Foto
Basisschool Irishof
Kapelsestraat 37
2950 Kapellen
03/660.13.04
Foto
Niet vergeten
Fruitdag op woensdag, donderdag, vrijdag

Volgende vrijdag is er geen tutti-frutti meer!
Inhoud blog
  • FIJNE VAKANTIE !!!!!
  • Verjaardag Mille
  • Verjaardag van Wout
  • Verjaardag van Senne
  • Verjaardag van Daan & Lien
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • Irishof
  • Juf Jepke - K1A
  • Juf Claudia - K1B
  • Juf Els - K1C
  • De avonturen van K1D

    30-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag van Senne
    Op woensdag vierden we de verjaardag van Senne: ook hij kreeg een kroon, wij zongen liedjes, maakten vuurwerk en bliezen een mooie ballon op.
    Senne had een heel mooi boek meegebracht "Dribbel is jarig": op de verjaardag van Dribbel gingen de dieren verstoppertje spelen. Senne wist waar alle dieren waar verstopt waren. We waren heel stil en aandachtig; wat een mooi boek!

    We kregen allemaal een feesthoedje en daarna mocht Senne kaarsjes uitblazen. We smulden we van de lekkere cakejes die hij had meegebracht en dronken een glaasje appelsap. Terwijl we de cakejes opaten luisterden naar een cd met kinderliedjes die Senne had meegebracht. Sommige liedjes kenden we en zongen deze mee
    Senne mocht speelgoed kiezen om in de klas mee te spelen: hij koos voor de steeknagels.

    En om Senne te bedanken voor het lekkers maakten we weer mooie tekeningen voor in het verjaardagsboekje.































    30-06-2017 om 21:14 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag van Daan & Lien
    Dinsdag vierden we de verjaardag van Daan & Lien: ze kregen een kroon, wij zongen liedjes en maakten vuurwerk voor hen en bliezen een mooie ballon op.
    Daan & Lien hadden van thuis een heel mooi boek meegebracht "De trein rijdt". In dit boek kan je niet enkel lezen, er zat een klein speelgoedtreintje bij dat over de treinsporen in het boek kon rijden. Wauw! Dat vonden we superleuk en reuzemooi!

    Daarna mochten we lekker smullen van de treincake die ze hadden meegebracht, maar niet voordat ze beide drie kaarsjes hadden uitgeblazen.
    Mmmm, dat vonden we superlekker! Als dank maakten we een mooie tekening voor Daan & Lien, tekeningen die ons juf bundelde in een verjaardagsboekje.

    Daan & Lien mochten speelgoed kiezen om in de klas mee te spelen: ze kozen voor de poppenkastpoppen.



















    30-06-2017 om 21:01 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema vakantie & strand: Activiteiten & spelletjes in onze klas
    Maandag
    Vandaag had Jules een grote tas bij omdat hij naar het strand ging. We keken in de tas wat we allemaal nodig hebben om naar het strand te gaan.

    In de namiddag moesten we onszelf insmeren. We gooiden met een dobbelsteen en het lichaamsdeel dat op het plaatje stond moesten we insmeren. We moesten wel heel voorzichtig zijn als we het gezicht insmeerden (voor de ogen!)

    We stempelden een strandemmer & wasten al het fruit uit de winkel even af want al het fruit was toch wel in het zand gevallen zeker.
    We speelden ook onder parasol in ons strandhoekje, visten eendjes en zochten naar schelpen in de zandbak.

    Dinsdag, woensdag & donderdag
    Deze dagen stonden volledig in het teken van onze jarigen!




































    30-06-2017 om 20:48 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag Poline (nu met foto's)
    Ons fruit dat we hadden meegebracht voor het tienuurtje mochten we in onze boekentas steken, want Poline trakteerde ons met lekkere aardbeitjes voor haar verjaardag.

    Ze had ook bellenblazers meegebracht voor iedereen, dus mochten we na de speeltijd mooie bellen blazen. Zelfs juf Els en haar kindjes kwamen met ons meeblazen. Ook Poline kreeg een verjaardagsboekje met onze mooie tekeningen mee naar huis.




































