De Hazensprong: Sportklassen maart 2017.
Inhoud blog
 • Sport je 1, 2, 3 gezond...
 • Van je neus tot aan je tenen...
 • Beweeg je armen en je benen...
 • Wij zijn gepakt en gezakt! ;)
  17-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport je 1, 2, 3 gezond...

  Hoi allemaal,

   

  Terwijl de zesdeklassers allemaal terug thuis zijn, hebben wij nog genoten  van onze laatste zonovergoten dag. Morgen is het immers maar een halve dag voor ook wij huiswaarts keren.

  Voor diegenen die nog geen muurklimmen hadden gedaan, stond dit vandaag op het programma. Onze avonturiers klommen zelfs geblinddoekt naar de top.

  Ondertussen waren de anderen toernooitjes aan het spelen met de soft-tennis onder deskundige leiding van tennisjuf Nikki en tennismeester Kristof.

  Verder stond er ook de speleobox voor ons klaar. Een donker doolhofje waarin ze door smalle gangetjes de uitgang moesten vinden. En wat hadden jullie gedacht? Iedereen heeft het aangedurfd. Enfin, op de begeleiders na. Juf Kaat en juf Kathy weten uit ervaring dat dit op kindermaat gemaakt en dus niet toegankelijk is voor volwassenen. Toch moesten de jonkies het proberen. Maar helaas, geen van beide raakte verder dan hun hoofd en schouders in de ingang te steken…

  Na de middag hebben we, op vraag van de andere groep, opnieuw met en voor hen naar hartenlust gedanst. Zalig om te zien hoe onze kids met deze mindervaliden omgaan!

  Vervolgens stonden de laatste en tegelijk ook de meest vermoeiende sporten op ons te wachten. Atletiek waar we mochten proeven van hordeloop, kogelstoten en verspringen. En tenslotte oriëntatieloop. We gingen met een kaart in de hand op zoek naar tien controleposten die verspreid staan op het domein. Bij sommigen ging dit erg vlotjes, voor anderen is de GPS een geweldige uitvinding ;-)

  En dan………… TADADADAAAAA: Pyjamafuif en casinoavond. Als een kleurrijke beestenbende, maakten we er een spetterende laatste avond van.

   

  Morgen is het opruimen en inpakken geblazen. Hopelijk krijgt iedereen zijn koffers terug dicht.

  Er staat nog een uitstap naar de Toeristentoren gepland voor we nog een laatste keer zullen genieten van een warme maaltijd.

  De bus wordt verwacht rond 13.45u en dan inladen en naar huis…

  We voorzien onze aankomst rond 15u!  Tot morgen!


  17-03-2017, 00:16 geschreven door De juffen en de meester  
  Reacties (0)
  15-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van je neus tot aan je tenen...

  Een goeie, veel te late avond,

  Na een geslaagde sportquiz hebben we eindelijk de tijd gevonden om onze blog aan te vullen. Het was alweer een “bewogen” dag!

  We startten onze dag rustig met boogschieten. Er werd meermaals in de roos geschoten op enkele uitzonderingen na. Zij maakten indruk met een dak- en baksteenschot. Nadien lieten we ons volledig gaan in het bewegingslandschap. Slingeren, balanceren, ... en vooral ontzettend grappige momenten beleven tijdens deze activiteit.

  Van sporten krijg je honger. Opnieuw werden we verwend met tomatensoep met balletjes, kip met rijst en een heerlijk rijstpapje. Om de namiddag muzikaal in te zetten, dansten we in het zonnetje ons sportklassendansje samen met enkele andere hotelgasten.

  Spitter, spetter, spater... lekker in het water! Glijbaan op, glijbaan af... Wie raakt er het verst op de loopmat en wie valt er na een halve meter af? En na al dat gezwoeg even relaxen in het bubbelbad. Als oude, verrimpelde mannetjes en vrouwtjes trokken we naar de ijscoman waar we getrakteerd werden. Nog even genieten van het zonnetje in de speeltuin om dan alweer te kunnen gaan smullen.

  Wat gaat het toch snel. Ondertussen zitten we al over de helft. Wij gaan de komende twee dagen nog extra hard genieten...

  Slaapwel!


  15-03-2017, 23:33 geschreven door De juffen en de meester  
  Reacties (2)
  14-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beweeg je armen en je benen...

  Er is er één jarig! Hoera, hoera! Dat kan je wel zien... Dat is JONA!!!

  Dank u voor de geweldige traktatie. We hebben ervan genoten en voor Jona was het een topverjaardag.

  Vandaag zijn we onze dag wat actiever begonnen met een heus BMX-parcours! Als volleerde fietsers gingen we ALLEMAAL vlotjes over de Peertse heuveltjes.

  We hebben ons nadien ook geweldig kunnen smijten op de judomatten.

