Inhoud blog
 • Een labrador gaat helemaal uit zijn dak met een rode emmer
 • Honden en mammoeten
 • Whisper eerst hond aan wingsuit
 • Top 4 besmettelijke aandoeningen bij honden
 • Hondenfoto's om te bekijken
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Hondenblog uitlaten verzorging gedrag
  Verzorging van hond, gedrag en tips over puppy's
  05-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een labrador gaat helemaal uit zijn dak met een rode emmer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een labrador gaat helemaal uit zijn dak met een rode emmer

  Een aftandse rode emmer, meer heeft labrador 'Charcoal' niet nodig om zich urenlang te amuseren. Een video van zijn gekke strapatsen werd op Youtube gepost en een internethit was geboren. Meer dan een miljoen surfers zagen de dollende viervoeter al aan het werk. De levensvreugde die de labrador in het filmpje uitstraalt, tovert dan ook geheid een glimlach op ieders gezicht.

  https://www.youtube.com/watch?v=aXfHYHPpAAc

  05-06-2014 om 03:05 geschreven door honden  


  >> Reageer (0)
  01-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden en mammoeten

  Als het om het uitsterven van de mammoet gaat, krijgen mensen vaak de schuld. Maar dat is niet helemaal terecht. Nieuw onderzoek suggereert dat de eerste honden een belangrijke bijdrage leverden aan de dood van vele mammoeten.

  De allereerste honden hielpen mensen om de mammoeten te vangen. Ze baseert haar hypothese op recentelijk Belgisch onderzoek dat aantoont dat grote vleeseters in het gebied waar de mammoeten ontdekt werden geen wolven, maar honden waren. “Honden helpen jagers om hun prooi sneller en vaker te vinden en houden die prooi op zijn plaats door te grommen en aan te vallen terwijl de jagers eraan komen. Beide effecten zouden het succes van de jacht vergroot hebben.” Bovendien wijst het Belgische onderzoek erop dat deze honden bijzonder groot waren. “Ze konden helpen om de prooi naar huis te dragen of het karkas tegen andere roofdieren te beschermen en jagers in staat te stellen op de plek waar de mammoet gedood werd, te overnachten.”

  http://www.scientias.nl/honden-hielpen-mogelijk-honderden-mammoeten-om-zeep

  01-06-2014 om 00:00 geschreven door honden  


  >> Reageer (0)
  30-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whisper eerst hond aan wingsuit

  Whisper is vermoedelijk de eerste hond aan een wingsuit ooit. Het is een actie van klimmer en parachutist Dean Potter. Met zijn maatje stevig op zijn rug gebonden springt hij de Eiger in Zwitserland af in zijn wingsuit om even later aan zijn parachute weer te landen.

  Maar er is ook ophef ontstaan. Hondenliefhebbers vinden het zielig. Mensen die reageren op de video noemen het dierenmishandeling. 

  https://www.youtube.com/watch?v=iqZUoZpRv3A

  De sprong is gesponsord door het bekende sportmerk Adidas.

  30-05-2014 om 00:00 geschreven door honden  


  >> Reageer (0)
  20-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 4 besmettelijke aandoeningen bij honden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zoals ieder hondenbaasje wel weet kunnen honden diverse ziektes oplopen. Het is belangrijk om deze ziektes te herkennen zodat deze zo snel mogelijk behandeld kunnen worden. Daarom een overzicht met de top 4 meest voorkomende en besmettelijke ziektes bij honden.

   

  1. Wormen

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen spoel-, lint- en haakwormen. Wanneer jouw hond hier last van heeft zal deze diarree hebben en afvallen, ondanks dat de hond goed eet. Andere symptomen zijn een slechte vacht, dikke buik en soms braken. Sommige wormen kunnen veroorzaakt worden door vlooien. Deze komen tegenwoordig het hele jaar door voor.

  Om wormen te voorkomen moet je je hond minimaal twee keer per jaar ontwormen. Pups en jonge honden moeten vaker ontwormt worden. Je kan je hond ontwormen door de ontwormingspillen die bij de dierenarts verkrijgbaar zijn.

   

  2. Schimmel

  Wanneer je hond last van schimmel heeft dan zal hij een doffe vacht met kale plekken krijgen die over het algemeen ook schilferen. Deze schimmel is ook besmettelijk voor mensen.

   

  3. Schurftmijt

  Heeft je hond rode bultjes, kale plekken en veel schilferingen? Dan heeft hij of zij waarschijnlijk last van een infectie met schruftmijten. Ook schurftmijt kan besmettelijk zijn voor mensen.

   

  4. Oorschurftmijt

  Oorschurftmijt is een variant op schurftmijt. Je hond heeft last van jeuk bij de oren en er wordt veel oorsmeer geproduceerd waardoor de oren van je hond kunnen gaan stinken. Als dit niet op tijd behandeld wordt kan oorontsteking ontstaan.

  Denk je dat jouw hond last heeft van één of meerdere van de bovengenoemde ziektes? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de dierenarts. Daar kunnen ze zorgen voor de juiste behandeling van jouw hond.