    30-06-2017 om 00:00 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Water (week 25): Spelletjes in de klas
    Woensdag
    We mochten onze klas poetsen: we deden de puzzels uit de kast, we stoften de kasten af en toen ons juf een sopje had gemaakt mochten we alle kasten, onze poppenhoek en de winkel een poetsbeurt geven.

    We mochten ook met water op het schoolbord schilderen.

    Donderdag
    In de puzzelhoek moesten we visjes in de vijver leggen. Onze juf gaf ons een prentje welke visjes we in de vijver moesten leggen - we moesten de vissen ook in de juiste volgorde leggen en kijken dat we zeker de kleurtjes namen. Dit lukte ons al heel goed!

    In onze knutselhoek lagen waterzakjes met vissen in. Met verfborstels en onze vingers maakten we golven in de zakjes en lieten we de visjes rondzwemmen in zee.

    In de namiddag kregen we een lekker waterijsje.

    Vrijdag
    We mochten belletjes blazen in een glaasje: met zeepsop en plakkaatverf gaven we onze vis in het aquarium een mooi kleurtje.




































    24-06-2017 om 12:23 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Water (week 25) Activiteiten
    Maandag
    Vandaag mochten we onze zwemkledij & waterspeelgoed meenemen naar school want onze speelplaats werd omgetoverd tot een echt strand. Onze juf smeerde ons goed in met zonnecrème en we mochten heel de dag buitenspelen: eendjes vissen, spelen met onze waterpistolen, in de zandbak,...

    Dinsdag
    Omdat we al heel groot en flink zijn mogen we volgend jaar naar de eerste kleuterklas! We mochten al eens een kijkje gaan nemen in de klassen van juf Claudia, juf Jepke en juf Els.

    In de namiddag had Jules een grote zak bij met allerlei spulletjes die we in de badkamer terugvinden. We mochten gooien met de dobbelsteen en bij elk prentje hoorde een voorwerp dat wij moesten zoeken: shampoo om onze haren te wassen, een nagelknipper om onze nagels te knippen, een handdoek om ons af te drogen, toiletpapier om ons poep af te vegen,... We vertelden ook wat we leuk en niet zo leuk vonden (nagels knippen vonden we niet allemaal even leuk!)

    We gingen ook nog naar de vijver in het bos, maar veel was er jammer genoeg niet te zien want door de hitte was er heel veel water verdampt. We hebben gelukkig nog wel een eendje kunnen spotten in de vijver.

    Woensdag
    Jules had met zijn ouders en zus Marie gisteren het huis gepoetst. Hij had er zelfs een foto van bij die hij aan de kleuters liet zien & had zelfs het poetsgerief bij dat ze gebruikt hebben. Wij moesten dat poetsgerief zoeken op de prent en we bespraken waarvoor dit diende.

    Juf Els en ju Sandy speelden poppenkast. Prinses Marie had haar mooie bal in het water laten vallen en weende heel hard. De kikker had dit gehoord en haalde de bal uit het water, nadat de prinses had beloofd dat de kikker bij haar mocht logeren. Maar toen de prinses haar bal had liep ze snel weg.
    Toch wist de kikker uit te vissen waar de prinses woonde: hij at uit haar bordje, sliep in haar bed... Bah! Dat vond de prinses niet zo leuk. Maar toen ze sliep, gaf de kikker haar een dikke kus en veranderde in... en prins!

    Donderdag
    Jules vertelde dat hij naar de vijver was geweest en allerlei diertjes had gezien. Maar welke dieren zaten nu weer in het water, op het water en in de lucht? Wij hielpen Jules een handje en plakten de dieren op de juiste plaats.

    We hebben ook buiten geturnd vandaag: we moesten springen als kikkers, van het ene blad naar het andere - kruipen door tunnels en stappen over bruggetjes.

