jASSper
Foto



Blog als favoriet !

Vrije tijd voor en door kinderen met ASS
18-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allemaal beestjes!

Dag lieve ouders, broers, zussen, vrienden, vriendinnen en co...

Vandaag stond in het thema van dieren. Deze voormiddag speelde 'Het Zonneteam' het dierenzoektochtspel. Aan de hand van tips moesten de JASSpers dieren op het hele domein zoeken.

Eénmaal gevonden, moesten ze de foto's goed observeren om dan nog een extra vraag op te lossen over het dier op de foto. Het spel vlotte heel goed en de tijd vloog voorbij. Voor dat we het wisten, was het al tijd om lekkere frietjes met appelmoes en kip te eten.

In de namiddag vertrokken we met zijn allen richting de manège. In twee groepjes werden we opgesplitst om de paarden te verzorgen. Arthur, Elian en Floran mochten het paard 'Kenzo' borstelen en klaarmaken om dan te vertrekken naar de piste. De drie jongens hadden de eer om verschillende trucjes uit te voeren op het paard. Zo mochten ze o.a. rechtstaan op het paard, hun hoofdje op de poep van het paard neerleggen, een vliegtuig nadoen enzoverder. De boys straalden en deden het schitterend!

De andere jongens en meisjes kregen de kans om te leren draven, galopperen en slalom te leren. Mare was een echte amazone op het paard, Jolien reed heel vlotjes, Axl genoot dromerig van het ritje en Yoran zat knoddig te glimlachen op het grote paard! Elke JASSper overwon zijn/haar angst en genoot van de paarden en de fantastische dag!


Morgen alweer de laatste volledige dag... SNIF SNIF SNIF!!!


Slaap zacht! Nachtkus van 'Het Zonneteam'

18-08-2017, 01:15 geschreven door jASSper

Reageer (1)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayday, mayday!

Hallo thuisfront! This is Bohan calling!

Na de vermoeiende kajaktocht van gisteren, was het vandaag tijd voor een ietwat 'rustigere' dag. We begonnen de dag met een vossenjacht. We gingen natuurlijk niet echt op zoek naar vossen. Onze jASSpers werden verdeeld in 2 groepen. De eerste groep vertrok richting bos waar ze onderweg opdrachten op het asfalt achterlieten voor de tweede groep die met 15 minuten vertraging was vertrokken. De opdrachten varieerden van de kabouterdans omgekeerd dansen tot het Belgisch volkslied uit volle mond mee zingen. Het ging zelfs zover dat onze Nederlandse moni een spoedcursus West-Vlaams onder de botten kreeg, met de woorden 'ghet gie gin geheugen gie'. Ook werd er gezorgd voor onze trouwe viervoeter Yukka die de jASSpers altijd een pootje hielp.

Het was precies of de goden ons aanhoord hadden toen we de Brabançonne zongen, want we kregen frietjes op het menu. Dit in combinatie met een lekker kippenbilletje en appelmoes. Kort na de middag was er tijd om ons klaar te maken om te vertrekken naar de manège. Afhankelijk van de ervaring en durf van onze jASSpers, werden ze in groepjes verdeeld. Yosef startte met de voltige op het paard Kenzo. Dat ging zo goed dat hij op een gegeven moment zelf op het paard stond! Vervolgens was Kjell aan de beurt die ook de nodige kunstjes liet zien. Rune was in het begin een beetje bang, maar al snel vertoonde hij de kunstjes van een volleerde ruiter. Daarna was het de beurt aan Arno die in vliegtuighouding op zijn knieën verschillende rondjes aflegde. Tenslotte was er Arne die begon met het knuffelen van Kenzo, voorzichtig zijn eerste rondjes deed en zich vervolgens door Pauline, onze begeleidster, liet begeleiden tot draf. Naast de voltige waren er ook twee jASSpergroepen die op de piste zijn of haar kunsten mochten tonen. Herve, Mayté, Daan, Bram, Remi, Lars G. Floris, Felice, Elwin stapten rondjes en leerden te sturen en draf. De groep werd aangevoerd door ervaren ruiter Samuel. Seppe, Thomas en Lars V. kozen ervoor om te supporteren voor hun medekampgenoten.

Na een ritje te paard was het tijd om met de auto terug richting De Knapzak te vertrekken. Daar konden ze eerst genieten van een heerlijke douche, gevolgd door een croque monsieur-maaltijd. Na een kort multimedia-moment verzamelden we beneden voor de laatste activiteit van de dag: "Is er wifi in Bohan?" 2.0. Daar wisten we al het antwoord op, maar natuurlijk ging het niet echt over de wifi maar gewoon over een variant op het gekende programma "Is er wifi in Tahiti?". In de eerste ronde 'Wie is het?' was het een kwestie om zo snel mogelijk te raden welke persoon of voorwerp langzaamaan tevoorschijn kwam. In de tweede ronde werden er telkens twee personen uit de groep genomen waarvan één een hoofdtelefoon met luide muziek moest opzetten. De andere moest beschikken over de nodige articulatievaardigheden. Zo kregen ze bijvoorbeeld allemaal woorden die te maken hadden met het thema 'huwelijk' en deze moesten dan zo goed mogelijk worden overgebracht naar de jASSper met de hoofdtelefoon die natuurlijk niet kon horen wat dat woord juist was. Die moest dus gespecialiseerd zijn in het liplezen. Bij de derde ronde kreeg iedere groep een vraag. Het antwoord moesten ze niet zomaar luidop zeggen, maar moesten ze vormen met vier kartonnen dozen die prachtig beschilderd werden door moni's KJ, Hilde, Dirk, Rani en Alex. Als voorlaatste ronde hadden we de 'doorgeefronde' en werd iedereen van het team betrokken bij het spel. De bedoeling was dat de eerste persoon een woord uitbeeldde aan de persoon voor hem. Die jASSper beeldde het uit aan de volgende persoon voor hem en zo verder. Als afsluiter speelden we 'Wie zoekt, die vindt'. Opnieuw werden er twee spelers per groep uitgekozen. Eén van hen werd geblinddoekt, de ander moest de juiste commando's geven. Er werd een stoel geplaatst op een willekeurige plaats en de geblinddoekte persoon moest zo snel mogelijk als eerste de stoel vinden en erop gaan zitten.