   

  Geschreven door:

  Emma Janssen

   https://plus.google.com/u/0/+EmmaJanssen

  20-05-2014 om 09:06 geschreven door Emma  


  >> Reageer (0)
  25-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenfoto's om te bekijken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hondenfoto's om te bekijken.
  http://honden.fotoshower.nl/index.php/fotos

  Bijlagen:
  hond.jpg (122.5 KB)   
  puppy.jpg (88.3 KB)   
  rue.jpg (640.3 KB)   

  25-09-2013 om 19:06 geschreven door honden  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondentest - het adopteren van een hond

  Ben je van plan een hond te adopteren? Denk dan eerst heel goed na want het is een grote verantwoordelijkheid. Helaas belanden er teveel honden in het asiel door impulsieve beslissingen.

  Test hier of je geschikt bent voor een hond:
  http://www.dierenbescherming.nl/huisdierentest/honden

  25-09-2013 om 18:56 geschreven door honden  


  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behoefte buiten belonen

  Je kunt je hond het beste leren dat hij zijn behoefte buiten moet doen, door hem te leren dat buiten plassen en poepen belonend gedrag is. In tegenstelling tot binnen. Elke keer dat de hond op een plek waar hij het wel mag, zijn behoefte doet, prijs je hem direct uitbundig. Merk je dat de hond doorheeft wat de bedoeling is, dan bouw je de beloning langzaam weer af. Probeer binnen poepen of plassen te voorkomen. Mocht het toch een keer gebeuren, dan mag je het gedrag onderbreken door bijvoorbeeld in je handen te klappen. De hond mag er best even van schrikken, maar straffen mag niet aan de orde zijn.

  25-09-2013 om 18:53 geschreven door honden  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voedingsbehoefte honden
  Elke hond heeft een verschillende voedingsbehoefte, die afhankelijk is van zowel activiteit als ras, leeftijd en omgevingstemperatuur. Over het algemeen kan gesteld worden dat de behoefte voor onderhoud bij een dier met een normale activiteit rond 500 KJ per kilo metabool gewicht per dag ligt.

  25-09-2013 om 18:51 geschreven door honden  


  >> Reageer (0)
  24-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoeptegels hondenpoep honden

  NOORDWIJK ZH - Martijn Vroom legde maandag 23 september 'de eerste steen' om de hondeneigenaren te wijzen op hun verantwoordelijkheden. De bekende stoeptegel met de poepende hond siert voortaan menige straat in het dorp. De eerste serie werd gelegd op de hoek van de Schiestraat en de Voorstraat.

  Het is het begin van een lokale campagne, want binnenkort ontvangen alle hondeneigenaren een brief die hen erop wijst dat zij gratis hondenpoepzakjes kunnen bemachtigen en dat ze die ook behoren te gebruiken. Iedereen die een hond uitlaat, moet minimaal twee zakjes bij zich hebben; anders loopt de eigenaar de kans bekeurd te worden.

  Voorafgaand aan de tegellegging liet wethouder Martijn Vroom (CDA) weten dat het hondenpoepprobleem hem na aan het hart ligt. Noordwijkers zeggen, dat de hondenpoep niet wordt opgeruimd door mensen die van buiten komen, maar het zijn de Noordwijkers zelf. 'Het is supergoor en superasociaal om hondenpoep niet op te ruimen.'

  In het dorp wordt ook geklaagd over paardenpoep, maar de problemen hier zijn minder erg, aldus de wethouder. 'Hondenpoep is in Noordwijk een groter probleem dan paardenpoep.' De gemeente is in overleg geweest met de verschillende maneges om ervoor te zorgen dat er minder paardenpoep op de weg komt te liggen en volgens de wethouder zijn de resultaten hiervan zichtbaar. Of beter gezegd: niet zichtbaar. Toch steekt Vroom zijn mening niet onder stoelen of banken aangaande de paardenpoep: 'Ik vind het heel raar dat je wel voor honden een opruimplicht hebt en voor paarden niet.' Een besluit hierover moet echter bij de gemeenteraad vandaan komen.

  Wat de hondenpoepstoeptegels betreft: de gemeente houdt het niet bij één enkel tegeltje per stoep. In tegendeel; om de paar weken worden de 15 tot 18 tegels uit een stoep verwijderd om ze elders in het dorp weer neer te leggen. De eerstvolgende straten die hiervoor 'aan de beurt' komen, zijn de Wassenaarsestraat en de Schoolstraat.

  24-09-2013 om 00:00 geschreven door honden  


  >> Reageer (0)
  15-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden explosievendienst
  Hond ingezet bij explosievendienst. De hond heeft een camera op zijn kop vastzitten. Hij wordt gevolgd door het team. Dankzij de hond kan de mens veilig op afstand een bom laten opsporen met de explosievendienst hond. In het filmpje wordt duidelijk gemaakt dat de hond alleen ingezet wordt als ze weten dat het veilig genoeg is. Uiteraard zijn er risico's, maar ze zullen goed voor de hond zorgen en hem alleen inzetten waar het nodig is.  Herdershond Boy van vliegbasis Woensdrecht heeft de twijfelachtige eer om de allereerste camerabomhond van Nederland te zijn. Om het voor de Explosieven OpruimingsDienst gemakkelijker te maken een bom op te sporen en te ruimen, is Boy uitgerust met een speciale camera op z'n kop.

  15-09-2013 om 16:30 geschreven door honden  


  Tags:camerabomhond, herdershond, opruimingsdienst
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 23/09-29/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!