Het leven is net ganzenbord; je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten

Gastenboek
 • Dag José
 • lieve groetjes van roosje
 • Hallo lieve blogvriendin
 • Muziek verwarmt het Hart José
 • Hallo josé.

  Heerlijke bloemkoolsoep staat klaar

   
  Een appel per dag houdt de doktors weg
  vooral als je goed mikt


   
  Een bankier is iemand die je zijn paraplu leent als de zon schijnt en hem terughebben wil zodra het begint te regenen

   
  Wij beseffen de waarde van het water eerst
  wanneer de bron is opgedroogd


   
  Iemand heeft pas het recht om kritiek te uiten, als hij een behulpzaam hart heeft.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto


  Foto


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moments

  Dit glimmende paard wordt (geheel terecht) ook wel ‘s werelds mooiste paard genoemd

  Er lopen vele mooie, grootse en elegante dieren rond op deze aardbol. Maar het paard blijft toch wel een extra bijzonder dier. Met name het paardenras Akhal Teke spant de kroon. Dit ras, dat oorspronkelijk uit Turkmenistan komt, wordt niet voor niets ook wel ‘s werelds mooiste paard genoemd.

  De Akhal Teke heeft een vacht die licht absorbeert waardoor het glanst zoals metaal. Dit is overigens niet alleen omdat het mooi is, maar het heeft ook nog een functie. Er wordt namelijk vermoed dat dit kleurpatroon functioneel was als schutkleur in de woestijn. Dit paard wordt gezien als een natuurwonder en dat begrijpen wij heel goed. Wat een mooi dier!

  Dit paard is niet zomaar alleen maar mooi om te zien, maar is ook nog eens gefokt als sportdier. Deze paarden behoren tot de edelste dieren ter wereld en staan bekend om hun snelheid en uithoudingsvermogen. De ‘gouden paarden’ zijn aangepast aan sterk wisselende klimaatomstandigheden.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polar winter

  Wat is het dodelijkste roofdier van de oceaan?

  Het antwoord op deze vraag zal je verbazen. Het is in ieder geval niet de witte haai, de barracuda of de reuzen-octupus. Wat is het dan wel? Het dodelijkste dier dat in onze oceanen rondzwemt is: het zeepaardje.
  Het schattige zeepaardje ziet er niet bepaald uit als een dodelijk roofdier. Maar schijn bedriegt. In 90% van de gevallen slaagt het zeepaardje erin om zijn prooi te pakken te krijgen. Het zeepaardje heeft daarmee een hoger succespercentage dan andere roofdieren in de zee.

  Het zeepaardje jaagt op kleine schaaldiertjes. Deze schaaldiertjes kunnen wegvluchten met een snelheid van meer dan 500 lichaamslengtes per seconde. Ter vergelijking, als een mens zo hard zou zwemmen, zou hij ongeveer 3000 kilometer per uur halen! Als deze kreeftjes op de vlucht gaan zijn ze dus bijna niet te pakken te krijgen. Maar zeepaardjes drijven heel rustig met de stroom mee. Daardoor kunnen ze ongemerkt dichterbij hun prooi komen. Als het zeepaardje heel dichtbij is, slaat hij toe. Bliksemsnel zuigt hij zijn prooi naar binnen. Het slachtoffer heeft niet eens door wat hem overkomt.

  Het is maar goed dat het dodelijkste roofdier van de oceaan vooral op kreeftachtigen jaagt, en dat ze niet groter worden dan zo'n dertig centimeter. Anders hadden nietsvermoedende zwemmers heel wat meer te vrezen gehad dan een paar klunzige haaien..  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter in paris

  Vanaf vrijdag roze chocolade te koop

  Voedingsgigant Nestlé lanceert vrijdag in Japan en Zuid-Korea de eerste roze KitKat-reep. Dat meldt de Franse krant Les Echos. De roze chocolade werd door Barry Callebaut ontwikkeld in Wieze, in Oost-Vlaanderen, en Frankrijk.