    Op het einde van de dag moesten we in de kring de eendjes voeren in de vijver: aan elke eend moesten we een stukje brood geven. Maar oei, soms hadden we brood te kort. Hoeveel eendjes hadden er een stukje brood gekregen? Hoeveel eendjes hadden nog geen stukje brood? We telden de stukjes brood en vertelden hoeveel stukken er tekort waren.

    Vrijdag
    Vandaag was er een visje op bezoek in onze klas. Dat visje ging in de zee zwemmen op de tonen van de muziek "Het Aquarium" van Saint-Saëns.
    Het visje zwom rond in de zee, dook naar beneden en maakte belletjes in de zee. Vooral de belletjes vonden we leuk, die mochten we kapotprikken.

    We lazen ook het verhaal "Klein wit visje is blij" en keken op de prenten waar de dieren zich bevonden.

    Ook vandaag turnden we buiten: we lieten de kikker uit het verhaal "Klein wit visje is blij" in de zee rondspringen. We maakten grote- en kleine golven met de parachute. Wij mochten zelfs onder de parachute in de zee "zwemmen".




































    24-06-2017 om 12:15 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Verkeer (week 24): Spelletjes in onze klas
    Maandag & dinsdag
    Op maandag hebben we een fietsvlag gemaakt: met opvallende kleurtjes mochten we stempelen op onze vlag. De dag erna mochten we Nijntje inkleuren met wasco's en deze overschilderen met waterverf. Onze juf heeft Nijntje uitgeknipt en op onze fietsvlag gekleefd. Op het einde van de week, toen we onze fiets mochten meebrengen, heeft ons juf deze aan onze fiets gehangen en mochten we die mee naar huis nemen.

    Donderdag
    Vandaag was het zo'n goed weer dat we buiten een heuse autocarwash hebben geïnstalleerd. Alle auto's van onze klas kregen een goede schrobbeurt!

    Vrijdag
    Vandaag geen carwash maar wel een fietswash: we mochten onze eigen fiets oppoetsen tot deze blonk als een spiegeltje.






































    17-06-2017 om 17:05 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Verkeer (week 24): Activiteiten
    Maandag
    Vandaag keken we als eerste naar Tiktak waarin we allerlei voertuigen te zien kregen.

    We speelden in de kring ook een spelletje: we kregen allerlei kaartjes met voertuigen erop. We moesten uitzoeken of deze voertuigen konden rijden, vliegen of varen en de kaartjes bij de juiste prent in de kring leggen. Dat lukte ons al heel goed! We konden zelfs de geluiden maken die sommige van de voertuigen produceerden.

    Dinsdag
    Vandaag lag er een zebrapad in onze klas & samen met Jules gingen we leren hoe we moesten oversteken: we moesten een fluovestje aandoen, naar links kijken/naar rechts kijken/ en terug naar links kijken. Maar zelfs dan mochten we nog niet oversteken.  We moesten wachten tot de agent ons ging oversteken: wanneer hij het groene bordje toonde mochten we oversteken, als hij het rode bordje toonden moesten we nog wachten met oversteken.

    In de namiddag mochten we terug oversteken op ons zebrapad, maar de agent vertelde hoe we dit moesten doen. Dit waren soms gekke dingen: we moesten springen, lopen, kruipen,... naar de overkant.

    We speelden ook nog een vormenspel: we moesten de juiste vormen bij het juiste verkeersbord leggen.

    Woensdag
    Vandaag stond er een bus in de kring met allemaal stoeltjes en Jules had een chauffeurspet op. Hij vertelde dat hij de buschauffeur was en alle kinderen met hem mochten meerijden. Tenminste... als ze eerst een centje betaalden natuurlijk! We zongen het liedje "De wielen van de bus" en iedere keer mocht iemand van onze klas de chauffeur zijn.

    Donderdag
    Jules had vandaag allerlei auto's bij: grote auto's en kleine auto's. We mochten met blokken garages bouwen om de auto's in te parkeren.

