk veel mensen. De ondergrondse parking maakte al even weinig indruk op Kamiel als de lift. Zelfverzekert neemt hij de lift.  Ondanks de drukte blijf Kamiel rustig. Veel nieuwe geuren en geluiden kunnen ontdekken. Ook met andere honden verloopt het contact goed, hij is zeker niet bang om andere honden te ontmoeten maar is ook niet overmoedig. Meestal blijft het bij een rustige begroeting, spelen laten we echter niet toe. Eindelijk kunnen we vandaag een beetje langer op pad gaan. Tot nu toe sliep Kamiel nog redelijk veel en was een kwartier stappen al een echte uitdaging. Vandaag zijn we toch al een twee-tal uurtjes op pad gegaan. Gelukkig mag hij natuurlijk nog regelmatig eens op de arm want anders wordt het te lastig. Ook een terrasje doen lukt goed, meneer vond het zelfs nodig om met zijn drinkbak op wandel te gaan.  Tijdens de wandeling zijn we terug meermaals aangesproken geweest door verschillende mensen. Een puppy is echt een magneet, iedereen wil er wel eens aankomen of een goeie dag zeggen. Amaai dat belooft voor de toekomst, nu kan het nog geen kwaad als ze eens een goeie dag zeggen maar binnen kort gaan we moeten streng toezien dat ze hem niet meer aaien. Breng dat maar eens aan het verstand van de mensen die het zielig vinden dat zo' n puppy al moet 'werken'.

  Ja het was toch een druk weekend voor Kamiel, vandaag op de foor, gisteren naar de markt en dan daarna nog een bezoekje bij twee andere hondjes. Weekends kunnen knap vermoeiend zijn, gelukkig is het morgen maandag, misschien kan hij dan wat uitrusten 

  21-04-2013, 20:40 Geschreven door Bart Snauwaert  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  17-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje naar de kinderboerderij.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog maar eens een dagje socialiseren. Gisteren tijdens de sessie bleek nog maar eens dat we niet zozeer een puppy moeten opvoeden maar dat het vooral de 'baasjes' zijn die moeten opgevoed worden. Aan de lijn lopen lijkt gemakkelijk tot je het moet demonstreren. Met 7 puppy' s als speelkameraden is er voldoende afleiding. Er zijn zoveel dingen die leuk zijn, alleen die lijn zit soms in de weg. Als begeleider moet je constant uw aandacht bij de pup hebben. Eigenlijk moet je al de tijd afvragen van wat kan mijn pup en kan je eventueel al enkele commando' s oefenen.  Vandaag was het echter een leuke dag. Lekker genieten van het prille lentezonnetje. Wat rondwandelen aan de lijn, alles eens goed bekijken. de Meeste dieren waren wel plezant. Met zelfvertrouwen even een goede dag zeggen maar toch voldoende afstand houden. De drukte op de speelweide maakte niet echt indruk. Zelfs kleine kinderen en andere onbekenden werden vriendelijk maar met de nodige terughoudendheid begroet. Wandelen met losse lijn lukt redelijk goed maar na ongeveer een kwartier moeten we het voor bekeken houden. Kamiel is graag op wandel maar kan het echt nog niet lang volhouden ,15 a 20 minuten is lang genoeg.

  Even een goede dag zeggen bij de geitjes!
  Hé wacht op mij, ik wil ook spelen!  Ik begin toch al een beetje moe te worden, wandelen is nog niet echt mijn ding.
  Je kan ook de avonturen van Kaimook, de witte herder in opleiding, volgen op: http://puppyinopleiding02.wordpress.com/

  17-04-2013, 20:36 Geschreven door Bart Snauwaert  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kinderboerderij
  12-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Dit is mijn avontuur bij mijn gastgezin. Momenteel ben ik nog een echte puppy met hondestreken. Binnen de 18 maanden mag ik verder gaan om mijn opleiding als hulphond te volmaken. Gedurende enkel weken mag ik nog volop ravotten maar ondertussen leer ik ook al enkele commando's. Momenteel zijn we druk bezig voor een bonjour, aboie en tuggen aan te leren. Ik maak het mijn gg echt niet gemakkelijk. Meestal weet ik maar al te goed wat er van mij verwacht wordt maar doe ik lekker mijn eigen ding. Een ding heb al goed geleerd, kruipen tussen de haag! Leuk spelletje om even bij de buren te gaan piepen, jammer genoeg vindt mijn baasje dat niet zo leuk en krijg ik een duidelijke NON met nog een goede neep in mijn vel. Leuk is anders. Gelukkig is de tuin nu volledig afgesloten en kan mijn baasje gerust zijn als ik even een wandeling doe in de tuin.

  12-04-2013, 21:08 Geschreven door Bart Snauwaert  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Archief per week
 • 22/07-28/07 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!