jASSper
FotoBlog als favoriet !

Vrije tijd voor en door kinderen met ASS
19-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste loodjes zijn het leukst (maar ook een beetje zwaar)

Zoals jullie wellicht al hebben gelezen, moesten we onze ochtendactiviteit aanpassen door het slechte weer. Het smokkelspel in het bos werd vervangen door het gezelschapsspel "Weerwolven". Dit is een leuk interactief spel waarbij de deelnemers elk een kaart krijgen toegewezen met een bepaalde rol: burgers, weerwolven, heks, ziener, spieker, jager, cupido. De weerwolven nemen het daarbij op tegen de rest van het dorp. Iedere nacht worden de weerwolven wakker en mogen ze iemand doden. De burgers en hun vrienden met speciale krachten proberen iedere ochtend de weerwolven te ontmaskeren tijdens de stemronde.

De menu van de dag kleurde groen-wit-rood en neen het was geen spaghetti maar een overheerlijke lasagne, waarbij onze jASSpers het niet nalieten om achter een tweede bord te komen. We sloten het middagmaal af met een heerlijke chocomousse. Om gezellig bij mekaar te kunnen zitten, hielden we voor één keer het multimedia-moment beneden. Met succes want ze gedroegen zich voorbeeldig en wisselden hun nieuwste snufjes uit met elkaar.

Daarna was het tijd voor Dokter Bibber! De jASSpers werden opgedeeld in twee groepen, die elk een woordzoeker met verschillende lichaamsdelen en organen voorgeschoteld kregen. Eenmaal een woord gevonden, spurtten ze richting de operatietafel om onmiddellijk de patiënt te verlossen van zijn defect lichaamsdeel. Bij elk lichaamsdeel hoorde ook een vraag over het huidige jASSperkamp.

Maar de topic van de dag was ongetwijfeld de jASSper-talentenjacht! Presentator Thomas mocht heel wat verborgen talenten aankondigen. We startten de avond met onze jongste jASSpers die de hele week een kampdans "Klap maar in je handen" (Samson & Gert) in mekaar hadden gestoken. Na een vleugje muziek werd het tijd voor onze shakers Hervé en Floris om hun hoelahoep-kunsten te tonen aan het jonge publiek. Ook een beetje humor kon niet ontbreken en daar zorgde onze goede vriend Arno voor met een goede mop. Daarop volgde een prachtige cover van "Faded" van Alan Walker gebracht door Lars G. Het publiek werd er stil van. Kjell en Elwin zorgden voor het nodige denkwerk door middel van een aantal raadseltjes. Ook werd onze trouwe viervoeter Yukka betrokken bij het feest. Zij mocht samen met Mayté en Felice een showtje opvoeren. Seppe zorgde voor het sportieve element en vertelde enthousiast over zijn hobby handbal. Floris en Arne deden elk om beurt trucjes met hun pingpong-pallet. De monden vielen wijd open bij het aanschouwen van hun talent. Rune bracht met "Laat me vrij" van Xink de moni's terug naar hun jeugdigheid. Dankzij de uitstekende imitaties van Daan en Remi maakten we ook kennis met Freddy De Vadder, Donald Duck, Dhr. Geubels, Mario & Luigi en nog vele anderen. Ook de 'claxon' kon voor Daan niet ontbreken. Ook de moni's droegen hun steentje bij. Onze vrouwelijke K4 bracht een zang- en dansspektakel op het lied "Alle kleuren". Moni Jimmy en Thomas, of liever moni Ping & Pong, deden enkele wonderbaarlijke kunstjes tijdens het pingpongen. Om nog even tot rust te komen, had Klaas-Jan zijn gitaar uit zijn hoes getoverd en bracht de jongeren, samen met zangeressen Ann en Sarah, na een vermoeiende avond weer tot rust. Op de deunen van "Vrolijke jASSpers" en na een warme groepsknuffel konden ze na een voldane dag hun laatste nacht in Bohan inzetten.

