Get a Voki now!

Blog van Mia Fournier
met  tijdsbesparende ict-tips voor leerkrachten,
die soms door het bos de bomen niet meer zien
Inhoud blog
 • Sing for the climate
 • ergonomisch aan de pc
 • telspel : maak 10 !
 • HOE MOET DAT DAN
 • tijd om aan een schooltuin te beginnen ?
 • Bibbers en zo ....
 • leuke fotobewerkingen om te doen met kinderen
 • stichting Het sprekend boek
 • THE BIG ASK
 • Sinterklaas-yurls voor de kleuterklas
 • koop minder afval: spel + wedstrijd
 • Ballonvouwen : leerkrachten crea
 • LANG ZULLEN WE LEZEN : boekenproject
 • dodehoekspel - wero: verkeer -
 • Leesadvies via een boekensite - Taal- lezen - 2de graad
 • even een kleine aanmoediging naar 1 september toe :-)
 • We starten opnieuw !!!- klasorganisatie - algemeen
 • verslag think.com happening Brugge 11 juni 2008
 • 11 juni : think.com dag
 • de expo '58 - hype
 • Think.com ... nog maar eens ...
 • 12 februari = safer internetday 2008 - 1ste,2de.3de graad - ict
 • tips voor het verfraaien van je site van think.com
 • de Powerpoint-page
 • niet voor gevoelige spelers en niet-liefhebbers van foie gras
 • techniek in de klas en het verband met kerstmis
 • les over dinosaurussen
 • onze huidige actualiteit op een speelse manier !!
 • instructiefilmpjes voor eenvoudige technologische activiteiten
 • thema kunst : - wero- 3degraad-schilderkunst
 • techniek in de klas en halloween
 • Tips voor leerlingen : voorlezen en presenteren
 • Animal school..geen axenroos, toch herkenbare kinderen op onze school
 • lessen over gezonde voeding- alle leeftijden- wero
 • te winnen ...boeken of een illustrator voor een klassessie
 • MELK4KIDS
 • online schilderen
 • Extreme armoede uitbannen, een weg naar vrede
 • KLAVERTJE4-FORUM
 • de yurls oefenpagina`s
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  ict-sprokkels voor de klavertje 4 SG
  ict- tips en ideeën voor je klasgebruik
  10-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leuk hebbedingetje voor klas- en/of schoolwebsite en blog!

  Niet zomaar een saai  weerbericht, maar een  plaatje dat zich aan de weersomstandigheden aanpast: de dame op de afbeelding krijgt dan de passende kledij aan! De achtergrond wordt passend aangepast.

  18
  minuten geleden, om 17:20 UTC, de wind blies met windsnelheden van 4.6 meter per seconde(10.4 mijl per uur) vanuit Noord nabij Oostende Airport. De temperatuur was 16 graden Celsius (61 graden Fahrenheit), en de barometerdruk was 1,016 hPa (30.00 inHg). De relatieve vochtigheid was 87.9%. er was gebroken bewolking op een hoogte van 183 meter (600 voet). De zichtbaarheid was 8.0 kilometer (5.0 mijl).
   The WeatherPixie The WeatherPixieHet weer in je vakantie-oord reeds weten ?Wat dacht je van Kreta ? The WeatherPixie Of Oostenrijk?<The WeatherPixieOf ga je naar Gran Canaria ...The WeatherPixie


  >> Reageer (0)
  31-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juni = diplomatijd ! Ook in de kleuterklas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Leuke  diploma's  voor jullie kleuters zijn er ook te vinden op het internet ! Zo kan je een veterdiploma op naam toegestuurd krijgen om uit te printen : http://www.veters.nl/
  Maar je kan best zelf ook creatief aan de slag met deze site : http://documenten.101tips.nl/index.php !
  Je hebt tal van mogelijkheden om je eigen diploma's voor de klas te ontwerpen

  >> Reageer (0)
  25-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.think.com niet alleen via klascement promoten !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Tenslotte zijn wij de pioniers in Vlaanderen, die er mee begonnen zijn !
  Oracle brengt leerlingen en technologie samen.

