Konijnen en cavia's
Het dagelijkse leven
Inhoud blog
  • Lola
  • Kleine Spikkel
  • Kleine cavia's
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    31-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lola

    Helaas, op 23 augustus hebben we Lola, een van de konijnen moeten laten inslapen . Ze had een wonde opgelopen aan haar onderrug en daar waren maden ingekomen. Door het warme weer zijn ze zich gigantisch snel beginnen verspreiden en de wonde beginnen uitvreten. Er zat niets anders op dan haar uit haar lijden te verlossen.

    De dagen erna merkten we aan Nijntje, een van de andere konijnen dat ze Lola erg miste. Ze was de hele tijd op zoek naar Lola en zat de hele tijd lusteloos in een hoekje rond te staren. Zij en Lola waren besten vriendinnen, ze lagen zo vaak tegen elkaar te luieren, wasten elkaar en speelden graag samen.

    Met de cavia's gaat het ondertussen heel goed . Ze zijn allemaal verlost van hun schurft. Brownie zit buiten in een apart deel van het park, Blacky zit bij haar mama in het park, Spikkel is verhuist naar een vriendin en Special zit in afwachting van zijn plaatsje buiten nog in een kooi in het tuinhuis.

    Het is leuk om te zien hoe Blacky met haar mama rondloopt in het park. Als ze alleen rondloopt is ze toch nog wat schuchter, maar eenmaal haar mama erbij komt is ze niet te houden. Ze springt, loopt rondjes rond het hok en zou zelfs eens durven brood af te pakken van de konijnen ... De kleine sloeber. Ook Brownie is zo'n avonturier. Hij gaat in het deurgat van zijn hokje gaat zijn en begint luidop te piepen. Als je er dan naar toe loopt vlucht hij zijn hokje in. Hij heeft ook al ontdekt hoe hij op zijn hokje kan gaat zitten. Naast zijn grootste hokje staat en kleiner hokje en dat gebruikt hij als ladder. Natuurlijk wist hij de eerste keer niet hoe hij er weer af moest raken en begon hij heel hard te roepen.

    Jaja, het is een gezellige beestenboel


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-08-2013, 12:41 geschreven door Kelly  
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Spikkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jaja, gisteren was een hectische dag... Het gaat niet zo goed met de kleine Spikkel, één van de cavia's. Hij had zo'n last van de schurft dat hij al zijn korstjes openkrabde en uit pure wanhoop tegen de zijkanten van het hok sprong.. En zijn eetlust is helemaal verdwenen, waardoor hij heel mager wordt en geen energie meer heeft.

    Dus eerst begonnen met de wondjes te ontsmetten en weer overal terramycine aansmeren. Daarna snel naar de winkel om babyvoeding te kopen om zo de kleine Spikkel onder dwang eten te geven.  Drie maal per dag met een spuitje een beetje babyvoeding geven.. En het heeft effect! . Vandaag was hij al veel beter, de huid onder zijn oog is al veel gladder en hij krijgt al terug een beetje haar terug op de wondjes.. Hij had ook al wat meer energie, maar toch wil hij nog niet eten. Dus nog even verder zetten met de babyvoeding.

    Toch is er ook wat goed nieuws; Brownie, ook een van de kleintjes, is zo goed als genezen. Daardoor moet hij wel weg bij de andere, zodat hij niet opnieuw besmet raakt.

    Zodus, vingers kruisen en hopen dat alles goed blijft gaan!






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-08-2013, 13:18 geschreven door Kelly  
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine cavia's

    Hallo

    Omdat ik dagelijks zo kan genieten van mijn 3 konijnen en 5 cavia's wou ik dit genot ook met anderen delen. Jaja, 3 konijnen en 5 cavia's. Die zitten in een groot park, met uitzondering van 4 cavia's. Ik had al een tijdje 2 konijnen en in april heb ik nog een cavia gekocht.. In juni heb ik er dan nog een konijn bijgenomen. Maar 4 dagen later zaten er nog plots 4 andere kleine snoetjes in het hok! Blijkbaar was de cavia zwanger en zo zaten we met enkele kleine cavia's...

    Ik vond dit leuk, die kleine rakkertjes al onmiddellijk zien rondlopen en hun leven leiden . Maar helaas was niet alles zo rozengeur en maneschijn. Bleek dat de mama schurft had opgelopen in de winkel en 1 van de kleintjes was er ook mee besmet. Zodus moesten we starten met een behandeling. Helaas hebben momenteel alle 4 de kleintjes schurft . Dagelijks ben ik dan ook bezig met hun herstel te bevorderen. Op de korstjes smeer ik op aanraden van de dierenarts terramycine en ik geef hen dagelijks vers hooi, stro, eten en water. Ze zitten allemaal apart, hun kooitjes moeten om de paar dagen helemaal gedesinfecteerd worden en korstjes die opengekrabd zijn moeten natuurlijk verzorgd worden...

    Daarnaast moeten de konijnen en mama cavia natuurlijk ook nog verzorgd worden. Ook dagelijks verversen van hooi, stro, eten en water. Iedere week de hokjes uitkuisen en putjes opvullen, want naast luieren graven ze ook graag




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    31-07-2013, 22:42 geschreven door Kelly  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/hetdierenleven

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    31-07-2013, 22:27 geschreven door  
    Archief per week
  • 26/08-01/09 2013
  • 29/07-04/08 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs