jASSper
FotoBlog als favoriet !

Vrije tijd voor en door kinderen met ASS
25-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven zalige zonnige zomerkampen zonder zorgen!
Dag lieve jASSperfamilie,

Je kan niet geloven hoe stil het hier is.... De zon schijnt lekker en de bagage staat nog overal. Maar opruimen is voor straks, eerst nog wat nagenieten! Terug thuis is er het grote gevoel DANKBAARHEID! Het valt niet onder woorden te brengen wat zo'n week met een mens kan doen!

Bedankt dat jullie deze morgen allemaal weer de lange rit naar De Knapzak deden en dat jullie zo stipt jullie kids ophaalden tussen 10 en 12u! Zo konden we nog eens fijn napraten en waren we toch op tijd uit het gebouw dat tegen de avond helemaal moet schoongemaakt worden. Want een beetje smerig was het wel..... Maar dat wil alleen maar zeggen dat het gebruikt was!

Het is niet te bevatten dat zo'n vol pictobord zo snel verdwijnen kan! Waarschijnlijk omdat het dit jaar weer bijna vlekkeloos verliep en omdat de kids, zelfs met zovele nieuwe er bij, echt TOP waren, stuk voor stuk!

We willen zeker nog Virginie en Filip van De Knapzak bedanken voor alles wat ze voor ons deden en de faciliteiten en het vertrouwen dat ze ons geven! 

Ik zou hier graag de lof zingen over onze moni's ook, maar dat hebben jullie gedaan via al jullie fijne complimenten en de vele knuffels die ze kregen. Zonder team zou jASSper niet lang bestaan.....

Maar de grote kraks van het kamp waren de 3 x 8 superjASSpers! Elk van hen heeft ons weer iets bijgebracht en het was een eer met hen het plezier te ontdekken van samenleven in de natuur, in een fijne groep en in een positieve sfeer! Vitamientjes voor hart en ziel!!!

Dit is weer maar een tijdelijk afscheid en we zien ons spoedig terug, maar morgen zal het raar wakker worden zijn zonder jASSpers om me heen....

Lieve jASSpers, we zijn trots op elk van jullie en blij dat jullie erbij wilden zijn! Tot gauw!

Ann

25-08-2018, 19:19 geschreven door jASSper

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
24-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste volle dag begint!

Dag lieve thuisblijvers,

Niet te geloven dat het weeral vrijdag is! Ons pictobord wordt leger en leger en de kids zijn steeds moeilijker uit bed te krijgen, of toch de meeste. Er is er eentje die de laatste dagen steeds klaar staat aan de deur waar Yuka slaapt om haar uit te laten en hij doet dat fantastisch!

De nachten waren de hele week heel rustig en er is bijna niemand die niet goed slaapt. De gezonde boslucht doet zijn werk! (en ook het een beetje te lang opblijven misschien)

Team Thomas en team Jens hadden gisterenavond de "Did you know that"quiz. Met heel veel praktische proefjes en uitdagingen werde de kids op de proef gesteld over hun technische en wetenschappelijke skills. Zoals we dachten zijn ze erg bij de pinken, maar dat je in water met zetmeel je duim kunt kwetsen, dat wist ik zelfs niet tot er eentje om een pleister kwam vragen! Team Elien keek naar een spannende maar heel leuke film met popcorn en een drankje. Van alle andere activiteiten zal je vast al de foto's gezien hebben op de Fbgroep!

Gisterenavond laat hebben we met het moniteam samen een goed glas gedronken, ons aangeboden door onze huisbaas Filip. Hij complimenteerde ons met onze groep. Dat is heel fijn om te horen dat we na 7 jaar hier nog steeds een van de favoriete groepen zijn. De tongen kwamen los en de emoties waren zo warm en goed! Elk van onze teamleden vertelde zijn of haar reden dat zij/hij hier op jASSper was. En wees maar zeker dat er nog veel goede mensen zijn! Dit is echt een dreamteam deze week, ondanks de wissels en het geplande vroege vertrek van één van hen.

