Inhoud blog
 • Club Brugge - Tal van transfers - Maar wanneer eindelijk de juiste?
 • De Schrik van ItaliŽ - Milan is terug - Of is de maffia terug?
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Rondvraag / Poll
  Welke club heeft jou al het meest verrast op de huidige transfermarkt?
  Real Madrid
  Bayern MŁnchen
  PSG
  FC Barcelona
  Manchester United
  Manchester City
  Liverpool
  Arsenal
  Chelsea
  Juventus
  AC Milan
  AS Monaco
  AS Roma
  Borussia Dortmund
  Bekijk resultaat

  Het VoetbalOrakel
  Een eerlijke en zuivere mening over het voetbal in binnen- en buitenland
  10-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club Brugge - Tal van transfers - Maar wanneer eindelijk de juiste?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag raakte bekend dat Club Brugge de Colombiaanse Gouden Schoen, Josť Izquierdo, verkocht heeft voor ongeveer 18 miljoen euro aan het Engelse Brighton. De club uit Brugge heeft nu misschien wel het gemiste Champions League - geld enigszins gecompenseerd, toch leed het met de Colombiaan op sportief vlak ook wel een groot verlies. Al loopt de vervanger van Izquierdo misschien al gewoon rond in Jan Breydel? 

  Club Brugge trok deze zomer al negen spelers aan. Masovic, Mera, Dennis, Hubert, Perbet, Nakamba, McGree, Vanlerberghe en Acolatse zijn de negen namen die Mannaert en co. deze zomer naar Club Brugge haalde. Maar hoeveel hiervan halen nu eigenlijk de basiself in deze eerste competitiewedstrijden? Wel, het antwoord is TWEE. Twee op negen, als ik die cijfers op mijn rapport haalde werd ik wekenlang gestraft. Maar misschien moeten we sommige jongens nog wat krediet geven? Of juist niet? Met Dennis en Nakamba, de enige transfers die momenteel dus de basis halen, lijkt Mannaert geen slechte zaken gedaan te hebben. De eerste lijkt een goudklompje te zijn als hij deze vorm aanhoudt, de tweede is een nuttige werker die elke Belgische club wel kan gebruiken in zijn middenveld. 

  De naam Jeremy Perbet is een volledig ander verhaal. De Franse spits haalde de basis al niet bij de concurrenten uit Gent, en lijkt die nu ook in Brugge niet te gaan halen. De Fransman zit zelfs niet in de kern voor de topper dit weekend tegen Zulte-Waregem, toch al een teken dat hij niet dť transfer van de zomer zal worden. Door de sterke invalbeurt van Diaby dit weekend is de Malinese spits zelfs terug een plaatsje voor Perbet gestegen in de "spitsenrangorde" van Leko. Het zal volgens mij dus een zwaar jaar worden voor de Franse spits dit seizoen...

  En waar blijven eigenlijk Vanlerberghe, Mera en Masovic? De eerste naam, Vanlerberghe, werd onthaald als dť opvolger voor Timmy Simons. Na een niet al te sterke voorbereiding van de jonge Belg is er van hem ook geen spoor in de basiselftallen van Ivan Leko. Een teken dat de jonge Belg toch nog niet het gewenste niveau haalt van een topclub. Mera en Masovic, beiden twee centrale verdedigers, zijn ook nog niet te bespeuren in de wedstrijdselecties van Ivan Leko. De ervaren Colombiaan en de jonge ServiŽr moeten het dus wel heel erg slecht doen op training aangezien Leko blijft kiezen voor Brandon Mechele in de Brugse verdediging. En wat met Rotariu en Cools? Twee namen waarvoor Leko geen plaats meer heeft. 

  Kortom, over geslaagde transfers kan Mannaert op Dennis en Nakamba na, niet spreken. We moeten de rest nog wat krediet geven aangezien het seizoen nog lang is, al zien we wel wat tekenen. En die eerste tekenen zien er niet echt veelbelovend uit. Meer dan hopen zal er alweer niet inzitten voor de Brugse fans. 

  10-08-2017 om 16:21 geschreven door HetVoetbalOrakel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Club Brugge, Transfers, Mannaert, Ivan Leko, Jan Breydel, Brugge
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Schrik van ItaliŽ - Milan is terug - Of is de maffia terug?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Enkele maanden geleden kregen veel AC Milan-fans heuglijk nieuws te horen. Of tenminste, zo leek het op het eerste gezicht. Silvio Berlusconi had de club namelijk overgelaten aan een Chinese investeringsfirma. De holding van Berlusconi, Fininvest, streek een bedrag van maar liefst 740 miljoen euro op voor de Italiaanse topclub. Een nieuw tijdperk was begonnen...

  De Chinese investeerders wilden direct de harten van de "Rossoneri" veroveren door uit te pakken met een aantal toptransfers. En zo geschiedde: Milan verraste vriend en vijand met aankopen zoals Bonucci, Biglia, Kessiť, Silva en Rodriguez. Net zoals de vele versterkingen van de Italianen die zwichten voor het Chinese geld, lijken de fans dat ook te doen. Men vraagt zich niks af en is blij met de inkomende transfers zonder er ook maar iets dieper op in te gaan. Vanwaar komt het geld? Hoe zit het met de Fair-Play regels? Hebben we dit geld ook effectief? NEEN, de enige reactie die de fans vertonen is "de zucht van opluchting". Opluchting dat de ploeg uit de modestad weer op weg is om de top te bereiken. 

  Enkele dagen geleden leek iemand anders meer duidelijkheid te brengen in het verhaaltje rondom het "Chinese geld". De voorzitter van AS Roma, James Pallotta, bleek te weten vanwaar het geld leek te komen. Volgens de voorzitter heeft de Chinese holding die de club heeft overgenomen, al honderden miljoenen geleend bij Londense investeerders. Die honderden miljoenen hebben ze onder meer al gebruikt om de overname van AC Milan te vervolledigen, en zullen ze nu verder gebruiken om de transfers te bekostigen. Een uitspraak die op het eerste zicht met een korreltje zout dient genomen te worden, aangezien het gaat om de voorzitter van een concurrent, maar die wel eens waar zou kunnen zijn. Een tijdje later werden namelijk Leonardo Bonucci en Lucas Biglia niet opgenomen in de Europese selectie voor de duels tegen het Roemeense Craiova. Reden hiervoor? Blijkbaar heeft Milan het geld voor deze twee transfers nog niet overgemaakt naar Juventus en Lazio. Reden hiervoor? Milan heeft het geld namelijk NOG niet om deze te bekostigen. Ondertussen is het geld bij de Milanezen echter gearriveerd waardoor de transfers toch zijn afgerond. 

  Maar al bij al lijkt de Romeinse voorzitter toch wel gelijk te hebben. Komt het geld van Milan gewoon van Londense mensen die het geld aan de Chinezen lenen tegen enorme interestvoeten? Is de "comeback" van Milan dan gewoon niet gedoemd om te mislukken? Blijven ze bij Milan geld spenderen die ze misschien niet eens hebben? 

  10-08-2017 om 16:01 geschreven door HetVoetbalOrakel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Milan, voetbal, Berlusconi, transfers, AC Milan, Rossoneri
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/hetvoetbalorakel

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  10-08-2017 om 15:43 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 07/08-13/08 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!