    Vandaag deden we ook een versje over een auto die heel snel ging rijden, dan moest remmen en trager moest rijden. Dit konden we heel goed mee uitbeelden. We veranderden de tekst van het versje en deden hetzelfde voor de fiets, een vliegtuig en een boot.

    Vrijdag
    Jules had vandaag iets verstopt onder een groot laken. We keken wat eronder zat: het was de fiets van Marie, het zusje van Jules. We bekijken de fiets van dichtbij: hoe noemden al die gekke dingetjes die aan de fiets zitten? Waarvoor dienden ze? Hoe moeten we veilig fietsen? En ziet de fiets van Marie er hetzelfde uit als de loopfietsjes in onze klas?

    We mochten ook buiten fietsen met onze eigen fiets: we moesten eerst langs allerlei banden fietsen (toch niet zo simpel) en door een smal straatje fietsen. Als onze juf een rode kaart omhoog stak mochten we niet meer fietsen, als ze een groene kaart omhoog stak mochten we verder fietsen.




































    17-06-2017 om 17:00 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijne Vaderdag!!
    Aan al onze papa's wensen we een hele fijne Vaderdag!







    11-06-2017 om 15:47 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Wiebelbillenboogie (week 23): Activiteiten
    Dinsdag
    Vandaag had Jules gereedschappen bij van zijn papa; hij vertelde dat zijn papa veel klusjes doet thuis en daarvoor zijn gereedschap nodig heeft.
    Wij mochten muziek maken met de gereedschappen. We werkten in onze werkplaats, net zoals onze papa's. Soms werkten we heel snel, maar dan maakten we teveel lawaai en werd de mama van Jules een beetje boos. Daarom werkten we heel zachtjes met onze gereedschappen.

    De papa van Jules helpt mama ook mee in het huishouden, soms doet hij de sokkenwas. Maar vindt de sokenparen maar eens een keertje terug.
    Wij vonden dit heel gemakkelijk en konden uit de wasmand steeds de juiste sok halen en een paar maken.

    Op het einde van de dag las onze juf het prentenboek "De Wiebelbillenboogie", waarin mama gaat werken en papa op de kindjes past en dolle pret heeft.

    Woensdag
    Jules had vandaag een foto bij van zijn papa: een papa met een prikkebaard. Wat hebben papa's nodig om hun baard of snor af te doen?
    We bekeken de spulletjes en mochten Miguel en Faris scheren (met een ijscostokje en niet met een gevaarlijk scheermesje). Dat vonden we wel leuk en grappig. Trouwens, heel onze klas rook lekker naar scheerschuim!

    Jason had vandaag een zak meegebracht met spulletjes van zijn papa: een riem met handschoenen en een T-shirt. We mochten eens kijken in de zak. Wat zou de papa van Jason doen voor werk? Onze juf vertelde wat er op het briefje stond. Wat deden de kleuters hun papa's voor werk? Veel kwam ons juf er niet over te weten, maar wel dat de papa veel met ons speelden en heel goed het gras kon maaien ;-)

    We keken naar de poppenkast van juf Claudia en juf Els. Jules en Marie konden niet slapen en droomden elk om beurten van een beroep.
    Zou Marie bouwmeester willen worden? Of juf? En wat wil Jules later worden? Ze vonden het moeilijk om iets te kiezen en konden er amper door slapen.

    Donderdag
    Vandaag werden we echte indianen: onze juf schilderde indianenstrepen op ons gezicht en deed een pluim in onze haren. Zo konden we als echte indianen op bananenjacht gaan op onze speelplaats. Het was moeilijk om ons te concentreren want werkmannen kwamen een boom omzagen en hadden een grote kraan bij. Dat vonden we wel heel interessant en indrukwekkend! Maar gelukkig brachten we onze jacht tot een goed einde en vonden we de bananen in de grote indianenspeeltoren. We namen de bananen mee naar binnen en maakten hier heerlijke bananenmilkshake mee.

    We speelden ook nog een indianenspel. Onze papa-olifanten wilden echte indianen worden, maar waren vergeten de pluimen op hun hoofdband te steken. We mochten met een kleurendobbelsteen gooien en de kleur de we hadden gegooid mochten we in een doosje zoeken en bij de juiste kleur hoofdband leggen.