Over de kids kan ik jullie dit vertellen: Het zijn stuk voor stuk mooie mensjes! Onze terugkomers zien we groeien en bloeien en we zien een omgang met het kader dat ze reeds kennen en vertrouwen en dat geeft hen een boost om grenzen te verleggen. De nieuwe kids zien dat en volgen vrij gemakkelijk in die structuur en ze kunnen daardoor beter genieten. Wanneer de ene al tegen de andere zegt: "maar je moet dat zeggen want hier straffen ze je niet, maar ze praten met je" geeft dat een gevoel van "yes", maar we kunnen nog altijd beter en blijven alert! Ik denk dat de gezichtjes op de foto's wel boekdelen spreken en van heimwee hebben we dit jaar weer weinig last. Onze jongste spruit zegt dan zeer ferm: "Je moet denken aan al die leuke dingen hier en dan vergeet je even mama en thuis, maar ze zijn er nog, maar dan in je hartje en diep in je hoofd". Hij heeft me deze week al menige lach ontlokt!

Het is mooi om ze te zien. Ze beginnen weer toe te komen beneden nu, om bijna half negen, meestal per twee of meer. Ik ga mee met ze ontbijten! Weer vol verwachting voor wat deze nieuwe, helaas laatste, dag zal brengen.... We gaan er nog een heerlijke dag van maken! Het zonnetje laat zich nog niet zien, maar we hebben er wel 24 in huis, dus....

Tot morgen, dan weer live, om jullie oogappel op te halen! We wensen jullie een vlotte trip naar hier toe en zijn heel benieuwd hoe jullie deze week hebben ervaren!

Een verre knuffel nog nu en vele lieve groetjes,

Ann en jASSper

24-08-2018, 08:34 geschreven door jASSper

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
23-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weeral donderdag, niet te geloven!

Lieve Vlaamse thuisblijvers,

Ik had net een hele mooie tekst geschreven voor jullie deze morgen, toen het wifinet me weer een loer draaide: alles kwijt!

Nu even in verkorte versie hernemen:

Gisteren was een topdag! Er werd lekker paard gereden op de manège waar we ondertussen kind aan huis zijn. Hier werd gezwommen en Hilde werd gelukkig uit haar hachelijke positie bevrijd door de knappe gasten die de codes van de cijfersloten kraakten.

We hadden ook de 30 personen op bezoek aan de lange tafel en dat is vlekkeloos verlopen! Goede voorbereiding is het halve werk, hé! En ze vielen ook mee, tot ze onder onze ramen hun laatavondreünie begonnen te houden. Maar na een goed gesprekje en een vriendelijk verzoek zijn ze zich 50 m verder gaan zetten om het af te ronden.

Vandaag staat er weer een heerlijk programma op wacht voor onze jASSpers! De team Elieners zijn een zoekspel aan het doen buiten in het lekkere zonnetje en team Jens is ook druk bezig met hun 'free the moni'. Wel nog niet gezien wie vast zit deze keer, maar dat komt wel nog!

Nu vlug gaan kijken, want door de verloren tijd zit ik achter op schema.

Mijn verontschuldigingen voor de verkorte versie, maar er is maar weinig wifi in Bohan....

Tot morgen voor alweer onze laatste volle dag jASSperplezier. Het ging veel te vlug voorbij tot nu toe, maar dat is een teken dat het fijn is, niet?!

Vele lieve groetjes,

Ann en jASSper

23-08-2018, 11:34 geschreven door jASSper

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
22-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De week is doormidden vandaag!

Dag lieve jASSperouders en familie,

Zoals je misschien al op de Facebookpagina gezien hebt, is het ontbijt al op! En eten dat die gasten kunnen! De lekkere verse pistoletjes en de chocolade- en andere sandwiches gingen er wel heel vlot in! Slaapliedjes waren gisterenavond niet nodig want om 22u45 was alles muisttil bij alle groepen, maar er waren er al die om half tien in dromenland waren! De gezonde Ardeense lucht en de drukke dag gisteren zorgden daar wel voor!

