Inhoud blog
  • Dag 19 Raeren - Genk
  • Dag 18 St. Vith- Raeren ( Eynatten ) 79 km
  • Dag 17 Bastenaken - St. Vith 65 km
  • Dag 16 Montmedy - Bastogne 80 km.
  • Verdun - Dun sur Meuse - Montmedy. 72 km
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Jos de pelgrim

    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 18 St. Vith- Raeren ( Eynatten ) 79 km
    Om 9.30 uur vertrokken in St. Vith. Er was een speciale markt waardoor het centrum dicht stond. We hebben ons door het volk gewurmd en kwamen direct op de Vennbahn uit. We hebben heel de Vennbahn gereden aan 2 à 3 %, omhoog en omlaag tot in Raeren 70 km verder. Dit was echt een verademing. Het was prachtig weer en een licht noorderwindje die weinig vat op ons had door de vele bossen waar we doorheen reden. 

    In Sourbrodt zijn we gestopt aan een wagon waar drank te krijgen was ... en waar een spoorfiets kon gehuurd worden tot Kalterherberg.
    De wagonuitbater legde ons uit dat de Vehnbahn 1,5 km onderbroken was enkele km verder maar dat het doen was met dikkere fietsbanden.
    Ahwel, dit was een ervaring om nooit te vergeten. We vertrokken over een 3 meter brede asfaltwegen langs het spoor tot 1 km verder. Toen werd het een pad van 50 centimeter breed door het hoge gras ,bezaaid met van die dikke spoorstenen die normaal tussen de rails liggen. Dit over een afstand van 1,5 km. Ik fiets al 25 jaar en dit tot in Amerika toe... maar dit had ik nog nooit meegemaakt. De fietsen en wij zijn er heelhuids doorgeraakt.

    Tussen Kalterherberg en Monschau zijn we om 13 uur gestopt in een andere wagon en hebben er gegeten en wat genapt natuurlijk. Om 13.50 uur zijn we opnieuw vertrokken richting Roetgen en Raeren. Daar reden we van de Vennbahn af en vroegen aan de lokale politie hoe we het best het Ibis-hotel konden bereiken dat langs de autosnelweg lag. Het hotel lag 9 km verder en was met de navigatie niet te bereiken.
    Gelukkig stond het hotel enkele km daarvoor al goed aangeduid .Om 16.30 uur zijn we gearriveerd. We gaan nu om 18.30 uur iets nuttigen want we hebben reuzehonger en .... dorst.

    Morgen is onze laatste fietsdag



    16-07-2013 om 18:30 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 17 Bastenaken - St. Vith 65 km
    Om 9 uur zijn we vertrokken nadat we onze fiets uit de bierkelder haalden. Dat was een spektakel op zich want de fiets moest omhoog geduwd worden via een afloopplank voor biervaten. Nadat Fab gewinkeld had, zijn we , je gelooft het niet, 5 km naar beneden gereden. Wat een luxe.

    We zijn dan verder gerold naar Breux 18 km verder. Aldaar hebben we de route ' Langs Oude Wegen ' verlaten en zijn we via een rustige weg naar Troisvierges gereden.

    In Troisvierges hebben we aan een brandweerman de onlangs geopende Vennbahn gevraagd.

    Vanuit Troisvierges tot Lengeler liep het pad door een bosrijk gebied met enkele stevige klimmetjes in. Maar vanuit Lengeler liep het via een bospad afgewisseld met macadam door Oudler, Burg Reuland, Nieddigen , Lommersweiler naar St. Vith. 

    Gezien we ruim te vroeg waren voor de lokale jeugdherberg, zijn we nog 'iets' gaan drinken, 2 Duvels ieder. We hebben dan een gesprek gevoerd met Kortrijkse motomannen met 2 oude Bmw's waarvan 1 zijspan.

    Tegen 16.45 uur zijn we naar de jeugdherberg gereden 1 km verder.Maar goed dat het bergaf was....

    Na de dagelijkse was en plas hebben we in de herberg gegeten: soep, spaghetti en weer 2 duvels.

    We zijn in 'form' dat beloofd voor morgen.

    Doeiii


    15-07-2013 om 20:05 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 16 Montmedy - Bastogne 80 km.
    Deze rit zal de lastigste zijn van heel onze reis. Niets dan steile klimmen in een ' rollend ' parcours. Het was prachtig weer, zeer warm en een veranderlijke windrichting. Mijn bobijn was serieus af en de batterij van Fab die onderweg nog bijgeladen werd in Orval gaf nog 4 km aan in Bastogne. De batterij is momenteel nog niet terug volgetankt met elektriciteit ( 22.45 uur  ).  Hoed af voor mij eega die toch behoorlijk afziet door de loden hitte, de kilometers op het zadel en het trappen dat ze toch zelf moet doen. Ze krijgt wel serieuze steun van de Boschmotor maar ze moet toch contstant trappen en duwen. Ze zit zeker niet te freewheelen . Maar ik hoor haar niet klagen niettegenstaande ze zichtbaar afziet. Ze vindt het een fantastische ervaring...