    Vrijdag
    Vandaag was het groot feest voor onze papa's. We vinden hen zo lief dat we hen heel graag kussen en knuffelen.
    We speelden een kusjesspel: onze juf zei een kleur en hoeveel kusjes we op papa-olifant mochten kleven (dat was toch niet zo eenvoudig, dat tellen).

    Ook leerden we het liedje "Wiebelbillenboogie". Hierbij moesten we schudden met onze billen, naar beneden en terug naar boven.
    We dansten ook op "Blue suede shoes" van Elvis Presley, omdat het liedje uit het prentenboek daar wel heel hard op leek. We dansten erop los, schudden met onze billen en zetten het liedje achteraf nog een keertje op omdat we dat zo leuk vonden. Maar achteraf waren we wel heel moe omdat we zo hard hadden gedanst.































    10-06-2017 om 13:17 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Wiebelbillenboogie (week 23): Spelletjes in de klas
    Vorige vrijdag
    Vorige vrijdag begonnen we al aan onze Vaderdagcadeautjes. We verklappen nog niet wat het is, maar in de foto's vind je al één tip: Wout zijn zwarte hand.

    Dinsdag
    Vandaag maakten we inpakpapier voor onze papa's; daar zullen we onze cadeautjes in verpakken. We stempelden hartjes met een kartonnen wc-rolletje.

    Woensdag
    Op woensdag schilderden we met scheerschuim en een beetje verf: we smeerden dit over papa zijn baard.
    Omdat er nog scheerschuim over was mochten degenen die wilden nog lekker spelen op een groot stuk plastic: wat een reuzepret! We tekenden met onze vingers in het schuim, smeerden onze handen helemaal vol, schilderden ijsjes voor onze papa...

    Donderdag
    Van de bananen die we vonden op onze bananenjacht hebben we zelf heerlijke bananenmilkshake gemaakt en opgedronken.

    Vrijdag
    Op vrijdag hebben we nog heel veel in de klas gespeeld: de indianentent met kampvuur, de timmerbank van papa, bouwblokken én hebben degenen die wilden nog mooie tekeningen gemaakt voor de papa's met kleurtjes en wasco's.






























    10-06-2017 om 13:14 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema ballen & ballonnen (week 22): Spelletjes in de klas
    Maandag
    Op maandag deden we schrijfdans. Op de tonen van Strauss mochten we met verf op tafel grote ballen maken met onze handen (grootmotorisch bewegen) en daarna mochten we met onze vinger kleine ballen maken in de verf (kleinmotorisch bewegen). Ons juf maakte een afdruk op papier zodat we het resultaat toch aan onze ouders kunnen laten zien.

    Dinsdag
    Op dinsdag deden we een spelletje met de juf: we kregen een kaart met allerlei ballonnen en moesten hetzelfde kaartje zoeken en erop leggen.
    Toch best moeilijk hoor als die verschillende groottes van ballonnen.

    Woensdag
    Op woensdag speelden we het gezelschapsspelletje "Bonte ballonnen".

    Donderdag
    Vandaag hebben we een luchtballon gemaakt: een blad in een kartonnen deksel en knikkerverven maar! Onder onze luchtballon kwam een mandje met onze foto, zo lijkt het alsof we zelf met een luchtballon gaan vliegen.

    Vrijdag
    Vandaag hebben we de eerste hand gelegd aan onze Vaderdagcadeautjes, maar we verklappen nog niet wat dit is!
























    04-06-2017 om 18:48 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom nieuwe kleuters!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We verwelkomen twee nieuwe schatten in onze klas: Milla & Arissa!

    04-06-2017 om 17:03 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema ballen & ballonnen (week 22): activiteiten
    Maandag
    Jules had een grote mand bij, we mochten een kijkje nemen wat hij allemaal bij had: ballonnen en ballen in verschillende kleuren, ballen in verschillende vormen, ballen met bultjes... We vergelijken de ballen met elkaar, mochten er eens aan voelen.