  Na al dat sporten kregen we een stevige maaltijd voorgeschoteld: stoofvlees met frietjes!!! Mmmmm!

  Even rusten en ons klaarmaken voor de namiddagactiviteiten. Terwijl de ene groep kennismaakte met de beginselen van golf, zochten de anderen avontuurlijke hoogtes op bij het muurklimmen.

  Meester Kristof en juf Nikki hebben ons ook wegwijs gemaakt in het softtennis! We hadden het zo snel onder de knie dat we al wedstrijdjes konden spelen.

  ’s Avonds werden we uitgedaagd door de juffen en de meester om binnen het uur 25 opdrachten uitgevoerd te krijgen. Bijna gelukt… Jammer! Maar onder het motto “iedereen verdient een tweede kans”, hebben we de goedmaakopdracht gewonnen!  Binnen de  5 minuten was immers alles opgeruimd. Dat verdient dus een beloning… (knipoog van de leerkrachten: Dat noemen ze dus een WIN-WIN situatie)

  Maar deze bewaren we tot morgen!!!!

   

  Slaapwel!


  14-03-2017, 22:44 geschreven door De juffen en de meester  
  Reacties (2)
  13-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Goedenavond Haasrode,

  Na een vlotte busrit kwamen wij onder een stralend zonnetje aan in het Netepark. Iedereen deed zijn best om de valiezen en het nodige materiaal uit te laden. Met 84 handen gaat dat snel!

  Terwijl onze kamers werden gepoetst, konden wij ons al onmiddellijk uitleven op het sportveld. Voetballen, springtouwen, frisbeeën, ... Iedereen leefde zich uit. Al snel konden we aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Wat hadden we ontzettend veel zin in lekkere vogelnestjes met puree.

  Nadat we ons buikje rond hadden gegeten, maakten we ons klaar voor onze allereerste uitstap, nl. Hidrodoe. Met een rugzak vol materiaal (kompas, verrekijker, ...) begonnen we aan een oriëntatietocht in het Peertsbos. Toen juf Kaat met vol enthousiasme een uitleg wou geven over de jaarringen bij bomen, hoorden we plots een gil. Juf Kaat was nog meer gekrompen en zat met beide voeten vast in een modderbrij. Tot grote hilariteit van de kinderen en meester Kristof. Even later volgde Lander het voorbeeld van de juf en dook hij er ook in.

  Na de wandeling dompelden we ons onder in de wondere waterwereld van Hidrodoe. Met een 3D-brilletje op onze snoet ontdekten we het reilen en zeilen van de waterzuivering.

  Om de eerste avond goed in te zetten stond er spaghetti op het menu. Mmmm… Een gezellige fakkeltocht met voorleesmoment was de kers op de taart om van de eerste dag een geslaagde start te maken. Terwijl wij dit berichtje schrijven, liggen jullie bengeltjes al heerlijk te dromen van al wat nog komen gaat.

  Tot morgen!

   
  13-03-2017, 23:03 geschreven door De juffen en de meester  
  Reacties (1)
  12-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn gepakt en gezakt! ;)
  Hey coole kids,
  Hallo lieve ouders, 

  Vandaag een prachtig zonnetje aan de hemel. Wij hebben het weerbericht voor de komende dagen ook bekeken en het ziet er schitterend uit! Zou het kunnen dat ze weten dat wij op sportklassen vertrekken? ;) Met de zon op ons gezicht gaat het alleszins nog fantastischer worden (en het wordt al zo geweldig!).
  Het komt nu wel echt dichtbij. Al het materiaal staat klaar op school en ook de juffen en meester hebben reeds hun zakken gemaakt. Wij zijn er helemaal klaar voor! Hopelijk jullie ook? 
  Graag zien we jullie morgen (allemaal goed op tijd: ten laatste 08u45) op school. Kom je aanmelden bij je juf/juffen en geef je KidsID (of siskaart) en/of medicatie (met naam, klas, gebruik) af. Je krijgt dan van ons 2 labels om aan je valies en rugzak te hangen. Wanneer het belsignaal gaat, en de andere klassen naar boven gaan, komt de bus op de speelplaats gereden en laden we alles in. Nog een dikke knuffel en kus aan mama, papa, broer, zus, ... en weg zijn wij! :D

  Tot heeeeeeeeeeeeeel snel!
  De juffen en meester  12-03-2017, 12:30 geschreven door De juffen en de meester  
  Reacties (0)
  06-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn bijna weg... :-)
  Hallo allemaal,

  Het is bijna zover. We zijn bijna weg!
  Wij, de juffen en de meester, kijken er alvast enorm naar uit!
  Jullie ook? Nog eventjes geduld!

  Groetjes!


  06-03-2017, 23:59 geschreven door De juffen en de meester  
  Reacties (1)
  Archief per week
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!