Foto
To Jazz or not to Jazz, that's the Question!
Foto
Inhoud blog
 • Optredens MBB en/of Jazzfun
 • ANGELA leeft in onze harten!
 • Jazzfun in SAMENWERKING...
 • In 't OPENBAAR!
 • MEDEWERKERS
 • NOSTALGISCH PROJEKT: VINYL UNTER DER LINDE
 • Jazzfun in de Bajes!
 • Armanis Jazzband
 • Little Jazzfun!
 • Jazzfun : nu ook gevoelig voor "A"
 • INTRODUCTIE
 • JazzfunFoto's
 • OPRECHTE DANK
 • BESTE ORGANISATOR
 • ADVIES
 • Jazzfun LIVE
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Standards in swing, latin, blues, ballad, funky...
  Met improvisaties over bekende melodieën.
  16-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optredens MBB en/of Jazzfun
  Metropool Big Band:

  17/12/09 namiddag?  Antwerpen Hangar 23 kaaien of Waagnatie

  03/01/2010                 Nieuwjaarsconcert   Luchtbal CC Columbiastraat


  Jazzfun:
  09/01/2010  om 16u   Geboortefeest (Privé)
  13/03/2010  om 20u   Jazz is here to stay / Introductie in de Jazz /O.C. De Schelde Zandvliet
  19/06/2010                  Eerste Jangelazz festival-Hoevenen Kerkattenhoven- opgedragen aan Angela  >> Reageer (0)
  01-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANGELA leeft in onze harten!
  De kanker was onverbiddelijk... Angela kreeg euthanasie op 11/06/2008 om 15u. Ze voelde zich opgelucht; vredig en sereen nam ze afscheid. Dankbaar en liefdevol voor wie haar omringde en wie op haar levensweg kwam.
  Wie de mensen begrijpt, is wijs.
  Wie zichzelf begrijpt, is verlicht.
  Wie vrienden maakt, heeft kracht.
  Wie zichzelf verovert, is sterk.
  Wie weet dat ze genoeg heeft, is rijk.
  Wie haar hart blijft volgen, kent de schoonheid.
  Wie sterft, terwijl de warmte blijft, die leeft lang.

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazzfun in SAMENWERKING...
  Gebruikelijk in muzikale kringen verlenen we graag onze medewerking aan de muzikale projekten van andere ensembles: Angela en Karel bij de Mellvids Big Band , bij de Metropool Big Band (zie favorieten) en het Harmonieorkest Vooruit van Zandvliet.

  >> Reageer (0)
  01-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 't OPENBAAR!
  Zovelen vragen ons: Wanneer spelen jullie nog eens in het openbaar? als het voor iedereen toegankelijk is? Wel we zullen jullie een mailtje zenden... heb je je Mailadres al doorgegeven?

  >> Reageer (0)
  19-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEDEWERKERS
  De groep werd opgericht voorjaar 1993.---- Eerste bezetting: wijlen Angela Baekelmans, Karel Indeganck, wijlen Leo Reynders, Robert Antonissen, Gilbert de Haeck: zij hadden al ervaringen met diverse andere groepen.Volgende personen werken op geregelde basis mee met Jazzfun:--Karel Indeganck ( sax, sound)--Wijlen Angela Baekelmans (zang)--Jos Hellemans (drummer)--Etienne Logisse (P.R.)---- Volgende personen werk(t)en soms mee: Gitaristen: Freddy Sunder, Dirk Vanderlinden, Swa Mercelis, Jokke Schreurs, Hans Van Oost, Filip Verneert, Guy Vaerendonck, Jean-Denis Tourneur/ Pianisten: wijlen Leo Reynders, Paul Dumont, Arne Van Coillie, Bas Bulteel, Bram Weyters, Eddy Murlot, Nico Vancouver, Paul Pasquier/ Fluitiste: Naoko Seeno/ Accordeonisten: Rik De Dekker, Frank Mortier/ Bassisten: Ondine Quackelbeen, Flor Van Leugenhaeghe, Erik Caufrier, Eric Bals, Paul Van Duren, Alain Dhamen, Kris Nelissen, Frank De Wolf, Jean Borlée/ Mondharmonica: Raymond Baekelmans/ Drummers: Gilbert De Haeck, Patrick Wante, Armand Van Robbroeck/ Djembe: Diane De Laet/ Proza-Poëzie: Hendrik Wensel, Rien De Mulder/Chansonniers: Johan Cnudde, Alain Meerbergen./ Saxofonist: Jan Schaeken./Trompettisten: Richard Rousselet, Roland.../Clarinettiste; Ria.../Trombonist: Hubert Sleymer