    Vandaag waren we om 8.45 uur reeds op weg.

    Na 18 km kwamen we in Orval aan nadat we eerder op km 12 de Belgische grens weer overstaken en we hebben een terras gedaan. Mijn eega prefereerde orangina boven een Orval. Ik dronk mij 2 glazen van dit abdijbier in afwachting dat de batterij opnieuw vol was getankt. We aten ook van het plaatselijke brood met pate en kaas, lekker, ech lekker zou die boer van Vrolingen zeggen.

    Ik wil nog vermelden dat we de laatste 3 dagen verscheidene trekkers en pelgrims per fiets en te voet zijn tegengekomen die richting Zuiden trokken.

    In Blery na 54 km zijn in een wei naast een bos gestopt en installeerden ons in de koele schaduw. We hebben wat gegeten en een uur later werden we wakker. Dit had deugd gedaan....

    We zijn dan tot in Bastogne gereden, oef...

    Ik heb vandaag voor de eerste maal naar Vive le Velo gekeken terwijl ik de twee laatste overnachtingsplaatsen vastlegde. Een jeugdherberg in St Vith en een Ibis- hotel in Raeren bij Aken.

    Voila ik ben uitgebloed en ga me nu te rusten leggen. Mijn eega is reeds ongeveer een uur onder zeil om maar te zeggen hoe vermoeid zij ook was.

    Morgen is de rit iets korter dan vandaag en een stuk rustiger volgens wat ik op de kaarten zie. Ik hoop het zodat we wat kunnen recupereren.

    Tot morgen

    14-07-2013 om 23:13 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdun - Dun sur Meuse - Montmedy. 72 km
    Vandaag zijn we vertrokken om 09.10 uur in een rustig tempo. Het parcours is lichtgolvend met 2 steile klimmen tot Dun sur Meuse.Onderweg tijdens het fotoshooten tijdens het rijden zijn mijn papieren gaan vliegen over straat, wat een zicht maar ik heb ze toch terug bij elkaar gekregen. In Dun sur Meuse hebben we voor 2 dagen proviand gekocht wegens weekend + quatorze juillet .In Montmedy hebben we de weg moeten vragen naar Fresnois want de gps kende het plaatsje niet. Daar hebben we nog een steile klim van 1 km moeten overwinnen, zeker 12 %. Ik was blij dat ik boven was aan de b&b van mevrouw Annie Guillaume. Deze mevrouw sprak een aardig woordje Engels en we hebben met haar een heel diepgaand gesprek gevoerd .... Om 19 uur stelde haar echtgenoot voor ons naar een restaurant te brengen onder in het nieuwe gedeelte van Montmedy. Ik was die helling zeker niet meer afgereden met de fiets. Dan had ik van ons proviand gegeten. De man gaf ons na het eten nog een rondrit door het gehucht en omstreken met onder andere de weg die we morgen moesten nemen. Dit bleek een stoffige aarden weg met keien. Hij toonde ons tevens een stuk authentieke heirbaan die de Romeinen gebruikten om de top van het oude Montmedy te bereiken. Dit was echt iets voor een 4 x 4 geweest.

     Daar ik geen internetverbinding kreeg met mijn I-pad mocht ik hun pc gebruiken om ons hotelletje te boeken voor morgen in Bastogne.

    Om 22 uur lagen we al te ronken....

    14-07-2013 om 22:37 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 14 St Mihiel - Verdun. 39 km
    Vandaag reden we onze kortste rit, maar 39 km langs een zo goed als vlakke weg naast de Maas. De wind blies niet zo hard en dan nog meestal in onze flank. War was dit heerlijk fietsen na de vorige 2 zware dagen.

    Om 6 uur waren we wakker en zagen we door het raam twee zwanen op het zowat stilstaande water van het Maaskanaal. Ze dobberden kort bij elkaar wat rond. Moest dit tafereel ons iets zeggen, ik denk het eerlijk gezegd wel.

    Om 9 uur was Kariane er met het ontbijt en ... 2 Nederlandse vrienden die met de caravan terugkwamen van het zuiden. Na een leuke babbel trokken de 3 zich terug in een andere kamer en lieten ons op ons gemakje ontbijten. Wie zei er dat Hollanders geen manieren hadden !

    Om 10.05 uur zijn we vertrokken richting Verdun, op het gemak, we hadden tijd zat. Onderweg hebben we onze inmiddels traditionele 2 de ontbijt genuttigd en deden hier 40 minuten over, van genieten gesproken. 

    In Verdun aangekomen wou ik met de gps de juiste lokatie van ons hotel zoeken. Maar dit ding deed zo ' raar ' dat ik de weg van miserie aan een inwoner van Verdun gevraagd heb. De man zei me dat hij zelf een wielertoerist was en hij zou ons voorrijden met de fiets. Met de plaatselijke markt was het voor ons te ingewikkeld, vond hij. De man reed ons dan 1,2 km voor tot op de avenue Garibaldi. Onderweg zei hij me dat hij vroeger nog bij de semi- profs had gereden.... Na een stevig dankwoord aan hen namen we afscheid. Je ziet ne mens komt overal engelen tegen, al zijn het Franse.

