Benodigheden: 1 vel bladerdeeg, abrikozenconfituur, 250gr suiker, 4 eieren, 240gr zachte boter, 250gr zelfrijzende bloem, 100gr amandelmeel, amandelessence en bloemsuiker.
De bladerdeeg in een vorm brengen en gaatjes in prikken. Doe de abrikozenconfituur er in.....
Doe 250gr suiker, 240gr zachte boter en 4 eierdooiers in een kom....
en 10 minuten laten kloppen....
Het eiwit van de 4 eieren opkloppen.....
Daarna voeg je de zelfrijzende bloem die je gezeefd hebt, de amandelmeel, de amandelessence en het opgeklopt eiwit bij de eerste pot met de suiker, boter en eierdooiers. Goed mengen!
Doe het deeg in de taartvorm en bakt hem af op 180 graden en dit ondeveer 30 a 40 minuten.
Voor de afwerking, neem je een beetje bloemsuiker en een scheutje water, op het vuur zetten en voortdurend roeren en dan er de taart mee insmeren.
Gerecht "Jeaninne & beeldmateriaal "Marnix"
10-02-2009, 22:41 geschreven door marnix
|