Het was opnieuw een dag die voorbij gevlogen is! Op naar onze laatste volledige dag in Bohan.

Slaapzacht en tot morgen!

Team Rani & Team Jimmy

18-08-2017, 00:01 geschreven door jASSper

Reageer (1)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
16-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kajak je voor het eerst, dan ...
Dag lieve thuisblijvers

Deze voormiddag startte 'Het Zonneteam' terug met de kampdans! Het liedje en de bewegingen zijn al goed gekend hoor! Daarna werden de kleinsten hun tekentalenten getest. Verschillende tekeningen in het thema vakantie werden ingekleurd. Er zitten echte pareltjes in! Met de tekeningen werd een memory gemaakt. De hersenen werden goed gebruikt en het spel ging mega vlot! 

Over de middag moest het eventjes snel gaan, want het busje van het kajakken stond al te popelen om te vertrekken. Met heel veel enthousiasme vertrokken de kinderen richting de startplaats van het kajakken. Nadat iedereen zijn/haar partner en bootje had gevonden, kon het varen beginnen. Ann en ikzelf gingen tegen vier uur naar de tussenstop met een lekker vieruurtje en een sapje. Nadat iedereen terug extra krachten had opgedaan, kon de rest van de tocht verder gezet worden. Met enkele kids en moni's hebben we de kajakkers opgewacht in de Semois. Het was lekker warm in het water door te ravotten en te spelen. Iets voor zes kwamen de laatste sportievelingen aan. Uitgeput, moe maar zo trots dat ze er geraakt zijn, gingen de kinderen snel douchen om daarna aan te schuiven voor het avondmaal. 

Dikke proficiat aan iedereen! Terug een TOPDAG!

Liefs, Elien

16-08-2017, 23:50 geschreven door jASSper

Reageer (1)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moe maar voldaan na een actieve, geslaagde dag!

Het vele binnen zitten van gisteren hebben we vandaag helemaal goedgemaakt! Team Rani en Team Jimmy startten de dag in 2 groepen. Team Rani trok meteen naar het sportveld voor een honkbalpartijtje. De jASSpers gaven het beste van zichzelf, de tennisracket (voor wanneer het met de baseball bat net niet lukte) moest er, in al hun enthousiasme, zelfs aan geloven. Ondertussen speelde Team Jimmy Reuze Monopoly. We zaten gezellig samen rond het grote bordspel, de reuzendobbelstenen rolden snel over de vloer en de dorpjes en stations rondom Bohan werden snel ingepalmd door onze jASSpers. Ondertussen was Remi volop aan het genieten van zijn rit op de trike met Ollie. Na een uur spelen was het tijd om te wisselen: Team Rani kon na al dat loopwerk tot rust komen rond de Monopoly. Team Jimmy was ondertussen helemaal opgewarmd om ook aan hun wedstrijdje honkbal te beginnen. Het werd een spannende wedstrijd met een grappig moment als hoogtepunt. Net toen moni Thomas riep dat hij een homerun zou lopen, gleed hij uit en scheurde zijn broek.

Na de lekkere fishsticks met puree was het snel tijd om te vertrekken voor ons kajakavontuur. Op de bus richting Vresse zat de sfeer er al goed in! Bijna de hele rit werden er liedjes gezongen. Eerst onder aanmoediging van de moni's, maar al snel waren de jASSpers niet meer te stoppen en gaven ze een jASSper-touch aan de liedjes. Zo leek het alsof we super snel ter plaatse waren. Vol goede moed stapten we per twee in onze kajaks en vertrokken we richting Bohan. Bij het ene duo was dat in één rechte lijn richting aankomst, bij anderen was het met wat meer omwegen. Sommige sterke jongens gingen zelfs een stukje stroomopwaarts varen om hun mede-jASSpers een handje toe te steken! In Membre hielden we even halt onder de brug om ons vieruurtje te nemen. Een aantal stapten daar terug op de bus, maar hadden reeds hun uiterste best gedaan! Chapeau! Na een paar aanpassingen in kajakduo's konden de anderen hun koers verder zetten. Moe maar voldaan kwam iedereen veilig aan in De Knapzak.

Er volgde een snelle douche om die Semois-geur van ons af te schudden, want niet veel later zaten we aan tafel met lekkere zelf-belegde broodjes voor onze neus. Daarna trokken we naar onze kamers voor het multimedia-moment. Nu zitten we allen samen, met een drankje in de hand, te kijken naar "De Grote Vriendelijke Reus". Daarna vlug slapen, want het is een super-actieve dag geweest!

Slaapzacht en tot morgen!