    Omdat we pas om 14.30 uur konden inchecken, hebben we ons teruggetrokken in een park en hebben daar wat gerust en gelezen.

    Na onze dagelijkse toemel, dit neemt toch wat tijd in beslag hoor, heb ik naar de tour de France gekeken voor de eerste maal overigens.
    Terwijl de koers bezig was, heb ik nog overnachtingen pogen te boeken voor de volgende 2 dagen. Fab inspecteerde ondertussen de binnenkant van haar oogleden en de huig in haar keel. Alles was nog oke volgens wat ik zag en hoorde, haha.

    Om 18 uur zijn we de stad ingewandeld, hebben een terrasje gedaan tot 19 uur en zijn dan gaan eten. We zijn dit late uur van eten nog steeds niet gewoon.... bweuk . Naderhand nog een terras aan de oever van de Maas tot de zon onderging en het frisser werd. 

    Om 20.45 uur waren terug op onze kamer en heb ik nog deze 2 blogs aanmaakte. 

    Nu nog wat terrassen voor onze kamer en dan dormira.

    Morgen rijden we via Dun sur Meuse naar Montmedy 

    12-07-2013 om 21:34 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13 Neufchateau - St Mihiel 85 km
    We zijn vertrokken om 9.20 uur aan de Marche nadat we dubbele proviand hadden ingedaan.We hadden wederom noordoostenwind maar een beauforke minder. De eerste 20 à 25 km waren zeer pittig, klimmen van 12,15 en even zelfs 20 %. We deden het rustig aan in zoverre het ging. Om 12.40 uur kwamen we in Void Vacon aan na 49 km. en was het ondertussen lekker zonnig weer. Fab haar batterij had serieus wat verbruikt en moest opgeladen worden wou ze met een gerust gemoed de laatste 36 km uitrijden. We zijn dan een plat du jour gaan eten. We mochten de batterij opladen. Na het eten hebben we een korte siësta gehouden vlak aan het water. We zijn dan verder gefietst tot St Mihiel met enkele tussenstops. Niettegenstaande de tegenwind ging het toch vlotter dan gisteren. In St. Mihiel namen we contact op met de Nederlandse Karian. We mochten in haar tweede huis in de stad blijven overnachten in ons eentje. Het was een oude woning met een een toren  ( la tourette ) aan en dit vlak langs het Maaskanaal, prachtig zicht.. Na het avondeten zijn we vroeg gaan slapen want we waren behoorlijk moe . Ah ja, la tourette had voorlopig nog geen internet, zodat ik deze vandaag heb aangemaakt.

    doeiiii

    12-07-2013 om 20:55 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12 Vitrey sur Mance
    We hebben vandaag ongeveer dezelfde route gereden als bij onze heenreis met dien verstande dat de parcourbouwer, mezelf dus, de heirbaan en de steile klim uit de route gehaald heeft. Onze spieren en fietsen waren ons dankbaar.

    Het onvermijdelijke is gebeurd. De wind heeft letterlijk zijn jas gedraaid. De heenreis verliep tegen de zuidwestenwind in, de terugreis voorlopig tegen de noordoostenwind in. Gevloekt dat ik heb ... Want het is heerlijk een heuvel te beklimmen met de wind tegen of een afdaling doen waarbij je stevig moet trappen om onder te geraken... Maar het was wel lekker warm om te fietsen, ik schat tegen de 30 °.
    Dit maakte veel goed.

    We zijn dus vertrokken met een stralende zon om 9.40 uur en hebben ons tweede ontbijt genuttigd op onze slaapbanken te Senaide . We zijn dan terug bij onzen dief te Lamarche gaan middagmalen, een koude schotel met driekwart liter bier. Dorst dat we hadden ... Na het middagmaal hebben we nog een siësta gehouden van een half uur in een park onder de bomen.

    Met enkele tussenstops in the middle of nowhere zijn we om 16.40 uur in ons zelfde hotel beland in Neufchateau . Ik wil nog vermelden dat als je zelf geen drank en voedsel bij hebt onderweg je omkomt van honger en dorst want je vindt daar tussen de grotere steden geen winkel, café, restaurant of Duvel of dood. Zelfs drinkbaar water is bijna nergens te krijgen...

    Nadat we onze fietskleren gewassen hadden, hebben we ze te drogen gelegd buiten op het gras voor onze slaapgelegenheid en zijn we gaan eten in het restaurant vh hotel. De kelner wist nog perfekt van de vorige maal wat we als aperitief genomen hadden, een blonde Affligem natuurlijk.

