Inhoud blog
 • 15 mei
 • 8 mei
 • 24 april
 • 24 april
 • 17 april
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Het park van Groenendaal
  Het leven in een schoolpark
  15-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 mei
  Behalve werken in het park, wordt de groenploeg ook regelmatig ingeschakeld voor andere taken. Zo verzamelen wij vandaag op de speelplaats Kluizeveldenstraat om de daar aanwezige afvalberg over te laden in een container. Wat ligt er allemaal in die stapel afval? Even opsommen: steenpuin, houten latten en balken, versleten toiletten, afgedankte lavabo's, stukken van afgedankte stoelen en banken (het ijzer recupereren wij) en dergelijke meer. Een vol uur hard werken met zijn vijven (vier mensen van de groenploeg en de klusjesman van de school, Jef Vanderbiezen) levert een propere speelplaats en een volle afvalcontainer op. Bravo kerels, dit was hard werken maar het resultaat mag er zijn: eindelijk is de afvalberg van deze speelplaats opgeruimd!  15-05-2019 om 19:29 geschreven door Janvers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 mei
  Het nieuwe schoolgebouw voor de eerste leerjaren nadert stilaan zijn voltooiing. Tijd om er eens even binnen te stappen dus.
  Zoals je op de foto's ziet, is dit een heel ander ontwerp dan wij van een klassieke school in gedachten hebben. In de loop van dit trimester zullen de kinderen van het eerste leerjaar plaats kunnen nemen in hun nieuw klaslokaal. Dat zal een geweldige verandering zijn voor zowel leerkrachten als leerlingen. Heel veel licht, een splinternieuwe klas en dito meubelen: een mooie beloning voor een heel schooljaar wachten!
  Op de eerste foto zie je de toegangsweg (via de dreef in het park), de tweede foto toont een klaslokaal langs de buitenzijde.
  Daarna stappen wij naar binnen en komen in de centrale ruimte.
  Ook de ruimte naast onze berging is intussen bewerkt: hier komt een mooi grasperk dat door de leerlingen van de OCAN-school werd aangelegd.
  Voor het groenteam was weer een aparte taak gepland: oud klasmeubilair opruimen, het ijzer recupereren voor recyclage en wegvoeren. Een taak die heel de namiddag in beslag nam... 


  08-05-2019 om 19:26 geschreven door Janvers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april
  Naast onze bergplaats wordt grote kuis gehouden: alle afval wordt verwijderd en tegen de muur heeft Dré jonge scheuten van de hibiscusplant in de grond gestopt. Dat wat voorheen op een stortplaats geleek, zal nu een plantenrijk perkje worden!
  Aan de rand van de vijver, vlak bij het scoutslokaal, moeten enkele dode bomen worden afgezaagd. Het gevaar van omvallende bomen in een park waar bijna dagelijks kinderen spelen, mag niet worden onderschat. Dirk en Peter gaan de bomen te lijf met de kettingzaag. Ludo, Hugo en ikzelf helpen de omgezaagde stammen vervoeren. Een beetje verder worden alle bomen verzaagd zodat Dré ze kan ophalen met de tractor.  Het resultaat zie je op de laatste foto, een mooie hoop vers brandhout!


  24-04-2019 om 19:36 geschreven door Janvers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april
  Tussendoor zien wij in het park nog andere zaken, bijvoorbeeld het nieuwe schoolgebouw voor onze eerste leerjaren. Binnen enkele weken zullen de klassen klaar zijn voor gebruik. Het dak toont wat vreemd aan maar het wordt een GROEN dak, er zal dus waarschijnlijk nog een en ander bijkomen... Benieuwd hoe dit gebouw er zal uitzien als alles af is!
  Bij het wandelen naar de omgezaagde bomen zien wij plots een mooi rijtje rode tulpen, echt wel nieuw!
  Tenslotte proberen wij om de hangbrug in het speeltuintje terug in zijn oorspronkelijke staat te krijgen. Jarenlang gebruik heeft de kabels duidelijk langer gemaakt maar dat wordt opgelost door onder de brug meer zand uit te graven zodanig dat de houtblokken de grond niet meer kunnen raken. Zo blijft het enige nog bruikbare speeltuig toch klaar voor gebruik.


  24-04-2019 om 19:34 geschreven door Janvers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 april
  Werken in het park, het blijft een speciale hobby.
  Vandaag werd het gras op het voetbalveld voor de eerste keer van dit jaar afgereden.
  Een berg gerecycleerde bakstenen werd verplaatst om later te hergebruiken en daarna trokken Ludo en ik naar de zandbak van het verspringen.
  Alle dode bladeren en weggevlogen takjes verwijderen, de hele bak omspitten en het overtollige groen uit trekken en tenslotte de hele bak omspitten: de springbak is klaar om de eerste verspringers te verwelkomen, op zoek naar een nieuwe Nafi Thiam!
  Intussen vorderen de werken aan de nieuwe parkklassen: ramen en deuren werden geplaatst en de buitengevel krijgt stilaan vorm.
  De nieuwe afsluiting raakt ook stilaan volledig: een nieuwe poort sluit het park volledig af in de Ullenshofstraat.


