Ik heb mij vooral gefocust op het thema fruit, en nu voor mijn laatste berichtje wil ik eens iets anders doen.
Gelieve met de muis over de tekst in de tabel te gaan, ik kreeg hem niet in een ander kleur.
UHT
Ultra Hoge Temperatuur: Kort en aan zeer hoge temperatuur verhitten (135°-150°).
Steriliseren
Door verhitting alle micro-organismen doden (85°-110°).
Opleggen in azijn
Door het zuur blijft het voedingsmiddel knapperig en gaat het langer mee.
Pasteuriseren
Kort verhitten aan maximum 75°.
Drogen
Het watergehalte uit voedingsmiddelen halen.
Vacuüm verpakken
Alle lucht weg halen uit verpakkingen zodat micro-organismen er niet bij kunnen.
Roken
Voedingsmiddelen door rook halen waardoor de bewaartijd verlengd wordt.
Dit waren de mogelijke bewaarmethodes en die we besproken hebben in de klas, door deze bewaarmethodes te gebruiken blijft het voedsel zo steriel mogelijk!
je hebt exotisch fruit, gedroogd fruit, citrusvruchten, meloenen, steenvruchten en zacht fruit.
Exotisch fruit: Ananas, avocado, banaan, kokosnoot, lychee, papaya, guave, mango, meloen,.. zijn allemaal vruchten, die hier normaal niet gekweekt worden. Maar tegenwoordig worden ze wel al in glastuinbouw gekweekt.