• 08-2011
  • 07-2011
    03-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokkel- KAC
    Wat me bij de bijeenkomst in Rotselaar en Stokkel opviel was dat de spelers zo goed als allemaal in outfit( clubtraining) uitgedost waren.  Hierbij wil ik toch even de ouders bedanken voor hun inzet Helaas zou dit één van de weinig positieve zaken zijn die na deze wedstrijd te vertellen viel.

Bij de aankomst in Stokkel haalde al een aantal spelers opgelucht adem dat hier een beter kuNstgrasveld lag dan in Jette. Tijdens de bespreking voor de wedstrijd maakte ik de jongens duidelijk dat er ons weer een zware test te wachten stond tegen Stokkel. Een ploeg die nog maar één keer had verloren. Tijdens het wedstrijdje balbezit in de opwarming gaven onze jongens de indruk klaar te zijn voor deze test. De bal ging namelijk goed rond van voet tot voet in dit wedstrijdje en ik zag vele positieve zaken.

Ook in de eerste minuut van de wedstrijd leken onze jongens al het positieve van in de opwarming te bevestigen. Toen we na een goede combinatie in het middenveld Mats diep speelde en die alleen richting doel kon gaan, helaas ging zijn shot voorlangs. Dit was blijkbaar het signaal voor Stokkel om te gaan drukken en ons op eigen speelhelft vast te zetten. Dit lukte hen ook doordat wij tekort kwamen op alle vlakken, zowel op voetbaltechnisch (slechte controles waarbij ballen 2m van de voet schoten) als Fysiek (verloren bijna alle duels) en Intercepties (Wij reageerde pas wanneer bal kwam terwijl Stokkel al reageerde vooral bal er was). Zelfs simpele zaken (inwerpen, stilliggende fases, ...) leken niet te lukken. Ondanks alles stond het na 27' spelen nog steeds 0-0. Dit vooral door de gebrekkige afwerking van de tegenstander en een paar goede tussenkomsten van Mathijs. We hadden zelfs tegen de gang van het spel in op voorsprong kunnen komen toen we er nog eens goed uitkwamen en Mats diep stuurde. Maar helaas ging zijn schot net als het vorige voorlangs en was er niemand goed gevolgd om de bal alsnog binnen te duwen. Maar doordat Stokkel maar kansen bleef missen begonnen ik en Harry telegen elkaar van  'Het kan niet anders dan dat wij hier punten pakken' want er is zo'n voetbalwet van wanneer men de kansen aan de ene kant onbenut laat dan valt de goal meestal ... Maar nog geen minuut later scoorde Stokkel dan toch de 1-0 waardoor we de rust ingingen met een verdiende achterstand.

Tijdens de rust  probeerde ik de jongens terug wat op te peppen met het feit dat het nog maar 1-0 stond en we nog een helft hadden om ons te herpakken. Het combineren ging iets beter tijdens het begin van de tweede helft maar tot echte kansen leidde dit niet terwijl Stokkel steeds gevaarlijk bleef. En de gevreesde 2-0 kwam op het bord door de 'nochalance en het traag reageren' in onze verdediging. Doordat we nu toch niets meer te verliezen hadden besloot ik tijdens de korte drinkpauze wat bij te sturen en gingen we maar met 3 van achter spelen om wat meer druk naar voren te kunnen zetten. Dit leidde tot nog een kans voor Wout na een goede combinatie met Toon en een goed laag getrapte corner naar de tweede paal maar niemand die gevolgd was om de bal binnen te duwen in het lege doel. Uiteindelijk bleef het 2-0 en leidde we onze eerste nederlaag van het seizoen. Op zich niet eens zo'n slechte zaak want beide voeten weer stevig op de grond na het zwakke vertoon van vandaag.

Wat me vandaag het meest ontgoochelde was niet het resultaat maar de manier waarop we op elk vlak tekort kwamen. Dit bezorgt me weer heel wat denkwerk voor de komende dagen om onze jongens de volgende weken weer terug aan het goed voetballen te brengen.

Hetgeen ik ook aan de spelers en ouders vraag is om zich niet te hard te focussen op het virtuele klassment dat zeker nog een vertekend beeld geeft na maar 5 wedstrijden gespeeld te hebben maar om het wedstrijd per wedstrijd te bekijken. Nu beginnende met volgende week thuis tegen Zuun. Wanneer we goed voetbal spelen zullen de resultaten volgen en automatisch een goed klassement.

