Foto
Inhoud blog
 • Een jarig vriendje in de klas: Hiep Hiep Hoera voor Febe. Febe is 4 jaar!
 • Een jarig vriendje in de klas: Hiep Hiep Hoera voor Jona. Jona is 4 jaar!
 • Een jarig vriendje in de klas: Hiep Hiep Hoera voor Ella S. Ella S. is 4 jaar!
 • Een jarig vriendje in de klas: Hiep Hiep Hoera voor Lena. Lena is 4 jaar!
 • Thema Sinterklaas: Wist je dat?
  Zoeken in blog

  Startpagina !
  Welkom op de blog van K2A
  Welkom in K2A, Juf Sarah Stevart

  20-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap: Herfstwandeling te Kiewit.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Samen naar het bos… samen op uitstap wat is dit spannend.

  Dank aan de ouders dat we voldoende vervoer hadden om naar het bos te kunnen gaan.

  Herfst in het bos. Wat waren er vele gekleurde blaadjes te zien … groene, gele, oranje, rode en bruine. De bomen leken wel regenbogen… Allemaal mooie kleurtjes bij elkaar met tussen de bomen de zon die ook eens kwam piepen. Er lagen veel blaadjes op de grond, vooral bruine blaadjes. We namen de blaadjes op en gooiden ze boven ons hoofd in de lucht… Wat was dat leuk! We zagen ook rode paddenstoelen met witte stippen. Dit was de vliegenzwam. Zouden daar kaboutertjes in wonen? Wie weet…

  We zagen ook bomen zonder blaadjes, maar dan met naalden. Daar lagen veel denneappels op de grond. Jammer genoeg zagen we geen eekhoorntjes! We zagen ook kastanjes die je mocht eten. Neen dat was jammer genoeg geen egeltje, maar wel de prikkende bolster van de kastanje. Er lagen ook veel eikels in het bos. We zagen verschillende soorten paddenstoelen, elfenbankjes… De boom zijn jasje was de schors. Op de schors van de boom was veel mos. Wat was dat mos zacht! Gelukkig bleef het droog en hadden we onze regenlaarsjes niet nodig! We zagen ook veel diertjes bij elkaar… We gingen ook eens een kijkje nemen aan de grote vijver in het bos. We zagen ook veel spinnen in hun zelfgemaakt webje..  Wat gebeurd er in de herfst veel in het bos. 

  Foto's: klik hier

  20-10-2017 om 00:00 geschreven door Juf Sarah Stevart


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Fruit: Waarneming aardbeien.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag kregen we bezoek van een tweeling. Twee rode fruitjes nl. Sientje en Mientje en samen zitten ze boordevol vitamientjes!

  We waren super enthousiast met het bezoek van deze twee rode fruitjes. Wat waren ze grappig. Kyra vertelde dat ze ook een tweeling was met haar zusje. En Mathis heeft ook een tweeling broertje. Kyra en haar zusje lijken net zoals Sientje en Mientje op elkaar. Ze lijken we twee dezelfde. Aardbeien moeten we niet schillen. Ze zijn rood van kleur en hebben precies kleine gele stipjes. Sientje en Mientje waren super enthousiast om een aardbeitje te mogen zijn. Ze hebben bovenaan een groen kroontje. Zo lijken ze wel elke dag jarig! Je mag het kroontje wel nooit op eten, want dat zijn de blaadjes van de aardbei. Aardbeien waren eerst witte bloemen. Pas wanneer het bijtje op bezoek is geweest bij de witte bloem, veranderen de bloemen in aardbeien. Aardbeien zijn sappig en mals. Ook deze moeten we bovenaan in de boodschappentas leggen. Ze zijn erg kwetsbaar…

  Dan mochten we samen met Sientje en Mientje proeven van de lekkere aardbeien. Mmmmmm…. Lekker en boordevol viatmientjes!

  We kleuren een aardbei met wasco’s en geven de aardbei stippen met gele verf. Het kroontje kleuren we groen. We komen bij de juf eens kijken naar de prentjes met de verschillende soorten fruit afgebeeld. Welk fruitje zie je?  Er zijn bekende fruitjes bij, maar ook fruitjes die minder bekend zijn. Zoals vb de mango en de ananas…

  We spelen een lotto van verschillende soorten fruitjes. 

  Foto's: klik hier

  20-10-2017 om 00:00 geschreven door Juf Sarah Stevart


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Fruit: Appelsiensap maken.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We mochten een appelsien meebrengen naar de klas.

  Vandaag maken we van de sinaasappels een vitamienendrankje.

  We leren dat de sinaasappel rond is en een oranje schil heeft die we niet kunnen opeten. Mandarijntjes en clementines zijn familie van de sinaasappel. Ze smaken ongeveer hetzelfde, maar zijn wel een beetje kleiner.  Sinaasappels hebben geen steeltje, maar eerder een bruin kroontje.  Een appelsien is erg sappig. Het sap dat eruit komt heet “appelsiensap”…

  De juf sneed de appelsienen in het midden door en wij mochten deze dan uitpersen. Gelukkig had de juf een electrische fruitpers meegebracht, zodat het sneller vooruitging. Zo konden we heel vlug genieten van verse appelsiensap: mmmmm!!! De juf verduisterde de klas zodat we tijdens het drankje konden genieten van de lichtgevende pompoen. Wat was het gezellig de kring.

