Inhoud blog
  • Op stap naar het Kasteel van Gaasbeek
  • We zijn er
  • het kasteel
  • de prinsessen- en riddergroet
  • samen buiten de boterhammetjes opeten...
    Zoeken in blog

    Foto

    Het laatste trimester in de tweede kleuterklas. Vanaf nu mogen we ook op het grote klimrek in de tuin spelen (eindelijk....!!!) en we tellen af om naar de derde kleuterklas te gaan. Maar eerst nog fijn plezier maken in ons eigen klasje. Met juf Laura, want juf Kris moet nog wat langer rusten en komt pas volgend schooljaar weer terug. Maar geen nood, we amuseren ons best. Met juf Laura gaan we zaaien en de lente volop inzetten nu. 



    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    de tweede kleuterklas
    samen een jaar op weg...
    21-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het kasteel
    Elke groep krijgt een echte gids. We trekken in groepjes het kasteel in, maar bekijken eerst eens hoe mooi het is aan de buitenkant. Jammer genoeg mogen we in het kasteel zelf tijdens onze rondleiding geen foto's maken, maar wat hebben we daar allemaal gezien?
    - de ridderzaal
    - de keuken van het kasteel
    - de badkamer
    - de bibliotheek met heel veel deurtjes en een geheime trap!
    - gangetjes en luikjes, speciale stoelen die eigenlijk een toilet waren
    - en heel veel slaapkamers!
    De mevrouw die lang geleden in het kasteel woonde, heette Marie en ze kon elke avond van de week in een ander bed slapen, zoveel verschillende waren er! 
    Er waren grote houten trappen en op de vloer kon je glijden als op ijs. We zagen wandtapijten en schilderijen, ontzettend duren vazen en een chinese ivoren tuin. Het rook er ook heel bijzonder, met al dat hout en die oude spullen.
    Toen werden we in de grote zaal allemaal één per één tot ridder of prinses van Gaasbeek geslagen!
    En aan het einde van de rondleiding kregen we een viooltjessnoepje, dat rook zoals de parfum van Prinses Marie.















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de prinsessen- en riddergroet
    Wanneer we terug uit het kasteel komen, moeten we nog één ding doen: leren hoe prinsessen en ridders elkaar groeten. De ridders groeten de prinsessen, en de prinsesjes nemen hun rokje vast, en maken een mooie buiging voor de ridders. Even oefenen, nog een keer proberen, en hopla... nu zijn we allemaal volleerde prinsessen en ridders!












    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.samen buiten de boterhammetjes opeten...





    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nadien de speeltuin natuurlijk



















    04-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week vol gevoelens en vriendschap
    We starten de maandag alvast heel vrolijk en blij want we waren uitgenodigd bij Remco thuis om heerlijke frietjes te gaan eten voor zijn 5 de verjaardag! Hiep hiep hoera!
    We dramatiseerden het verhaal 'Hé jij daar! '. Het verhaal gaat over hoe er een vriendschap ontstaat tussen een verlegen en een stoere jongen met een ' wauw' einde. Inleving was helemaal geen probleem en iedereen speelde met volle overgave.
    We zaten in een wel heel vreemde bus, nl een emotiebus. Van de ene op de andere moment was onze chauffeur heel blij, maar plots werd hij weer heel verdrietig en dan weer boos enz., en de passagiers die volgden. Wat een gekke bende!
    Ook onze handen die konden ruzie maken en boos zijn, waren verliefd of soms ook wel heel klein beetje verlegen.
    In de hoeken tekenden we, sorteerden we gevoelsplaatjes, omcirkelden we waar we bang van zijn, maakten we enge plasticinemonsters of juist gekke gezichten, vierden we feest in de poppenhoek en nog veel meer!

    Juf Laura












    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.



















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.



















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.



