    Voila, à demain

    10-07-2013 om 21:15 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verblijf in Vitrey sur Mance 32 km
    Wie graag meer wil weten over ons vierdaags verblijf in Vitrey sur Mance kan ons altijd contacteren

    Fabienne en Jos

    10-07-2013 om 20:50 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 Neufchateau - Vitrey sur Mance 74 km
    Beste lezers , op vrijdagavond 5 juli 2013 stelde ik vast dat er nog geen internetaansluiting was bij onze vrienden Juriaan en Lucas . Gezien ze nog  serieuze renovatiewerken moeten uitvoeren in hun woning in Vitrey sur Mance was het de evidentie zelve dat ze nog geen internet hadden. Maar goed ook misschien want nu konden we eens echt ' shillen ' .

    Vanaf vandaag woensdag 10 juli kunnen we opnieuw bloggen want we zitten nu op de terugweg naar huis en verblijven terug in hetzelfde hotel te Neufchateau.

    Op 5 juli waren we om 10 uur vertrokken nadat we wat proviand kochten in de supermarche te Neufchateau. We stopten na 11 km voor ons tweede ontbijt in Pompierre. We reden dan verder tot km 38 in Lamarche steeds over een 'rollend ' parcours ( op en af ) en dit door de departementen Haute Marne en Les Vosges.

    In Lamarche stopten we aan een plaatselijk café-restaurant en aten er een plat du jour met onder andere lapin avec frites en 2 bier elk. Toen ik de fietsen sloot, zei de uitbater me dat hij de enige 'voyeur ' in de buurt was en dat wij ons geen zorgen moesten maken: ik heb ze toch maar gesloten.

    Om 13.15 uur zijn we terug vertrokken tot Senaide en hebben een litlle NAP gedaan op twee banken. Een van ons heeft zelfs gesnurkt, haha.

    Daarna heb ik dan een kortere weg willen nemen, ahwel nooit meer. We reden over een heirbaan van ten tijde van de Romeinen en als toetje een helling van 20 %, maar het was wel korter hè.

    Om 16.45 uur waren we op onze eindbestemming en om 21.30 lagen we al te ronken en te dromen over heuvels

    10-07-2013 om 19:06 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6 St.Mihiel - Neufchateau 83 km
    Voor de eerste maal heeft de wekker ons moeten wekken om 7 uur. We waren nochtans om 22.30 uur gaan slapen . Volgens onze mening is de rit van gisteren ons niet in de natte kleren gekropen.

    Om 09.30 uur hebben we ontbeten in de pergola en is de gastvrouw spontaan bij ons komen zitten. Karian is echt een fijne ( gast )vrouw.
    Voor onze terugreis volgende week hebben we opnieuw bij haar geboekt. Waar het goed is, moet je teruggaan zeggen ze.

    Om 11 uur zijn we aan onze trip begonnen nadat we naar de Carrefour en het office de tourisme geweest waren. We vertrokken opnieuw met een steile klim van ongeveer 2 km over de hoofdweg richting Void Vacon. Na 6 km hebben een rustige weg opgezocht langs vele kleine dorpen. In een van deze dorpen kwamen tijdens ons tweede ontbijtje aan de praat met een oude vrouw van 89 die toevallig   ( ? ) haar keukenraam opendeed. Ze deed ons haar levensverhaal en zei ons dat we met volle teugen van het leven moesten genieten nu we het nog konden want alles had zijn tijd zei ze.

    Om 12.30 uur zijn we in een rustige straat gestopt voor onze picknick in Void Vacon.
    Om 13.30 uur zijn we gestopt aan een restaurant omdat er 1 donkere wolk boven ons zijn inhoud wou lozen. Na 1 biertje zijn we terug vertrokken.

    Ter hoogte van Mauvage zijn we een Frans ( fiets ) koppel voorbijgereden.
    In Domremy zijn we het geboortehuis van Jeanne d'Arc voorbijgereden. Na een zoveelste fikse klim kwamen we boven aan een kathedraal uit waar men de muziek aan het testen was aan een grote tribune buiten, prachtig. We hebben een tijdje staan luisteren, in het zonnetje, die zich voor het eerst liet gevoelen vandaag.
    Na enkele km kwamen we op wegeniswerken uit met omleiding die we aan onze fietsschoenen lapten. Die Fransen toch ...

    Om 17.15 uur arriveerden we aan ons hotel in Neufchateau. Na onze dagelijkse routineuze toemel hebben we een lekker avondmaal genuttigd met enkele glazen Affligemse. ' pas du vin monsieur ? ' non monsieur, une grande biere, nous sommes Belge hein et nous avons soif ! ' Ik heb bweuk weer teveel gegeten of gedronken. Met een zware maag slapen is niet plezant hè . Je moet genieten met mate, zeggen ze. Ik ga er morgen aan denken, ...... misschien.

    Morgen gaan we onze eindbestemming na 75 km bereiken in Vitrey sur Mance. - Fab gelooft me niet meer wat betreft het aantal km per dag, hahaha. Ik ga toch een serieuze poging wagen om haar vertrouwen in mij terug te winnen ....