Je kon van gisterenmorgen al voelen dat er iets nieuws in de lucht hing. Het uitstapje naar Récréalle was goed doorgepraat en voorbereid, maar toch bracht dat (zeker bij de monitoren voor wie het ook de eerste keer was) een sensatie mee van kriebels en verwachting. Om 13u30 was de bus er, stipt op tijd. Om op te stappen moest je langs verpleegster Rani die met de bus zonnebrand klaarstond. Dat was de prijs van het busticketje! Na een ritje door de prachtige natuur met een haarspeldbochtje er in, kwamen we na 20 minuutjes (exact getimed op de timetimer in de bus) daar aan. Iedereen kon met zijn minigroepje ergens direct aan de slag. Waterfietsen, minigolfen, bowlen, springkasteel en toch wel heel erg gesmaakt: het bungytrampolinespringen werden in een rotatiesysteem bezocht. Na een (te) korte namiddag bracht het busje ons om half vijf terug naar 'huis' en doken de meeste kids de Semois in. Dat was een welkome verfrissing, want het was warm!

Ook vandaag is de zon weer al volop van de partij. Het vertrek van moni Klaas Jan en moni Lynn gisteren na het avondmaal werd nog even besproken door sommigen, maar de vervangers zijn door iedereen unaniem goedgekeurd! We zijn heel erg blij voor wat zij voor onze groep betekend hebben en ze werden dan ook bedankt met een ferm applaus van iedereen en een verrassing. Nieuwkomers Simon en Eline starten zo meteen mee in de ochtendactiviteit, en ze hebben te kennen gegeven dat ze tevreden zijn met alle knuffels die ze al kregen! We hebben dit jaar echt enkele knuffelkampioenen bij de kids!

Moni Hilde is wat onrustig..... Ze wordt met kettingen en cijfersloten vastgemaakt aan een boom! Het spel 'Free the moni' gaat zo van start. Team Jens speelt deze morgen ook op het terrein, maar gaat deze namiddag paardrijden in Bièvre. Je voelt er al de verwachting stijgen! De kids hebben al met elkaar afgesproken hoe ze het gaan regelen. De echte liefhebbers kunnen niet vlug genoeg op de rug van het paard zitten, de minder enthousiasten hebben al de andere opties besproken, maar iedereen is vol vertrouwen en dat geeft ons dan weer een fijn gevoel!

Bedankt trouwens aan alle briefjes- en kaartjesschrijvers! De kinderen zijn er zo gelukkig mee! En de monitoren niet minder! We mochten gisteren weeral zo een mooie en hartelijke tekst ontvangen van een mama.... Zo fijn!

Het is niet zo leuk dat we geen internet meer hebben en dat ik maar één keer per dag kan bloggen, maar het is beter dan niets. Ik zou hier nog uren kunnen zitten schrijven over al onze avonturen, maar dan zouden onze kids jullie zelf niets meer te vertellen hebben straks. Eén ding weet ik zeker: plezier en genieten is hier de hoofdzaak! Ik ga weer even de sfeer gaan opsnuiven in de drie groepen en misschien nog wat fotootjes maken voor de Fbpagina!

PS: de samenwerking met de andere groep Franstalige kinderen verloopt vlekkeloos! Iedereen houdt zich aan de afspraken en onze jongens hebben al gezien dat er enkele 'knappe grietjes' tussen zitten. Jammer dat ze Frans spreken, zeggen ze....Wij zijn stiekem een beetje blij, geen gebroken hartjes nodig!

Tot morgenochtend weer voor een volgende update en ertussen altijd welkom op mijn GSM voor alle nieuws!

High five van alle jASSpers en een warme groet van mij!

