Inhoud blog
 • Een dag les volgen als student
 • Bespreking van een boek
  Zoeken in blog

  Zoeken met Google


  Sander's Blog

  07-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag les volgen als student

  Vanaf volgend jaar kan ik mezelf een student noemen en ter voorbereiding daarvan zijn we (de leerlingen van het 6de jaar van KA2 Ring en ik) op donderdag 25 april lessen gaan bijwonen als echte studenten. We konden kiezen tussen verschillende vakken voor zowel de voormiddag als de namiddag. Ik heb voor psychologie en wijsbegeerte gekozen.

   

  De voormiddag begon met wijsbegeerte, ik was vol verwachting omdat wijsbegeerte en het gedeelte filosofie dat er bij komt kijken mij erg interesseert. De lessen gingen over verschillende grote denkers en hun theorieën waarvan ik zelf al een aantal dingen had gelezen. Ik had dus geen enkele moeite om te begrijpen hoe de theorie van Kant of Hegel in elkaar zat en als dat wel het geval zou zijn dan was er nog altijd de professor die je er door loodste. De professor was iemand die je vanaf het begin van de les al vast gekluisterd had omdat hij met een passie vertelde om u tegen te zeggen! De voormiddag was dus een zeer aangename ervaring en hierdoor werd de lat voor de namiddag direct een paar flinke stukken verhoogd. 

   

  In de namiddag zat ik in de les psychologie, dit leek me een goede keuze aangezien het waarschijnlijk ook een vak zal zijn dat ik volgend jaar zal volgen. Het vak werd gegeven door een professor die ondanks het ontbreken van een microfoon en de weinige mate van interesse van de studenten toch echt moeite deed om het vak op een interessante manier te geven. Hij gaf bij elke theorie meerder voorbeelden en ging ook in gesprek met de studenten die dan wel aan het opletten waren en probeerde zo interactief les te geven. De materie die tijdens die les gezien werd was zo gemakkelijk dat ik al snel de concentratie verloor en niet meer echt aan het volgen was. Al bij al een ervaring die zeker ook leerrijk was omdat ik nu duidelijk kon zien dat niet elke les zo geweldig is als wijsbegeerte en elke professor een andere manier van lesgeven heeft.

  07-05-2013 om 20:31 geschreven door Sander.vandermaas  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespreking van een boek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Auteur: Carlos Ruiz Zafón
  Titel: De gevangene van de hemel

  Ondertussen al het derde deel in het vierluik over het Kerkhof der Vergeten Boeken en aanzienlijk dunner zijn twee voorgangers. Het woordgebruik is niet al te ingewikkeld en in vergelijking met de twee voorgangers zou je het zelfs een teleurstelling kunnen noemen. Hoewel er in een minder constant tempo spanning werd opgebouwd door middel van verborgen betekenissen en onverwachte plotwendingen dan in zijn voorgangers is het boek zeker geen zwakkere tussen fase in afwachting op dat hopelijk alles verklarend vierde en laatste boek. Het is namelijk een boek dat je apart kan lezen en waarbij je toch meegesleept wordt naar het harde en geheimzinnige Barcelona dat na de Tweede Wereldoorlog verzeild is geraakt in een periode waar niets is wat het ogenschijnlijk lijkt te zijn. Een constant kat-en-muisspel tussen Daniel Sempere, Fermin Romero de Torres en Mauricio Valls zorgt er voor dat je, ondanks het vergemakkelijkt lezen, van de eerste tot en met de laatste pagina gedreven wordt door een onophoudende nieuwsgierigheid om dan toch eindelijk het naadje van de kous te weten te komen.

  11-11-2012 om 14:35 geschreven door Sander.vandermaas  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Tags:Boekbespreking
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2013
 • 05/11-11/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!