    Daarna mochten we muziek maken met muziekballonnen. Af en toe ging er een ballon kapot. Geen nood! Onze juf leerde ons een liedje hoe we een ballon moesten opblazen. Zo maakten we een nieuwe muziekballon voor het kindje wiens ballon kapot was gegaan.

    We keken naar Tiktak waar we allerlei ballen en ballonnen zagen.

    Ook leerden we een versje over ballonnen; hierbij moesten we goed kijken welke kleur de ballon van ons juf had. Ons juf had een kastje bij waar 4 kleuren ballonnen hingen nl. rood, geel, blauw en groen. Vandaag mochten we het schuifje met de rode ballon opendoen. Er zat een opdrachtje in nl. prenten in de juiste logische volgorde leggen hoe we een ballon moeten opblazen.

    Dinsdag
    Jules had vandaag weer een grote mand bij; deze keer had hij allerlei sportballen bij: een voetbal, een basketbal, tennisballen en een springbal. We vertelden welke ballen we leuk vonden om mee te spelen en met dewelke we thuis of op de speelplaats wel eens speelden. We probeerden te springen met de springbal, dat was toch niet zo gemakkelijk. Gelukkig kon Jules dit wel en demonstreerde hij dit aan onze kleuters.

    Vandaag mochten we het schuifje met de groene ballon van ons opdrachtenkastje openen. Daarin zat een ronde vorm, het leek heel erg op een bal.
    Jules gaf ons een grote bak in waar een hoop vormen door elkaar zaten. We sorteerden deze in twee mandjes: de ronde vormen (degene die op een bal leken) en vormen die niet rond zijn.

    Woensdag
    Vandaag had Jules een hele mooie ballon bij; hij was hier zo blij mee. Er kwam een bijtje aangevlogen die wel eens op Jules zijn mooie ballon wou gaan zitten. Maar oei, ineens ging onze ballon kapot! Wat was Jules boos op het bijtje. Gelukkig kreeg Jules een nieuwe ballon van onze juf en was hij terug blij. In Jules zijn tas zaten twee ballonnen met een gezicht: een blij gezicht en een boos gezicht - we konden deze emoties al heel goed nadoen.

    We keken naar de poppenkast waar Jules de boer ging helpen op de boerderij. Jules schreef al wat hij moest doen op een lijstje: het schaap scheren, het paard naar de wei brengen, de varkens in de modder laten rollen, de koe melken, de kip graantjes geven. Maar oeps, zijn lijstje viel in de modder en nu wist hij niet meer exact wat hij moest doen: hij liet de varkens in de wei rondlopen, het schaap bracht hij naar het modderbad etc. Gelukkig kwam de boerin eraan en hielp Jules met zijn taken.

    Donderdag
    Jules en Marie wilden een tochtje gaan maken met de luchtballon. Marie wist niet goed wat een luchtballon deed: kan je erin fietsen? Kan het rijden? Vaart het op het water dan? Nee Marie, een luchtballon vliegt in de lucht - wisten Jules en onze kleuters. De luchtballon moest naar boven, maar wat deed Marie, ze ging naar beneden op de grond. Onze kleuters hielpen Marie een handje: zij wisten wat boven en beneden was.

    We gingen ook turnen. Onze juf had een parachute bij, deze leek wel op onze luchtballon. We lieten er balletjes op dansen, we staken deze hoog in de lucht en deden deze naar beneden, we maakten wind en mochten er zelf onder gaan zitten.

    Vandaag mochten we het schuifje met de gele ballon van ons opdrachtenkastje openen; daarin zat een verrekijker. We gingen in de luchtballon zitten, keken door de verrekijker en vertelden wat we zagen.