Tot morgen! (of beter gezegd voor ons tot straks Very Happy )  

Team Rani & Team Jimmy


19-08-2017, 03:18 geschreven door jASSper

Reageer (2)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
18-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdagmorgen met een vrolijke lach!
Dag lieve thuisblijvers overal in Vlaanderen,

Weeral een fijne nacht voorbij en klaar voor de laatste hele dag. Ons lekker ontbijt is net weer achter de kiezen en de post is verdeeld en daar waren de ontvangers echt wel heel blij om! De klassieke brief doet het dus nog steeds heel goed! 
De regen wil voorlopig nog niet wijken, dus het smokkelspel in het bos moet even wijken voor een gezellig spel "weerwolven" in een grote cirkel met zijn allen bij team Rani en Jimmy. 
Team Elien gaat starten met vrij spel en de Playmobil is weer de favoriet nummer 1. Straks staat er een speciale UNO en Wie is het op het programma daar! En deze namiddag gaan ze zelfs nog snoepbrochettes maken! Mmmmmmmmm!
We gaan er dus nog een ferme lap op geven vandaag! 
Veel plezier langs ginder en als je de zon ziet, stuur ze dan even door aub!
Groetjes uit het zalige Bohan!
Alle jASSpers en de moni's

18-08-2017, 09:59 geschreven door jASSper

Reageer (5)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allemaal beestjes!

Dag lieve ouders, broers, zussen, vrienden, vriendinnen en co...

Vandaag stond in het thema van dieren. Deze voormiddag speelde 'Het Zonneteam' het dierenzoektochtspel. Aan de hand van tips moesten de JASSpers dieren op het hele domein zoeken.

Eénmaal gevonden, moesten ze de foto's goed observeren om dan nog een extra vraag op te lossen over het dier op de foto. Het spel vlotte heel goed en de tijd vloog voorbij. Voor dat we het wisten, was het al tijd om lekkere frietjes met appelmoes en kip te eten.

In de namiddag vertrokken we met zijn allen richting de manège. In twee groepjes werden we opgesplitst om de paarden te verzorgen. Arthur, Elian en Floran mochten het paard 'Kenzo' borstelen en klaarmaken om dan te vertrekken naar de piste. De drie jongens hadden de eer om verschillende trucjes uit te voeren op het paard. Zo mochten ze o.a. rechtstaan op het paard, hun hoofdje op de poep van het paard neerleggen, een vliegtuig nadoen enzoverder. De boys straalden en deden het schitterend!

De andere jongens en meisjes kregen de kans om te leren draven, galopperen en slalom te leren. Mare was een echte amazone op het paard, Jolien reed heel vlotjes, Axl genoot dromerig van het ritje en Yoran zat knoddig te glimlachen op het grote paard! Elke JASSper overwon zijn/haar angst en genoot van de paarden en de fantastische dag!


Morgen alweer de laatste volledige dag... SNIF SNIF SNIF!!!


Slaap zacht! Nachtkus van 'Het Zonneteam'

18-08-2017, 01:15 geschreven door jASSper

Reageer (5)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayday, mayday!

Hallo thuisfront! This is Bohan calling!

Na de vermoeiende kajaktocht van gisteren, was het vandaag tijd voor een ietwat 'rustigere' dag. We begonnen de dag met een vossenjacht. We gingen natuurlijk niet echt op zoek naar vossen. Onze jASSpers werden verdeeld in 2 groepen. De eerste groep vertrok richting bos waar ze onderweg opdrachten op het asfalt achterlieten voor de tweede groep die met 15 minuten vertraging was vertrokken. De opdrachten varieerden van de kabouterdans omgekeerd dansen tot het Belgisch volkslied uit volle mond mee zingen. Het ging zelfs zover dat onze Nederlandse moni een spoedcursus West-Vlaams onder de botten kreeg, met de woorden 'ghet gie gin geheugen gie'. Ook werd er gezorgd voor onze trouwe viervoeter Yukka die de jASSpers altijd een pootje hielp.

Het was precies of de goden ons aanhoord hadden toen we de Brabançonne zongen, want we kregen frietjes op het menu. Dit in combinatie met een lekker kippenbilletje en appelmoes. Kort na de middag was er tijd om ons klaar te maken om te vertrekken naar de manège. Afhankelijk van de ervaring en durf van onze jASSpers, werden ze in groepjes verdeeld. Yosef startte met de voltige op het paard Kenzo. Dat ging zo goed dat hij op een gegeven moment zelf op het paard stond! Vervolgens was Kjell aan de beurt die ook de nodige kunstjes liet zien. Rune was in het begin een beetje bang, maar al snel vertoonde hij de kunstjes van een volleerde ruiter. Daarna was het de beurt aan Arno die in vliegtuighouding op zijn knieën verschillende rondjes aflegde. Tenslotte was er Arne die begon met het knuffelen van Kenzo, voorzichtig zijn eerste rondjes deed en zich vervolgens door Pauline, onze begeleidster, liet begeleiden tot draf. Naast de voltige waren er ook twee jASSpergroepen die op de piste zijn of haar kunsten mochten tonen. Herve, Mayté, Daan, Bram, Remi, Lars G. Floris, Felice, Elwin stapten rondjes en leerden te sturen en draf. De groep werd aangevoerd door ervaren ruiter Samuel. Seppe, Thomas en Lars V. kozen ervoor om te supporteren voor hun medekampgenoten.