Ann en jASSper

22-08-2018, 10:00 geschreven door jASSper

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
21-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagmorgen zonder zorgen

Dag lieve jASSperfamilie,

Het ontbijt is net achter de kiezen. Iedereen heeft lekker en goed geslapen, behalve wat kleine filmflaches bij sommigen van de nogal Harry Potterachtige film die ze wel zelf gekozen hadden. Vanochtend moesten we er wel al heel veel wakker maken met overtuiging. Ik heb geen ontbijtfoto's gemaakt omdat ik ze niet wil 'verraden'. Maar ondertussen hebben de lekker boterhammetjes er wel voor gezorgd dat het energiepeil weer op groen staat.

Gisteren hebben we al avonturen beleefd! Team Jens heeft al met eieren laten gooien nadat ze ze vakkundig hadden ingepakt met 'verdiend' materiaal door opdrachten te doen. Ze beschikten over WC-papier, ballonnen, sponsjes, touw en plakband en mochten daarmee een constructie bouwen rond een rauw ei. De opdracht was het ei te behoeden voor breuk bij een val. Ze wisten niet dat moni Rani op het dak zou staan bij de 'val'. Eén groepje deed het perfect. Het tweede ei brak...

Team Elien had de Pokémonjacht in de voormiddag fantastisch gedaan en in de namiddag hadden ze uitdagingen die ze moesten vervullen om punten te scoren. Zeg niet dat we niet proper zijn, want er moest een volledig stuk zeep opgewassen worden! Een touw moest vakkundig geknoopt worden, een balpen moest leeggeschreven worden, massages moesten gegeven worden, enz.... Gelukkig mocht elk kind zijn eigen uitdaging kiezen en in het schoenwerpen hadden we een kampioen! Na het avondeten hadden ze enkel nog een douche en een verhaaltje nodig om rechtstreeks naar dromenland te vertrekken! De nachten zijn heerlijk rustig!

Vandaag staat er weer heel wat op het programma! Team Thomas vroeg of het toch niet direct te lastig was, want zij hadden gisterennamiddag sport en spel en enkelen zagen er uit alsof ze al kletsnat uit de douche kwamen toen ze van het veld kwamen! Na die welverdiende douche na het sporten hebben ze gesmuld als wolven en waren ze wat tevreden dat het filmavond was!

Eten hebben we hier in overvloed! Met de lekkere pannenkoeken die de ouders van onze tweeling maakten (waarvoor weer onze hartelijkste warme dank!) als vieruurtje en dan nog avondmaal van frietjes en frikandel waren de buikjes overgelukkig en vol!

Zoals je ziet: geen gebrek hier! Deze namiddag gaan we naar Recrealle met het busje en ze zien er naar uit! Jullie mogen er op rekenen dat we ze begeleiden alsof het onze eigen kids zijn, en dat voelt echt al een beetje zo weer! De moniwissel Klaas Jan, Lynn naar Simon en Eline gebeurt vandaag geleidelijk maar ze zullen de eerste twee echt al missen! Ondergetekende niet minder... Maar wetende dat Simon en Eline al jaren vaste waarden zijn ook in ons team, zal dat prima opgevangen worden!

Nu moet ik gaan invallen als tipgever in het Cluedospel voor team Thomas! Die spelen het spel dat team Jens gisteren succesvol afrondde! Trump had de moord gepleegd wegens slecht balspel..... Straf hé! Jammer dat ik me niet in drie kan splitsen om bij elk team te volgen! Het is zo fijn om te zien!

Ik hoop dat het ook fijn is op het thuisfront! We wensen jullie alvast van harte een weekje genieten toe! Zorgen hoef je je niet te maken!

We kregen gisteren al post en ook de monitoren werden niet vergeten. Een lieve oma schreef ons zo een fijne kaart dat er plots 'een vliegje in mijn oog zat'. Ons team voelt zo veel warmte en genegenheid van jullie! Bedankt daarvoor! We geven ze dubbel door aan jullie kids!

