Inhoud blog
 • Tot weer ziens!!!
 • Wasda?
 • En zo gaan we verder
 • Proficiat
 • ook zo nu en dan
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  ikschrijf.be

  25-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot weer ziens!!!

  En als je afscheid neemt ergens, laat je altijd een deeltje van jezelf achter... En als je afscheid neemt ergens, dan weet je dat het ze goed gaat... En als je zegt: tot weerziens! Dan weet je dat je ze inderdaad weer ziet, omdat je ze graag ziet. Omdat je ze omarmt in je hart. En als je afscheid neemt ergens, wordt er plaats gemaakt voor iets anders. Daarom niet beter, maar wel anders. Dus niets valt te vergelijken. Niemand kan in jouw schoenen staan. Jij kan in niemands schoenen staan. En als je afscheid neemt, dan is het niet af- dat scheiden - dan is het een begin van iets nieuws...

  Het ga jullie goed daar allemaal op die plek, in mijn hart neem ik jullie mee op mijn volgende avontuur. Hoedje af voor jullie zingeving, voor jullie draagkracht en jullie flexibiliteit!


  Tot - zeker! - weer ziens!


  Namaste

  25-04-2017 om 17:14 geschreven door ikschrijfdusikben  


  >> Reageer (2)
  22-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasda?

  Wasda?

  Hoe iemands ziel verder leeft in een dier, dat heb ik gisteren ondervonden... Onze poes krijgt binnenkort kleintjes, en het is niet zomaar een poes. Ze komt van het huisje waar mijn dochter haar vader zijn laatste adem uitblies... En toen vloog zijn ziel in die kleine lieve pluizenbol...Zijn ziel zal verder leven, in de kleintjes die ze zal krijgen. Ik ben een tikkeltje bezorgd, ik hou ze voortdurend in de gaten, en hoop dat alles goed zal verlopen. Mijn dochter houdt van die poes, het is haar verbinding met haar vader die er niet meer is... Danku kleine poes, om zijn ziel verder te brengen dan ooit mogelijk was toen hij nog leefde... I cross my fingers voor gezonde kleintjes!!


  Namaste

  22-04-2017 om 12:15 geschreven door ikschrijfdusikben  


  >> Reageer (0)
  21-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En zo gaan we verder

  En zo gaan we verder...

  Verder dan ooit tevoren. Dichter dan nabij. Vanuit bezieling voor het leven.

  Gisteren ging ik met een prachtige vriendin naar DAAU, een muziekgroep die je meevoert op een muzikale roadtrip. Ondergedompeld in de klanken van de hemel, besefte ik heel helder hoe alles één is. We zijn één met elkaar, één met de natuur, één met de krachten van het universum. Je zal misschien denken, goh... wat een esoterische blabla - zeker op een stressvolle werkdag - maar bekijk het eens zo : door een gevoel van samenhang en solidariteit, kunnen we vanuit verbinding onze eigen angsten relativeren, en vertrouwen op het goede dat er in de wereld is. Ook al veracht je je buurman omdat hij zijn afsluiting te dicht bij de jouwe geplaatst heeft, of ben je razend op een brutale chauffeur die je voorbijsteekt, weet dat de enige mogelijkheid hiermee om te gaan is dat je je voor honderd procent inleeft in de ander. Want als je daar in kunt slagen, ook al is het maar voor even, dan zal je inzien dat we allen één zijn. De dromen van jou, zijn ook de dromen van een ander. No man is an Island, no man stands alone. Treat each one as your brother, each one as your friend... Moeilijk als anderen je onrecht aandoen, dat is zeker zo. Maar zelfs in het grootste onrecht, zal je niets oplossen door je te focussen op je vijand, maar wel door vanuit verbinding het onrecht te omarmen en los te laten in je hart.


  Namaste 

  21-04-2017 om 12:06 geschreven door ikschrijfdusikben  


  >> Reageer (0)
  19-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat

  Proficiat met je nieuwe dag. Proficiat met al wat je bereikt hebt in het leven. Proficiat met je kleine en grote teleurstellingen, ze maken je een sterker mens. Proficiat met je draagkracht, of juist je kwetsbaarheid. Proficiat voor jouw leven, jouw eigen unieke pad en de keuzes die je maakt. Proficiat met je wilskracht. Proficiat met je boosheid. Proficiat met je vergiffenis. Oja, en proficiat met je geduldig liefhebben. Wat doe je dat goed!