    Vrijdag
    Vandaag had Jules een kroon op: het was nl. zijn verjaardag. Hij mocht een cadeau kiezen van onze juf. Hij wilde graag een ballon in dezelfde kleur zoals zijn verjaardagskroon. Milla kon de juiste kleur ballon uit de zak nemen en ons juf blies de ballon op voor Jules. Vervolgens legden we prenten bij elkaar: hierbij moesten we kijken welke kleur trui het jarige kindje aanhad en dezelfde kleur ballon zoeken.

    We deden ook een heel gek dansje: op muziek maakten we van onszelf balletjes. We werden opgeblazen en werden steeds groter en dikker. Maar telkens vergaten we het knoopje erin te doen en vielen we op de grond. We werden terug opgeblazen tot we uiteindelijk ontploften.


    Vandaag mochten we het schuifje met de blauwe ballon van ons opdrachtenkastje openen; daarin zat een bellenblazer. We mochten met onze bellenblazer belletjes blazen in de klas, toch niet al te eenvoudig.





































    04-06-2017 om 00:00 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema boerderij - Op de tractor van de voke van Leon






























    26-05-2017 om 16:26 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema boerderij (week 20&21): Spelletjes in de klas
    Knutselwerkjes
    Weide maken met varkens: schilderen met modder & kleven van gras op een stuk karton. Op donderdag hebben we varkentjes geboetseerd uit zoutdeeg om op de weide te leggen.
    Een bij maken: kleuren met wasco's en propjes froezelpapier kleven (scheuren, rollen en kleven).

    Enkele spelletjes die we deden
    Boerderijdierenmemory: mama en het babydier zoeken
    Gezelschapsspel van Nijntje: dieren voederen






























    26-05-2017 om 16:16 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema boerderij (week 20&21): Spelletjes in de klas
    Knutselwerkjes
    Weide maken met varkens: schilderen met modder & kleven van gras op een stuk karton. Op donderdag hebben we varkentjes geboetseerd uit zoutdeeg om op de weide te leggen.
    Een bij maken: kleuren met wasco's en propjes froezelpapier kleven (scheuren, rollen en kleven).

    Enkele spelletjes die we deden
    Boerderijdierenmemory: mama en het babydier zoeken
    Gezelschapsspel van Nijntje: dieren voederen






























    26-05-2017 om 16:16 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema boerderij (week 20-21): Activiteiten
    Maandag (15/05)
    Op maandag gingen we naar zorgboerderij "De Meander". Hebben er lekker geravot, maar ook vele dieren gezien: varkens, boerenzwaluwen, paarden, ganzen, ezels,... Ook in de grote moestuin zijn we gaan kijken. We mochten daar onze tanden poetsen met salie en we kregen ook rabarber mee naar school.

    Op het einde van de dag lazen we het verhaal van "Jules op de boerderij".

    Dinsdag
    Op dinsdag had Jules een overall aan en een rode sjaal rond zijn nek. Precies een echte boer! Hij had twee paar laarzen bij: grote en kleine.
    Welke zouden passen voor hem? We kozen de kleinste laarzen, maar wat bleek... die waren nog te groot voor onze Jules! En toen we zijn voeten erin staken viel onze Jules omver. Dat vonden we wel grappig.

    We bekeken de knuffeldieren die we hadden meegebracht van thuis: welke dieren waren dit allemaal? We hebben in onze klas een heuse stal gemaakt en hebben de dieren per soort in een stal gesorteerd.

    We zongen een liedje waarin de dieren van de boerderij aan bod kwamen & maakten de bijpassende geluiden. Ook lazen we het verhaal van "Jules op de boerderij" nog een keer. We moesten een voorwerp uit een zak nemen, op de prenten zoeken en bij de juiste prent zetten.

    Woensdag
    Op woensdag hebben we de kippen eten gegeven: de kip kreeg veel eten omdat ze groot is, het kuikentje krijg weinig eten.
    We keken naar de poppenkast van varkentje Theodoor: hij verjaarde en gaf een feestje voor de dieren van de boerderij. Maar ons varkentje is zo vies! Hij heeft zich nog nooit gewassen en op een feest hoor je toch netjes te zijn. Hij gaat aan de dieren op de boerderij vragen hoe hij zich moet wassen.

