Verblijven in een hotel in Deventer
Een uniek verblijf in de wondermooie stad Deventer!
Inhoud blog
 • Van Deventer tot in Barcelona
 • Scheveningen: verrassend leuk!
 • Mijn weekendje in een hotel in Vlissingen
 • Heerlijk genieten in een hotel in Zeeland
 • Van Deventer naar een hotel in Zwolle
  12-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Deventer naar een hotel in Zwolle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zonet heerlijke tijd beleefd in een hotel in Zwolle, naar mijn bescheiden mening een van de meest onderschatte steden in Nederland. Zwolle heeft nochtans ontzettend veel te bieden, of je nu jong bent of oud, een rijk budget hebt of moeite hebt om de eindjes aan mekaar te knopen. Zwolle, een oude Hanzestad compleet met grachten, doet door haar historische karakter gezellig aan. Een nacht, een weekend of zelfs wat langer in een Zwolle hotel is beslist aan te raden!

  De mooie ommuurde stad is al te zien vanaf het Zwarte Water, wat Zwolle met de Zuiderzee verbindt. Links daarvan is de eeuwenoude stadsmuur met de typerende ronde toren te zien, rechts is al een begin gemaakt met de aanleg van de nieuwe stervormige vesting, zeer mooi.

  Door het venster in mijn hotel Zwolle had ik uitstekend zicht op de twee grote kerken in de stad, de Grote of St. Michaëlskerk met torenspits en de Onze Lieve Vrouwebasiliek met toren. Een mannetje en een vrouwtje dus. Beiden steken hoog boven de bebouwing uit en schenken de stad zo haar typerende uiterlijk. Wie graag de geschiedenis induikt moet dus beslist eens een paar dagen halt houden in een van de vele excellente hotels in Zwolle! Als belangrijkste stad (en tevens hoofdstad) van de Nederlandse provincie Overijssel ligt Zwolle mooi gelegen tussen meerdere natuurgebieden.

  Zwolle zelf is heerlijk compact en daardoor dus erg overzichtelijk: op amper één vierkante kilometer vind je alles wat je nodig hebt, de winkels in de bekende Diezerpromenade, de kroegen netjes bij elkaar (in de Voorstraat vind je zelfs een heuse concentratie aan bars aan clubs). Dat laatste heb ik tijdens mijn korte vakantie in dat Zwolle hotels zeker voldoende aandacht gegeven, als je begrijpt wat ik bedoel!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:hotel, hotels, hotels in zwolle, logeren in nederland, vakantie, reizen
  12-03-2009, 00:00 geschreven door sigmund44  
  Reacties (0)
  24-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logeren in een hotel in Deventer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deventer, een stad met een eeuwenoud en bijzonder rijke geschiedenis, waar je talloze verhalen over oorlog en vrede, handel en nijverheid en kunst en cultuur kunt horen. De Hanzestad aan de Ijssel is de vijfde oudste stad van Nederland, dus al wie in een hotel in Deventer wenst te verblijven zal zich omringd weten door oneindig veel historische bezienswaardigheden, pracht en praal. Het stratenpatroon alleen al ademt één en al historie uit en ook wanneer het op de dichtheid aan monumenten aankomt schaart deze stad zicht bij de absolute top. Deventer is grotendeels op toeristen gericht dus ook het aanbod aan hotels in Deventer is optimaal. Vooral wie in een hotel Deventer in het prachtige stadscentrum logeert, zal zeker gecharmeerd worden! Een verblijf in een stad langs een rivier heeft meestal iets aparts, iets levendigs, kortom, het leven is er goed. Een steengoede verklaring waarom het zo interessant is om te kiezen voor een Deventer hotel te verblijven: een bruisende stad met een historische sfeer, in een prachtige natuurlijke omgeving!

  Steden dichtbij

  Vanuit Deventer kost het je helemaal geen moeite om andere steden te bereiken. Amsterdam, om er maar een op te noemen, ligt op nog geen uurtje treinen vanuit de Hanzestad en biedt heel wat oerdegelijke Amsterdam hotels aan, variërend van luxe hotels Amsterdam tot de meer goedkope Amsterdam hotels. Ook overnachten in Rotterdam of Eindhoven is een goede optie nadat je je hotel in Deventer hebt verlaten. Waar de Rotterdam hotels je meer met het gevoel van een echte grootstad zullen opzadelen, aan één van de grootste internationale havens dan nog, zal je verblijf in een Eindhoven hotel meer lijken op een een uniek verblijf in een pittige historische én hedendaagse (provincie)stad met tal van winkels, leuke bars, gezellige terrassen en heerlijke restaurants!

  Ook de onvergetelijk mooie en historisch waardevolle Vlaamse steden kun je vanuit Deventer makkelijk bereiken en bieden de toerist een brede waaier aan culturele en andere mogelijkheden. Een overnachting in één van de vele mooie hotels Bruges bijvoorbeeld is echt aan te raden, deze unieke middeleeuwse stad wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd! Ook het aanbod aan hotel Antwerpen mag er beslist wezen en zal de bezoeker van deze magnifieke Scheldestad ongetwijfeld charmeren, net als zij die in een Brussels hotel wensen te overnachten. Na Deventer kun je dus makkelijk richting zuiderburen vertrekken en een weekend of langer spenderen in Brugge, Antwerpen of Brussel!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:hotel, hotels, deventer, overnachten, city trip
  24-02-2009, 00:00 geschreven door sigmund44  
  Reacties (0)
  08-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandton Hotel Gilde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het Sandton Hotel Gilde is een hotel met een eeuwenoude geschiedenis, midden in de prachtige Deventerse binnenstad. Dit hotel in Deventer was 250 jaar geleden nog een katholieke pastorijwoning, waarvan je anno 2009 nog een pak aspecten kun zien. In Sandton Hotel Gilde is iedereen het hele jaar door welkom!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:sandton hotel gilde, overnachten, weekendje weg, city trip
  08-01-2009, 00:00 geschreven door sigmund44  
  Reacties (0)
  09-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royal Hotel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het Royal Hotel Deventer ligt midden in het centrum van Deventer en is de uitgelezen plek voor je activiteiten buitenshuis, zowel zakelijk als privé. Van heerlijke nationale en internationale gerechten tot een bakje troost - in het Grand Café van dit hotel Deventer vind je altijd wat je zoekt. Tijdens zonnige dagen is het volop genieten op het terras en ook in de latere uurtjes bieden de hotelkamers van Royal Hotel Deventer alle gewenste comfort. Hier kun je lekker even alles vergeten en genieten van het prachtige historische kader! Een aanrader!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:royal hotel, hotels, hotel, weekendje weg, city trip
  09-12-2008, 00:00 geschreven door sigmund44  
  Reacties (0)
  28-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandton Ijsselhotel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit majestueuze hotel opende in november 2007 haar deuren als luxueus designhotel. Het Sandton Ijsselhotel ligt in een prachtig gerestaureerd 19e eeuws gebouw. Alle kamers, het restaurant en het terras van dit hotel in Deventer bieden zicht over de prachtige historische stad en de Ijssel. Vlakbij Sandton Ijsselhotel vind je bovendien enorm veel culturele en historische pareltjes, wat een bezoek aan deze fascinerende stad simpelweg onvergetelijk maakt!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:sandton hotel gilde, overnachten, logeren
  28-10-2008, 00:00 geschreven door sigmund44  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 28/11-04/12 2011
 • 08/06-14/06 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 08/12-14/12 2008
 • 27/10-02/11 2008
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Links
 • Hotels in Holland
 • Hotels aan de kust
 • Hotels in de Ardennen
 • Hotels van Brugge tot Zeeland
 • Hotels in historische steden
 • Hotels in kleinere steden
 • Hotels aan het water
 • Amsterdam of Brussel
 • Hotels in Brussel
 • Hotels in Bruges

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!