Team Rani & Team Jimmy


16-08-2017, 22:22 geschreven door jASSper

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen deze woensdagmorgen!
Hallokes niet Bohanners,
Deze morgen na een heerlijk rustige en lange (voor de kids toch) nacht weer genoten van een heerlijk ontbijt met chocoladesandwiches en gewone sandwiches, heerlijke fruityoghurt en nog veel meer.... Ze wisten dat ze een goede bodem moesten leggen voor een fysiek zware dag, dus werd er flink gegeten! De broertjes hebben met zijn drie een halve bakkerij leeg gegeten....heerlijk gewoon! De gezonde lucht zeker.... En "kleine" Axl zou infeite nog een stuk groter moeten zijn als je de hoeveelheid in zijn bord ziet!
Ondertussen is team Elien, met sedert gisteren een leuke dame erbij, al aan het dansen geweest en nu zijn ze weeral druk bezig met hun activiteiten die er weer superleuk uit zien! Ik zie Disney passeren... En zingen, mannen, ze kunnen ervan!
Team Rani is ondertussen op het sportveld een honkbalmatch aan het beslechten. Frisse Ardenese lucht opsnuiven in een droog, licht bewolkt en schoongewassen atmosfeertje.
Team Jimmy is de hele streek rond Bohan aan het opkopen in de Reuze Monopoly! Sommige voorzichtig met hun centen, anderen kopen alles wat ze kunnen en zijn niet zuinig met de cash.... Wat is de beste strategie????
Vandaag eten we om 12u om vroeg te kunnen vertrekken naar Vresse waar we te water gaan voor een flinke tocht met de kajak. We nemen het vieruurtje langs de waterkant in Membre, waar de "bezemwagen" al aanwezig zal zijn indien nodig, maar we dagen ze uit om thuis te komen met de boot hier voor de deur! Wie het kan, krijgt zijn vaardiploma!
Zo zijn we weeral volop begonnen aan een nieuwe, uitdagende dag!
Vele groetjes van alle jASSpers
Ann

16-08-2017, 11:11 geschreven door jASSper

Reageer (1)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
15-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondanks het slechte weer was het een stralende dag!
Dag lieverds! De rust is terug gekeerd in 'De Knapzak'. Alle kinderen liggen rustig te slapen en ook de moni's bekomen van een fijne, drukke dag! Het programma deze morgen werd licht gewijzigd omwille van het slechte weer. De film van deze avond werd verplaatst naar deze morgen. In ons team zitten twee filmsterren en wij hadden de eer om te mogen kijken naar hun talenten! De film, Buurtpolitie de grote geldroof was een succes! Na een lekker middagmaal mochten de kinderen hun knutsel- en boetseertalenten showen. Ze kregen de opdracht om vijf figuren te maken. Daarna werden de figuurtjes op een spelbord geplaatst met kleuren en wanneer je kleurtje werd genomen, mocht hun figuurtje 'gepatst' worden. Het was dolle pret! Na een lekker vieruurtje met wafeltjes werd de tweede activiteit gestart. Een dier had iets gestolen in het gebouw en verstopt. De kinderen hebben gezocht wat er gestolen was, waar het verstopt was en wat het was. Alle JASSpers hebben het juiste antwoord gevonden, nl. een aapje had een film gestolen en in de slaapkamer verstopt. Ze begonnen elk individueel of per twee aan de activiteit. Maar wat er super was, was dat ze op het einde van het spel allemaal samen aan het zoeken waren. Het Zonneteam straalde op deze regen-, donderachtige dag! Nu gaan wij, de moni's ook snel naar bed, want morgen gaan we 16 km kajakken! Woehoeee!!! 

15-08-2017, 23:00 geschreven door jASSper

Reageer (2)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trikeritje topper van de dag!
De jongsten zijn meteen heel actief de dag gestart! Moni Sarah, moni Alex en moni Elien hebben een kampdans gemaakt en deze aangeleerd aan de kids! Op de tonen van Samson en Gert werd uitbundig en enthousiast gedanst: "Klap maar in je handen, stamp maar met je voeten, fluit tussen je tanden. Zet ze op een rij!" Deze kampdans zal vanaf nu elke morgen gedanst worden.

Nadat iedereen de longen uit zijn/haar lijf had gedanst (niet letterlijk natuurlijk hé), stond 'muzikaal pak' op het programma. Mare toonde tijdens dit spel dat ze maar liefst zes suikerklontjes op haar tong kan balanceren. Zoooooot! (Moeten jullie zeker zelfs eens uitproberen, is niet gemakkelijk hoor!). Tijdens dit spelletje toonden de kids dat ze heel goed kunnen samenwerken en een (h)echt team zijn! Goed bezig, Zonneteam!

Na een lekker middagmaal was het tijd voor een siësta/multimedia moment. Voor Arthur, Yoran, Axl, Mare, Floran en Elian werd de middag geopend met een trikeritje! Met een smile tot achter hun oren kwamen alle kids terug! Niemand was bang geweest en iedereen wilde nog een ritje maken. Wanneer we vroegen wat het leukste moment van de dag was, kwam meteen het antwoord 'de trike'!!!

Van al het rijden, had iedereen natuurlijk honger gekregen. Lekkere pannenkoeken gemaakt door Rune en Kjell en hun ouders stonden op de menu als vieruurtje! Overheerlijk waren ze!!! Een dikke merci!!!

Als namiddagspel heeft het Zonneteam een buitenspel gespeeld, genaamd 'Reis rond de schildpad'. Iedereen moest zo snel mogelijk aan de hand van kleine opdrachtjes en raadseltjes rond de schildpad zien te gaan. Goed gespeeld door alle kinderen!

Het verhaal over de ridders, heksen en monsters werd uitgelezen waarna iedereen moe en voldaan naar zijn/haar bedje ging! Slaaaaaapzacht iedereen! 


15-08-2017, 01:54 geschreven door jASSper

Reageer (4)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speurwerk in Bohan!
Hoho, wat een dag!!
Speurwerk alom!