  Oracle, toonaangevend leverancier van bedrijfssoftware, hecht groot belang aan goed onderwijs afgestemd op de hedendaagse praktijk. Daarom heeft Oracle een aantal onderwijsinitiatieven, zoals Think.com, ontwikkeld die leerlingen al van in het basis- en secundair onderwijs met technologie en het internet willen vertrouwd maken. Die kennis zal hen later nog goed van pas zal komen.

  Think.com is een vrolijke webomgeving voor en door basis- en secundaire scholen uit de hele wereld die vanaf volgend schooljaar ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn. Binnen de beveiligde Think.com-omgeving kunnen leerlingen met elkaar mailen en interactieve websites met tekst, audio, video en beelden creëren. Think.com is volledig gratis en vrij van advertenties en spam. Alleen leerlingen en leraars hebben toegang tot deze beschermde omgeving. Die maakt bovendien gebruik van de nodige tools om foute taal en dito foto’s te blokkeren. Oracle zorgt uiteraard voor de nodige technische ondersteuning en de Think.com-specialisten helpen uw school graag op weg bij de opstart van het project. Om deel te nemen moet uw school wel over eigen computers, een internetverbinding en browser beschikken.

  Juf Mia Fournier, van de Vrije Basisschool Sint-Theresia in Rollegem, is alvast voor het initiatief van Oracle gewonnen: "Ik leerde Think.com in 2004 kennen toen we, samen met enkele scholen uit vijf andere Europese landen, van start gingen met het Comeniusproject Se@eu. De leerlingen hadden op Think.com websites gemaakt om hun school en stad voor te stellen aan hun collega's uit Finland, Polen, Italië, Spanje en Nederland. Dat werkte prima en bracht heel wat positieve interactie teweeg. Het platform was bovendien een perfect communicatiekanaal voor de betrokken leerkrachten. Dergelijke afgeschermde en gratis webomgeving is een prima tool voor leerlingen en leerkrachten om het internet begrijpelijk en veilig in hun lessenpakket te integreren."

  Think.com helpt leerkrachten om leerlingen creativiteit en zelfexpressie bij te brengen. Het internationale platform bevordert bovendien het contact met andere culturen. Leerlingen leren op Think.com meer dan websites maken. Ze houden er vaak vrienden voor het leven uit de hele wereld aan over.

  Bezoek Think.com voor meer informatie of mail Leontine Vreeke, projectverantwoordelijke bij Oracle (Tel. (02)719.12.40). Beschikt u over breedbandinternet? Bekijk dan even het aanstekelijke promotiefilmpje waarin Leontine Vreeke haarfijn uiteenzet waar Think.com om draait.


  >> Reageer (0)
  22-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online milieuspel !

  http://www.mijnecosysteem.be

  gelezen in de krant: Afval sorteren, je tuin en huis onderhouden zonder het milieu te veel te belasten: vanaf vandaag kun je dat oefenen via het onlinespel MijnEcosysteem. Het spel is gratis en richt zicht tot kinderen tussen acht en twaalf jaar. Deze kunnen het spelen in schoolverband onder begeleiding van hun leerkracht, of individueel thuis, al dan niet onder toezicht van hun ouders.

  Het vertrekt vanuit het Tamagotchi-principe: eenmaal geregistreerd, kies je een woonomgeving, waarin je je minstens een keer per week moet aanmelden om de juiste milieuhandelingen te stellen. Je afval sorteren, je gras maaien (maar niet te vaak, want dan verzamel je weer strafpunten), je planten water geven. Dat zijn vaak terugkerende acties. Wie met de grasmachine over de moestuin rijdt, verliest ook punten.

  Je kunt ook grotere werkzaamheden uitvoeren: een waterput installeren of een compostbak. Aan elke actie die voor het eerst wordt uitgevoerd, is een didactisch dossier gekoppeld.

  Het is de bedoeling dat deelnemers het spel gedurende een jaar spelen, zodat ze de vier seizoenen doorlopen.

  MijnEcosysteem is een initiatief van het communicatiebedrijf Comstrat, dat ervaring heeft met Flash-animaties en de uitbouw van themakanalen. Het wordt gesponsord door een producent van ecologische schoonmaakmiddelen.


  >> Reageer (0)
  14-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP MAAT
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op maat is educatieve freeware voor het buitengewoon onderwijs bestaande uit een reeks oefeningen rond bepaalde thema's en geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën. Spraaktechnologie ondersteunt de oefeningen, die met muisklik of muissleep eenvoudig te bedienen zijn. De verschillende oefenvormen zijn :
  combineren: combinaties herkennen bij een aantal afbeeldingen of geluiden en afbeeldingen kunnen associëren
  volgorde: oefenen van het logisch rangschikken
  rubriceren: woordenschatoefening waarbij begrippen gerubriceerd worden per rubriek
  matchen: en vergelijken: leerling hoort een opdracht en moet de juiste afbeelding zoeken


  >> Reageer (0)
  12-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google earth = Google aarde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sinds deze week kan je Google earth ook downloaden in het Nederlands: http://download3dearth.googlepages.com/dutch
  Gelezen op de blog  van G.Drummer, die ook een handleiding opstelde om google aarde te gebruiken in de klas: http://www.gerarddummer.nl/google_earth/index.htm


  >> Reageer (0)
  10-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie M.G.Schmidt blijft scoren !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 20 mei is het 96 jaar geleden dat Annie M.G.Schmidt werd geboren. Uitgeverij Querido organiseert van 9 tot 20 mei een Annie M.G.Schmidt-week met o.a. de verkiezing van  het leukste versje uit haar bundel ZIEZO . Meedoen kan tot 18 mei via het internet op de site : http://www.versjesvanannie.nl

  >> Reageer (0)
  07-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warholizer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Integratie van ict in een kunstproject in de klas ? Nog vlug een kaartje voor moederdag laten maken ! Laat de kinderen een pasfoto uploaden en deze site http://bighugelabs.com/flickr/warholizer.php  en je krijgt er een popart-kunstwerk à la Andy Warhol voor in de plaats . Het kan natuurlijk ook iets creatiever als je de leerlingen zelf aan het werk laat in het programma PAINT bijvoorbeeld.

  Nog een toemaatje: http://www.interactica.com/gallery/  Op deze site kan de Warholcreatie van Marylin bewerkt worden. Je leerlingen kunnen er ook (beperkt)  aan het werk met een schilderij van Escher, Pollock en Mondriaan.


  >> Reageer (0)
  25-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.big brother in de dierenwereld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen http://www.beleefdelente.nl/portal  laat je meekijken in de nesten van enkele vogels, zoals de zwaluw, de slechtvalk, de steenuil ! Via de webcam kan je meegenieten van het prille leven of live een geboorte meemaken.

  >> Reageer (0)
  16-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de computer leest je tekst voor ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  http://www.spelletjesplein.nl 

  bevat  een hele reeks leerzame spelletjes. Er is keuze uit aardrijkskundige thema's, biologie, geschiedenis, wiskunde, taal, sport, techniek, muziek en kunst, maar ook heel eenvoudige.
  Het interessante aan de site is dat de (instructie)teksten worden voorgelezen. De mogelijkheid bestaat ook om een eigen tekst in te typen en die te laten voorlezen door de computer.


  >> Reageer (0)
  28-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog vlug wat online paasplezier voor de klas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  paaspuzzel
  muispsel - eieren vangen
  3 op een rij
  aankleden paashaas
  online een ei versieren
  eieren zoeken
  zoek hetzelfde ei
  10 verborgen eieren zoeken
  pasen memory
  succes !
  Mia

  >> Reageer (0)
  24-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zebra
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  ZEBRA is een website  vooral voor kinderen die betrokken raken in een verkeersongeval of er mee geconfronteerd worden.

