Op vrijdag kreeg ik een telefoontje van een kennis van mij
met de vraag of ik geen goesting had om met haar en haar man mee te gaan naar
Italie (Ollomont) met de muziekschool om daar te koken voor een groep van een
man of 50. van 26/12/2006 tot 02/01/2007.
Na enig nadenken (ongeveer 10 sekonden) ben ik akkoord
gegaan (vooral omdat het voor mij en mijn vriendin Marleen gratis was).
Op zaterdagmorgen begonnen we met de samenstelling van de
menus voor een ganse week.
Er werd uiteraard gekozen voor dingen die we wel degelijk
konden klaarmaken zoals bechamelsaus, kaassaus, lasagnesaus en uiteraard elke
dag soep.
Er stonden dus bloemkool, lasagne, worst, vidéés, groente-,
kippe-, lente-, prei- en tomatensoep op het menu.
We waren daar ook tijdens de overgang naar het nieuwe jaar
en daarvoor moest er natuurlijk iets feestelijkers op tafel komen. Als voorgerecht stond er huisgerookte zalm op
het menu (iets wat deze groep zeker nog nooit geproefd had want dit is een
specialiteitje van t Fakkeltje).gevolgd door kalkoengebraad met kroketjes en
in spekrolletjes gewonden boontjes en gestoofde boontjes en worteltjes.
Als dessert was er tiramisu (uiteraard zelf gemaakt maar een
beetje te slap volgende keer beter zeker!!).
Wat ginder in Ollomont (1400 m hoogte) vooral opviel
was het gebrek aan sneeuw en de stralende zon die ons elke dag begroette (ik
dacht elke morgen spontaan aan het liedje Quand le soleil dit bonjour au
montagne).
Op 1 januari begon het s morgens te regenen en s avonds
zelfs te sneeuwen (18 cm!!!!)
hetgeen de terugtocht met 1.5 uur vertraagde.
Op mijn blog verschijnen enkele sfeerfotootjes en er volgt
nog een volledig fotoboek.
|