reviews, tips en veel meer Hallo en welkom op iedereen bakker.
Wat is dit voor blog?
Dit is een blog die ervan overtuigd is dat iedereen kan bakken. Deze blog staat dan ook in het teken van het maken van allerlei lekkernijën. Samen gaan we op zoek naar de beste recepten, de leukste versieringen, de eenvoudigste technieken. En ook reviews van producten vinden plaats op deze blog.
06-09-2012
Modelleergereedschap Beginners
Voor het maken van fondantfiguren kan men verschillende soorten gereedschap gebruiken. Omdat het assortiment gereedschap erg ruim is, beschrijf ik hieronder de belangrijkste tools. Met deze tools kunnen heel wat figuren gemaakt worden, naarmate men meer ervaring opdoet kan men deze gaan aanvullen met extra's.
Enkele belangrijke gereedschappen.
Hieronder zie je een voorbeeld van een spits boetseerstaafje. Spitse boetseerstaafjes vormen het belangrijkste gereedschap voor het maken van suikerwerkfiguren. Ze zijn er in verschillende vormen en maten. De ene punt is plat en naar achteren gebogen. Deze kan worden gebruikt om plooiën zachter te maken en kleine moeilijke plaatsen te bereiken. De andere punt is plat en perfect om nerven op bloemen te tekenen.
Dit staafje is een stomp boetseerstaafje. Dit staafje heeft aan elk uiteinde een knik met een bolletje. Dit kan je gebruiken om gaten en holtes te maken. Zoals de holtes voor oogkassen.
Gekarteld boetseerstaafje, Dit staafje heeft een klein wieltje. Het laat afdrukken achter die op naaisteken lijken.
Een suikerwerkmesje is een handig mesje om kleine stukjes heel precies uit te snijden. Ook om fondant op onbereikbare plaatsen te bewerken is het zeer geschikt.
Een klein paletmes heeft een scherpe kant en is daardoor geschikt om randen mee af te snijden.
Een schuimmat gebruikt men om stukken fondant op te laten drogen en om fondant dunner te maken. Hiervoor gebruikt men nog enkele andere tools.
Volgens mij heb ik hierbij het belangrijkste modelleergereedschap gehad. Naast dit volgen nog de decoratiebenodigdheden en de bakbenodigdheden.
Vandaag vier ik de opstart van mijn eerste blog. Sinds enige tijd heb ik een nieuwe passie, het maken van taarten, koekjes, het spelen met rolfondant... Over deze passie begint mijn blog vandaag. Ik wil mijn lezers meenemen in de wereld van het bakken, een wereld waarin ik zelf opzoek ga naar recepten, materialen, technieken.
Waarom ga ik zelf op zoek? Omdat ik duidelijkheid wil. Welke producten zijn goed en dus de moeite waard om te kopen? Iedereen kent wel eens het gevoel in een winkel te staan, cakemix te zoeken uit de vele aanbiedingen en niet te weten welke nu goed, de beste is! Daarom ook reviews van materialen, producten... Verder komen ook technieken aan bod, die ik zo eenvoudig mogelijk wil houden, en dus ook geschikt om samen met de kinderen te doen.
Ik probeer wekelijks een (enkele) artikel te plaatsen.