  We tellen de fruitjes en trekken een kring rond het juiste aantal. Waar zien we ‘evenveel’ stippen? Hoe maken we sinaasappelsap? Leg de prentejs in een logische reeks naast elkaar…

  We lezen verder in ons boekje van Anna. 

  Foto's: klik hier 

  20-10-2017 om 00:00 geschreven door Juf Sarah Stevart


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Fruit: Waarneming druiven.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag hebben we de druiven eens goed bestudeerd. De juf had groene druiven en blauwe druiven. We leren over een tros druiven. Een trosje kan best zwaar zijn. Andreas en Mathis mochten de trosjes eens komen vast houden.  Zo zagen we duidelijk de dikke tak van de tros. Druiven zijn precies kleine eitjes. In sommige druiven zitten pitjes. Pitjes mogen we opeten, maar we verkiezen toch allen de druiven zonder pitten.

  We proeven het verschil tussen de groene en de paarse druiven. Sommige vriendjes vonden de groene druifjes lekkerder dan de blauwe. Druifjes zijn erg sappig en mals. We stellen ook vast dat we druifjes niet beneden in de boodschappentas konden steken, maar best bovenaan. Anders zouden de druifjes pletten in de zak. We moeten de druiven ook steeds goed wassen alvorens we ze gaan opeten.

  We mochten blauwe of groene propjes rollen voor ons knutselwerkje van de druiven. We rollen de propjes goed tussen onze vingers. We oefenen onze schrijfmotoriek. We gaan met een stift over de stippenlijnen van de druiven. We beginnen bovenaan in het stipje en maken een rondje in de richting van de pijl. We letten hier vooral op de goede penhouding. We schilderen verschillende soorten fruit in de juiste kleur. We zingen samen ons fruitliedje. 

  Foto's: klik hier

  20-10-2017 om 00:00 geschreven door Juf Sarah Stevart


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Fruit: Appelmoes maken.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag ontdekken we dat warme appeltjes ook heerlijk kunnen zijn.

  We maken heerlijke appelmoes van de rode boskoop appels. De juf tovert lange slangen en slingers tijdens het schillen van de appels. We ontdekken dat appeltjes best hard zijn en dat we goed op ons mesje moeten duwen. Appeltjes in stukjes snijden is best een hele klus…

  We mochten om de beurt enkele stukken appels snijden. Zo droegen we allen ons steentje bij aan ons heerlijk gerechtje. 

  We zetten de appels op het vuur met een klein beetje water. Niet vergeten de deksel erop en nu maar wachten…  Wat duurt wachten lang!

  We kleven het juiste prentje bij het verhaaltje over de appel en zingen samen het fruitliedje.

  We geven de fruitjes in de fruitmand de juiste kleur.  We serieren de appels.

  We sluiten de dag af met een gezellig moment. We eten samen onze appelmoes en steken de uitgeholde pompoen aan van Charles. Wat is het leuk zo samen met elkaar…

  Foto's: klik hier

  20-10-2017 om 00:00 geschreven door Juf Sarah Stevart


  19-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Fruit: Waarneming appel.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We brachten verschillende soorten fruit mee naar het klasje. Samen gingen we brainstormen en de juf tekenden alle fruitjes eens op een groot wit blad.

  Rube en Rutje brachten vandaag elk hun lievelings fruit mee naar de klas. Weet je welk? Rube een sappige groene peer en Rutje een lekkere rode appel.

  Vandaag namen we het lievelingsfruitje van Rutje waar.

  Rutje had een rode appel bij , maar de juf bracht nog andere soorten appels mee.

  Zo ontdekken we dat er rode, groene en gele appels zijn…

  We leerden dat appels met hun steeltje aan de bomen hingen. Margot en Kyra mochten dat een keertje komen tonen. Linde en Febe mochten de appeltjes uit de boom komen plukken. Dat was leuk! Wat leerden we nog?

  De appel is rond en je kan ermee rollen. Als de appel valt, krijgt die bruine vlekken.

  In elke appel zit een huisje en in dat huisje wonen de pitjes van de appel.

  Daarna mochten we natuurlijk ook proeven. Ah Ja! Want dat is toch wel het allerleukste! Wat was de groene appel zuur…

  De juf had ook nog appelsap meegebracht. Groen appeltje kwam er ook gezellig bij zitten… Mmmm, lekker!

  Met al die vitamienen in ons lichaam hadden we genoeg energie om hard te werken.

  We stempelen een appeltje rood, kleven vier appeltjes in de boom,…

  Foto's: klik hier 

  19-10-2017 om 00:00 geschreven door Juf Sarah Stevart
  Archief per week
 • 30/04-06/05 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017

  Welkom op de blog van K2A juf Sarah Stevart

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!