Sportieve groeten,

Martijn

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    03-10-2011, 13:50 geschreven door martijn
    30-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RSD Jette - KAC

Vandaag maakte we de verplaatsing naar Jette. Ondanks deze ploeg nog maar 1x had gewonnen wisten we dat dit geen gemakkelijke opdracht was. Tegen deze ploeg hebben we vorig jaar immers 2x verloren en het ‘oude kustgrasveld’ zou zeker niet in ons voordeel spelen. Doordat we met enkele afwezigen zaten (Lars, Michael en Wout) moesten we Beroep doen op Rune van de U13.

We begonnen weeral eens vrij zwak aan de wedstrijd, wat stilaan een gewoonte begint te worden. We kwamen zeer weinig aan voetballen toe en gaven enkele kansen weg door het verkeerd inschatten van hoge botsende ballen. We kwamen ook niet onverdiend achter wanneer de spits van Jette ongedekt de bal kon binnentikken. De 1-1 kwam volledig uit de lucht gevallen wanneer Mats de bal met zijn rechter voet mooi in het hoekje legde. Na deze goal namen we de wedstrijd wat meer in handen en enkele minuten later zette Mats via vrije trap de 1-2 op de bordjes. Goed getrapt al zag de doelman van de tegenpartij er ook niet echt goed uit bij deze fase. Zo gingen we tegen het spel in toch rusten met een 1-2 voorsprong. De eerste 10 minuten stonden we redelijk onder druk en konden we er nauwelijks uitkomen. Maar ondanks dat Jette gedurende deze 10 min op onze helft kampeerde gaven we niet al te veel echte kansen weg. Wel moest Mathijs in een 1vs 1 eens goed ingrijpen en dreigde Jette vooral via vele corners en vrije trappen. Maar onze jongens hielden knap stand op karakter. Na deze moeilijke 10 minuten konden we Jette wat meer vastzetten op hun helft. Dit niet met hoogstaand voetbal maar met ballen diep de hoek in en ze daar eventueel vasthouden. Dit is normaal tegen mijn gewoontes om dit toe te juichen maar op dit veld kan men moeilijk anders verwachtten. Op het einde van de wedstrijd lieten we het nog na om de wedstrijd helemaal te beslissen. Maar in de problemen kwamen niet meer en zo behaalde we een zwaarwegende overwinning .

We moeten in de toekomst iets meer rust in ons spel proberen te krijgen en de bal van voet tot voet laten gaan en niet steeds direct diep spelen. Komende week wacht ons alweer een zware klus in Stokkel.

Zondag hoorde ik een ouder van één van onze U13 spelers zeggen dat de u12’s helemaal niet moeten onderdoen integendeel. En hij had nog gelijk ook ;)

Zonnige sportieve groeten,

Den trainer

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    30-09-2011, 17:11 geschreven door martijn
    23-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAC - Ottignies

Als je voor de wedstrijd naar het klassement zou gekeken hebben zou het vandaag een wedstrijd zijn tussen ‘David en Golliath’. Aangezien Ottignies al twee wedstrijden met zware cijfers verloren had en wij met twee overwinningen aan de kop van het klassement stonden. Maar in voetbal weet je natuurlijk nooit. Dus ik waarschuwde de spelers voor de wedstrijd voor onderschatting. Door het samenvallen van de wedstrijden van de U13 Pr en U13 gewest waardoor er moest geschoven worden met spelers deden we vandaag beroep op 2 u11 spelers, namelijk Nick en Senne.

Vanaf de aftrap bleek dat er weinig structuur zat in het spel van Ottignies. Met zen allen naar de bal lopen, met vele op een hoop bij elkaar,… Dan verwacht ik van mijn ploeg dat onze flanken het veld breed houden en onze middenvelders snel spelen.  Dit was jammer genoeg niet het geval. Ondanks ons zwakke spel kwamen we al snel 2-0 voor door 2 doelpunten van Mats die telkens diep werd gestuurd en alleen voor doel kwam. Na de 2-0 lieten we het na om de voorsprong verder uit te diepen door het missen van een karrenvracht kansen. Net zoals tegen Pepingen was de afwerking een minpunt. Toch gingen we nog rusten met een 5-0 voorsprong. Door een afstandschot van Toon vanop de grote backlijn, zoals hij er dit seizoen al meerdere gemaakt heeft op deze manier werd het 3-0. Voor de 4-0 legde Toon goed opzij voor Mats die de bal in het lege doel kon schuiven. De 5-0 werd gemaakt door Brent via een lob over de doelman met links.

