Foto
Basisschool Irishof
Kapelsestraat 37
2950 Kapellen
03/660.13.04
Foto
Niet vergeten
Fruitdag op woensdag, donderdag, vrijdag

Volgende vrijdag is er geen tutti-frutti meer!
Inhoud blog
 • FIJNE VAKANTIE !!!!!
 • Verjaardag Mille
 • Verjaardag van Wout
 • Verjaardag van Senne
 • Verjaardag van Daan & Lien
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Irishof
 • Juf Jepke - K1A
 • Juf Claudia - K1B
 • Juf Els - K1C
 • De avonturen van K1D

  30-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIJNE VAKANTIE !!!!!
  Lieve schatten,

  Wat een eer dat ik jullie juf mocht zijn aan de start van jullie schoolcarrière. Bedankt voor de lieve knuffels en kussen die ik kreeg & de gekke fratsen die ik met jullie heb beleefd. Veel succes volgend jaar bij de lieve juffen van de eerste kleuterklas. Ik ga jullie  missen!

  Ook bedankt aan de ouders voor de attenties, de mooie kaartjes en de lieve woorden!
  Ik wens jullie allen een hele fijne vakantie toe!

  Liefs, juf Sofie


  30-06-2017 om 21:34 geschreven door juf Sofie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag Mille
  In de namiddag hebben we dan weer gesmuld van Mille zijn mooie en lekkere treintaart. Omdat het weer redelijk goed was hebben we lekker buiten aan de tafeltjes op de speelplaats gepicknickt.

  Mille had ook twee mooie boeken meegebracht. In de voormiddag lazen we het verhaal "De blauwe locomotief" en in de namiddag lazen we het boekje "De gele graafmachine". De jongens reageerden hééééél enthousiast op beide boekjes. En als bedankje kreeg ook Mille van ons mooie tekeningen.  30-06-2017 om 21:24 geschreven door juf Sofie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag van Wout
  Joepie! Wat leuk zo'n feestweek! Op donderdag hebben we zelfs drie jarigen: Wout, Mille en Poline.
  Alle jarigen kregen een kroon, er werden weer verjaardagsliedjes uit volle borst meegezongen (we hadden de afgelopen dagen al goed kunnen oefenen), maakten vuurwerk en bliezen wel drie ballonnen op.

  Wout had twee mooie boeken meegenomen. Eerst lazen we het verhaaltje "Leon krijgt een stoer broekje": Leon wil geen luier meer aandoen en krijgt van mama een mooi broekje. Maar oei, tijdens het spelen plast hij per ongeluk in zijn broekje. Niet erg, hij krijgt een nieuw broekje van mama en goede raad. Uiteindelijk lukt het op het potje te gaan. Dat vinden we een heel herkenbaar verhaal... 
  In de namiddag bekeken we dan weer het mooie boek "Jan Politieman".

  Ook Wout mocht drie kaarsje uitblazen en daarna smulden we de lekkere cupcakes op die hij had meegebracht. Wout kreeg ook een verjaardagsboekje met tekening van ons.


  30-06-2017 om 21:16 geschreven door juf Sofie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag van Senne
  Op woensdag vierden we de verjaardag van Senne: ook hij kreeg een kroon, wij zongen liedjes, maakten vuurwerk en bliezen een mooie ballon op.
  Senne had een heel mooi boek meegebracht "Dribbel is jarig": op de verjaardag van Dribbel gingen de dieren verstoppertje spelen. Senne wist waar alle dieren waar verstopt waren. We waren heel stil en aandachtig; wat een mooi boek!

  We kregen allemaal een feesthoedje en daarna mocht Senne kaarsjes uitblazen. We smulden we van de lekkere cakejes die hij had meegebracht en dronken een glaasje appelsap. Terwijl we de cakejes opaten luisterden naar een cd met kinderliedjes die Senne had meegebracht. Sommige liedjes kenden we en zongen deze mee
  Senne mocht speelgoed kiezen om in de klas mee te spelen: hij koos voor de steeknagels.