  Nestlé is de eerste om de roze chocolade te commercialiseren. De nieuwe chocoladesoort heeft een fruitige smaak van bessen en is smeuïg, aldus de chocolademaker. De nieuwe chocolade kreeg de naam ’ruby’, naar de cacaoboon die gebruikt wordt om de chocolade te maken.

  De verkoop start in zeven ‘KitKat Chocolatory’-winkels in Japan in Zuid-Korea. Via het internet zullen de chocoladerepen ook besteld kunnen worden in België, de Verenigde Staten, Hongkong, Macao, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zwitserland.

  Barry Callebaut ontstond in 1996 uit de fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. De hoofdzetel van de groep bevindt zich in Zürich. De chocoladefabriek in het Oost-Vlaamse Wieze is de grootste ter wereld. Ook in Halle is er een productiesite.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snowing

  Handig: deze slimme portefeuille speel je nooit meer kwijt

  Ben jij een sloddervos die alles kwijtspeelt? Of is een dief al eens aan de haal gegaan met je geldbuidel en wil je dit niet nog eens meemaken? Dan investeer je misschien beter in de slimme portefeuille van Woolet.

  De portemonnee kreeg de naam Woof Glow en staat voortdurend in verbinding met je smartphone. Als die connectie verbroken wordt, speelt het een luid alarm af. Handig voor sloddervossen, maar een doorn in het oog voor dieven.

  Hoe het juist werkt? Het lederen hebbeding maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone. Als de afstand tussen de twee voorwerpen te groot wordt, gaat er dus een alarm af.

  Extraatjes

  Maar dat is lang niet het enige wat deze portefeuille kan. Er zit ook een ledlampje op, waardoor het kan dienen als zaklamp. Daarnaast is het gadget ook voorzien van een bijzondere sensor: met een duw op een knopje kan je de locatie van je auto opslaan. Handig voor warhoofden die al eens vergeten waar ze hun wagen geparkeerd hebben.

  Wie zich er eentje wil aanschaffen, kan een bezoekje brengen aan de site van Woolet. Voor een exemplaar tel je 90 euro neer.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ice queen

  Hoera: van deze ajuinen moet je niet huilen

  Ajuinen snijden gaat steevast gepaard met een potje huilen. Maar als het van een Amerikaans bedrijf afhangt, is dat binnenkort verleden tijd.

  Het snijden van ajuinen is een heuse klus. Net daarom bestaan er ook tientallen middeltjes die moeten voorkomen dat je begint te snotteren. Denk bijvoorbeeld aan een glas water naast je snijplank zetten, de ajuin pellen en even onder de kraan houden of het dragen van een duikbril. Maar eerlijk is eerlijk: echt effectief zijn deze truken niet.

  Sunions

  Onder het motto dat voorkomen beter is dan genezen, willen onderzoekers Bayer Crop Science een exemplaar ontwikkelen waar je ogen niet van beginnen tranen. Ze hebben al meer dan dertig jaar de handen vol met deze klus, maar nu zijn ze eindelijk klaar.

  De ajuinen zijn trouwens niet genetisch gemanipuleerd, maar ze werden gecreëerd door het kruisen van verschillende soorten gewassen. Het resultaat, de ‘Sunions’, zullen vanaf maart in de rekken liggen. Wij hopen alvast dat ze ook snel verkrijgbaar zullen zijn in Europa.  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magic of winter

  Deze 4 dingen moet je dus niét opwarmen in de magnetron

  Eerst, lang geleden, dachten we dat de magnetron eng was. Nu vertrouwen we het apparaat volkomen. Niet doen. Wat je zeker niet moet opwarmen in de magnetron:

  1. Aardappelen

  Als je gekookte aardappelen op kamertemperatuur liet afkoelen  (bijvoorbeeld gisteren aan de maaltijd), heeft bacterie Clostridium Botulinum zich kunnen vermenigvuldigen. In de magnetron wordt die diertjes niet gedood en dit kan vervolgens leiden tot voedselvergiftiging.

  2. Kip

  Kippenvlees moet altijd goed gaar worden gegeten om er zeker van te zijn dat alle bacteriën zijn gedood. In de magnetron wordt vlees ongelijk verwarmd. En kunnen er bacteriën overleven

  3. Dingen die gefrituurd zijn

  Het vet dat daarop zit kan een beetje gaan branden in de magnetron en dat is slecht om te eten. Kankerverwekkend.

  4. Rijst

  Over het algemeen moet overgebleven rijst onmiddellijk in de koelkast worden geplaatst, omdat giftige bacteriesporen zich zeer snel kunnen vormen bij kamertemperatuur. In de magnetron worden ze niet gedood.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I miss you

  Zit je met je benen over elkaar? Dít onthult je zithouding over je persoonlijkheid…

  Het kan heel veel vertellen over je karakter. Zit jij vaak met je voeten ver uit elkaar? Dít vertelt het over je karakter:

  • Positie A: mensen die op deze manier zitten zijn heel charismatisch en creatief. Ze zijn spontaan en ietwat impulsief waardoor ze niet altijd lang nadenken over hun beslissingen. Dit brengt ze weleens in de problemen, maar dankzij hun charme weten ze deze problemen vaak snel op te lossen. Mensen die regelmatig in deze positie zitten, zien het leven als een avontuur en staan altijd open voor nieuwe ervaringen. Ook zijn deze mensen erg populair en maken ze makkelijk vrienden. 

  • Positie B: mensen die graag met hun benen over elkaar zitten, zijn echte dromers. Ze hebben een rijke fantasie en kunnen zichzelf helemaal kwijtraken in een dagdroom. Ze zijn heel empathisch en maken makkelijk contact met andere mensen, maar zetten zichzelf daardoor nog weleens op de tweede plek. Ze kunnen goed luisteren en vertrouwen op hun gevoel. 

  • Positie C: mensen die graag zo zitten, zijn wellicht wat chaotisch en vinden het moeilijk om stil te zitten. Het is altijd druk in hun hersenpan en ze spreken vaak zonder na te denken over de impact van hun woorden. Ze vervelen zich redelijk snel en hebben en korte spanningsboog. Ze komen het best tot hun recht in een omgeving met veel prikkels. In relaties hebben ze iemand nodig die veel tegengas kan geven. 

  • Positie D: mensen die vaak in deze positie zitten zijn slimme mensen die rationeel nadenken en ze hebben hun zaakjes voor elkaar. Hun huis is vaak ook om door een ringetje te halen, alles heeft een eigen plaats. Ze zijn wat gereserveerd richting hun omgeving en laten niet snel het achterste van hun tong zien. Wel zijn ze eerlijk en doen ze niet mee aan roddelen. Ze blijven in veel situaties kalm en raken niet snel het overzicht kwijt

  • Positie E: mensen die op deze manier zitten zijn doelgericht en vinden hun carrière belangrijk. Ze vinden het belangrijk om hoge doelen voor zichzelf te stellen en zijn dan ook niet tevreden met minder. Ze zijn perfectionisten, waardoor ze altijd streven naar meer en te weinig stilstaan bij wat ze al hebben.  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

   

  Wie krijgt het eerst koffie?

  Het lijkt een heel eenvoudig raadseltje en ongetwijfeld is het dat voor sommigen ook. Anderen denken de oplossing te weten, maar hebben het fout.

  Onderwerp zijn een pot koffie, vier kopjes en een netwerk van buisjes. De koffie wordt ingeschonken en stroomt dan door de buisjes, maar welk kopje wordt het eerst bereikt?

  Het raadsel gaat momenteel het hele internet over en velen komen er niet uit. Maar als je heel goed nadenkt, zie je dat er maar één oplossing mogelijk is.


  Weten jullie het antwoord?

  Het antwoord is nr 5

  Als je goed kijkt naar de tekening zie je dat 3 leidingen dicht zijn, behalve nr 5  » Reageer (25)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!