Tijdens de rust maakte ik de jongens duidelijk dat ik niet tevreden was met het geleverde spel en dat ik beter voetbal wou zijn gedurende de tweede helft. Ook zette ik enkele spelers op een andere plaats. Zo kwamen Noa en Lars op het middenveld te spelen en pakte Lennert de positie centraal achterin in. Ondanks ik dacht dat slechter dan de eerste helft niet kon, was de tweede helft weliswaar nog slechter. Door ons slordige spel kon Ottignies zelfs regelmatig dreigen. De eerste kans voor ons werd meteen afgemaakt door Brent op een corner van ons 6-0. Ook Senne van de U11 bekroonde zijn goede wedstrijd met doelpunt nadat hij goed gevolgd was na een voorzet/shot van Mats 7-0.Anton maakte er 8-0 van wanneer hij attent was op een slechte uitrap van de doelman van Ottignies. Verder maakte Mats nog 2 doelpunten, Toon op een knappe assist van Anton. Uiteindelijk legde Wout de 12-0 eindstand vast.

Wat ik vooral onthoud van deze wedstrijd is:

*Dat wanneer we balbezit hebben het veld breder moeten houden, EN zeker tegen ploegen die op ‘nen hoop’ spelen

*We efficiënter moeten zijn in de afwerking

*Werken aan slordige aannames en passes

MAAR

*Positieve inzet van alle spelers gedurende  het hele seizoen om aan deze gebreken te werken tijdens trainingen en wedstrijden

*3de overwinning op rij met een 12-0 winst.

Een uurtje later kregen we nog goed nieuws vanuit Bekkevoort, waar ook werd gewonnen met 1-10 met WEL goed voetbal volgens Wim.

Komende weken zullen we echt getest worden met RSD Jette en Stockel als geduchte tegenstanders.

Jullie veeleisende trainer ;)

23-09-2011, 13:34 geschreven door martijn
    12-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V. Beersel Drogenbos - KAC

Vandaag maakten we de verplaatsing naar Beersel- Drogenbos waar onze jongens hun eerste uitwedstrijd van het seizoen speelde. Na een hectische heenrit kwam ik toch nog 30’ voor aanvang van de wedstrijd aan. Toen ik aankwam waren de spelers al aangekleed en konden we meteen beginnen met de opwarming. Wat ook meteen opviel was dat Beersel Drogenbos over een prachtige voetbalaccommodatie beschikte. Doordat Michael klaagde van last aan zijn enkel moest ik enkele minuten voor aanvang van de wedstrijd nog wat in onze basisopstelling veranderen. Zo kwam Wout aan de aftrap. Doordat er geen scheidsrechter aanwezig was, floot Harry de wedstrijd en vervulde Joris de taak als afgevaardigde.

Ondanks het feit dat ik de spelers waarschuwde voor een sterkere tegenstander dan vorige week begonnen we zeer slap aan de wedstrijd. We ondergingen het spel. Dit kwam vooral door vele slordigheden van onze kant en het niet scherp genoeg verdedigen. Ook hadden we het in de beginfase moeilijk met de formatie van onze tegenstander. Zo kwamen Wout en Anton aan onze rechterkant vaak tegen drie tegenstanders te staan. Na 10’ was het dan zo ver, we kwamen 1-0 achter na een misverstand in onze verdediging. Na enkele veranderingen achteraan kwamen we stilaan beter in de wedstrijd. Na een goede 20’ spelen werd Mats in het laantje gestuurd door Brent. Mats kwam alleen voor de doelman en schoof beheerst de bal tegen de netten, 1-1. We drukte Beersel nu helemaal op eigen speelhelft en gaven geen kansen meer weg. Wel hadden we het zelf moeilijk om echte uitgespeelde kansen te creëren. Dit kwam ook grotendeels door de sterke verdediging van Beersel.  Na goed druk zetten van Toon op de doelman van de tegenstander, trapte deze doelman de bal in de voeten van Brent. Brent die zich op +/- 25m van doel bevond trapte de bal schitterend over de doelman tegen de netten. Yes 1-2! Met deze stand gingen we ook rusten. Tijdens de rust zag ik veel vermoeide spelers, wat ook grotendeels met de warmte te maken had. Ik moedigde de spelers aan om het vanachter goed gesloten te houden en opzoek te gaan naar het 3de doelpunt.