  En om Senne te bedanken voor het lekkers maakten we weer mooie tekeningen voor in het verjaardagsboekje.  30-06-2017 om 21:14 geschreven door juf Sofie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag van Daan & Lien
  Dinsdag vierden we de verjaardag van Daan & Lien: ze kregen een kroon, wij zongen liedjes en maakten vuurwerk voor hen en bliezen een mooie ballon op.
  Daan & Lien hadden van thuis een heel mooi boek meegebracht "De trein rijdt". In dit boek kan je niet enkel lezen, er zat een klein speelgoedtreintje bij dat over de treinsporen in het boek kon rijden. Wauw! Dat vonden we superleuk en reuzemooi!

  Daarna mochten we lekker smullen van de treincake die ze hadden meegebracht, maar niet voordat ze beide drie kaarsjes hadden uitgeblazen.
  Mmmm, dat vonden we superlekker! Als dank maakten we een mooie tekening voor Daan & Lien, tekeningen die ons juf bundelde in een verjaardagsboekje.

  Daan & Lien mochten speelgoed kiezen om in de klas mee te spelen: ze kozen voor de poppenkastpoppen.  30-06-2017 om 21:01 geschreven door juf Sofie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema vakantie & strand: Activiteiten & spelletjes in onze klas
  Maandag
  Vandaag had Jules een grote tas bij omdat hij naar het strand ging. We keken in de tas wat we allemaal nodig hebben om naar het strand te gaan.

  In de namiddag moesten we onszelf insmeren. We gooiden met een dobbelsteen en het lichaamsdeel dat op het plaatje stond moesten we insmeren. We moesten wel heel voorzichtig zijn als we het gezicht insmeerden (voor de ogen!)

  We stempelden een strandemmer & wasten al het fruit uit de winkel even af want al het fruit was toch wel in het zand gevallen zeker.
  We speelden ook onder parasol in ons strandhoekje, visten eendjes en zochten naar schelpen in de zandbak.

  Dinsdag, woensdag & donderdag
  Deze dagen stonden volledig in het teken van onze jarigen!
  30-06-2017 om 20:48 geschreven door juf Sofie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag Poline (nu met foto's)
  Ons fruit dat we hadden meegebracht voor het tienuurtje mochten we in onze boekentas steken, want Poline trakteerde ons met lekkere aardbeitjes voor haar verjaardag.

  Ze had ook bellenblazers meegebracht voor iedereen, dus mochten we na de speeltijd mooie bellen blazen. Zelfs juf Els en haar kindjes kwamen met ons meeblazen. Ook Poline kreeg een verjaardagsboekje met onze mooie tekeningen mee naar huis.
  30-06-2017 om 00:00 geschreven door juf Sofie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Water (week 25): Spelletjes in de klas
  Woensdag
  We mochten onze klas poetsen: we deden de puzzels uit de kast, we stoften de kasten af en toen ons juf een sopje had gemaakt mochten we alle kasten, onze poppenhoek en de winkel een poetsbeurt geven.

  We mochten ook met water op het schoolbord schilderen.

  Donderdag
  In de puzzelhoek moesten we visjes in de vijver leggen. Onze juf gaf ons een prentje welke visjes we in de vijver moesten leggen - we moesten de vissen ook in de juiste volgorde leggen en kijken dat we zeker de kleurtjes namen. Dit lukte ons al heel goed!

  In onze knutselhoek lagen waterzakjes met vissen in. Met verfborstels en onze vingers maakten we golven in de zakjes en lieten we de visjes rondzwemmen in zee.

  In de namiddag kregen we een lekker waterijsje.

  Vrijdag
  We mochten belletjes blazen in een glaasje: met zeepsop en plakkaatverf gaven we onze vis in het aquarium een mooi kleurtje.
  24-06-2017 om 12:23 geschreven door juf Sofie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Water (week 25) Activiteiten
  Maandag
  Vandaag mochten we onze zwemkledij & waterspeelgoed meenemen naar school want onze speelplaats werd omgetoverd tot een echt strand. Onze juf smeerde ons goed in met zonnecrème en we mochten heel de dag buitenspelen: eendjes vissen, spelen met onze waterpistolen, in de zandbak,...

  Dinsdag
  Omdat we al heel groot en flink zijn mogen we volgend jaar naar de eerste kleuterklas! We mochten al eens een kijkje gaan nemen in de klassen van juf Claudia, juf Jepke en juf Els.