  >> Reageer (0)
  10-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOSTALGISCH PROJEKT: VINYL UNTER DER LINDE
  I.s.m. Dhr. Marc Maes, Cultuurraad van BerendrechtZandvlietLillo, organiseren we sessies van platen beluisteren in de heerlijke schaduw van de grote, mooie Lindeboom aan Kruisbos 31. Buren, vrienden, iedereen eigenlijk kan komen met een keuze uit zijn oude L.P. verzameling VINYLplaten (33 toeren). We luisteren samen en brengen alzo hulde aan de opnamen van toen en eren tegelijk de Linde; zachte heilzame boom. De nodige platendraaiers en geluidsapparatuur zijn voorhanden en onder een veilige tent. Je bent welkom met of zonder fonoplaten. Als je dit materiaal meebrengt, had ik graag even een seintje om te kunnen plannen (0486 460 409) (03 295 91 49). Met "vinyl onder de linde" op volgende woensdagen: 27/06/07--04/07/07 The fourth of July: enkel Amerikaanse muziek--25/07/07--22/08 -- telkens van 18 tot 22u. Elk muziekgenre mag aan bod komen. Neem zelf een initiatief! Breng een verhaal? BBQ? Iets drinken? ...? ---GVA had alvast belangstelling ; zie krant van 03/07/2007. De krakskes op de platen zijn er nog altijd!

  >> Reageer (0)
  15-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazzfun in de Bajes!
  Stel je voor: Little Jazzfun (Angela, Karel, Eddy) brachten op 14/06/07 een muzikale opluistering in de gevangenis van de Begijnenstraat! Inmates kunnen cursussen allerlei volgen en de "afgestudeerden" krijgen op feestelijke wijze een attest. Dit kan hen aan werk helpen eens ze weer op vrije voeten zijn. Dat maakt geen andere groep mee. Spijtig dat het alleen voor de vaste klanten was, zodat we jullie niet konden uitnodigen.Maar je las erover in de krant, de dag erna... dan wist je meteen of ze ons en vrijlieten. Ik dank hier in het bijzonder Mevr. Lydia Raeymaeckers, projectleidster en ex-stedelijk onderwijs Antwerpen, voor de invitatie en heel het opzet! Ook vernoem ik graag Dhr. Theo Beck en Mevr. Marina Couwels, CR Antwerpen, voor de contacten en de stimulans.

  >> Reageer (0)
  12-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armanis Jazzband
  Een van de betere Street- & Dixielandbands is zeker de groep van Armand Van Robbroeck uit Hoevenen. Als je meer wilt weten over hen, ga dan maar kijken bij mijn "Favorieten"! Ik kan deze mensen aanbevelen: we hebben meermaals samengewerkt en we werden er allemaal beter van. Niet alleen op het muzikale vlak maar zeker ook op menselijk gebied: geen afgunst, bereidwilligheid, behulpzaamheid, warmte en gemeende vriendschap.

  >> Reageer (0)
  10-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Little Jazzfun!
  Bij Jazzfun zijn we altijd op zoek naar een mogelijkheid om op te treden. Zaakvoerders hebben het niet zo breed om zich van hun ontvangsten een live-band te permitteren. Af en toe is een uitbater bereid ons een kans te geven; zoals in 't Klokske Groenplaats Antwerpen reeds het geval was. De uitbaters Myriam en Guy moeten toch wel hartelijk bedankt worden : het niet de eerste maal dat zij een Jazzproject sponsoren: denk maar aan de vele jaren Jazzin' Foyer Arenberg! en onlangs nog de benefiet voor de Ms-Liga. Bedankingen gaan ook uit naar goede vriend Etienne Logisse: hij die graag bemiddelt zoveel keer al. Het project "JAZZIN ' t KLOKSKE" is niet begraven; we blijven positief zoeken naar mogelijkheden. Kijk af en toe eens op deze site want we hebben plannen: we werkten reeds met LITTLE EDDY die dan een synthesisor bespeelt! Little Jazzfun dus.

  >> Reageer (0)
  25-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazzfun : nu ook gevoelig voor "A"
  Heeft u al gehoord over het "A+diploma" gelanceerd door het Antwerps Congresbureau? Daarmee willen we het A-GEVOEL stimuleren? Jazzfun ook is vereerd met zulk een diploma! Surf even naar- www.agids.be - (mijn Favorieten) dan leest u er meer over. Doen!

  >> Reageer (0)
  20-08-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTRODUCTIE
  JAZZFUN (sinds 1993)  een groep met als doel, via socio-culturele evenementen en privé-initiatieven, de muziek in het algemeen en de jazzmuziek in het bijzonder uit te dragen. Wij kunnen dit doen door de muzikale organisatie en opluistering van diverse activiteiten. U kan ons als totaalpakket of enkel als combo vragen. De mogelijkheden zijn legio en aanpasbaar aan uw omstandigheden. We zijn een stel "rijpere jazzcats"! Naar uw keuze spelen we (soms solo) in duo, trio, quartet, quintet met Sax, Piano/Synth. en/of Gitaar, E.Bass of Contrabas, Drums... We kiezen voor de leuke Standards: gekende melodieën, harmonieuze improvisaties in Swing, Latin, Blues, Funky, Ballad,...en een beetje eigen werk. Goed-verteerbare Jazz brengen, publieksvriendelijk blijven en vooral plezier beleven tijdens het musiceren; herkenbaarheid en toegankelijkheid...dat zijn onze intenties. Wij zijn inzetbaar bij "alle" gelegenheden, op feesten of in concert...

