OVENSCHOTEL MET COURGETTE EN GEHAKT
Benodigdheden voor 4 a 6 personen: 500 gram gehakt, 2 grote courgettes, enenveel aardappelen lichtjes gekookt, blokje kippebouillon, 1 ajuin, gruyerekaas, 2 grote tomaten, 500cc light room van 20% vet, peper&zout en wat chilipoeder.
Neem een grote pan en begin de in fijn gesneden blokjes ajuin te stoven. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Voeg dan de courgettes in blokjes gesneden toe met op het laatst de in blokjes gesneden licht gekookte aardappelen. Even laten stoven en kruiden naar smaak. Neem dan een grote ovenschotel en doe alle gestoofde ingredienten daar in.
Snij de tomaten in dunne schijven en schik ze op de schotel.
Overgieten met de room....
en bestrooien met gruyerekaas. Dan een klein half uurtje in de oven op 200°
en nog eens 5 minuten onder de gril voor een mooi korstje!
SMAKELIJK! - Bereiding "kookclub Lissewege" en de foto's door Vlaeminck Marnix!
02-10-2008, 23:25 geschreven door marnix
|