Foto

Piepeloe nieuwsgierige mama's, stoere papa's, knorrige opa's, lieve mammie's,...veel tantes en de man van de tantes,...onze kapoenen, oud- leerlingen,..KORTOM iedereen!

 

Hier vind je een beetje van mezelf terug...de activiteiten van onze Hunnegemmertjes,...ons leefwereldje!

 

Fijn dat je komt piepeloeren....welkom!

Juf Tamara, juf Stefanie, juf Marijke en juf Valerie

Inhoud blog
 • Facebook- Feestboek!
 • Kangoeroeklas terug van start!
 • LEERLINGENRAADNIEUWS
 • Vernieuwend zorgnieuws! CO-TEACHING!
 • Welkom! Een fijn schooljaar gewenst!
  Onze Hunnegemertjes! Welkom...

  Hé rups, Ja, jij daar… Kom maar,kom maar bij ons… Neem maar de tijd die je nodig hebt om een vlinder te worden, Doe maar , op je gemakje. Zoals je zelf wilt. Dag vlinder, Wees maar een vlinder, een vlinder zoals er maar eentje op de hele wereld is. Toon je mooiste kleuren en fladder,fladder maar. Vlieg met je vleugels daar waar je heen wil. Wil je samen vliegen,dan vliegen wij met je mee. Wil je sneller vliegen,dan vliegen we met je mee. Of doe je het liever op je eigen tempo? Wij vliegen naast jou… Wij zullen je steeds toefluisteren: “Leef je leven zoals een vlinder Neem op tijd eventjes rust Maar vergeet nooit te blijven vliegen”
  17-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook- Feestboek!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kameraadjes, volgertjes....wij zijn al helemaal into Facebook en de Facebookpagina van onze school. ( Vrije basisschool Hunnegem)

  Onze berichtjes zullen vanaf dit schooljaar ook daar op gepost worden...Ik nodig je graag uit om een kijkje te komen nemen....Tot daartjes!

  Groetjes,

  Het zorgteam

  17-10-2016 om 14:59 geschreven door Zorgteam


  07-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroeklas terug van start!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goed nieuws voor de kangoeroetjes onder jullie!

  De kangoeroeleerlijn staat terug opgesteld...we starten vanaf vrijdag 21 oktober op leerlingniveau! De leerlijnen van het tweede en het zesde leerjaar staan uitgeschreven, dus de cirkel is rond! Ik kijk er alvast naar uit om met jullie schatten aan de slag te gaan!

  Je hoort me zeker en vast nog!

  Groetjes,

  De kangoeroejuf

  07-10-2016 om 14:05 geschreven door Zorgteam


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEERLINGENRAADNIEUWS

  Nieuws vanuit de leerlingenraad:

  Jullie hebben het waarschijnlijk al gezien: het campagnevoeren is volop aan de gang. De ' oude' leerlingenraad heeft de leerlingenraad voorgesteld in de klassen. Ze deden een oproep voor nieuwe klasvertegenwoordigers. En wat voor een oproep! Waauw! Er hebben zich heel wat kandidaten opgegeven! De kieslijsten zijn gemaakt, de stembrieven afgeleverd en de oproepbrieven liggen klaar! Op dinsdag 12 oktober is het zover, een hele namiddag gaan stemmen zoals bij onze echte verkiezingen!

  Een eerlijke campagne gewenst!

  07-10-2016 om 11:15 geschreven door Zorgteam


  26-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vernieuwend zorgnieuws! CO-TEACHING!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  En we zijn al bijna een maandje verder...wat vliegt de tijd toch snel!

  Doorheen de veranderingen in het onderwijslandschap hebben juf Dorien ( 6LO) en ik ( juf Valerie) ervoor gekozen om co-teaching te organiseren in de klas van het zesde leerjaar! Pro vernieuwing en vooruitgaan in het onderwijs. Elke dinsdag en donderdag ( voormiddag ) staan juf Dorien en ik samen voor de klas. Dat willen zeggen dat er twee juffen op hetzelfde ogenblik in de klas zijn. De ene leerkracht kan instructie opnemen, de andere leerkracht kan de andere leerlingen corrigeren, woordje uitleg geven, ondersteunen...of het omgekeerde kan ook gebeuren. De leerkrachten vullen elkaar aan, en dit ten goede van de kinderen. We verrijken de kinderen, en onszelf! We doen dit ook in het vijfde leerjaar: juf Ellen en ik, op maandagvoormiddag. Ook juf Marijke en juf Maria ( derde leerjaar) passen deze vernieuwing toe op vrijdagvoormiddag. Een is maar alleen, dus staan we als gelijkwaardige partners samen voor de klas om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de vraag ' wat heeft het kind nodig? '

  Dank aan de leerkrachten en de kinderen om me steeds in hun klasje warm te onthalen...hehe...jullie kijken al niet meer op als ik het deurtje opendoe en ik mee start, tof!