Tot morgen dan maar weer en tussendoor de Facebookgroep maar in de gaten houden! Als je je kind nog niet zou gevonden hebben, geef ons een seintje, dan letten we er eens extra op want sommigen vluchten voor de foto.....

Lieve groetjes en zonnige straaltjes vanuit Bohan!

Ann en jASSper


21-08-2018, 09:49 geschreven door jASSper

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
20-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandagmorgen in Bohan

Dag lieve thuisblijvers,

We hebben de eerste nacht in De Knapzak achter de rug, een heerlijk rustige nacht! Niemand gehoord na 23u en meer dan de helft deze morgen om 8u wakker moeten maken! Na een douche voor sommigen en een 'kattenwasje' voor anderen, druppelden ze één voor één of per paar binnen beneden. Veel vrolijke gezichtjes, sommige nog half met de ogen dicht, maar niemand verdrietig of negatief. Het is echt een heerlijke groep! Er zijn al nieuwe vriendschappen in de maak, oude vrienden hebben het zalig samen en wij, het team, genieten met volle teugen na een eerste lange, maar zeer nuttige laatavondvergadering. Bedankt dat jullie ons systeem van toekomen zo goed gevolgd hebben. Het was voor ons ook een eerste keer en wij vonden het rustig en positief en hopen dat jullie het ook zo ervaren hebben. We staan open voor opmerkingen!

Deze morgen werden we getracteerd op een fantastisch schouwspel bij ons ontbijt: twee jonge hertjes kwamen drinken aan de overkant van het water in het bos. Minutenlang bleven ze daar vrolijk model spelen van onze fantastische natuur! De kids vonden het ook heerlijk. De foto's op de Facebookgroep zullen jullie tonen dat onze jASSpers weer flink zin hebben in hun ontbijt en in de dag! Ze zijn nu tanden aan het poetsen en kamer aan het opmaken en om 10u begint de eerste grote activiteit. Ik hoorde al iets van Cluedo voor het Jensteam en een spannend Pokemonspel bij team Elien. Team Thomas vliegt er meteen sportief in deze voormiddag op het sportveld!

Zoals je leest: we hebben het zeer naar onze zin! Genieten jullie maar van de rust thuis, wij genieten hier van de uitdaging en de vrijheid van de laatste weken van de vakantie! Dikke kus van al jullie schatten (de eén iets enthousiaster om die te sturen dan de ander) maar een flinke high five van iedereen!

PS: We hebben nu totaal geen internet meer, behalve op de privé-PC van de uitbaatster Virginie waar ik nu voor zit. Daarom zal er minder te lezen vallen dit jaar via deze weg, maar jullie berichtjes die hier in het gastenboek komen, komen zeker toe bij jullie oogappel. Met dank aan Virginie voor alle faciliteiten die we hier krijgen!

Ardense groetjes,

Ann en jASSper

20-08-2018, 09:34 geschreven door jASSper

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
18-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij vertrekken!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag lieve jASSpers,
Wij staan klaar om naar Bohan te gaan! De zon is er al weer en de camionette is volgeladen!
Alle monitoren (of toch bijna want sommigen komen later) staan vroeg op omdat het weer jASSpertijd is!
En wees maar zeker dat we naar jullie uitkijken!
Vandaag gaan wij lekker alles voorbereiden voor jullie, zodat we er een heerlijke week van kunnen maken!
Tot morgen!
Ann en jASSper

18-08-2018, 07:41 geschreven door jASSper

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
17-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

17-08-2018, 09:49 geschreven door jASSper

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
16-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

16-08-2018, 11:59 geschreven door jASSper

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
15-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

15-08-2018, 10:56 geschreven door jASSper

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


E-mail jASSper!

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per week
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 27/10-02/11 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 03/12-09/12 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 27/02-04/03 2012


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!