    14-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Een verslagje van juf Laura, die de hele week voor ons klasje heeft gezorgd:

    We hebben ons verkleed als ridders en prinsessen, de poppenhoek werd een kasteel, we hadden een kleedkamer voor de prinsessen.
    Simon was wel een heel dappere ridder. Volledige inleving :) mooi om te zien... wel soms moeilijk om zijn zwaard in bedwang te houden wegens te harde inleving... de kartonnen muren van het kasteel moesten eraan geloven :)
    Azra was een heel vlijtige prinses die er voor zorgde dat he paleis er mooi uit zag en ze had ook een pracht van een kleed mee van haar huis. Prinses zijn was haar op het lijf gegoten!
    Siham had ook een wit prachtig kleed mee van thuis... zij was prinsesje ondeugend :) maar leefde zich ook heel erg in. Fatna voelde zich geweldig in het roze en was de ballerinaprinses van het gezelschap... Wail was een stoere ridder met heel veel ritmiek. Imrane was de charmante ridder.  Safae was de stille genietster van het gezelschap, maar toch zeer trots in haar prinsessenkleren... Ze kwam in actie toen ik muziek op zette van een, twee, drie vier hoedje van en op de andere liedjes heeft ze ritmisch samen met wail en imrane een orkest gemaakt en ze genoot er zichtbaar van.
    Jap jap heeft zich vooral verdiept in de boekjes rond ridders en heeft met de blokjes kastelen zitten bouwen. Maar hij was echt geweldig op de carnavalstoet ... ik had hem een indianentooi gegeven en hij was een trotse opperkrijger :) twas mooi om hem zo fier te zien!
    Lieselot vond het prinsessengedoe wat te flauw en zij was een stoere tijger met volle overgave :), en Remko was dan de drakenwachter die zeer geinteresseerd was in de ridders en kastelen. Precious had ook een mooi kleed van thuis mee en was ook op en top een prinsesje. Houda voelde zich ook een echte prinses en was oh zo blij toen ik hen had geschminkt met blinkertjes en natuurlijk mocht ik hun lippen niet vergeten! David weet wel wat van opruimen is me opgevallen, hij kuist echt heel grondig.  Hij kon zich ook wel amuseren in het kasteel.
    Glory heeft ook heel fijne momenten gehad, ze heeft ook prachtig getekend.

    Dank je wel, juf Laura!



















    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de wereld in de klas
    We zijn allemaal een beetje toe aan 'efkes gewoon spelen en verkleden en bezig zijn in de klas op een iets rustiger tempo' na de intensiteit van ons schoolfeest. Dat wil daarom niet zeggen dat er niets gebeurt, integendeel. Want de kleuters zijn helemaal 'into' kronen, blussen branden in de huishoek, proberen tussendoor hun baby's aan te kleden en eten te geven, blijven hun werkjes die ze maakten voor de tentoonstelling nog verder verfraaien, en laten juf alles wat blinkt uit haar kast halen om hun prinsessen- of prinsenkroon zo mooi mogelijk te maken. 
















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le carnaval des animaux
    In een 'verloren' moment zette juf een cd op, 'Le carnaval des animaux'. Dat het zo'n succes zou worden, had ze niet gedacht, want al snel waren alle kleuters aan het dansen en waren er geen kinderen meer in de klas maar olifanten, leeuwen, kangoeroes, kippen, vissen, zwanen,...
















    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woordje van de juf
    De foto's die je hieronder vindt, zijn stuk voor stuk een weergave van wat er in de klas leeft. De hele maand januari zijn we bezig geweest met het voorbereiden van ons donkere museum voor het schoolfeest. We hebben keihard gewerkt, al zeggen we dat zelf.
    Gisteren was het zover en kon het donkerste museum van het heelal zijn bezoekers ontvangen. Het werd zonder meer een succes, dankzij al dat harde werk van mijn kleuters en hun niet uit te blussen enthousiasme. De vele reacties van ouders, grootouders, collega's, oud-leerlingen, oudere en jongere kinderen van de school,... het deed ons heel veel deugd en we voelen ons fier, trots, groter. Ook voor mij, als juf, was het heel erg fijn om zoveel mensen enthousiast weer uit ons museum te zien komen. Daarvoor doen we het, dit werk, hier op deze school, met deze kinderen. 
    Een dikke dankjewel aan mijn kleuters en iedereen die ons zoveel waardering toont.
    Juf Kris

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paraplu van meneer Magritte
    Een schilderij van een paraplu met bovenop een glas... dat kunnen wij ook (oei, mogen we dat wel zeggen? of integendeel: zijn onze foto's nu ook miljoenen waard?)... in elk geval: een paraplu hebben we in de klas, en een beker ook, maar een paraplu zweeft niet zomaar in de lucht, dus het is simpel: de paraplu vasthouden, de beker erbovenop, niet bewegen, vooral! niet! bewegen!!!! en 'klik, flits'... weer een prachtig werk!


















