Inhoud blog
  • Een geprefereerde hobby van me
  • Een reisverhaal
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    schaakspel

    01-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een geprefereerde hobby van me

    Heel lang geleden, toen ik waarlijk nog jong en mooi was, liep ik de zondagnamiddag steevast aan de hand van mijn vader naar het voetbalterrein 'achter de kazerne'. Hier speelde 'de Malinwa' zijn thuiswedstrijden in de Belgische competitie. De Mechelse ploeg was in die tijd één van de toonaangevende clubs van het land. Mijn vader heeft mijn supportershart georiënteerd naar deze ploeg.

    Toentertijd heerste er een geweldige rivaliteit tussen Racing en Malinwa en gedurende jaren konden we genieten van heroïsche Mechelse derby's. Helaas, die tijd van toen is nu al lang voorbij. Ondertussen heb ik de liefde voor het voetbal overgedragen op mijn zoon en nu is hij het die een fervente supporter is van K.V. Mechelen, de nieuwe officiële benaming van de club die vroeger steevast 'de Malinwa' werd genoemd. Mijn interesse voor het spel is altijd gebleven en ik volg de matchen nu meestal via de televisie. Of ik nog zo'n hevige supporter ben? Waarschijnlijk wel, want ik zie mijn ploeg liever winnen dan verliezen.

    Als jeugdige grijsaard kijk ik nu al uit naar de matchen tegen S.K. Lierse en O.H. Leuven. Misschien maak ik zoals vroeger nog wel de verplaatsing mee naar Brugge, Genk, Gent of Luik om mijn ploeg aan te moedigen. De sfeer op het terrein geeft je toch een heel ander gevoel dan het volgen van de match vanuit je luie zetel in de huiskamer.

    We zien wel!

    01-06-2013 om 15:56 geschreven door herman


    26-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een reisverhaal
    Dol ben ik op city-trips! Deze keer leek Berlijn me een heel fijne bestemming. Wat mijn vrouw ervan vond? Ze ging onmiddellijk met veel enthousiasme akkoord. In de VTB-reisgids vonden we al vlug onze gading.

    In het holst van de nacht zijn we vertrokken. Een taxi bracht ons naar de luchthaven in Zaventem. Hier maakten we kennis met onze medereizigers en begroetten we onze reisleidster die we nog kenden van onze reis naar Napels. Het inchecken verliep vlot en weldra hingen we in de lucht.

    De geschiedenis van de Duitse hoofdstad uit de doeken doen, zou ons te ver leiden. De opkomst van de nazi's en de totale nederlaag in 1945 zijn feiten die genoegzaam gekend zijn. Na de verwoestende oorlog werd Duitsland opgedeeld in een oostelijk en westelijk deel. In 1961 werd er een muur gebouwd en laat het nu net de Berlijnse families zijn die hiervan de dupes werden. In 1989 werd de gehate muur gesloopt en was de eenmaking van Duitsland opnieuw een feit. Berlijn werd weer de hoofdstad en nu is ze één van de boeiendste plekken in Europa.

    Naast de vele trendy shops, hippe bars, prachtige musea en theaters biedt Berlijn ons een waaier aan bezienswaardigheden. De grootste architecten ter wereld laten hier hun visitekaartje achter. Denken we maar aan de hypermoderne koepel van de Reichstag of de futuristische constructies op de Potsdamer Platz. Andere niet te missen bezienswaardigheden zijn zonder twijfel het Slot Charlottenburg en in Potsdam het Slot Sanssouci, in beide gevallen met prachtige parken en tuinen eromheen. Ook kuieren in de brede lanen, stemmige pleintjes bezoeken, even vertoeven in het groen en last but not least mensen gadeslaan vanop een terrasje is een feest 'ohne Ende'.

    Beste lezer, als de gelegenheid zich voordoet, laat ze niet liggen. Berlijn is wel degelijk echt een aanrader!
     

    26-05-2013 om 16:06 geschreven door herman


    06-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/hermanopenschool

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    06-05-2013 om 10:16 geschreven door



    Archief per week
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 06/05-12/05 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs