Wat is conserveermiddelenallergie?
Conserveermiddel is een stof die wordt toegevoegd aan het desbetreffende product. Dit voorkomt het bederven van sommige producten, het gaat de groei van schimmels, bacteriën en gisten tegen. Door het conserveermiddel zijn de producten langer houdbaar. Mensen met een conserveermiddelallergie zijn allergisch voor producten die conserveermiddelen bevatten.
Hoe ontstaan allergische reacties bij conserveermiddelen? Vele waterproducten bevatten conserveermiddelen. Cosmetica bevat evenals conserveermiddelen. Het afweersysteem reageert op de stoffen, oftewel conserveermiddelen.
Welke klachten kunnen bij een conserveermiddelen ontstaan Voornamelijk eczeem is een klacht die voorkomt bij deze allergie ‘’conserveermiddelenallergie’’.
Voorkomen van een allergische reactie op conserveermiddelen zijn: Allereerst vermijdt het contact met conserveermiddelen. Dag- en nachtcrème, bodymilk en –lotion, aftershave balsem, zonnebrandproducten en natte toiletdoekjes zijn voornaamste producten die conserveermiddelen kunnen bevatten, maar ook kant- en klaar maaltijden kunnen conserveermiddelen bevatten. Lees daarom goed de bijsluiter van producten.
Bron Allergiewinkel.nl
|