  In de namiddag had Jules een grote zak bij met allerlei spulletjes die we in de badkamer terugvinden. We mochten gooien met de dobbelsteen en bij elk prentje hoorde een voorwerp dat wij moesten zoeken: shampoo om onze haren te wassen, een nagelknipper om onze nagels te knippen, een handdoek om ons af te drogen, toiletpapier om ons poep af te vegen,... We vertelden ook wat we leuk en niet zo leuk vonden (nagels knippen vonden we niet allemaal even leuk!)

  We gingen ook nog naar de vijver in het bos, maar veel was er jammer genoeg niet te zien want door de hitte was er heel veel water verdampt. We hebben gelukkig nog wel een eendje kunnen spotten in de vijver.

  Woensdag
  Jules had met zijn ouders en zus Marie gisteren het huis gepoetst. Hij had er zelfs een foto van bij die hij aan de kleuters liet zien & had zelfs het poetsgerief bij dat ze gebruikt hebben. Wij moesten dat poetsgerief zoeken op de prent en we bespraken waarvoor dit diende.

  Juf Els en ju Sandy speelden poppenkast. Prinses Marie had haar mooie bal in het water laten vallen en weende heel hard. De kikker had dit gehoord en haalde de bal uit het water, nadat de prinses had beloofd dat de kikker bij haar mocht logeren. Maar toen de prinses haar bal had liep ze snel weg.
  Toch wist de kikker uit te vissen waar de prinses woonde: hij at uit haar bordje, sliep in haar bed... Bah! Dat vond de prinses niet zo leuk. Maar toen ze sliep, gaf de kikker haar een dikke kus en veranderde in... en prins!

  Donderdag
  Jules vertelde dat hij naar de vijver was geweest en allerlei diertjes had gezien. Maar welke dieren zaten nu weer in het water, op het water en in de lucht? Wij hielpen Jules een handje en plakten de dieren op de juiste plaats.

  We hebben ook buiten geturnd vandaag: we moesten springen als kikkers, van het ene blad naar het andere - kruipen door tunnels en stappen over bruggetjes.

  Op het einde van de dag moesten we in de kring de eendjes voeren in de vijver: aan elke eend moesten we een stukje brood geven. Maar oei, soms hadden we brood te kort. Hoeveel eendjes hadden er een stukje brood gekregen? Hoeveel eendjes hadden nog geen stukje brood? We telden de stukjes brood en vertelden hoeveel stukken er tekort waren.

  Vrijdag
  Vandaag was er een visje op bezoek in onze klas. Dat visje ging in de zee zwemmen op de tonen van de muziek "Het Aquarium" van Saint-Saëns.
  Het visje zwom rond in de zee, dook naar beneden en maakte belletjes in de zee. Vooral de belletjes vonden we leuk, die mochten we kapotprikken.

  We lazen ook het verhaal "Klein wit visje is blij" en keken op de prenten waar de dieren zich bevonden.

  Ook vandaag turnden we buiten: we lieten de kikker uit het verhaal "Klein wit visje is blij" in de zee rondspringen. We maakten grote- en kleine golven met de parachute. Wij mochten zelfs onder de parachute in de zee "zwemmen".
  24-06-2017 om 12:15 geschreven door juf Sofie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Verkeer (week 24): Spelletjes in onze klas
  Maandag & dinsdag
  Op maandag hebben we een fietsvlag gemaakt: met opvallende kleurtjes mochten we stempelen op onze vlag. De dag erna mochten we Nijntje inkleuren met wasco's en deze overschilderen met waterverf. Onze juf heeft Nijntje uitgeknipt en op onze fietsvlag gekleefd. Op het einde van de week, toen we onze fiets mochten meebrengen, heeft ons juf deze aan onze fiets gehangen en mochten we die mee naar huis nemen.

  Donderdag
  Vandaag was het zo'n goed weer dat we buiten een heuse autocarwash hebben geïnstalleerd. Alle auto's van onze klas kregen een goede schrobbeurt!

  Vrijdag
  Vandaag geen carwash maar wel een fietswash: we mochten onze eigen fiets oppoetsen tot deze blonk als een spiegeltje.


  17-06-2017 om 17:05 geschreven door juf Sofie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto

  Onze meisjes
  Giule, Poline, Lien, Milla, Arissa

  Onze jongens
  Wout, Faris, Senne, 
  Jason, Mille, Daan,
  Stan, Idris, Sam, 
  Miguel


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per week
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!