Na een ritje te paard was het tijd om met de auto terug richting De Knapzak te vertrekken. Daar konden ze eerst genieten van een heerlijke douche, gevolgd door een croque monsieur-maaltijd. Na een kort multimedia-moment verzamelden we beneden voor de laatste activiteit van de dag: "Is er wifi in Bohan?" 2.0. Daar wisten we al het antwoord op, maar natuurlijk ging het niet echt over de wifi maar gewoon over een variant op het gekende programma "Is er wifi in Tahiti?". In de eerste ronde 'Wie is het?' was het een kwestie om zo snel mogelijk te raden welke persoon of voorwerp langzaamaan tevoorschijn kwam. In de tweede ronde werden er telkens twee personen uit de groep genomen waarvan één een hoofdtelefoon met luide muziek moest opzetten. De andere moest beschikken over de nodige articulatievaardigheden. Zo kregen ze bijvoorbeeld allemaal woorden die te maken hadden met het thema 'huwelijk' en deze moesten dan zo goed mogelijk worden overgebracht naar de jASSper met de hoofdtelefoon die natuurlijk niet kon horen wat dat woord juist was. Die moest dus gespecialiseerd zijn in het liplezen. Bij de derde ronde kreeg iedere groep een vraag. Het antwoord moesten ze niet zomaar luidop zeggen, maar moesten ze vormen met vier kartonnen dozen die prachtig beschilderd werden door moni's KJ, Hilde, Dirk, Rani en Alex. Als voorlaatste ronde hadden we de 'doorgeefronde' en werd iedereen van het team betrokken bij het spel. De bedoeling was dat de eerste persoon een woord uitbeeldde aan de persoon voor hem. Die jASSper beeldde het uit aan de volgende persoon voor hem en zo verder. Als afsluiter speelden we 'Wie zoekt, die vindt'. Opnieuw werden er twee spelers per groep uitgekozen. Eén van hen werd geblinddoekt, de ander moest de juiste commando's geven. Er werd een stoel geplaatst op een willekeurige plaats en de geblinddoekte persoon moest zo snel mogelijk als eerste de stoel vinden en erop gaan zitten.

Het was opnieuw een dag die voorbij gevlogen is! Op naar onze laatste volledige dag in Bohan.

Slaapzacht en tot morgen!

Team Rani & Team Jimmy

18-08-2017, 00:01 geschreven door jASSper

Reageer (132)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
16-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kajak je voor het eerst, dan ...
Dag lieve thuisblijvers

Deze voormiddag startte 'Het Zonneteam' terug met de kampdans! Het liedje en de bewegingen zijn al goed gekend hoor! Daarna werden de kleinsten hun tekentalenten getest. Verschillende tekeningen in het thema vakantie werden ingekleurd. Er zitten echte pareltjes in! Met de tekeningen werd een memory gemaakt. De hersenen werden goed gebruikt en het spel ging mega vlot! 

Over de middag moest het eventjes snel gaan, want het busje van het kajakken stond al te popelen om te vertrekken. Met heel veel enthousiasme vertrokken de kinderen richting de startplaats van het kajakken. Nadat iedereen zijn/haar partner en bootje had gevonden, kon het varen beginnen. Ann en ikzelf gingen tegen vier uur naar de tussenstop met een lekker vieruurtje en een sapje. Nadat iedereen terug extra krachten had opgedaan, kon de rest van de tocht verder gezet worden. Met enkele kids en moni's hebben we de kajakkers opgewacht in de Semois. Het was lekker warm in het water door te ravotten en te spelen. Iets voor zes kwamen de laatste sportievelingen aan. Uitgeput, moe maar zo trots dat ze er geraakt zijn, gingen de kinderen snel douchen om daarna aan te schuiven voor het avondmaal. 

Dikke proficiat aan iedereen! Terug een TOPDAG!

Liefs, Elien

16-08-2017, 23:50 geschreven door jASSper

Reageer (2)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moe maar voldaan na een actieve, geslaagde dag!