  17-04-2019 om 17:06 geschreven door Janvers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 april
  Met dit mooie weer wordt het voetbalveld een prima plek om te sporten, spelen of zelfs gewoon van de zon te genieten. Maar dan moet het gras wel dringend worden afgereden en dat kan pas nadat het dode hout (afgewaaide takken en takjes) verwijderd is. Daarom trekken wij met de hele groenploeg, gewapend met harken en kruiwagens, over het groene gras. Na twee uren hard werken en meer dan tien volle kruiwagens takjes is het voetbalterrein klaar om een beurt te krijgen, maar dat is een werkje voor een volgende beurt...
  De groenploeg: simply the best!


  10-04-2019 om 19:16 geschreven door Janvers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 maart
  Versleten stoelen worden gerecycleerd. Het ijzer wordt verzameld en verkocht. Met de opbrengst hiervan wordt het materiaal van onze groenploeg onderhouden. Dat vraagt heel wat werk. Om de houten of plastieken zitvlakken en rugleuningen te verwijderen wordt gebruik gemaakt van de voorhamer. Die stoelen worden afgehaald op de speelplaats Kluizevelden en naar onze bergplaats gevoerd. Daar worden ze gedemonteerd en opgeslagen in één van de boxen. Op foto vier zie je de beginfase, op foto vijf kan je merken dat er al heel wat verzameld werd: poten van stoelen, zitvlakken, een ijzeren kast, enzovoort....
  Naast onze bergplaats heeft François zijn vaardigheden aangewend om de inkom van de houtloods van een vloertje te voorzien.


  03-04-2019 om 19:34 geschreven door Janvers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 maart
  Als wij ons in het park begeven, zien wij altijd mooie dingen. Zo valt het bij het binnenkomen onmiddellijk op dat de kippen hun territorium deze week verlegd hebben naar de uitgang. Daar groeien overigens prachtige gele bloemetjes die de lente lijken aan te kondigen.
  Dré is intussen ijverig bezig met het verspreiden van het bladerdek (dat de grond volledig bedekt) te verspreiden over een grotere oppervlakte zodat wij een dikke laag bladgrond krijgen. 
  Op weg naar de nieuwe parkklassen wandelen wij voorbij het herdenkingsboompje van Tinne Simons, een overleden collega, en stellen wij vast dat ook hier de lente zichtbaar wordt.
  Een blik op die parkklassen leert ons dat het einde van de werken stilaan in zicht komt. Gelukkig maar want de leerkrachten van het eerste leerjaar wachten vol ongeduld op het moment dat zij hun nieuwe klas kunnen betrekken!


  27-03-2019 om 19:38 geschreven door Janvers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 maart
  Voor het eerst werd er een UFO (lees vliegende schotel) gespot in het park van Groenendaal. Hoe die daar terecht kwam blijft een raadsel maar gelukkig waren wij er tijdig bij om dit unieke moment vast te leggen. Maar wij deden uiteraard nog andere dingen in het park. Eén van de omgevallen bomen werd vakkundig in stukken gezaagd door Peter en vervoerd door Stan, terwijl Ludo en ik die stukken tot brandhout kliefden. Onze stapelplaats geraakt overigen stilaan vol...
  Als deze taak er op zit, gaan wij Dirk en André helpen. Die zijn druk bezig met het verhakselen van de dunnere takken die nog overal verspreid in het park liggen na de storm van twee weken geleden. Veel lawaai, maar de verhakselaar is een betrouwbare machine die zijn werk doet!


  27-03-2019 om 19:26 geschreven door Janvers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart
  Morgen begint de lente, maar er valt nog heel wat werk te doen in het park. Naast onze bergplaatsen komt dan toch een strook waar wij met onze tractor kunnen rijden. Daarom werden alvast een aantal betonnen steunbalkjes gerecycleerd. Het hout dat zich naast die balken bevindt werd vandaag nog gekliefd en onmiddellijk weggevoerd naar de geïnteresseerde koper. Een hele auto vol, dat schiet wel op...
  Het grasveld voor het kasteel ligt vol met takken en takjes die na de storm van vorige week uit de bomen waaiden. Niet één maar acht kruiwagens vol werden afgevoerd naar de verhakselaar en ter plaatse verwerkt tot houtschilfers, een goede bodembedekker.
  Buurman Jelle (uit de Ullenshofstaat) biedt zich aan om de afgebroken tak uit de magnolia af te zagen maar heeft daarbij heel wat pech. Bij het steunen op een tak, breekt deze tak af. Een val van vijf meter hoog wordt nog wat afgeremd door een andere tak maar Jelle komt zwaar ten val en breekt daarbij zijn voorarm. Een spoedig herstel, Jelle, van heel de groenploeg!
  Tenslotte werpen wij nog een blik op het nieuwe parkgebouw. Zoals je kan zien, werden de ramen geplaatst en komen wij weer een stapje dichter bij de afwerking.
  20-03-2019 om 19:41 geschreven door Janvers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013

  Welkom in het park van Groenendaal! Iedere helpende hand is welkom op zaterdagvoormiddag en woensdagnamiddag.
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!