    Als leuke verrassing kwam de vokke van Leon (zit bij juf Els) met zijn tractor en aanhangwagen. We mochten allemaal eens aan het stuur zitten en hebben mogen meerijden in de aanhangwagen. Onze juf Sofie mocht zelfs met de tractor rijden! Wat spannend!

    Donderdag
    Vandaag was er een koe in onze klas en hebben we deze gemolken. Daarna mochten we een glas lekkere (lactosevrije!) melk drinken. Dat vonden we allemaal superlekker! Degenen met grote dorst, maar vooral veel zin, kregen nog een glaasje.

    We telden de vliegen op de koe en bewogen als een paardje in de wei.

    Poline kende nog een leuk liedje over "kikkertjes". Onze juf kende dit ook en samen hebben we dit leuke liedje in onze kring gezongen.

    Vrijdag
    Jules had een schaapje bij met een hele dikke vacht. We mochten het schaapje scheren met een scheerapparaat. Onze juf vertelde dat er van de vacht van het schaapje wol wordt gemaakt. Vervolgens hebben we bolletjes wol gesorteerd op kleur.

    In de namiddag hebben we de dieren van de boerderij nagebootst.
    Poline had woensdag een boekje met boerderijdieren meegebracht. Daarin hebben we deze week enkele keren gelezen.

    Maandag 29/05
    Er was vandaag een bijtje in de klas. We keken aandachtig naar de bij want als de muziek speelde vloog onze bij naar de bloementuin, smulde van de bloemetjes, vloog naar de bijenkorf, terug naar de bloemen,... Op het einde van de muziek zagen we dat ze in de bijenkorf lekkere honing had gemaakt.
    Daar mochten we eens van smullen.

    We legden ook bijen van groot naar klein.

    Dinsdag
    Ons juf speelde op dinsdag Tiktak (dat was alweer lang geleden) over de boerderij. De kinderen van de andere klassen mochten komen meekijken.
    We beelden een versje uit: we moesten met een paard naar de markt en op de markt moesten we allerlei dingen kopen. Daar moesten we natuurlijk eerst centen voor betalen voor we onze fles melk, eieren, honing,... mochten meenemen.

    In de namiddag was er iets geks gebeurd: de koe had een ei gelegd, de kip had honing gemaakt en de bij had melk gemaakt. Dat klopt toch niet!
    We hebben het dier bij het juiste voedingsmiddel gezet.




































    26-05-2017 om 15:58 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve mama!
    Aan al onze mama's wensen we een hele fijne Moederdag!
    We hopen dat jullie blij zijn met onze zelfgemaakte bloemenketting. We leerden ook nog een versje speciaal voor jullie:

    In mijn hartje boem boem boem
    Groeit een hele mooie bloem
    Hij is zo groot & zo mooi
    Wie maak ik superblij?
    Dat ben jij?






    14-05-2017 om 12:12 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema "De bloemen van Jules" (week 19): Spelletjes in/buiten de klas
    Maandag & dinsdag
    Maandag & dinsdag hebben we geknutseld met zoutdeeg: deeg uitrollen en een vormpje uitsteken en nadat onze juf de figuurtjes in de oven had gebakken hebben we ons vormpje een mooi kleurtje gegeven.
    Wat hebben we gemaakt? Dat is een verrassing voor onze lieve mama's!

    Maandag was het zo'n mooi weer dat we zonder jas in ons tuintje tussen de bloemetjes mochten spelen.

    Woensdag
    Op woensdag hebben we zelf een moestuintje in onze klas gemaakt. We keken op de prentjes hoe we dit moesten doen (juist hetzelfde als de zonnebloem zaaien) en hebben zelf waterkers gezaaid.




































    14-05-2017 om 12:04 geschreven door juf Sofie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Onze meisjes
    Giule, Poline, Lien, Milla, Arissa

    Onze jongens
    Wout, Faris, Senne, 
    Jason, Mille, Daan,
    Stan, Idris, Sam, 
    Miguel


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs