Inhoud blog
 • ultraloop 50 kilometer in Bottrop(D) op 7/11/10
 • Massajogging de Olifant
 • recuperatieloopje
 • marathon In Brussel 10/10/10
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Ultralopen
  betonloper
  08-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ultraloop 50 kilometer in Bottrop(D) op 7/11/10
  Gisteren deed ik voor het eerst mee aan een 50 kilometer ultraloop in Duitsland.Samen met Joerie Schepers en Jan Deschacht veretrokken we al  om 4 uur 30 min naar Duitsland.Om 7 uuir 30 arriveerden we er al ;dus ruim op tijd om ons nog in te schrijven en wat bij te praten met andere ultalopers.Om 9 uur werd dan de start gegeven en ik was direct goed weg in de voorste gelederen.De wedstrijd was wel sterk bezet want het was tevens het Duits Nationaal kampioenschap.Ik wilde mijn marathontempo van 4 min 10 sec lopen.Maar ik had al vlug door dat ik dit niet lang zou volhouden.Het parcours liep op en af en op niet al te effen bospaden.Het was ook niet te warm en ik was licht gekleed in een korte broek met singlet .De eerste 10 kilometer gingen vlot maar dan begon de linkerheup en lies al op te spelen.Daar bovenop kreeg ik nog buikkrampen waarschijnlijk van het te koude water bij de bevoorrading.Ik kon nog wachten tot kilometer 18 maar dan moest ik toch efkes de darmen ledigen (diarree).Aan kilometer 21 kwam ik nog door in 1 uur 31 min.Maar aan kilometer 30 moest ik alweer aan de kant met dezelfde buikkrampen.Weer wat tijd verloren ,dus een echt supertijd zat er niet meer in.Maar nu ging het wat beter en kon ik weer een mooi tempo aanhouden van 4 min 20 sec/km.Nu haalde ik weer de lopers in die mij voorbij gingen tijdens de gedwongen stops.De marathon afstand legde ik af in 3 uur 8 min.Maar het parcours voortdurend in het bos was zeer zwaar door de bladeren en de oneffenheden;Ik kwam nog redelijk fris aan in 3 uur 45 min 15 sec en ik was content dat ik toch uitgelopen heb.Daarmee werd ik 22ste algemeen en 7de in mijn categorie .Joerie deed er 5 uur 18 min over en Jan moest na 29 kilometer helaas opgeven.

  08-11-2010 om 19:16 geschreven door Johanbeton  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  18-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Massajogging de Olifant
  Zaterdag 16 oktober was het de beurt aan de olifanten loop;de laatste van het oostends criterium.Het had de ganse nacht geregend en het parcours zou nat en modderig liggen.Daarom besloot ik om mijn oude schoenen aan te doen (had ik beter niet gedaan want het was constant glijden).Ik had ook niet veel meer te winnen in het klassement maar toch besluit ik om vanaf de start alles te geven.Na 1 kilometer loop ik samen met P.Haemers,Alain Poppe en Gino Puystens.Maar al snel ondervond ik dat ik door mijn adem niet geraakte en ik moest al snel een gaatje laten .De bene voelden ook niet goed en ik besliste om wat te vertragen en zo kwam Johan Deramouth bij mij.Ik kon een kilometer of drie volgen maar ook zijn tempo was tr snel.Daarna kwam Martin Desmedt bij mij die aan een mooie inhaalrace bezeig was.De wedstrijd van 10,42 kilometer kon ik uitlopen in juist 40 minuten rond en ik was blij dat het Oostends loopcriterium er op zat.  18-10-2010 om 21:30 geschreven door Johanbeton  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  11-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recuperatieloopje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een recuperatieloop van 12 kilometer gedaan in 58 minuten met een hartslag van 131.De benen voelden nog wat stram maar na een paar kilometer was het meeste weg.De zware hellingen van tunnels en Tervurenlaan zijn blijkbaar goed verteerd.Nu kan ik mijn agenda eens bekijken voor een volgende uitdaging.

  11-10-2010 om 21:00 geschreven door Johanbeton  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marathon In Brussel 10/10/10
  Vandaag stond mijn vierde marathon onder de drie uur op het programma.Of dit ook zou lukken ,daarvoor had ik veel vraagtekens.Want ik had slechts een nachtrust van amper 3 uur achter de rug.De zaterdag voordien had ik plots last van de linkerheup en lies en ik kon moeilijk mijn draai vinden om in slaap te raken .Dus met een klein hartje vertrok ik om 6 uur 30 samen met Gino Puyjstjens richting Brussel .Om 8 uur waren we er al maar met wat zoekwerk arriveerden we toch om 8uur 25 in de inschrijvingsruimte.Ik kon nog even praten met Gino Casier en Pieter Vermeersch de twee ultra-toppers van Belgie.Binnen 1 maand lopen zij het WK in Gibraltar.Om 9 uur konden we dan van start gaan.Ik startte bewust wat snel om uit de greep van het grote peleton te blijven.Zo kon ik mij aan km 3 bij de groep van 2 uur 59 voegen die ook wat te snel van start gingen.Nu kwamen er een vijftal tunnels aan en dit was zwaar,zeer zwaar.Ook al omdat het tempo van 4 min 5sec plots naar 3 min 50 sec ging .Aan kilometer 8 zag ik dat Frederic Ameloot ook in mijn groep zat alsook Sven Vlerick .Ik zei hem dat het niet te vlot liep en hij zei dat hij hetzelfde gevoel had met de tempowisselingen.Maar aan kilometer 20 zou dat wel beteren.Aan kilometer 17 had ik een dipje en moest ik lossen.Maar aan kilometer 18 ging het terug steil bergop en ik haalde veel lopers in en ik kon warempel weer aansluiten bij de groep.Nu ging het weer vlotter en aan 21,1 km kwamen we door in juist 1 uur 28 min ;Even snel rekenen :ik had nog 1 uur 32 min over voor de rest.Aan kilometer 27 was er terug een stevige knik en ik moest een gaatje laten.Nu liep ik alleen het lange stuk Tervurenlaan en het was harken.Het bleef maar omhoog gaan maar ik raapte verschillende lopers van mijn vroeger groepje op.Aan kilometer 34 besloot ik toch om te plassen en toen ik klaar was zag ik plots de tweede ballon van de 2 uur 59.Ik vroeg of hij nog op schema zat en hij bevestigde dit.We waren met vijf en ik deed zelfs nog het meeste werk omdat ze stikkapot zaten.Aan kilometer38 besloot ik dan door te gaan omdat ik mijn juiste tijd niet wist en ik het niet volledig vertrouwde.De één na de ander haalde ik nu in.Aan km 40 ,de Wetstraat was het weer 500 meter bergop en nu haalde ik er pas veel in(ook halve marathonlopers).Vanaf dan was het bergof en ik vloog naar de aankomst.Ik haalde nog een snelheid van 3 min 15 sec /km (niet te geloven hé).Ik kwam aan als 75 ste in een tijd van 2 uur 57 min 40 sec.Mijn opdracht was geslaagd ;mijn vierde marathon dit jaar onder de 3 uur en allemaal in Belgie.

  10-10-2010 om 19:20 geschreven door Johanbeton  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/johanbeton

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  10-10-2010 om 18:52 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 08/11-14/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!