  >> Reageer (0)
  22-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart = wereldwaterdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Naar aanleiding van wereldwaterdag lanceert de Vlaamse Maatschappij voor watervoorziening een nieuwe waterwebsite voor leerlingen van 6 tot 14 jaar en hun leerkrachten. Leerlingen kunnen er informatie vinden voor een spreekbeurt, leerkrachten voor hun lessen in de opzoekhoek.
  De kringloop van het water, drinkwatervoorziening, riolering, waterzuivering wordt er interactief voorgesteld in  de ontdekhoek.

  >> Reageer (0)
  19-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spelletjes als levende schilderijtjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  http://ferryhalim.com/orisinal/

  kleine spelletjes, die de muis- en toetsbehendigheid oefenen  in een liefelijk pastelachtig decor ! Zacht achtergrondmuziekje en prachtige  tekeningen! Een aanrader

  >> Reageer (0)
  18-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project ruimtevaart
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Interactief de draagraket Ariane5 ontdekken
  http://esamultimedia.esa.int/multimedia/gamekids/esa_ne/

  >> Reageer (0)
  14-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klascement
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Via een filmpje kom je te weten wat je op de site van klascement kan vinden en hoe je je kan registreren. Klik op het logo om het filmpje te starten.
  http://www.klascement.net


  gelezen  bij http://www.bloggen.be/ictco/


  >> Reageer (0)
  12-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzamelpagina
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ik heb een aantal bruikbare sites per leerjaar, per thema gerangschikt op een  linkenpagina voor  de collega's van onze scholengemeenschap en andere geïnteresseerden:

  http://klavertje4.yurls.net

  Mia F.

  >> Reageer (0)
  11-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibliotheek van de verdwenen geluiden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Om eens te laten beluisteren in de les
  Allerlei geluiden i.v.m natuur , ambachten, transportmiddelen en historische gebeurtenissen. Zo kan je een klas de tafel van 2 horen opzeggen, een stoomtrein horen, een oude koffiemolen, een nachtegaal die fluit, de landing van Apollo 11... Je kan ook meewerken aan de site door zelf geluiden op te sturen.
  Wil je ze gebruiken, let  dan wel op de auteursrechten !

  http://www.omroep.nl/nps/radio/supplement/99/soundscapes/bibliotheek/  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek-sites
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Allerlei sites over liedjes, muziekinstrumenten, lesideeën vind je op via de volgende link : http://muziek.yurls.net/

  >> Reageer (0)
  01-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Project gezonde voeding in de kleuterklas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens het zoeken naar informatie bij een vraag om hulp kwam ik een heel leuke site tegen : http://www.123aantafel.be/! Een project over gezonde voeding voor de kleuterklas, met allerlei te downloaden materiaal, een eenvoudige voedingsdriehoek, kleurplaten, een melk- en fruitkaart!  Een aanrader om je lessen te illustreren, maar ook om de recepten uit te proberen, achtergrondinformatie te lezen over het voedingspatroon van kleuters en de mogelijkheid om materiaal te bestellen.
  WAT JE ALS KLEUTER EET, HEB JE VOOR JE LEVEN BEET  >> Reageer (0)
  Foto

  ook interessant om te bekijken
 • verzamelpagina SG Klavertje 4
 • schoolwebsite Sint-Theresiaschool Rollegem
 • ict -hoekje stefaan d'hondt
 • oefenpagina's leerlingen
 • klascement
 • lerarenforum
 • oefensite computerklas
 • mieja's soft-sites
 • klasblog 3de klas Kooigem
 • Scholengemeenschap Klavertje4

 • site Scholengemeenschap
 • Blog over Rollegem
 • leerlingen yurls
 • blog juf Marianne zedenleer
 • eindtermen.yurls
 • oefensite juf Mia
 • knutselsite juf Mia

 • Archief per week
 • 17/09-23/09 2012
 • 01/08-07/08 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 12/10-18/10 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 01/12-07/12 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007

  Zoeken in blog


  Gastenboek
 • kzjo4p
 • schooldirecteur
 • op bezoek
 • mooi blogje
 • Hey leuk

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Free counter and web stats
  netvibes
  Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!