Deze ochtend werd eerst veelbelovend. Alle kinderen hadden al hun sportkledij aangedaan (want we gingen basebal spelen), maar tijdens het ontbijt sloeg het noodlot toe. Donder en bliksem zorgden ervoor dat onze ochtendactiviteit letterlijk in het water viel. 
Gelukkig hadden Kjell en Rune een ideale oplossing om deze druilerige dag toch wat op te vrolijken.

Je weet het of niet, maar Kjell en Rune zijn echte filmsterren. Ze hebben gefigureerd in de film: 'Buurtpolitie en de grote geldroof!'. Hun acteursnamen waren Wannes en Klaas. Ze waren de kleinzonen van de commissaris. De film werd zowel door Team Elien, Team Jimmy en Team Rani aandachtig gevolgd. Daarna was er nog vrij spel.

De namiddag begon erg mysterieus. Team Jimmy en Team Rani werden in 4 groepjes opgedeeld, maar wat de opdracht was, wisten ze nog niet. De eerste groep word naar boven geleid door Klaas-Jan. Daar aangekomen stond Thomas te wachten buiten een kamer: 'The escape room'. Het doel van het spel word uitgelegd. Ze moesten de code kraken door allerlei opdrachten en raadsels op te lossen om zo de deur van de kamer te openen.

In de kamer werd er eerst een filmpje getoond. Niemand minder dan Bart Peeters en Natalia kondigden aan onze jASSpers aan wat ze moesten doen. De eerste opdracht bestond eruit om een sleutel, die bevestigd was aan een balletje, uit een koker te halen zonder de koker op te heffen of met de handen in de koker te zitten. Na veel denk- en zoekwerk vonden de jASSpers al redelijk rap de oplossing hiervoor. Met een maatbeker of pot konden ze water in de koker gieten, waardoor het balletje begon te drijven en ze zo het uit de koker konden halen.
Met die sleutel konden ze een kistje openen, waarin een puzzelstuk zat en een blacklight. Verschillende blaadjes lagen verspreid in de kamer en met de blacklight konden ze op één van de blaadjes een raadseltje vinden. Dit luidde: 'Ik vind het in de tuin en dan ben ik blij, maar als ik naar binnen ga, moet ik ervan huilen' Rarara, wat is het? Kunnen jullie het raden? De jASSpers anders wel. Het antwoord laat ik jullie bijster.
Met het antwoord op het raadsel kon er een letterslot geopend worden, waarin terug een puzzelstuk zat, maar ook een vreemde kaart met letters op. Wat moesten ze daar nou mee doen? Ergens in de kamer was een schatkaart verstopt. Na veel zoeken werd deze gevonden achter de spiegel in de badkamer. Met deze 2 samen konden ze dit mysterieuze raadsel oplossen. Adhv windrichtingen moesten ze een zin vormen die leidde tot een cijfercombinatie om de laatste kist te openen. Ook daarin zat een puzzelstuk, maar er was nog steeds eentje tekort. Terug werd heel de kamer afgezocht tot ze het stukje vonden bij de deur. 
Deze stukjes samen vormden het woord pasta en natuurlijk stond er in de kamer een grote pot met penne in. Ze moesten alle pennes één voor één bekijken, want in 1 hiervan zat een heel klein briefje opgerold. En ik kan je verzekeren, het waren er HEEL VEEL!
Op dat briefje stond de laatste opdracht om uit de kamer te geraken, namelijk de vraag: 'Welke kleur had de trui van Natalia?'. Als jullie het filmpje bekijken, weet je al snel het antwoord.

Al onze jASSpers hebben binnen een tijdspanne van 1u de kamer veilig kunnen verlaten. Vraag er zeker naar, want ze konden hun mond er niet over houden!

Nogmaals willen we Kjell en Rune hun ouders bedanken voor de lekker zelfgemaakte wafeltjes. Ook deze hebben gesmaakt in onze knorrige magen.

Daarna nog wat multimedia en vrij spel voor daarna aan te schuiven om overheerlijke hotdogs te eten. Met wat ketchup en mosterd smaakten deze nog supergoed!

Als laatste activiteit van vandaag werden er spelletjes van 'Binnen de minuut' gespeeld. Geen paniek, niet alle spelletjes waren tegen de tijd. Iedereen kwam aan bod. Van torentjes maken met bekers tot luchtbellen door hoepels blazen, voor elk was er wat wils!

Daarna was het tijd om te gaan slapen om morgen terug fris en monter te zijn voor een wat actievere dag, want we gaan KAJAKKEN!!!
Vele groetjes en slaapwel
Team Rani en Team Jimmy

15-08-2017, 00:00 geschreven door jASSper

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
14-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen Bohan!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag lieve thuisblijvers,
Na een rustige nacht zit ik van mijn kopje koffie te genieten, terwijl Bohan langzaam wakker wordt. Straks eens vragen hoe ze geslapen hebben, maar ze waren rustig en flink zover ik weet.....
De nieuwe dag ligt open met al zijn mogelijkheden! De triketochtjes beginnen straks, de activiteiten zijn weer extra leuk en staan op spelers te wachten en de moni's zijn er klaar voor.
Post is er niet tot woensdag, wegens de feestdag. Voor vele kids is dit niet zo leuk. Dus als je even wilt schrijven, doe dit gerust via deze blog rechts of onder dit bericht. Dan lezen wij het voor of tonen het aan hen.
Ik ga eens kijken boven of onze schone slapers en slaapsters al tekenen van leven tonen!
Tot later en veel plezier!
Het jASSperteam

14-08-2017, 07:47 geschreven door jASSper

Reageer (8)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze eerste dag!!!
Hehe, al onze lieve jASSpertjes liggen in hun bed!
Onze eerste volledige dag zit erop, wat is dat toch rap gegaan!