    A domani

    04-07-2013 om 22:19 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 Varenne en Argonnes - St Mihiel 69 km
    Na een warme dag gisteren is het s'nachts beginnen regenen tot deze ochtend om 9 uur.
    Om 10 uur zijn we dan onder een grijs wolkendek vertrokken.
    De weg ging onmiddellijk steil omhoog naar de Amerikaanse gedenkplaats voor gesneuvelden.
    Na 8 km begon het te regenen. We hebben onze regenvesten aangetrokken en zijn doorgereden tot km 34 in het dorpje Beauzee sur Aire. Dit was ongeveer de helft van onze daaruit. Gezien we daar noch een café, restaurant of een ander etablissement aantroffen, zijn we naar de plaatselijke kerk gereden maar deze was ook potdicht. En nu... we waren kletsnat ! Op 100 meter van de kerk, je leest goed 100 meter, vonden we openstaande schuur met lanbouwmateriaal en grote strobalen. Wij daar binnen met fiets en al, zodat we uit den 'trek' stonden.Het was 12.30 uur
    We hebben daar droge fietskledij aangetrokken en hebben een geimproviseerde picknick gehouden op een strobaal.

    Toen het om 13.15 uur ophield met regenen, zijn we met volle moed vertrokken. 5 km verder, regen.... We spraken af gewoon door te rijden tot de eindbestemming 35 km verder. - In totaal hebben we 45 km in de regen gereden -We werden ook alleen maar nat , zeiden we tegen elkaar en we zouden niet sterven - De laatste 14 km werden ons nog 2 serieuze hellingen van 2 à 3 km voorgeschoteld. Gezien onze sterke moral namen we er deze tegenslag ook nog bij.

    Om 15.20 uur waren we bij onze b&b Mas Sauvaniere in St Mihiel, nog een klim van van 200 meter aan minstens 20 %. Maar we waren niet meer te houden....de warme douche riep.
    Er hing een briefje aan de voordeur met een telefoonnummer dat we moesten bellen. Wij gebeld, 5 minuten later was de Nederlandse eigenares er. Na een leuke babbel en een frisse pint, gingen we een warm bad nemen. Na zo'n dag is dit zalig.

    Fab heeft dan al onze natte en vuile kleren gewassen, ik heb ze uitgewrongen en samen hingen we ze op den draad buiten want het was gestopt met regenen en de lucht was terug opgeklaard.

    We zijn dan in het centrum een pizza gaan eten met 2 Leffes. Begon het toch niet opnieuw te regenen zeker en onze was hing buiten, oeioei 
    Maar bij onze terugkomst zagen we dat de eigenares de kleren en schoenen binnen in de garage had gezet, hoera. Ze stelde voor alles in haar droogkast te steken wat we in dank aanvaardden.
     Alle leed is weer al vergeten nu we in ons warm bedje liggen. Ik zie dat de rest van de familie al naar dromenland vertrokken is . Ik ga haar achterna gaan, tot morgen.

    03-07-2013 om 21:50 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 Charleville - Varenne en Argonnes
    Deze morgen zijn we reeds om 8uur vertrokken.
    Na een goede nachtrust waren we om 6.15uur wakker.
    We hebben dan een klein ontbijt genomen in de F1.

    Vandaag kunnen we kort zijn over de rit.Het was 75 km, rustige wegen, steeds golvend en soms steile stukken. Het weer was fantastisch om te fietsen. Het zonnetje scheen gedurig aan. Het deed me denken aan de Voerstreek qua reliëf en flora.

    Om 9.40 uur hebben we een tweede maal ontbeten in het dorpje Vendresse. Het dorp leek me vrij verlaten buiten wat passerende landbouwers met hun machines.

    Om 11.15 uur zijn we gestopt in Brieulle sur Bar aan een oud, klein winkeltje en hebben onze dagelijkse proviand ingedaan. Ik neem vriendelijk afscheid van de winkeluitbater die naar achteren verdwijnt .Naast het winkeltje lag een café ( een zeldzaamheid in deze contreien. ). Komt daar dezelfde persoon van het winkeltje ons bedienen. Dat was even lachen geblazen. Wie verwacht nu zoiets...
    Na ons terrasje zijn we aan de overkant naar een parkje gestapt met een bank natuurlijk. Na het eten hebben een halfuur siësta gehouden.
    Een van ons heeft zelfs gesnurkt hihihi.

    Om 15.15 uur zijn we in Varenne en Argonnes gearriveerd aan ons hotel ' le grand monarque ' . Het is een authentieke zaak gerund door een jongedame. Het verwelkomingscomite bestond uit een oude Newfoundlander in de gang, een braaf beest.
    Van contentement hebben we eerst 2 Pelforts brune gedronken voordat we naar onze kamer vertrokken.

    Om 19 uur worden we aan tafel verwacht, binnen een kwartier dus. Mijn eega staat al in startblokken. Vandaag heeft ze serieus wat energie verbruikt en zij niet alleen.
    Tot morgen ( morgen voorspellen ze regen, we zullen wel zien )

    02-07-2013 om 18:48 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    01-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 Givet - Charleville de Mézières. 87 km
    Na een matig ontbijt, aan 12 euro per persoon, zijn we onze fietsen uit een propvol fietsenkot gaan halen en zijn onmiddellijk proviand gaan indoen in een petit Carrefour in de stad.
    Om 9.39 uur zijn we over het jaagpad langs de Maas, voie verte, gereden in de richting van Charleville een 80 km verder. Prachtige zichten heb je hier. Aan weerszijden van het dal heb je niets dan bossen, met o.a. burchten en pittoreske dorpen vlak langs de Maas. We keken onze ogen uit. Zelf reden we 1 tot 10 meter boven de Maas.
    Omstreeks 13uur zijn we aan houten bank gestopt en hebben ons in de zon gezet. Ons fietskledij van de vorige dag, dat nog niet droog was, hebben we in het gras te drogen gelegd. Ons proviand ( donker brood, vis , ei , saucissen en cola/ fanta ) smaakte ons voortreffelijk al was het een grand diner, heerlijk langs het water in het zonnetje op een groene, rustige plek. Terwijl ik mijn administratie bijhield, vlijde mijn madam zich neer in het gras voor een litlle NAP.
    Om 13.40 uur zijn we terug vertrokken. Al onze kleren waren droog ondertussen.
    Langs de Maas kom je regelmatig kleine sluizen tegen waar 1 aak in kan of 2 motorboten. Deze sluizen werken snel en volautomatisch . Vroeger moesten schippers dit handmatig doen. Mooi om zien.
    In Montherme hebben we op een terras gezeten vlak langs het water met een trappist en jus d' orangeade en hadden we een gesprek met 2 Kortrijkzanen met een motor.
    Even voorbij Montherme had ik - ik reed voor de verandering eens voor Fabienne hè Eddy, haha - bijna een aanrijding met een tegenliggende fietser en dit door een slang op het pad. Het beest lag te zonnen op den tarmak . Toen we mekaar kruisten, schoot de slang die tussen ons lag, weg in de richting van de tegenligger. Deze slaakte een kreet. Dat beest was in volle lengte 80 à 100 cm lang en meer dan een duim dik. Dit was even verschieten.
    Na 80 km langs de Maas ( met gisteren erbij 135 km ) hield het pad op in Charleville- Mézières. Ik startte mijn gps op. We moesten nog 6 km doorheen de drukke stad ( ongeveer rond 17 uur ) naar het zuidelijk deel alwaar onze F1 lag. We hebben weer kunnen genieten van de ' attente ' Franse automobilisten godver....
    De gerante van het F1 vond dat ik nog niet moe genoeg was en stuurde mij met mijn 2 fietsen langs de trap omhoog naar de eerste etage. Oh wat een heerlijk gevoel was dat.
     Na onze dagelijkse toemel zijn we even verder een lekkere steak, saignant natuurlijk, gaan eten met een blonde Grimbergen. Die van mij krijgt ze ook goed opgeslurpt hoor. Maar wederom heeft ze dit dik verdient.
    Die van mij is momenteel al van de wereld af. Ik ga haar vb volgen.
    doeiii

    01-07-2013 om 22:07 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoegaarden - Givet 92,3 km
    Na een lekker ontbijt zijn we om 9.30 uur vertrokken via de Ravel 2 richting Namen. Dit is een licht oplopend fietspad tot Namen.Ter hoogte van Namen duiken we de Maasvallei in.
    Na 9,5 km hadden we al 3 sanitaire stops gehouden, van loslaten gesproken ( fysiek en mentaal ).
    Na 16 km werden we vriendelijk staande gehouden doo medewerkers van de Ravel. Ze hielden een enquete onder de voorbijkomende fietsers...
    Na 23km kwamen we op de zondagsmarkt van Eghezee gerecht, veel volk...
    Na de markt spraken mijn eega en ik af dat we eens gingen doorrijden zonder te stoppen, wouden we Givet 90 km verder, op tijd bereiken haha.
    Om 12.15 uur kwamen we in Namen centrum, alwaar de Samber in de Maas vloeit, op een fietshappening ( mbt ) terecht.
    Om 13 uur vertrokken we langs de Maas richting Dinant. Voor de fietsliefhebbers onder ons, dat moet je eens doen. Je waant je op de doorgang van het bos van Walers of Carrefour de l' arbre, maar dan langs de Maas, amaaiii.
    Onderweg hebben we gerust op een bank, de zon stak, krijgen we dan toch zomer?
    Vanuit Dinant reden we verder langs de Maas tot aan onze eindbestemming, 92, 3 km, mijn eega gaf geen kick, proficiat. We zijn ondertussen in Frankrijk en zeggen dat mijn fietsmaat 30 jaar niet meer gefietst had. Ze rijdt met een Koga E- bike maar het poepje en de benen moeten wel mee hè.
    Ik rijd vol bewondering achter haar, ze geeft keen kik, au contraire, zij stelt mij gerust dat alles in orde komt...
    Bij ons hotel aangekomen heb ik ons ingecheckt terwijl mijn madam ons een Duvel bestelde.
    Die smaakte ,wow.
    We hebben dan de ratio de overhand laten nemen over onze emoties en zijn naar onze kamer getrokken op de tweede etage, zonder ascenseur hè.
    Na de opsmukkingen zijn we lekker gaan eten in de ' on dirait le sud ' op aangeven van de hoteluitbater.
    Toen stelden we vast dat we iets weg hadden van een kreeft ...
    Terwijl mijn madam zich teruggetrokken heeft in de stilte van de slaapkamer heb ik mij naar het terras begeven om deze blog aan te maken, met een Duvel natuurlijk, je kent me hè.
    Allez, het is nu 20.23 uur en ga mij ook naar boven begeven....
    À demain

    30-06-2013 om 20:24 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genk - Hoegaarden 71,3 km
    Het is zover!!
    Mijn eega en ik vertrekken voor de eerste maal , met de fiets op reis, naar Frankrijk.
    Bij het opstaan kijken we direkt naar de lucht buiten. Het regent niet maar het grijze wolkendek is toegetrokken en alles is nat buiten . Met volle moed bevestigen wij onze tassen op de fietsen en vertrekken om 10.36 uur nadat ik terug naar binnen ben geweest want mijn fietsmaat dacht te vertrekken zonder ' bidon ' .
    Na 300 meter is onze eerste halte. We gaan onze jongste op zijn werk nog even gedag zeggen....
    Na 200 meter wordt er opnieuw gestopt , lichte motregen, regenjassen aan.
    -Dit scenario doet zich enkele malen voor tot 15 uur, regenjas aan-uit.

    Onze eerste stop is na 33 km aan het Schulensmeer om 12.45 uur. We eten er een tomatensoep met onze boterhammen en drinken vervolgens een ' Lummense eik '
    Na een korte bui vertrekken we weer om 13.35 uur.
    Mijn eega merkt op dat het voor haar de eerste maal is dat ze na een tussenstop niet terug naar huis rijdt maar verder door. Ze vindt het plezant....
    Op een bepaald moment zijn we voor een grote groep eenden moeten stoppen die zonder gene de weg overstaken. Van de voorrangsregel van rechts hadden ze duidelijk nog geen kaas gegeten.
    In Linter zijn we aan een buitenterras gestopt, die St Bernardus triple smaakte.
    Bij het vertrek aldaar begon waarachtig het zonnetje zichtbaar te schijnen. Dat deed deugd.
    Via kleine wegen zijn we tot in Hoegaarden- centrum gefietst.
    Aldaar vroeg ik aan 2 lokale politie- inspecteurs achter de Walestraat alwaar onze b&b lag.
    'Oei, oei dat was moeilijk uit te leggen ' zeiden ze. Toen begonnen ze te lachen ' collega, deze b&b ligt hier juist achter den hoek '
    Om 16 uur werden we ontvangen door onze gastvrouw Eva Vlassaks. We betrekken er een grote kamer van een oud herenhuis....echt mooi, de moeite waard
    Tot morgen lezers

    29-06-2013 om 18:15 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding Genk - Vitrey sur Mance
    Op zaterdag 29 juni 2013 vertrekken mijn eega en ik per fiets op reis naar Vitrey sur Mance in Frankrijk, regio Lotharingen - Franche Compte

    Als ultieme voorbereiding reden we op zaterdag 22 juni 2013 gepakt en gezakt naar de Voeren een 50 km verwijderd van onze woonplaats Genk. Het was bewolkt en zeer winderig. We reden langs het Albertkanaal naar Kanne - Lixhe. Ter hoogte van de nieuwe brug te Vroenhoven kwamen we in de afdaling in een serieuze modderpoel terecht. - Er zijn nog werken bezig thv het jaagpad - Onze schoenen kwamen in de modder terecht, bah bah...
    Ter hoogte van Lixhe had ik een route uitgestippeld gaande over de Maas, via een veer, naar Nederlands Eijsden. Tp stelden we vast dat het veer gesloten was, tweede pechmoment. Gelukkig kende ik nog een andere route via Moelingen!
    Via Moelingen reden we dan in 1 ruk naar de jeugdherberg ' De Veurs ' in St Martens-Voeren.
    Als avondeten kregen we een uitgebreide barbecue, heerlijk.
    We zijn vroeg gaan slapen wegens slaaptekort de vorige dagen.
    Gezien het weerbericht op zondag 23 juni regen gaf in de vroege namiddag zijn we om 9.45 uur reeds huiswaarts gereden.
    Tussen haakjes, de jeugdherberg is reuze meegevallen, goede ontvangst, goed eten, goede nachtrust en vriendelijke uitbaters.
    Buiten een lokaal buitje in Kanne zijn we droog thuis gearriveerd.

    Voila, de laatste testrit is goed meegevallen! We zijn klaar om te vertrekken op zaterdag 29 juni
    Voor mijn eega is dit de eerste reis per fiets ! Ze ziet het helemaal zitten met haar E-bike merk Koga.

     

    24-06-2013 om 09:09 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 25. SdC
    Kort afscheid van Piet. Ik lag nog in bed toen hij met de fiets richting Finisterra vertrok ( gaat pas binnen10 dagen naar huis ). Ben rustig aan van het seminario naar het mexico-hotel getrokken en heb mijn fiets daar bij Soetens afgeleverd. Heb mijn bagage herschikt voor de vlucht terug naar Belgica manana.

    Ik ben toch blij dat er 5 dagen tussen mijn aankomst per fiets in SdC en mijn terugvlucht naar Belgie zitten. Ik ben op een rustige manier van een fietsende pelgrim terug een gewone burger kunnen worden. Die eerste 21 dagen waren heel intens van 6 tot 21/22 uur s' avonds. Nu ben ik terug klaar om op een normale manier thuis te komen zonder bruuske overgang.

    Alhoewel, enkele dagen terug kreeg ik het spijtige bericht dat mijn schoonbroer overleden is. Het was niet geheel onverwacht maar toch... Hij en mijn zus waren zeer fervente fietsers.

    De overpeinzingen over de camino zullen voor later zijn.



    Bedankt voor de belangstelling.



    Jos Ricour

    18-06-2012 om 14:09 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 24 deel 2 : Wat cijfers en bedenkingen
    2227 km gefietst
    117 uur fiets in beweging
    21 fietsdagen
    160 km langste dagrit
    60 km kortste dagrit
    62 km/ u grootste snelheid
    4 km/ u laagste snelheid
    25 kg bagage, proviand en drinken
    96 kg begingewicht fietser
    13 kg fiets
    21,8 km/ u max daggemiddelde
    13,6 km/ u min daggemiddelde
    106 km gemiddeld per dag
    6 l max drankgebruik op de fiets per dag
    2,5 l min drankgebruik op de fiets per dag
    18 stretchoefeningen elke morgen
    veel poepzalf elke dag
    GEEN pech
    GEEN kwetsuren
    2 maal ketting gesmeerd
    2 maal achterband opgepomt

    Overnachtingen :

    3x. b&b
    2x F1
    1x jeugdherberg
    3x. hotel
    2x. klooster
    9x. alberges
    5x hostals

    18-06-2012 om 13:41 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 24 SdC
    Om 9 uur zijn Piet en ik naar de oude stad getrokken, hebben daar ontbeten en zijn dan om 10 uur reeds naar de cathedraal getrokken om een goede plaats te hebben voor de mis van 12 uur. De mis van 10 uur was bezig en het gekke is dat je daar gewoon kunt rondwandelen en de rest van de c. kunt bezichtigen. Om 11.30 uur zat de c barstensvol en hadden in de zijbeuk een prachtig zicht op het beroemde wierookvat van 1,50 meter hoogte. Op het einde van de mis ( eucharistieviering ) begon met de butafeiro ( of zoiets ) te zwaaien. Impressionant, 6 broeders die elk aan dikke koord trekken om het geval in beweging te krijgen. Dat vat vliegt daar over een lengte van ongeveer 50 meter en een hoogte van 20 meter over je hoofd door de lucht en dit een 3 tal minuten. Om nooit te vergeten. Na de lunch heeft Piet een paraplu kunnen kopen ( was zijn regenjas vergeten ? ). Het goot maar we konden ermee lachen. De rest van de dag ben ik in het seminario gebleven. Heb wat geslapen , eindelijk eens wat gelezen in mijn meegezeulde boek. Voor de liefhebbers, ik heb een inventaris gemaakt van de fietstocht.

    18-06-2012 om 13:15 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 23. SdC - Finisterre
    Vandaag ben ik pas om 8 uur opgestaan. Het regende NIET en de zon kwam er door. Ben 2 km te voet naar het busstation gegaan en heb daar om 10 uur de bus naar Finisterra genomen. Ben daar omstreeks 13 uur aangekomen en heb octopus met bonen en een tomatensaus gegeten, echt lekker, en een halve liter bier natuurlijk, heerlijk en dit op een terras met zicht op zee en een warm zonnetje. Zo hebben we het graag , eindelijk. Dan 3,5 km naar boven gewandeld naar de vuurtoren. Wat een zicht daarboven over de oceaan. Ik heb 1 koersbroek opgeofferd ( de paarse zoga-b voor de insiders ). Hij hangt daar nu op de rotsen aan de oceaan. Ben dan terug naar het stadje gekeerd en heb daar 2 grote cervezas gedronken van contentement. Ik begin mij stilletjes te realiseren wat ik gepresteerd heb. Morgen meer hierover. Doeiii

    16-06-2012 om 21:45 geschreven door Jos de pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs