Welkom op de klasblog van het vijfde leerjaar
Inhoud blog
 • DIKKETRUIENDAG
 • Klimaatverandering
 • Nieuwe jaar = goede voornemens
 • Wimmeke witloof
 • Sinterklaas en Zwarte Piet
  Online oefenen
 • Spelletjes
 • Wiskunde 1
 • Wiskunde 2
 • Frans: woorden oefenen
 • Frans: liedjes
 • Nederlands: werkwoorden oefenen
 • Nederlands: woordpakketten
 • Nederlands: taalbeschouwing
 • WereldoriĆ«ntatie
  Zoeken in blog

  28-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIKKETRUIENDAG
  Op 12 februari vond de 'Dikketruiendag' plaats. In aanloop naar deze dag werden er in de klas verschillende educatieve filmpjes getoond. De kinderen bespraken dit initiatief met ons en bedachten zelf een tip die ze thuis of op school konden uitvoeren.

  Het thema van de 'Dikketruiendag' dit jaar was: 'Klimaatflandriens'. Dat zijn mensen die elke dag weer en wind trotseren om met hun fiets op school of op het werk te geraken.

  Wij organiseerden een dag op wieltjes. Iedereen mocht een fiets, step, rolschaatsen, skateboard,... meebrengen om een heus parcours af te leggen. Vanaf het derde lesuur stond er op de speelplaats een heus parcours klaar, zodat de kinderen zich hier konden amuseren. Het parcours werkten we zelf uit en daarom mochten wij het dus als eerste uitproberen.
  28-02-2019, 14:15 geschreven door juf Bie en juf Silke  
  Reacties (0)
  10-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimaatverandering
  Op donderdag 31 januari hebben de kinderen van het zesde leerjaar deelgenomen aan de Klimaatmars. Omdat wij ook ons steentje wilde bijdragen aan het klimaat en de klimaatveranderingen hebben wij die dag gewerkt rond luchtvervuiling, CO2- uitstoot, ... . Dit deden we door verschillende proefjes uit te voeren, opzoekwerk te verrichten in kranten, op internet, ... . Ook leerden we de moeilijke woorden -die steeds gebruikt worden- te verklaren aan de hand van woordzoekers, rebussen, ... .

  Bekijk ook zeker het filmpje in bijlage (onder deze foto's).  Bijlagen:
  IMG_2713.MOV (3 MB)     10-02-2019, 13:54 geschreven door juf Bie en juf Silke  
  Reacties (0)
  07-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe jaar = goede voornemens
  Ook in het nieuwe jaar gaan we verder met onze goede voornemens om op maandag en om de twee weken op dinsdag 25 minuten extra te sporten en te bewegen. Deze keer is Chinese voetbal aan de beurt en dat gebeurt niet altijd zonder ongevallen. Toch hebben de kinderen veel plezier gemaakt.  07-01-2019, 19:49 geschreven door juf Bie en juf Silke  
  Reacties (0)
  20-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wimmeke witloof
  Enkele weken geleden hebben we witloof geplant. Nu was het tijd om te oogsten. Na een lange reeks van toetsen was het tijd om even te ontspannen. We volgden het recept en maakten heerlijke witloofsoep met zoete aardappel.

  SMAKELIJK!  20-12-2018, 18:30 geschreven door juf Bie en juf Silke  
  Reacties (0)
  07-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas en Zwarte Piet
  Gisteren kwamen de Sint en de Pieten op bezoek. De Sint had een bijzondere vraag voor de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Door 'wilde' feestjes waren er enkele Pieten ziek en was de Sint op zoek naar enkele hulppieten. Onze kinderen mochten dit niet zomaar doen, ze moesten beschikken over enkele vaardigheden. Hierop hebben ze verschillende dagen kunnen oefenen. Deze vaardigheden konden de kinderen dan gebruiken om de andere leerlingen en de kleuters een leuke namiddag te bezorgen. EN OF dit gelukt was! Zowel de kinderen, als de kleuters en de leerlingen van de lagere klassen, als de juffen en meesters hadden een superleuke dag.

  Op het einde van de voormiddag wachtte er nog een kleine verrassing op hen in de klas.


  07-12-2018, 15:28 geschreven door juf Bie en juf Silke  
  Reacties (0)
  30-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorbereiding geheime missie
  Afgelopen weken zijn we, samen met het zesde leerjaar, bezig met een geheime missie. Ga zeker ook een kijkje nemen op de blog van het zesde leerjaar!  30-11-2018, 14:53 geschreven door juf Bie en juf Silke  
  Reacties (0)
  22-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OHL-namiddag
  Op maandag 19 november kregen we een sportief bezoekje van OHL. De monitoren leerden ons allerlei dingen bij over de wereld rond voetbal. Naast het beantwoorden van quizvragen en het aangaan van challenges, zoals met de bal de deklat proberen te raken, kregen we natuurlijk ook de kans om zelf volop te bewegen en te sporten. Dit alles werd beloond met een mooi voetbaltruitje, gesigneerd door alle spelers uit de eerste ploeg.

  22-11-2018, 19:29 geschreven door juf Bie en juf Silke  
  Reacties (0)
  26-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding vuurfeest
  Gisteren en vandaag hebben wij onze huizen geknutseld voor het vuurfeest. Eerst hebben we een filmpje bekeken over de brand in Leuven in 1914. Zo konden we ons beter voorstellen wat het vuurfeest precies inhoudt en hoe de huizen er in die tijd uitzagen. Daarna zijn we in groepjes beginnen schetsen. 
  Van zodra de schetsen klaar waren, zijn we begonnen aan het construeren van onze huizen. We maakten gebruik van breekmessen, scharen, lijm, plakband, verf, ... om tot zeer mooie resultaten te komen.
  En zoals het op een vuurfeest hoort, zullen deze mooie resultaten eerst even te bewonderen zijn op de speelplaats om daarna in brand gestoken te worden. 


  26-10-2018, 11:59 geschreven door juf Bie en juf Silke  
  Reacties (0)
  12-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzische vorming (deel 2)
  Hier volgt een update van de afgelopen lessen muzische vorming. De kinderen werkten met de tablets (stop motion), knutselden een leesmonster a.d.h.v. een stappenplan, leerden bewegen bij meester Jonas en speelden situaties na bij juf Hilde.  12-10-2018, 14:36 geschreven door juf Bie en juf Silke  
  Reacties (0)
  09-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar het bos
  Naar jaarlijkse gewoonte trokken we ook dit jaar naar het bos. We werden afgezet aan de parking 'Torenvalk' in Blanden en zo zochten wij onze weg via knooppunten door het bos naar de 'Zoete waters'. Een tocht van wel 10 km. We hebben onderweg ons koekje of fruit opgegeten, net zoals onze boterhammen. Daarna hebben we nog wat gespeeld en een avonturenparcours afgelegd. Moe, maar voldoen stapten we de bus op. Klaar voor nog enkele weken werken in de klas.  09-10-2018, 00:00 geschreven door juf Bie en juf Silke  
  Reacties (0)
  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Hoi iedereen,

  Wat leuk dat je even de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op onze blog! Foto's en nieuwtjes kan je hier terugvinden. 
  Als je nog even wil oefenen voor de verschillende vakken, kan je ook de links aanklikken. Die brengen je dan naar fijne en leerrijke sites.
  Ook mag je altijd een berichtje achterlaten op deze blog.

  De juffen en de kinderen van het vijfde leerjaar wensen je alvast veel kijk- en leesplezier.

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!