Deze morgen kregen onze speurders van Team Jimmy en Team Rani een moeilijke opdracht voorgeschoteld. Ze moesten in groepjes moorden oplossen. Onze emojies waren de onschuld zelve, maar toch zijn ze door de mand gevallen. Twisted EvilTwisted EvilTwisted Evil Dit allemaal dankzij de hulp van onze jASSpers!! Daarna eventjes rustig de tijd om deze drukke zoektocht te verwerken!

Na een lekker middagmaal - kalkoenrollade met erwtjes en kroketjes (JOEPIE!!Very Happy) wat rusten op de kamer en op de multimedia om dan te starten met de tweede activiteit van vandaag.

REUZESCRABBLE!!
Ze werden in 2 groepen opgedeeld. Elke groep moest 2 mensen aanduiden die goed het woordenboek kennen. Uiteindelijk werden Felice en Bram voor het ene team gekozen en Mayté en Elwin voor het andere team. De andere moesten voor hun team alle letters gaan zoeken op het domein. Maar opgepast, er liepen ook lettervreters (moni's) rond. Als ze werden getikt, moesten ze hun letter afgeven, waarna hij terug werd verstopt.
Op het scrabblebord werden ondertussen lustig gezocht naar woorden om te proberen zoveel mogelijk punten te scoren. Het was niet makkelijk. Maar na veel denkwerk werd er toch door beide groepen een groot aantal punten gescoord. Hoeveel deze zijn weet ik niet meer, maar dat is niet belangrijk. Plezier hebben is de boodschap!!

Het warme weer en het lopen zorgde voor een paar knorrige magen. We willen dan ook Els, de mama van Kjell en Rune, bedanken voor de overheerlijke pannenkoeken! Er zijn er niet veel meer over!

Het warme weer nodigde ons ook uit om ons te verfrissen en de Semois was daardoor heel aanlokkelijk. Samen met Klaas-Jan sprongen onze eerste waterratten het water in. Bijna 2u hebben ze gezwommen en geploeterd, tot terug de magen de walvissen begonnen na te doen.

Het avondeten bestond uit pompoensoep met sandwiches en heel veel beleg. Als dessert werd er verse fruitsalade voorzien, wat hebben we gesmuld.

Als laatste activiteit voor vandaag moesten ze elk individueel proberen om ter snelst hun bingokaartje in te vullen. Maar geen gewone bingo, nee. Tussen de bingoballen zaten er ook rode en blauwe balletjes. Bij deze balletjes moesten ze om ter snelst een belletje doen rinkelen. De eerste kreeg dan een vraag of opdracht en indien deze goed was, mochten ze hun vraagteken of uitroepteken doorstrepen. Zo hebben we een fantastische grap gehoord die Samuel op het moment bedacht. Hoe deze gaat, vraag je hem misschien beter zelf, want evengoed kunnen we hem niet vertellen.

Na deze drukke dag werd het tijd voor bed. Nog eventjes lezen en daarna lichten uit en oogjes toe! 
Slaapwel lieve jASSpers en tot morgen voor weer een dag vol plezier!!!

Team Rani en Jimmy

14-08-2017, 00:00 geschreven door jASSper

Reageer (1)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
13-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aftrap is gegeven!

De zon was van de partij, de moni's waren vol spanning aan het wachten en eindelijk was het zo ver, de kids zijn aangekomen en het zomerkamp kon starten!

Na het installeren van de kamer samen met de ouders, de zorgmoni te leren kennen, eens op verkenning te gaan op het domein en een dikke afscheidsknuffel te geven, startte de eerste activiteit.

De JASSpers van 'het Zonneteam' hebben elkaar leren kennen aan de hand van verschillende vragen en opdrachten. Wanneer een vraag of een opdracht tot een goed eind werd gebracht, mochten de teamleden drie Mikado-stokken nemen.

Uiterste concentratie, behendigheid en tactisch denken waren heel belangrijk! Team Elian, Floran, Arthur en Axl konden de meeste Mikado-stokken bemachtigen. Alle kinderen hebben zich super hard ingezet! Dikke pluim!

Na de activiteit volgde het eerste avondmaal. De spaghetti werd door vele kinderen gesmaakt. Sommige hebben zelfs drie borden gegeten! Als afsluiter van de dag werd een verhaaltje voorgelezen. Daarna gingen alle kinderen naar bed om te dromen over de komende dagen!

Tot morgen,

het Zonneteam!

13-08-2017, 23:53 geschreven door jASSper

Reageer (2)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook sterrenteam en maanteam zijn goed gestart !
Ook het sterrenteam en maanteam vlogen er meteen in! Na de goede aankomst startten we meteen met onze eerste activiteit: zeeslag. Geen gewone zeeslag, maar een grote zeeslag waarbij de jASSpers zelf de boten waren en bommen afvuurden. Het was leuk hoe de "oudere" jASSpers onze "nieuwe" jASSpers in hun team kozen en op sleeptouw namen. Na twee spellen zeeslag was het tijd voor wat vrij spel. Sommigen zochten binnen de rust op met een strip. Anderen bleven buiten en verkenden het domein. Na de lekkere spaghetti gingen we naar onze kamer voor het multimediamoment. Daarna volgde de avondactiviteit: kubb-spel. We maakten drie veldjes en speelden verschillende spannende partijtjes. Ook de moni's deden aardig mee. Ondertussen was het al tijd om te gaan slapen, want er volgt deze week nog veel meer!