De tweede helft ging evenwicht op met weinig tot geen kansen voor beide ploegen. Maar wanneer Anton een voorzet vanop rechts trapte en een verdediger van Beersel over de bal trapte kwam de bal in de voeten van Mats, die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnenschoof, 1-3.  Beersel dreigde nog enkele keren via flankvoorzetten, die Mathijs eenvoudig kon oprapen. Wanneer er dan toch eens shot tussen de palen kwam plukte Mathijs de bal knap vanonder de lat. Toen we de wedstrijd terug onder controle hadden kwam er een snelle tegenaanval van Beersel waarbij Lars zijn tegenstander haakte en hiervoor geel kreeg. Uit deze vrije trap viel de 2-3. De vrije trap werd slecht ontzet door onze verdediging en kwam in de voeten van een speler van Beersel terecht die de bal van dichtbij binnenschoof. Het werd dan toch nog even bibberen maar onze jongens hielden op karakter stand en wonnen al bij al verdient tegen een sterke tegenstander.  Chapeau voor de inzet jongens!

Volgende week gaan we voor de 9/9 tegen Ottignies, op papier een haalbare kaart.Maar eerste deze week nog wat werken aan zaken die beter kunnen waaronder de fysiek, die bij enkele spelers nog wel wat beter kan.

Martijn

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    12-09-2011, 16:02 geschreven door martijn
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAC - Pepingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

De eerste week van september betekent zoals gewoonlijk het begin van het nieuwe schooljaar! Maar de eerste week van september is natuurlijk ook het begin van de voetbalcompetitie! Na een goede maand voorbereiding met onze kern van jong geweld werd het dit weekend tijd om eens te kijken of we werkelijk klaar waren voor het betere werk in de provinciale B reeks. Aangezien we al een goede voorbereiding achter de rug hadden had ik er vertrouwen in. Maar de competitie is nog altijd wat anders en de sterkte van de tegenstander inschatten was moeilijk aangezien we zeer weinig afwisten van onze tegenstander.

Nu gaan we over naar de orde van de dag, want er moest natuurlijk ook nog gevoetbald worden. Op deze warme nazomerzaterdag speelde we op eigen veld tegen Pepingen. Na een korte bespreking waar ik elke speler zijn taken nog eens meegaf en een stevige opwarming stonden we klaar om aan onze eerste echte opdracht te beginnen. De eerste minuten begonnen we aarzelend aan de wedstrijd maar ondanks dat we aarzelend begonnen kreeg Mathijs weinig ballen in zijn buurt te zien. De eerste grote kans was dan ook voor ons, Mats (speedy) die een eerste maal zijn flank afdweilde en goed achteruit legde op Toon, die van dichtbij op de doelman besloot. Vanaf toen waren we vertrokken en werd er eenrichtingsvoetbal gespeeld richting doel van Pepingen. Stef, die al enkele keren goed vanuit het midden aansloot bij de aanval kon diepsturen op Mats, die na het slecht wegwerken van zijn verdediger alleen op doel afkon gaan en beheerst de bal in de verste hoek trapte, 1-0. Even later zette Wout vanop zijn flank goed voor, en aan de eerste paal duikte mats op die met zijn tip de 2-0 op het bord zette. Hierna floot de scheidsrechter voor een korte drinkpauze, aangezien het warme weer. Na deze drinkpauze bleven we baas, alleen maakte we regelmatig de foute keuzes in de waarheidszone. En Johan Boskamp, Bossie voor de vrienden, zegt dan ; "de bal moet wel in het mandje" want anders kan je nooit winnen hé !!!  Wanneer Pepingen er dan toch eens doorkwam werden deze aanvallen snel afgebroken door het sterk verdedigende werk van Lars, Lukas, Noa, Anton en Michiel. Ook een pluim voor Lennert en Michael die het middenveld onder controle hadden en het spel goed verdeelde. Zo gingen we meer dan verdient rusten met een 2-0 voorsprong.

Ik feliciteerde de jongens bij de rust met hun goed passenspel van de eerste helft en stuurde bij waar nodig. Ook waarschuwde ik  hen om meteen sterk aan de 2de helft te beginnen aangezien het nog maar 2-0 stond en alles nog kon. Enzo gingen we verder op ons elan van de eerste helft en werd het al gauw 3-0 via Mats. Onze aanvalsgolven volgde elkaar nu heel snel op en Brent maakte er 4-0 van. De 5-0 was een Owngoal op een gevaarlijke flankvoorzet van Anton. Even later werd het 6 en 7-0 via Mats en Brent. Ook pikte Anton en Toon hun doelpuntje mee na steeds goed gevolgd te zijn op een flankvoorzet. Uiteindelijk legde Brent de eindstand vast op 10-0. Niet alleen de 10 doelpunten vind ik belangrijk, ik vind het eveneens belangrijk dat we de 0 van achter konden houden en dat we ondanks het al 5-0 stond toch de bal goed lieten rondgaan.