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.



















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenwerken aan een heel grote reproductie
    Een schilderij van Magritte, grote, kleine, kleinere en mini-foto's van de kleuters met een hoed op, een heel groot papier, veel verf en dan aan het werk:
    - hoe ziet de achtergrond eruit van het schilderij? Hoe maken we die kleuren zo goed mogelijk na, want we hebben ze niet in potten in de klas?
    - wie schildert wat?
    - wie helpt knippen? grote en kleine en hele kleine fotootjes... niet gemakkelijk... en mag je wel de foto van iemand anders uitknippen of moet je dan eerst met elkaar eens goed gaan praten en onderhandelen?
    - waar wil je jezelf op het grote schilderij kleven?
    en dan het resultaat... het mag er zijn... vinden wijzelf in alle bescheidenheid...















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De geliefden' van René Magritte
    Een schilderij met twee in sjaals gewikkelde hoofden, een man en een vrouw, tegen elkaar leunend, een intieme zoen gevend... we hebben het uitgeprobeerd en het resultaat zie je hier op de foto's en kon iedereen bewonderen in ons donkere museum op het schoolfeest. Maar wie is wie?


















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draken in dozen
    Remko en Liselot maken samen hun draak verder af, met verf, vernis en heel veel ogen. Uiteindelijk heeft de draak zelfs eitjes gelegd, dus binnenkort... De draak komt in een doos, met een kijkgaatje. Je kan ze alleen zien als je er met een zaklamp in schijnt. Grrrrrrrrrr.......
    Precious maakt ter compensatie een mooie doos vol blinkende spulletjes. Niet alles hoeft zo griezelig te zijn, natuurlijk!
    Maar tegelijkertijd zitten Simon en nog enkele andere kleuters 'ruigtanden' te tekenen... een bezoek aan een drakenburcht zou niet misstaan voor mijn kleuters. 











    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ceci n'est pas une pipe
    Onze laatste werkstukken, voorlopig, want volgende week werken we verder: de kleuters gingen aan de slag rond 'Ceci n'est pas une...', fantaseerden zelf een voorwerp, dier, mens, voertuig,..., tekenden het en lieten mij het zinnetje dat erbij hoorde, opschrijven. Vooral Manu vond spelen met dat franse zinnetje geweldig en riep tegen juf sofie 'ceci n'est pas juf sofie', tegen de bal 'ceci n'est pas een bal',... Na het tekenen werkten we ons kunstwerkje af met een gouden randje. Geef toe... Magritte had het niet beter gekund!










    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorlezen uit 'Rikki durft'
    Enkele mama's merkten het al op: de kleuters komen 's ochtends de klas binnen, gaan in de kring zitten en nemen een boek. Ze doen niets liever dan luisteren naar verhalen, telkens opnieuw, en als ik een nieuw boek mee heb, hangen ze aan mijn lippen.
    Maar ze vinden het ook heerlijk om zelf te vertellen: op de foto's zie je hoe ze met z'n drieën, met hun boek, zoals de juf, voor de klasgroep zitten, en samen het verhaal vertellen over Rikki die bang is in zijn tent en dan verandert in een bosmonster. Vreemd verhaal, maar geweldig om te horen. Lekker rillen van de angst en dan heel hard lachen. 
    Wat doet juf eigenlijk nog in de klas? als die kleuters toch zelf kunnen vertellen?...





















    Archief per week
  • 19/04-25/04 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 29/11-05/12 -0001

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Neem ook eens een kijkje op de blog van onze eerste kleuterklas:
    www.jufsofie4winden.blogspot.com
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs