Ingrediënten: 3 eieren 3 eierdooiers 150 g fijne suiker 2 zakjes vanillesuiker 750 g mascarpone 300 lange vingers 2 dl koude, sterke koffie 1 borrelglaasje Amareto 2 eetlepels cacaopoeder/poedersuiker
Splits de eieren en klop 3 eierdooiers tot sneeuw. Klop de zes eierdooiers met de suiker, de vanillesuiker en 2 eetlepels water tot een schuimige creme (mixer). Voeg er de mascarpone en de Amareto aan toe en bewerk tot een luchtige gladde massa. Spatel er de eiwitten voorzichtig onder...... Dompel de koekjes eventjes in de koffie en schik ze in één grote of verschillende individuele kommetjes. Schep er de mascarpone-creme over en bestrooi met een mengsel van cacaopoeder en poedersuiker....probeer minstens twee uur in de koelkast te plaatsen.....
16-05-2007, 19:37 geschreven door joeke
|