  >> Reageer (0)
  16-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JazzfunFoto's
  Een band die zich respecteert mag ook gezien worden. Vandaar dat je nu uitgebreid kan kijken hoe die mensen van Jazzfun eruit zien: hun Looks! Je merkt ook hier en daar gastspelers als Freddy Sunder, Swa Mercelis, Patrick Wante, Richard Rousselet, Arne Van Coillie, Eric Bals, Ondine Quackelbeen, Armand Van Robbroeck e.a. Zij komen telkens graag meespelen als we hen vragen. Dat betekent voor onze groep heel veel! We zien daarin een gemeende erkenning! Ga naar kolom "Mijn favorieten" en kies: JazzfunFoto's.

  >> Reageer (0)
  19-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPRECHTE DANK
  Hier wil ik, in naam van al de medewerkers en de zovele muzikanten, dhr. JOHNNY VERSTRAETEN bedanken. Hij was uitbater van de foyer van de Arenbergschouwburg. Daar nam hij het initiatief om maandelijks Jazzconcerten te doen plaats vinden. Dank zij medewerkers als Angela Baekelmans, Etienne Logisse, Paul Janssens, Krystyna, Karel Indeganck groeide deze concertenreeks uit tot een succes. Zo werd een achttal jaren veel genoten in de "Jazzin' Foyer". Johnny ging met pensioen en daarmee stopte alles. Zijn opvolger(s) zegden toe voor de voortzetting ervan... er komt geen reactie. Tot grote spijt van veel liefhebbers en Jazzbands!

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BESTE ORGANISATOR
  Mag ik zo vrij zijn een Jazzprogramma voor te stellen? Jazzfun kreeg ooit de opdracht : breng eens een optreden Jazz, maar met uitleg! Ik vond het een beetje sneu om slechts de titels te vermelden en de componisten. Als oplossing kwam uit de bus om te beginnen zoals Jazz ooit begon. Vanaf de “hollers”, “rural blues”, dixieland, ballad, swing ... over bebop, latin, naar mainstream,... Heel gevarieerd, niet? Op het podium ontwikkelt zich een vertelde, bondige geschiedenis van de jazz, maar telkens onerbroken en overvloedig overgoten met voorbeelden; dus het uitvoeren van de zopas besproken muziek zelf. Het gesproken woord wordt beperkt tot de essentie; toch wordt een anekdote of een pittig detail niet uit de weg gegaan. Af en toe een technisch-muzikale verklaring; jazz heeft immers zo z’n eigen “vocabulaire”. Boeiende muziek spelen blijft de hoofdzaak. De term“Jazz” is als een vlag die vele ladingen dekt. Zoveel stijlen, opvattingen en interpretaties zijn er. Daarin willen we wat helderheid brengen en verduidelijking. Eind 2005 hadden we de gelegenheid om dit programma te brengen in een zaal met 340 personen. Voor de KBG nl. in zaal Muziekacademie te Merksem. Het werd een groot succes, want de mensen hadden het beter begrepen. De muziek is herkenbaar en de improvisaties heel toegankelijk. Zelfs een verknochte klassiekliefhebber vond het toch “ heel interessant” en “dat moesten ze meer doen”. Mocht u deze aanpak van “Jazz met Uitleg” ook interesseren, aarzel dan niet om contact op te nemen. U bent reeds bij voorbaat bedankt voor uw aandacht. jazzfun.vzw@telenet.be 0486 460 409

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADVIES
  Niet zelden word ik opgebeld (0486 460 409 of 03 295 91 49) voor wat raad of een geschikt voorstel. Dit kan zijn om een 'booking' te doen van Jazzfun zelf en/of een andere geschikte groep. Zo'n advies kost toch niets en wordt met plezier verstrekt. __Het kan ook gaan over opleiding, privélessen, aankoop materiaal, geluidsapparatuur,...Ik zou hier ook ten alle prijze de Antwerpse Jazz Studio willen aanbevelen!---- Praktisch: speel Cmaj -slechts 7 noten- opnieuw met bVI dus Ab - nu heb je 8 noten en het improvizeert beter, niet? - Meer weten?

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazzfun LIVE
  Je kan Jazzfun aan het werk zien en horen: informeer even en eMail mij.---- Wie een aanbod heeft voor een optreden, mag mij gerust contacteren----0486 460 409--------

  >> Reageer (0)


  Archief
 • Alle berichten

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Have Some Jazzfun
  Foto

  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Foto

  Mijn favorieten
 • Arne Van Coillie
 • Taoïsme
 • The Jazzfiles
 • Diversiteit.be
 • Stepa
 • Muziekmozaïek
 • Jazzfun webpagina1
 • La mediatheque
 • Berendrecht
 • JazzfunFoto's

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • www.agids.be
 • Armanis Jazzband
 • Tempel Attenhoven
 • The Mellvids Big Band
 • De Metropool Big Band


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!