  Namaste

  19-04-2017 om 12:01 geschreven door ikschrijfdusikben  


  >> Reageer (0)
  18-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ook zo nu en dan

  Heb jij dat ook zo nu en dan?

  Dat de wereld open lijkt te liggen, aan de ene kant met keuzes en mogelijkheden, en langs de andere kant met patronen en gewoonten van jaar en dag? Misschien heb je je ook al eens afgevraagd of het niet gemakkelijker is alles te laten zoals het is, maar toch steeds met dat knagende gevoel dat er wel wat meer in zou kunnen zitten dan DIT. Er hangt een magie in de lucht mensen, grijp die magie aan om je leven - hoe klein ook- om te gooien en nieuwe dingen te proberen! Loop elke dag met je blote voeten in het gras. Speel, lach, dans, gier het uit! Bloemen sluiten zich elke avond bij het ondergaan van de zon. Zo gebruiken wij onze nachtrust om 's morgens weer frisse buitelende energie te voelen en elke dag een stapje dichter bij onze kern te komen. Eer jezelf, doe geen onrecht aan anderen. Bemin zelfs zij die het ogenschijnlijk niet goed met je voorhebben. De mooiste deugd in het leven is vergeven en compassie tonen, want het is veel krachtiger om begrip en mededogen te tonen dan om je vuist te laten gelden en boosheid de bovenhand te laten nemen. Ook al maken sommige mensen je het leven zuur, zoek verzuchting in de kleine dingen van het leven. Eet je boterham eens in de tuin op een deken. Zwem in de natuur onder een sterrenhemel. Treed uit je comfort-zone en aanschouw de wonderen van het leven. Bewonder, en verwonder... Leef zonder beperking, maar respecteer steeds de grenzen van anderen zonder jezelf geweld aan te doen. Leef je eens in in de situatie van een ander. Je kan er veel uit leren...

  Namaste

  18-04-2017 om 00:00 geschreven door ikschrijfdusikben  


  >> Reageer (0)
  17-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ei zo na

  doorheen stille ruimte

  begeesterd door passie

  ver

  lang

  eieren in de tuin

  bij het eerste ochtendgloren

  kom ik

  als nooit tevoren

  bij

  na

  na

  bij

  omdat er niets meer is

  dan bekoren

  begin

  en bezin


  17-04-2017 om 10:31 geschreven door ikschrijfdusikben  


  >> Reageer (0)
  15-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wond er
  ook wonden
  kunnen wonderen zijn
  zotte morgen
  heerlijk gisteren
  vleiende toekomst
  als heel
  als water
  als nooit
  meer
  een
  kater

  15-04-2017 om 13:44 geschreven door ikschrijfdusikben  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ojaleilei
  ojaleilei
  kinderjolijt
  wij zijn op reis geweest
  en ja het was een feest
  ook al is het de tank van K3
  de lichtjes in haar ogen vergeet ik nie...

  lyrisch doen over ontmoetingen
  iedereen is mooi
  jij bent de allermooiste
  jij bent de ... liefdesraket retteketet
  als de planeten konden spreken
  dan nog zou het niet in woorden te vatten zijn
  met mijn klein konijn
  de wereld ligt voor haar open
  en steeds dat gemis
  als een holte
  maar die is gevuld
  morgen met paasei
  en steeds met
  mij

  one love

  15-04-2017 om 00:00 geschreven door ikschrijfdusikben  


  >> Reageer (0)
  14-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imagine

  Welkom op mijn blog!


  Hier zult u dagelijks mogen proeven van de heerlijkheid van schrijven en niet wachten op Godot...

  Reageer, ageer, verwonder me, blijf plezieren...

  Beleef, ervaar en proef!

  Alles is muziek

  Alles is taal

  Begeef je samen met mij op een pad naar ongebreidelde creatie...


  Enjoy!


  14-04-2017 om 15:42 geschreven door ikschrijfdusikben  


  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ikschrijf

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  14-04-2017 om 15:33 geschreven door  


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!