13-08-2017, 00:00 geschreven door jASSper

Reageer (1)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
06-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 1 weekje en we zijn er!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen, 
Ik zit hier buiten in het zonnetje lekker te genieten van mijn zondag! Vandaag is nog alles relaxed en rustig...al zit er al iets van kriebels die steeds blijven in mijn buik. Vandaag en één week zijn we aan het wachten tot jullie aankomen of nog druk bezig met van alles klaar te zetten en bij te halen! Op het thuisfront staat al het materiaal al te wachten op de kamion, of toch ongeveer alles.... jASSpermoni's zijn graag tijdig en goed gestructureerd!
Met alle multimedia van vandaag, laten we jullie graag elke dag mee genieten van onze avonturen! Maar meer is niet beter. Vroeger hadden we enkel deze blog, maar konden we er vrij gemakkelijk een Picasalink aan vastmaken die we privé konden zetten met fotootjes. Nu kan dat niet meer kostenloos of moeiteloos en we zijn geen technische wonderen....
Zodanig dat we nu af en toe enkele beeldjes op de privé Facebookgroep plaatsen en het grote geheel aan foto's goed bijhouden op de harde schijf! Jullie zullen het aanbod voor een megajASSperfoto-USB-stick waarschijnlijk al gezien hebben. Bij aankomst in Bohan kan er voor ingetekend worden en krijgen jullie alle foto's van de jaren dat jouw kind mee was op kamp op die stick. Jullie mogen er natuurlijk zelf ééntje meegeven, maar zorg er dan wel voor dat er genoeg ruimte voorzien is (onze zijn 128Gb).
Denk wel aan ieders recht op privacy en deel deze foto's niet zomaar openbaar zonder toestemming van anderen die er ook op staan, aub!
Virginie verwacht ons al met ongeduld! Onze (voor velen) nieuwe gastvrouw is een lieve dame die heel veel voor ons doet. We zijn ze dan ook heel dankbaar voor alles en zorgen ook goed voor haar! Ook dit jaar weer hebben we heel veel faciliteiten tot onze beschikking en kunnen we jullie kids zo een waaier van mogelijkheden aanbieden. 
Rest me nog te zeggen dat ik hoop dat jullie allen gezond en wel aankomen op zondag, team per team, tussen 15u30 en 17u. Jullie bedje zal al klaarstaan en je zorgmoni zal je verwelkomen!
Vele groetjes,
Ann en jASSper

06-08-2017, 14:02 geschreven door jASSper

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
04-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomsttijden verschillende teams!
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Dag lieve jASSpers en familie,
Om een beetje vlot en zonder al te veel drukte te kunnen aankomen en onze kamers te organiseren en de valiezen te ledigen, hebben wij graag dat jullie zich een beetje aan onderstaand schema houden:

Aankomsttijden team Rani 15u30, team Jimmy 16u en team Elien 16u30

Nog eventjes ter herinnering: 
Team Elien krijgt als teamleider moni Elien met naast zich moni Sarah en moni Alexandra/Alex voor de vrienden en bestaat uit 7 kids: Axl, Yoran, Floran, Elian, Jolien, Mare en Arthur. 
Team Rani met teamleider moni Rani en moni Klaas Jan en moni Hilde bestaat uit Lars G, Rune, Kjell, Seppe, Arne, Yosef, Elwin, Floris en Thomas.
Team Jimmy met teamleider moni Jimmy en daarnaast moni Thomas en moni Olivier en moni Annick bestaat uit Daan, Bram, Arno, Samuel, Mayté, Felice, Lars V, Remi en Hervé.

Natuurlijk is het niet evident om precies op dat uur daar toe te komen, maar we zijn wel wat flexibel en je kan altijd even wachten op het zonneterras buiten als het mooi weer is of nog even van het fijne dorpje Bohan genieten met je oogappel!

Wil je graag je zorgmoni kennen? Die info komt ook heel gauw nu! 

Blijf volgen hier en op de gesloten Fbpagina!

Groetjes en tot heel gauw nu!

Ann en jASSper

04-08-2017, 11:54 geschreven door jASSper

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
01-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustus is begonnen! Nog 12 keer slapen!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag lieve jASSper(lover)tjes, 
Vanmorgen wakker geworden met het gevoel van JOEPIE, augustus is er en ik ga op kamp DEZE maand! Je moest eens weten hoeveel voorbereidingswerk hier al gedaan geweest is?! Het wordt weer een supertoffe week!
Natuurlijk is er weer de weekkalender met picto's op kamp! Natuurlijk komt het menu nog op de blog! Natuurlijk krijgen jullie weer allemaal een leuke kamer met of zonder kamergenoot, maar met alle luxe die je nodig hebt, natuurlijk mag je multimedia weer mee, maar liefst met een naam er op, ook op de laders, natuurlijk is het jASSperkot er weer met al zijn uitnodigende spelletjes en mensen, natuurlijk.....vul maar aan!
De 10 supermonitoren en ik staan straks weer te wachten tot jullie aankomen! Team Rani komt eerst aan om 15u30, team Jimmy volgt om 16u en team Elien sluit de rij om 16u30. Weet je niet in welk team je zit? Vraag dan eens aan je ouders om de persoonlijke mail te lezen, want daar staat het al vermeld! Je mag me natuurlijk ook altijd bellen of mailen!
Gastvrouw Virginie popelt al om ons te verwelkomen in De Knapzak! Ze heeft met Pasen al kennis gemaakt met de j@SSpers en ze is zeer nieuwsgierig naar meer! We krijgen van haar veel vrijheid en gemak, lekker eten, goede service en onderhoud en haar altijd stralende lach! We zijn haar dan ook zeer dankbaar daarvoor en zorgen zelf ook voor een beetje orde en netheid en vooral een vriendelijk hallo als we haar zien en dankjewel als we weer maar eens prima geholpen worden! We doen allemaal ons best!
Maar vooral kijk ik weeral uit naar de activiteiten! Het programma is weer SUPER! Elke dag is er een morgenactiviteit, een namiddagactiviteit en een avondactiviteit. Daartussen zitten er natuurlijk ook vrijspelmomenten, eetmomenten, rustmomenten en slaapmomenten. 
Nog veel aftelvakantieplezier en tot jASSper!
Ann en jASSper

