|
|
|
ontdek marokko |
|
|
12-01-2008 |
Wat bieden wij aan |
Half pension
Vol pension
Uitstappen naar verschillende steden die u zelf wilt bezichtigen,kortom voor ieder wat wilt
|
|
|
|
|
Wat mag U verwachten |
Gastvriendelijk verblijf
Wij halen en brengen u van en naar de luchthaven
twee uitstappen tijdens u verblijf
|
|
|
|
|
Tijdens uw verblijf |
Maakt u gratis kennis met de typische marokkaanse cultuur
Marokkaanse thee
Marokkaanse zoetigheden(ichebakia gazelle's)
Henna handbeschilderingen
Berbers modeshow
Kortom een dansavond met herinneringen die u nog lang zullen bijblijven.
|
|
|
|
10-01-2008 |
Keuken |
De Marokkaanse keuken wordt als een van de meest gevarieerde keukens ter wereld beschouwd. De reden hiervoor is een eeuwenlange interactie van Marokko met de buitenwereld. De keuken is een mengeling van invloeden uit de Arabische, Berberse, Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, Midden-Oosterse, mediterrane, Afrikaanse, Turkse en Joodse Keukens. Al deze smaken hebben in meer of mindere mate bijgedragen aan de diversiteit van de Marokkaanse keuken. Daarnaast werd deze verder verfijnd door de koks in de koninklijke keukens in de Marokkaanse koningssteden. Kruiden worden op grote schaal in het Marokkaanse eten gebruikt. Belangrijke kruiden zijn kaneel, komijn, peper, gember, saffraan en kurkuma. Kip is het meest gegeten vlees in Marokko. Het meest gegeten rode vlees is rundvlees, ook al wordt de voorkeur gegeven aan lamsvlees, dat echter relatief duur is. Couscous is de bekendste Marokkaanse maaltijd en wordt traditioneel met de hele familie genuttigd na het vrijdagse moskeebezoek. Andere belangrijke gerechten zijn tajine, pastila (Hartige taart met kip) en harira (Vleessoep). Het laatste wordt met name tijdens de ramadan gegeten. De populairste drank is groene thee met munt. De lokale Berberse keuken is vergelijkbaar met de rest van de Marokkaanse keuken, maar heeft veel minder externe invloeden.
|
|
|
|
09-01-2008 |
Klimaat |
Het klimaat verschilt per streek. Over het algemeen heerst er een mediterraan klimaat. Het Atlasgebergte zorgt er voor dat aan de loefzijde van het gebergte veel stuwingsregen voorkomt. Hierdoor ontstaan vruchtbare gebieden die gebruikt kunnen worden voor de akkerbouw en de veeteelt. Het tegenovergestelde geldt voor de lijzijde, die zorg draagt voor een regenschaduw in het oosten en zuidoosten.
|
|
|
|
|
Marokko |
Marokko is een prachtig land met een zeer vriendelijke bevolking. Wie op zoek gaat naar authenticiteit zal in Marokko zijn gading vinden. .
|
|
|
|
06-01-2008 |
olijfbomen |
We hebben een eigen boerderij met ongeveer twintig hectaren olijfbomen, waar we zelf olijfolie persen. Ook de dorpelingen komen hier hun eigen olijven persen en helpen op de plantage. Op het einde van de olijfoogst wordt er op de boerderij een feestmaal gemaakt voor iedereen die geholpen heeft met het oogsten.
|
|
|
|
|
traditionele olijfpers |
het plukken van olijven en het vervolgens persen tot olijfolie..
|
|
|
|
|
concept |
Het reisconcept dat ik voorstel heeft niet als bedoeling Marokko als standaard toerist te ontdekken, maar juist als participant in de Marokkaanse cultuur. Met andere woorden het leven en het wonen tussen de Marokkaanse autochtone bevolking. Je eet en drinkt net als en met hun en wordt toch Nederlandstalig begeleid en gegidst.
De manier van leven op het platteland en in de bergen staat centraal in deze reis. Zoals het malen van graan, het bakken van brood op steen.
|
|
|
|
|
|
E-mail mij |
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
|
Gastenboek |
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
|
|
|
|