  Een blije juf...die zin heeft in de vernieuwing, lol!

  26-09-2016 om 19:17 geschreven door Zorgteam


  01-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom! Een fijn schooljaar gewenst!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jij bent....

  Een noot in onze muziek,

  Een stem in ons koor,

  Een instrument in ons orkest,

  Een woord in ons verhaal,

  Een letter in ons woord,

  Een foto in ons album,

  Een parel in ons snoer,

  Een blaadje in onze bloem,

  Een bloem in ons boeket.

  Al ben je maar een heel klein stukje van ons geheel, jij maakt mee het verschil!

  Samen school maken..elke dag opnieuw! Een fijn boeketschooljaar gewenst!

  01-09-2016 om 19:20 geschreven door Zorgteam


  16-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel plezier!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Al gepicknickt onder de kersenboom? Lekker lang uitgeslapen? Bij valavond gezelschapsspelletjes gespeeld? Een plonsje in het zwembad gedaan? Buikjes vol ijs gegeten? Alles gegeven tijdens het sportkamp? Tot rust gekomen op paardenkamp? Nog belange niet aan school gedacht? Zalig lang trampolinegesprongen? Uitgekeken ( of nog aan het aftellen) naar de lange autorit naar de zon? Al dieren in het gras/bos gespot? Die vervelende muggenbeetjes al vervloekt? Onder de sterrenhemel gemijmerd over de dag die nooit meer terugkomt? Gestept op de straten tot je erbij neerviel? Je al een beetje stiekem verveeld? Je vrienden al gemist? Al veeel bellen geblazen? Je favoriete it- boy/girl ontmoet? Zandkastelen gebouwd inclusief fort? Gego-cart op de dijk en net geen mensen omver gereden? Al in de regenplassen lekker hard gesprongen? Je kledij zo vuil gemaakt dat je niet meer zag welk kleur de t - shirt had? Vuurwerk gespot? Kampen gebouwd in de tuin en deze zeker met een speciale toegangscode beveiligd? En binnen dus ook? Aardbeien gegeten? Vlinders geteld? Bij het ' al lang naar je bed moeten gaan' nog net dat spannend boek uitgelezen met je zaklamp? Waterspelletjes gespeeld? Minstens 1 dierenpark bezocht en toch iets geleerd? Natuurlijk dat ene pretpark bezocht en de splash en de overkop aangedurfd.....Heb je al op veel zaken JA geantwoord? Dan zijn jullie goed bezig mijn kapoenen!

  En wij...wij willen uiteraard al deze spannende unieke zomer2016-verhalen horen! Tot 1 september! ( of een beetje vroeger in de winkel, in het park, in de stad, op een rommelmarktje..hihi).

  16-07-2016 om 19:37 geschreven door Zorgteam


  14-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toi toi toi België!
  Vanwege onze school!


  14-06-2016 om 14:04 geschreven door Zorgteam


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele wist je datjes!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vers van de pers....

  - wist je dat onze juf Tamara ( zorgcoördinator) kleuter al heel wat pluimen op haar hoedje kan steken? Zij werkte gedurende het volledige schooljaar samen met andere zorgco's kleuter omtrent kleuterparticipatie, een dikke duim!

  - Wist je dat juf Tamara ondertussen ook is verhuisd naar ons zorghuis? Zij zit op het gelijkvloers in een aangenaam klasje!

  - Er deze week MDO' s gepland staan van 1LO tot en met 6LO. Kleuter staat volgende week op het programma! Leve de hoofdpijn dus,lol!

  - Alle GON - gesprekken achter de rug zijn en al een aantal data vastliggen voor begin volgend schooljaar? HELP, nog maar twee weken school? Dat kan niet!

  14-06-2016 om 13:56 geschreven door Zorgteam


  10-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie leerlingenraad: ons gratis fruitkraampje!

  De foto's spreken voor zich...een zonnige middagspeeltijd op Hunnegemse bodem...de leerlingenraad die een van hun actiepunten uitwerkte met een gratis fruitkraampje voor iedereen! Na een uur lang fruit snijden, standje opzetten, affiche kleven en standje promoten, was het eerste fruitmarktje een schot in de roos! Iedereen kon naar believen aanschuiven aan het marktkraampje van Joran, Florian, Makayen, Amaury, Dalayen en juf Dorien. Je merkt het op de foto's zelf: leuke sfeer, gezellig keuvelen en terwijl genieten van verfrissend fruit...' juf, mogen we nog een keer aanschuiven? ' ' juf, is dit volgende week terug? ' ' ooo Joran, ik wil graag meehelpen, mag dat? ' Ook de juffen en de meesters lieten dit lekkers niet aan hun neus voorbij gaan!

  Leerlingenraad, wij kijken al uit naar het volgend fruitstandje op 16 juni en 23 juni!

  Bedankt vertegenwoordigers voor het vele werk, alsook aan juf Dorien om dit vrijwillig te doen!

  Op 24 juni 2016 organiseert de leerlingeraad ook het vrije podium en op 27 juni 2016 staan de techniekactiviteiten ook nog gepland. In elke klas zal dan een techniekactiviteit gegeven worden door onze Hunnegemmers, en dit gedurende 2 uur! Wij kijken er terug alvast naar uit!

  10-06-2016 om 15:28 geschreven door Zorgteam


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie leerlingenraad: fruitmarktje onder de middag!  10-06-2016 om 15:17 geschreven door Zorgteam


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie leerlingenraad: fruitmarktje!  10-06-2016 om 15:14 geschreven door Zorgteam


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie leerlingenfraad: fruitmarktje onder de middag  10-06-2016 om 15:12 geschreven door Zorgteam


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie leerlingenraad: fruitmarktje!  10-06-2016 om 15:10 geschreven door Zorgteam


  26-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERHUIS NAAR HET HUIS...deel 3

  26-05-2016 om 20:11 geschreven door Zorgteam


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG VERHUIS NAAR HET HUIS

  26-05-2016 om 20:09 geschreven door Zorgteam


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERHUIS NAAR HET ZORGHUIS!

  Donderdag 26 mei 2016 was het D- day voor de zorg van de lagere afdeling! De verhuis naar het huis! Muziekje op, allesreiniger bij de hand, en sporttenue aan...en verhuizen maar! Zweten en zwoegen op een warme dag!

  Op de sfeerbeelden zie je het nieuwe bureel van de zorg, het nieuwe zorglokaaltje voor de leerlingenraad, kangoeroeklas,..., de nieuwe vergaderruimte, de nieuwe grote kindcontactenhoek....kortom ons huis inclusief keuken en badkamer! Vanaf morgen zij we daar te vinden... zie deur en spreuk,lol!

  Onze directeur kwam de puntjes op de 'i' zetten en de kleine beestjes nog wat wegstoffen...om dan , om 16.00 onze feestelijke opening te geven in het huis! Champagne geschonken dor de directie en taartjes van de collegaatjes! Het was fijn...en goed dat we op tijd gestopt met drinken zijn...

  DANK je wel aan alle kinderen, collega's,  mannen en Franky-boy om dit te realiseren!

  @ juf Tamara: welkom in juni op de benedenverdieping, joehoee!
  26-05-2016 om 20:05 geschreven door Zorgteam


  24-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROTOCOL SPELLING en schriftelijke correctie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gedurende dit schooljaar werd er ook op de personeelsvergaderingen gewerkt rond onze visie op spellingonderwijs. Nu we mei bijna afronden, is de cirkel rond. Nu donderdag 26 mei 2016 wordt aan de leerkrachten ' hun' protocol overhandigd, samen met hun kijkwijzer, gedifferentieerd per graad.

  Doorheen dit schooljaar hebben we gezwoegd en nagedacht over onze visie op spellingonderwijs, over het DOEL ervan op schriftelijk corrigeren, over de rol van de leerkracht, de taak van de leerling en de ondersteuning van de ouders.

  Daarboven is het belangrijk dat onze leerkrachten goede strategieën betreffende spelling leerden kennen, en zich reeds eigen maakten. Deze strategieën zijn gelinkt aan het leerplan en de 3 verschillende leerpllandoelen: kennen - kunnen en zijn.

  De afspraken rond schriftelijk corrigeren ( verticale lijn en samenhang) staat op papier en wordt vanaf volgend schooljaar toegepast. Ook de kijkwijzer krijgt een vaste plaats in de klas. De bedoeling is nu dat de leerkrachten volgend schooljaar de strategieën gaan implementeren in de klas...we nemen hun feedback, indrukken, meningen nogmaals mee komend schooljaar op 1 P.V.

  Jullie, als ouders, worden op de hoogte gebracht via de ouder-infoavond begin september. Onze leerlingen zullen doorheen het klasgebeuren kennis maken met deze manier van werken en handelen.

  We houden in ons achterhoofd het volgende: Het schriftelijk corrigeren is gericht op het onderwijsleerproces. De correctie dient persoonlijk verwoord te worden en inspirerend te werken voor de leerling. We geven gerichte feedback op een objectief gemotiveerde manier. We trachten dit zoveel mogelijk eenduidig en helder te omschrijven, zodat het kind met deze feedback aan de slag kan. Deze feedback is ook gericht naar onze ouders, wat het belang van een helder communicatie versterkt.

  Spelling is niet onbelangrijk op onze school... toch is het niet het belangrijkste. Bovenal primeert het schrijf- en leesplezier...

  24-05-2016 om 11:14 geschreven door Zorgteam


  23-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We luisteren naar onze leerlingen!

  We vinden het belangrijk dat elk kind zich goed voelt op onze school...vandaar onze afname van de ' enquête van het onderzoek van het welbevinden van onze leerlingen!'.

  De Vlaamse onderwijsinspectie definieert welbevinden als de mate waarin de leerlingen de school beleven vanuit hun eigen schoolervaringen. Het gaat om een multidimensionaal begrip dat het resultaat is van de perceptie van volgende dimensies:

  • de tevredenheid of hoe leerlingen zich voelen op onze school en in d klas
  • de betrokkenheid of de wijze waarop de leerlingen zich engageren op klas- en schoolniveau
  • het academisch zelfconcept, waarbij de klemtoon ligt op het beeld dat de leerlingen hebben over hun eigen schoolse kunnen.
  • het pedagogisch klimaat dat een beeld geeft van de wijze waarop leerlingen het klimaat in de school en in de klas percipiëren
  • de sociale relaties of de interpersoonlijke relaties van de leerlingen op onze school.

  Wij hebben de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar bevraagd via een online vragenlijst. Wij willen via deze weg werken aan onze interne kwaliteitszorg en het welbevinden van onze leerlingen bewaken. ' Hoe voelen zij zich op onze school? ' ' Wat maakt dat zij zich zus/zo voelen?' ' Wat denken zij over...? 'Hun mening doet ertoe en laat ons niet onverschillig! Wij bekomen via deze weg gegevens waardoor we terug een aantal acties op punt kunnen stellen waarbij we werken vanuit de leefwereld, de gedachten en gevoelens van onze kinderen. Deze feedback geeft onze een duidelijke analyse...We nemen deze outputgegevens mee in de prioriteitenplanning van 2016-2017.

  Zie hieronder enkele sfeerbeelden! Dank aan alle leerlingen voor de vlotte werking!
  23-05-2016 om 14:25 geschreven door Zorgteam


  19-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traject relationele vorming GVBS Hunnegem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn bijna aan het eind van de personeelsvergaderingen betreffende relationele vorming.

  In het kader van het concept van het VVKBaO ' relationele vorming 'en de sociale vaardigheden conform leerplan wero, hebben we drie verschillende relatiewijzen uitgewerkt, samen met het leerkrachtenteam:

  • relatie leerlingen- leerlingen
  • relatie leerkrachten- leerlingen
  • relatie leerlingen- leerkrachten...

  We vertrekken vanuit de ik- persoon, om te gaan naar de jij-persoon...naar de wij-vorm...doorheen de volledige kleuter- en lagere schoolwerking. Wij zullen jullie ( toch wel MET GROTE TROTS!!) onze EIGEN MASCOTTE van HUNNEGEM voorstellen...uitgaven zoals TOEKA bestaan, alsook Ben Correct...maar hé...de ene school heeft zo, wij hebben zus....HIER KOMT ONZE eigen SUS DE OCTOPUS!!

  Met de eerste schooldag, schooljaar 2016-2017, zullen de leerlingen Sus de Octopus leren kennen, we kijken uit naar een fijne kennismaking met al onze Hunnegemvrienden! Sus wordt begin september gedoopt en in al onze armen gesloten...wij hebben hem in een mooi paars pakje gestoken...Tot binnenkort!


  19-05-2016 om 19:34 geschreven door Zorgteam


  18-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst Kant!

  Oost-Pruisen, Koningsbergen en Kant....dat waren de drie kernwoorden die de kangoeroetjes van het vijfde leerjaar voorgeschoteld kregen! Niet makkelijk! Marx gevonden, maar Kant?

  Onze springmuizen leerden Immanuel Kant en zijn geschiedenis kennen... de bijhorende principes volgens 'zijn leefregels':

  • DENK ZELF!
  • DENK zonder innerlijke tegenspraak!
  • VERPLAATS je in de positie van een ander!

  Deze leefregels pasten we in de klas toe..niet evident! Een ideetje voor volgende kangoeroebijeenkomst ligt al op tafel, we spelen zelf Socrates! Hou jullie dus maar vast aan de takken van de bomen, want we gaan de straat op voor een filosofisch gesprek met een ' vreemde'...kwestie van ons denken ook te verrijken en te verruimen!


  18-05-2016 om 11:14 geschreven door Zorgteam
  Gastenboek
 • oudercontact
 • Mevr

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!