01-08-2017, 14:48 geschreven door jASSper

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
12-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag is voorbij gevlogen!

Lieve jASSpervolgers,

Wat zijn onze jASSpers toch slimme gasten! Dat konden ze uitgebreid showen tijdens "De Slimste jASSper". De ontdekking van Amerika, de val van de Berlijnse Muur, Julius Caesar, de actualiteit, muziek, aardrijkskunde... niets lijkt nog geheimen te hebben voor hen. Na een spannende strijd was het team Lars - Remi - Thijs dat na een spannende finale aan het langste eind trok.

Na het middagmaal (hamburgers met puree) was het tijd voor wat vrij spel. Een aantal jASSpers kwamen daarop zelf met het idee om naar het dorpje te gaan om wat te ontspannen. We lieten de keuze aan hen: een groepje vertrok richting dorp om een kijkje te nemen in de winkels en een terrasje te doen. De anderen kozen voor wat meer multimedia-time en vrij spel in het vertrouwde jassperkot.

Daarna speelden we Levensweg, zoals het gelijknamige bordspel, maar dan in het groot. Het goede en vele voorbereidingswerk van de moni's voor deze activiteit werd beloond met ijverige jASSpers die zich fel amuseerden. Ondanks de lekkere croque-monsieurs was onze honger naar spel en plezier nog niet gestild. Na het multimediamoment speelden we met z'n allen "Weerwolven". Thijs als verteller leidde het spel in goede banen.

We sloten deze dag af met het "Kaarsjesspel": een spel moni's versus jASSpers! De jASSpers kregen 5 kaarsen die ze moesten beschermen... want de moni's lagen op de loer om de kaarsen telkens te gaan uitblazen. Wanneer alle 5 de kaarsen uit waren, wonnen de moni's. Ondanks de vele pogingen, tactieken, plannetjes en afleidingsmanoeuvres, slaagden de moni's er nooit in om meer dan 3 kaarsen tegelijk uit te krijgen. Sterk gespeeld van jullie, jASSpers!!

Morgen al de laatste dag...met de Ellip6 Simulator als afsluiter!

Vele groetjes!

12-04-2017, 23:44 geschreven door jASSper

Reageer (2)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
11-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heel actieve namiddag

Deze namiddag ging van start met het auto-zoekspel. Eerst kregen de jASSpers de mogelijkheid om in 5 minuten zoveel mogelijk automerken te onthouden. Dit hadden ze nodig om die automerken te herkennen in een woordpuzzel. Eenmaal het automerk gevonden in de woordpuzzel, moesten ze de enveloppe kiezen met het bijpassende logo. In die enveloppe zat een opdracht. Een geslaagde opdracht bezorgde hen een puzzelstuk... Dit alles resulteerde in een mooie auto-foto! Iedere jASSper zette zijn kwaliteiten in in functie van de groep!

Na het vieruurtje - nogmaals bedankt voor de vele en lekkere vieruurtjes waar jullie voor gezorgd hebben!! - trokken we richting het sportveld. Eerst deden we een teambuildingsopdracht. Het leek een moeilijke opdracht te worden: genummerde houten plaatjes (van 0 tot 30), die in een vierkant liggen, zo snel mogelijk in de juiste volgorde aanraken. Dit terwijl er maar 1 iemand tegelijk in het vierkant mag staan en de plaatjes niet verplaatst mogen worden. De eerste keer deden ze er 2 minuten 16 seconden over. Bedoeling was om telkens hun tijd te verbeteren. Naarmate de opdracht vorderde, gingen ze steeds meer overleggen, plannetjes bedenken en samenwerken. Uiteindelijk slaagden ze erin om een toptijd neer te zetten van 53 seconden. Een knap staaltje jASSper-teamwork! Daarna speelden we nog baseball en deden we een kubb-tornooitje.

Met het multimediamomentje en het avondmaal achter de rug, zitten we nu gezellig te kijken naar 'The Jungle Book'.


Vele groetjes uit Bohan en tot morgen!


11-04-2017, 20:35 geschreven door jASSper

Reageer (2)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dropping en Binnen de minuut

Dag jASSpervolgers,

Na de lekkere hotdogs van gisterenavond, trokken we op dropping. De jASSpers werden afgezet op punt A, in het nabijgelegen Alle-sur-Semois. De opdracht was om de weg te vinden naar punt B. Aan ieder kruispunt stonden ze dus voor de moeilijke keuze: naar links, naar rechts (of rechtdoor). Dat konden ze enkel te weten komen door opdrachten te vervullen in de vorm van raadsels, puzzels, woordzoekers ... Als de opdracht geslaagd was, werd de te volgen richting duidelijk. Bij ieder geslaagde opdracht kregen ze ook 1 lichtgevend armband. Het doel was dat ze bij aankomst elk 1 zo'n armband hadden. Met 12 geslaagde opdrachten (op 13) werd het een groot succes voor onze jASSpers! Aan punt B werden we terug opgehaald, maar een aantal jASSpers hadden de smaak te pakken en lieten zich een tweede keer "droppen" in het centrum van Bohan, om te voet terug te keren naar de Knapzak.