Maar iedereen beide voetjes op de grond want volgende week moeten we bevestigen in Beersel Drogenbos die hun wedstrijd ook wonnen, met 0-3 op het veld van RSD Jette.

Wat me eveneens een goed gevoel gaf, was het feit dat wanneer ik zondag naar onze u13 ging zien, dat onze jongens van de U12 (Arne, Dino en Anton) in de positieve zin opvielen bij zowel mij als de trainers van de U13.

Martijn

Een gemotiveerde U12 Trainer.

07-09-2011, 10:39 geschreven door martijn
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verandering trainingsdagen
    Vanaf volgende week veranderen de trainingsdagen. Dan zullen we woensdag en vrijdag van 18h30 t.e.m 20h00 trainen ipv op maandag en woensdag.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    01-09-2011, 12:54 geschreven door martijn
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Techniektraining

De techniektrainingen zullen doorgaan op dinsdag van 18h15 t.e.m 19h300. Nu dinsdag 06/09 vindt de eerste techniektraining plaats. De techniektraining zal om de 2weken doorgaan.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    01-09-2011, 12:53 geschreven door martijn
    14-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdverslag Kac - Sp Rotselaar
    Voor onze eerste vriendenwedstrijd van het seizoen ontmoette we de buren uit Rotselaar. Omdat er nog vele spelers op vakantie waren moesten we beroep doen op enkele U11 Spelers. Voor enkele van onze spelers was dit toch een speciale wedstrijd omdat ze een verleden hadden bij Rotselaar. Het bleek al snel dat Rotselaar een maatje te klein was voor ons. Zo stonden we na een kwartier spelen al snel 3-0 voor. Toch kon ons spel nog heel wat beter. Zo speelden onze middenvelders te kort bij elkaar wanneer we bal hadden. Ook moesten onze flanken het veld vele breder maken en onze middenvelders en centrale verdedigers het spel sneller verleggen. Maar er waren natuurlijk ook positieve zaken te zien gedurende de eerste helft. Zo zag ik veel diagonale passen wat gevraagd werd voor de wedstrijd. En we maakten een doelpunt op corner dat we in de week op training nog hadden ingestudeerd. Zo was de ruststand 7-0. Tijdens de rust vroeg ik de spelers om het veld breder te houden en de bal nog sneller te laten rondgaan. Hetgeen gevraagd werd voerden de spelers redelijk goed uit op het veld. Zo maakten we nog 8doelpunten bij, al hadden het er zelfs nog wel wat meer kunnen zijn. Enzo was de eindstand 15-0. Jammer genoeg was dit geen waardemeter en hopelijk houden onze spelers hun voetjes op de grond.  Bij deze wil ik de spelers van de U11 (Nick, Gilles, Stijn en Midas) nog eens bedanken om ons te komen versterken en hun feliciteren met hun sterke prestatie op het veld. Op naar de volgende, namelijk maandag op het tornooi in Kortrijk Dutsel.

Selectie voor maandag: Arne, Mathijs, Michiel, Lukas, Anton, Stef, Lennert, Michael, Toon, Dino, Stijn (U13), David (U13), Rune (U13)
    Aanwezig rond 08u30 - 08u45.

14-08-2011, 11:48 geschreven door martijn
    04-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonevoetbal
    Beste spelers,

De laatste trainingen heb ik het nogal vaak over zonevoetbal gehad, dit zal komende trainingen niets anders zijn. Daarom heb ik in bijlage een document gezet waar jullie het principe van zonevoetbal beter leren begrijpen.

Jullie Trainer

Bijlagen:
    zoneverdediging.pdf (2 MB)

04-08-2011, 12:41 geschreven door martijn
    30-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi Landen 06/08
    Beste voetbal-vrienden,

Volgend weekend spelen onze jongens hun 1e tornooi in Landen.

Dit gaat door op zaterdag 06/08.

1e match : KAC - Ol. Landen om 13u
    2e match : KAC - KVK Wellen om 14u

De laatste wedstrijd is voorzien om 15u10, de tegenstander hangt af van de eerdere resultaten.

Selectie: *Arne, Lennert, Michiel, Anton, Toon, Michael, Wout, Lars, Brent (?), Max (U13), Sieme (U13), Robbe (U13), Thomas (U13)

Afspraak om 11U15 aan parking in Rotselaar.