Het vele binnen zitten van gisteren hebben we vandaag helemaal goedgemaakt! Team Rani en Team Jimmy startten de dag in 2 groepen. Team Rani trok meteen naar het sportveld voor een honkbalpartijtje. De jASSpers gaven het beste van zichzelf, de tennisracket (voor wanneer het met de baseball bat net niet lukte) moest er, in al hun enthousiasme, zelfs aan geloven. Ondertussen speelde Team Jimmy Reuze Monopoly. We zaten gezellig samen rond het grote bordspel, de reuzendobbelstenen rolden snel over de vloer en de dorpjes en stations rondom Bohan werden snel ingepalmd door onze jASSpers. Ondertussen was Remi volop aan het genieten van zijn rit op de trike met Ollie. Na een uur spelen was het tijd om te wisselen: Team Rani kon na al dat loopwerk tot rust komen rond de Monopoly. Team Jimmy was ondertussen helemaal opgewarmd om ook aan hun wedstrijdje honkbal te beginnen. Het werd een spannende wedstrijd met een grappig moment als hoogtepunt. Net toen moni Thomas riep dat hij een homerun zou lopen, gleed hij uit en scheurde zijn broek.

Na de lekkere fishsticks met puree was het snel tijd om te vertrekken voor ons kajakavontuur. Op de bus richting Vresse zat de sfeer er al goed in! Bijna de hele rit werden er liedjes gezongen. Eerst onder aanmoediging van de moni's, maar al snel waren de jASSpers niet meer te stoppen en gaven ze een jASSper-touch aan de liedjes. Zo leek het alsof we super snel ter plaatse waren. Vol goede moed stapten we per twee in onze kajaks en vertrokken we richting Bohan. Bij het ene duo was dat in één rechte lijn richting aankomst, bij anderen was het met wat meer omwegen. Sommige sterke jongens gingen zelfs een stukje stroomopwaarts varen om hun mede-jASSpers een handje toe te steken! In Membre hielden we even halt onder de brug om ons vieruurtje te nemen. Een aantal stapten daar terug op de bus, maar hadden reeds hun uiterste best gedaan! Chapeau! Na een paar aanpassingen in kajakduo's konden de anderen hun koers verder zetten. Moe maar voldaan kwam iedereen veilig aan in De Knapzak.

Er volgde een snelle douche om die Semois-geur van ons af te schudden, want niet veel later zaten we aan tafel met lekkere zelf-belegde broodjes voor onze neus. Daarna trokken we naar onze kamers voor het multimedia-moment. Nu zitten we allen samen, met een drankje in de hand, te kijken naar "De Grote Vriendelijke Reus". Daarna vlug slapen, want het is een super-actieve dag geweest!

Slaapzacht en tot morgen!

Team Rani & Team Jimmy


16-08-2017, 22:22 geschreven door jASSper

Reageer (10)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen deze woensdagmorgen!
Hallokes niet Bohanners,
Deze morgen na een heerlijk rustige en lange (voor de kids toch) nacht weer genoten van een heerlijk ontbijt met chocoladesandwiches en gewone sandwiches, heerlijke fruityoghurt en nog veel meer.... Ze wisten dat ze een goede bodem moesten leggen voor een fysiek zware dag, dus werd er flink gegeten! De broertjes hebben met zijn drie een halve bakkerij leeg gegeten....heerlijk gewoon! De gezonde lucht zeker.... En "kleine" Axl zou infeite nog een stuk groter moeten zijn als je de hoeveelheid in zijn bord ziet!
Ondertussen is team Elien, met sedert gisteren een leuke dame erbij, al aan het dansen geweest en nu zijn ze weeral druk bezig met hun activiteiten die er weer superleuk uit zien! Ik zie Disney passeren... En zingen, mannen, ze kunnen ervan!
Team Rani is ondertussen op het sportveld een honkbalmatch aan het beslechten. Frisse Ardenese lucht opsnuiven in een droog, licht bewolkt en schoongewassen atmosfeertje.
Team Jimmy is de hele streek rond Bohan aan het opkopen in de Reuze Monopoly! Sommige voorzichtig met hun centen, anderen kopen alles wat ze kunnen en zijn niet zuinig met de cash.... Wat is de beste strategie????
Vandaag eten we om 12u om vroeg te kunnen vertrekken naar Vresse waar we te water gaan voor een flinke tocht met de kajak. We nemen het vieruurtje langs de waterkant in Membre, waar de "bezemwagen" al aanwezig zal zijn indien nodig, maar we dagen ze uit om thuis te komen met de boot hier voor de deur! Wie het kan, krijgt zijn vaardiploma!
Zo zijn we weeral volop begonnen aan een nieuwe, uitdagende dag!
Vele groetjes van alle jASSpers
Ann

16-08-2017, 11:11 geschreven door jASSper

Reageer (4)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
15-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondanks het slechte weer was het een stralende dag!
Dag lieverds! De rust is terug gekeerd in 'De Knapzak'. Alle kinderen liggen rustig te slapen en ook de moni's bekomen van een fijne, drukke dag! Het programma deze morgen werd licht gewijzigd omwille van het slechte weer. De film van deze avond werd verplaatst naar deze morgen. In ons team zitten twee filmsterren en wij hadden de eer om te mogen kijken naar hun talenten! De film, Buurtpolitie de grote geldroof was een succes! Na een lekker middagmaal mochten de kinderen hun knutsel- en boetseertalenten showen. Ze kregen de opdracht om vijf figuren te maken. Daarna werden de figuurtjes op een spelbord geplaatst met kleuren en wanneer je kleurtje werd genomen, mocht hun figuurtje 'gepatst' worden. Het was dolle pret! Na een lekker vieruurtje met wafeltjes werd de tweede activiteit gestart. Een dier had iets gestolen in het gebouw en verstopt. De kinderen hebben gezocht wat er gestolen was, waar het verstopt was en wat het was. Alle JASSpers hebben het juiste antwoord gevonden, nl. een aapje had een film gestolen en in de slaapkamer verstopt. Ze begonnen elk individueel of per twee aan de activiteit. Maar wat er super was, was dat ze op het einde van het spel allemaal samen aan het zoeken waren. Het Zonneteam straalde op deze regen-, donderachtige dag! Nu gaan wij, de moni's ook snel naar bed, want morgen gaan we 16 km kajakken! Woehoeee!!! 

15-08-2017, 23:00 geschreven door jASSper

Reageer (4)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trikeritje topper van de dag!
De jongsten zijn meteen heel actief de dag gestart! Moni Sarah, moni Alex en moni Elien hebben een kampdans gemaakt en deze aangeleerd aan de kids! Op de tonen van Samson en Gert werd uitbundig en enthousiast gedanst: "Klap maar in je handen, stamp maar met je voeten, fluit tussen je tanden. Zet ze op een rij!" Deze kampdans zal vanaf nu elke morgen gedanst worden.

Nadat iedereen de longen uit zijn/haar lijf had gedanst (niet letterlijk natuurlijk hé), stond 'muzikaal pak' op het programma. Mare toonde tijdens dit spel dat ze maar liefst zes suikerklontjes op haar tong kan balanceren. Zoooooot! (Moeten jullie zeker zelfs eens uitproberen, is niet gemakkelijk hoor!). Tijdens dit spelletje toonden de kids dat ze heel goed kunnen samenwerken en een (h)echt team zijn! Goed bezig, Zonneteam!

Na een lekker middagmaal was het tijd voor een siësta/multimedia moment. Voor Arthur, Yoran, Axl, Mare, Floran en Elian werd de middag geopend met een trikeritje! Met een smile tot achter hun oren kwamen alle kids terug! Niemand was bang geweest en iedereen wilde nog een ritje maken. Wanneer we vroegen wat het leukste moment van de dag was, kwam meteen het antwoord 'de trike'!!!

Van al het rijden, had iedereen natuurlijk honger gekregen. Lekkere pannenkoeken gemaakt door Rune en Kjell en hun ouders stonden op de menu als vieruurtje! Overheerlijk waren ze!!! Een dikke merci!!!

Als namiddagspel heeft het Zonneteam een buitenspel gespeeld, genaamd 'Reis rond de schildpad'. Iedereen moest zo snel mogelijk aan de hand van kleine opdrachtjes en raadseltjes rond de schildpad zien te gaan. Goed gespeeld door alle kinderen!

Het verhaal over de ridders, heksen en monsters werd uitgelezen waarna iedereen moe en voldaan naar zijn/haar bedje ging! Slaaaaaapzacht iedereen! 


15-08-2017, 01:54 geschreven door jASSper

Reageer (9)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speurwerk in Bohan!
Hoho, wat een dag!!
Speurwerk alom!

Deze ochtend werd eerst veelbelovend. Alle kinderen hadden al hun sportkledij aangedaan (want we gingen basebal spelen), maar tijdens het ontbijt sloeg het noodlot toe. Donder en bliksem zorgden ervoor dat onze ochtendactiviteit letterlijk in het water viel. 
Gelukkig hadden Kjell en Rune een ideale oplossing om deze druilerige dag toch wat op te vrolijken.

Je weet het of niet, maar Kjell en Rune zijn echte filmsterren. Ze hebben gefigureerd in de film: 'Buurtpolitie en de grote geldroof!'. Hun acteursnamen waren Wannes en Klaas. Ze waren de kleinzonen van de commissaris. De film werd zowel door Team Elien, Team Jimmy en Team Rani aandachtig gevolgd. Daarna was er nog vrij spel.

De namiddag begon erg mysterieus. Team Jimmy en Team Rani werden in 4 groepjes opgedeeld, maar wat de opdracht was, wisten ze nog niet. De eerste groep word naar boven geleid door Klaas-Jan. Daar aangekomen stond Thomas te wachten buiten een kamer: 'The escape room'. Het doel van het spel word uitgelegd. Ze moesten de code kraken door allerlei opdrachten en raadsels op te lossen om zo de deur van de kamer te openen.

In de kamer werd er eerst een filmpje getoond. Niemand minder dan Bart Peeters en Natalia kondigden aan onze jASSpers aan wat ze moesten doen. De eerste opdracht bestond eruit om een sleutel, die bevestigd was aan een balletje, uit een koker te halen zonder de koker op te heffen of met de handen in de koker te zitten. Na veel denk- en zoekwerk vonden de jASSpers al redelijk rap de oplossing hiervoor. Met een maatbeker of pot konden ze water in de koker gieten, waardoor het balletje begon te drijven en ze zo het uit de koker konden halen.
Met die sleutel konden ze een kistje openen, waarin een puzzelstuk zat en een blacklight. Verschillende blaadjes lagen verspreid in de kamer en met de blacklight konden ze op één van de blaadjes een raadseltje vinden. Dit luidde: 'Ik vind het in de tuin en dan ben ik blij, maar als ik naar binnen ga, moet ik ervan huilen' Rarara, wat is het? Kunnen jullie het raden? De jASSpers anders wel. Het antwoord laat ik jullie bijster.
Met het antwoord op het raadsel kon er een letterslot geopend worden, waarin terug een puzzelstuk zat, maar ook een vreemde kaart met letters op. Wat moesten ze daar nou mee doen? Ergens in de kamer was een schatkaart verstopt. Na veel zoeken werd deze gevonden achter de spiegel in de badkamer. Met deze 2 samen konden ze dit mysterieuze raadsel oplossen. Adhv windrichtingen moesten ze een zin vormen die leidde tot een cijfercombinatie om de laatste kist te openen. Ook daarin zat een puzzelstuk, maar er was nog steeds eentje tekort. Terug werd heel de kamer afgezocht tot ze het stukje vonden bij de deur. 
Deze stukjes samen vormden het woord pasta en natuurlijk stond er in de kamer een grote pot met penne in. Ze moesten alle pennes één voor één bekijken, want in 1 hiervan zat een heel klein briefje opgerold. En ik kan je verzekeren, het waren er HEEL VEEL!
Op dat briefje stond de laatste opdracht om uit de kamer te geraken, namelijk de vraag: 'Welke kleur had de trui van Natalia?'. Als jullie het filmpje bekijken, weet je al snel het antwoord.

Al onze jASSpers hebben binnen een tijdspanne van 1u de kamer veilig kunnen verlaten. Vraag er zeker naar, want ze konden hun mond er niet over houden!

Nogmaals willen we Kjell en Rune hun ouders bedanken voor de lekker zelfgemaakte wafeltjes. Ook deze hebben gesmaakt in onze knorrige magen.

Daarna nog wat multimedia en vrij spel voor daarna aan te schuiven om overheerlijke hotdogs te eten. Met wat ketchup en mosterd smaakten deze nog supergoed!

Als laatste activiteit van vandaag werden er spelletjes van 'Binnen de minuut' gespeeld. Geen paniek, niet alle spelletjes waren tegen de tijd. Iedereen kwam aan bod. Van torentjes maken met bekers tot luchtbellen door hoepels blazen, voor elk was er wat wils!

Daarna was het tijd om te gaan slapen om morgen terug fris en monter te zijn voor een wat actievere dag, want we gaan KAJAKKEN!!!
Vele groetjes en slaapwel
Team Rani en Team Jimmy

15-08-2017, 00:00 geschreven door jASSper

Reageer (1)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
Archief per week
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 27/10-02/11 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 03/12-09/12 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 27/02-04/03 2012

  E-mail jASSper!

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!