Na een rustige nacht en een stevig ontbijt is ook de tweede dag hier goed gestart! De activiteit "Binnen de Minuut" is net achter de rug. Zoals in het gelijknamig TV-programma, kregen onze jASSpers ludieke opdrachten voorgeschoteld die ze binnen de minuut tot een goed einde moesten brengen. Appels stapelen, zeepbellen door een hoepel krijgen, M&M's sorteren op kleur, the bottle flip challenge.... het leverde grappige taferelen op! Team Banaan haalde het nipt van The Final Countdown en De jASSpers. De activiteit viel duidelijk in de smaak! Ook nu, tijdens het vrij spel, blijven zeepbellen en waterflessen door de lucht vliegen.

Ondertussen kan ik hier al ruiken dat er lekkere frietjes en vol-au-vent op komst zijn. Deze namiddag gaan we naar buiten voor het Auto-zoekspel en sport- en groepsspelen.  

Tot later!


11-04-2017, 11:44 geschreven door jASSper

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
10-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed gestart!

Onze J@SSpers voelden zich meteen terug thuis in hun vertrouwde omgeving. Na een lekkere picknick en het installeren in de kamers kon de eerste activiteit starten. 'Fata Morgana' was de eerste activiteit van het tweede J@SSperkamp.

Het doel van het spel was om vijf activiteiten tot een goed eind te brengen. Enkel door teamwork, enthousiasme en fantasie konden vijf sterren binnengehaald worden. De rode draad doorheen de opdrachten was 'Hollywood in Bohan'.

Om te slagen voor de eerste ster moesten de jongens een scène schrijven die meteen kon deel uitmaken van een echte Hollywoodfilm. Alle leden moesten ook meespelen in het filmstukje. Regisseur Thijs nam het voortouw en schreef samen met scenarioschrijver Rémi een scène. Na een korte briefing aan alle acteurs ging de film van start. Cameravrouw Rani legde op beeld vast hoe alle personages stierven en hoe Daan vermoord werd door een nogal vreemd persoon... We konden niet anders dan de eerste ster te overhandigen met zo'n acteertalent van onze tieners!

Tijdens de tweede opdracht speelden de J@SSpers negen scènes na uit bekende films. Juryleden Rani, Elien en Marine konden maar liefst acht van de negen scènes raden! Knappe prestatie van onze leden!

Ook de derde ster werd met glans binnengehaald! Niets minder dan 'The Walk Of Fame' werd gemaakt. Elke J@SSper en monitor kreeg een ster met zijn of haar naam en/of een typerende karaktereigenschap. 'The Walk Of Fame' is te bezichtigen in 'De Knapzak' te Bohan. Alleen daarheen!

De vierde opdracht werd door Arno, Samuel en Guillaume tot een goed eind gebracht! Hun creativiteit konden ze showen tijdens het maken van een snoeptaart van maar liefst vijf verdiepingen! Ook een grote chapeau voor de jongens om tijdens het maken van de taart geen enkel snoepje op te eten! Respect! De snoeptaart mogen de jongens morgen eten tijdens de filmavond!

Als je aan Hollywood denkt, denk je ook meteen aan 'De Oscars'. Ook Bohan is een 'Oscar' rijker en onze J@SSper een ster!

Bohan is een echte stad 'Of Fame' geworden dankzij jullie! Een grote dank je wel aan alle leden voor jullie inzet! Jullie zijn echte sterren!


Nu het zonnetje er een beetje aan het doorkomen is, profiteren enkele J@SSpers ervan om buiten 'Kubb' te spelen. Vanavond staat ook nog een leuke activiteit op het programma, nl. dropping.


Vele groetjes van jullie sloebers.

10-04-2017, 17:59 geschreven door jASSper

Reageer (2)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
20-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is weer voorbij die mooie jASSperweek!
Dag lieve mensen,

Dankbaarheid is het overheersend gevoel in de stilte die neergedaald is over "De Knapzak". Ik zit hier helemaal alleen in het jASSperkot, de moni's zijn "naar 't stad" of aan 't zwemmen en zonnen, maar ik moet even "ontwennen". Dat kan ik best op deze manier: door jullie te bedanken voor jullie vertrouwen in ons, voor jullie mooie berichten, kaartjes, cadeautjes, .....
Stuk voor stuk hebben jullie prachtkids! 23 kids met een extraatje, 23 kids die een gemeenschappelijke noemer hebben, maar allemaal zo verschillend zijn! Hier naast me staan de "vergeten voorwerpen", getuigen van de aanwezigheid: douchezeep van Marvel, een prachtige (schone) boxershort, een washandje, een brooddoos met een (niet zo propere) onderbroek in (echt waar), een leesboek, een Tangle en een douchespons....
Je weet waar het terug kan krijgen! Daar zijn jullie ALTIJD welkom!
Even van het zonnetje genieten nu!
Bedankt, van harte, lieve mensen
Bedankt, fantastische monitoren
Bedankt, mensen van de Knapzak
Bedankt, iedereen die ik zou kunnen vergeten zijn
Maar vooral BEDANKT fijne jASSpers! Jullie waren weer de max! Zeker die die er al 5 jaar bij zijn!
Veel liefs,
Ann  en jASSper

20-08-2016, 17:37 geschreven door jASSper

Reageer (3)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


E-mail jASSper!

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per week
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs