Inhoud blog
  • gratin florentin
    Zoeken in blog

    Categorieën
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Libelle Lekker
  • Zesta
  • Dagelijkse kost
  • Goe gebakken
  • Budgetkoken
  • Inge kookt

    08-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gratin florentin
    via www.libelle-lekker.be

    Gratin Florentin

    Gratin Florentin
    (4)

    Hier zullen je kinderen van smullen

    Tijd:
    Expertise:
    Kost:
    Personen:  

    Ingrediënten voor 4 personen
    Bereidingswijze
    1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af. Pureer met de warme melk en het ei. Breng op smaak met foelie, peper en zout.

    2

    Spoel de spinazie. Laat de groente slinken in het aanhangende water. Kruid met foelie, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.

    3

    Fruit de uisnippers glazig in een likje olijfolie. Doe er het gehakt bij. Bak het rul (tot het uiteenvalt) op een matig vuur.

    4

    Vet een diepe ovenschaal in met boter of olie. Doe er de helft van de puree in, schep daarop het gehakt en de spinazie. Dek af met de rest van de puree.

    5

    Beleg met vlokjes boter. Zet 15 minuten in de oven, of tot het bovenste aardappellaagje mooi goudbruin is.

    Met diepvriesspinazie: eerst ontdooien en laten 'opdrogen' op het vuur.


    08-10-2011 om 19:09 geschreven door inge2011  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:hoofdgerecht, kids, aardappel, spinazie, gehakt


    Archief per week
  • 03/10-09/10 2011

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs