Hagelandse Duivenbond Tielt-Winge
Duivensportvereniging Tielt-Winge - Snelheid - Halve Fond - Zware Halve Fond. Het basiscoördinaat / Centraal punt voor de snelheid en de Kleine Halve Fond is 50 55 49.6 / 04 54 29.2 Straal Snelheid 12 km, Straal Kl. HAFO 14 km
Foto

Verloren Duiven kan je best melden via de website van de KBDB (www.kbdb.be) via OPZOEKEN kan je daar meteen de eigenaar van de duif contacteren.

Inhoud blog
 • Jaarlijkse vergadering voor Hoklijstleden.
 • Nieuwsbrief PE Vlaams Brabant. (november 2018)
 • Kampioenenviering Hagelandse Duivenbond 2018
 • Bonverkoop 2018 Hagelandse Duivenbond Tielt-Winge
 • Verslag nationale statutaire en buitengewone algemene vergadering KBDB 26 oktober 2018
  Laatste commentaren
  Zoeken in blog

  Zoeken met Google


  21-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse vergadering voor Hoklijstleden.

  Beste leden van de Hagelandse Duivenbond


  Onze jaarlijkse vergadering zal doorgaan in ons lokaal op zondag 16 december om 10:30. 

  Wij hopen u allemaal te mogen begroeten. 

  hopelijk tot dan! 

  Het bestuur.   20-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief PE Vlaams Brabant. (november 2018)


  In bijlage de meest recente nieuwsbrief van ons proviciaal bestuur. (vorige edities kan je nalezen via de link list hier rechts) 

  We zullen waarschijnlijk wat meer toelichting krijgen tijdens de Provinciale bestuurs vergadering van de PE Vlaams Brabant nu volgende zondag 25/11.  

  Blijkbaar blijft de denkwijze van de KBDB (en de PE Vlaams Brabant in het bijzonder) dat groter steeds beter betekent.  We hebben echter in een heel recent verleden kunnen vaststellen dat groter niet altijdbeter is en dat een uitbreiding naar Antwerpen de teloorgang van een prachtig inititatief heeft bewerkstelligd. 

  De volledige inhoud van de nieuwsbrief kan je nalezen in bijlage. 

  Gerry.  Bijlagen:
  Nieuwsbrief 2 Vlaams-Brabant november 2018.pdf (539.2 KB)   
  19-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenenviering Hagelandse Duivenbond 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  BEDANKT!   

  In naam van de Hagelandse Duivenbond bedankt aan idereen die er gisteren bij was op de kampioenenviering van onze vereniging. 

  Dank U aan iedereen die erbij was! 

  Dank U aan de sponsors!

  Dank u, aan alle schenkers- en kopers van bonnen! 

  Dank u, aan de helpers want zonder jullie zou dit niet mogelijk geweest zijn!  Hopelijk mogen we u volgend jaar opnieuw begroeten. 


  02-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonverkoop 2018 Hagelandse Duivenbond Tielt-Winge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is zover, op zondag 18 november vieren we onze kampioenen in zaal ´t Jongensschool in Tielt-Winge. 

  Een klassieker  tijdens een kampioenenviering is de bonverkoop.  Sinds vandaag kan je voorbieden op onze uitgezochte selectie van kwaliteitsbons.   Via deze link kan je meteen naar de veiling doorklikken. https://www.reisduiven-online.be/nl/verkoop/103 


  We mogen dit jaar bons verkopen van onderandere een aantal ex Nationale winnaars, veelwinnaars op de provinciale vluchten, een ex winnaar van de Gouden vleugel en duiven die naar huis komen als raketten op de snelheidsvluchten!  Kortom voor iedereen wat wils.   Benieuwd? 

  Neem dan eens een kijkje op de veiling.  We willen ook alle schenkers van bons via deze weg bedanken! https://www.reisduiven-online.be/nl/verkoop/103 


  Er volgt nog een eindveiling op onze kampioenendag die doorgaat zaal ´t Jongensschool in Tielt-Winge op zondag 18 november.  Voor meer informatie zie de bijlage hieronder.  Aan iedereen een warm welkom! 

  Bijlagen:
  Kampioenschap Algemeen 2018 Rev 1.1.pdf (225.4 KB)   
  Uitnodiging kampioenendag 2018 -uitnodiging.pdf (129 KB)   
  28-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag nationale statutaire en buitengewone algemene vergadering KBDB 26 oktober 2018

  Verslag nationale statutaire en buitengewone algemene vergadering KBDB 26 oktober 2018


  Vorige vrijdag 26 oktober vergaderde het nationale bestuur van de KBDB.  Zoals meetstal is dit de voorbode van een aantal bijsturingen en veranderingen.  Dit jaar verraste men vriend en vijand door het weer veplicht invoeren van de controle gummis voor de Nationle vluchten.  Dit zou nodig zijn om fraude te bestrijden, net zoals het invoeren van de genummerde loodjes aan de korven ook nodig was om .... (opnieuw) fraude te bestrijden.  Er wordt volgens mij nogal wat gefraudeert in de hedendaagse duivensport.   Anderzijds hoor je hier nooit iets over tijdens het vluchtseizoen.  

  Afin, als liefhebber hebben we geen keuze en zullen we terug moeten controle doen van niet 1 maar wel de 2 eerst aangekomen duiven per categorie, en dit wel binnen de 15 minuten na aankomst.  Iedere melding moet volledig zijn in uren, minuten EN seconden.   En voor de lokalen betekent dit meer werk, opnieuw stijgende kosten en langere wachtrijen aan de inkorftafel.  Voor meer van dit fraais en de voorlopige nationale vluchtkalender verwijs ik u door naar de website van PIPA.  Een kopie van de notulen in bijlage hieronder. 

  Veel leesplezier. 

  Bijlagen:
  Verslag Algemene vergadering KBDB 26. oktober 2018.pdf (1017.2 KB)   
  21-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste Nieuwsbrief PE Vlaams Brabant.

  We hebben al eerder nieuwsbrieven gedeeld die ons door het bestuur van onze Vlaams Brabantse bestuursploeg KBDB werden toegezonden.  (Zie link hier rechts om de eerdere versies te raadplegen)

  De meest recente editie van deze nieuwsbrief wil ik toch wel extra onder de aandacht brengen daar dit spreekt over een verregaande her-organizatie van de duivensport. We voelen ons in deze niet echt aangesproken daar wij tot op heden aan al de ons bekende criteria ruimschoots voldoen. Onze Hagelandse Duivenbond is voor de vervoerders makkelijk bereikbaar, gelegen op slechts een boogscheut van de opritten van de autostrade Tielt-Winge, Aarschot en Bekkevoort.  Wij hebben gelukkig voldoende parkeerplaatsen die dan ook nog eens op slechts enkele stappen van de ingang van het lokaal liggen enzomeer.   

  Anderzijds is er door het voortdurend dalend aantal spelende liefhebbers waarschijnlijk wel een noodzaak om het anders te gaan aanpakken in de toekomst.  Of het voorgestelde systeem  dat momenteel op tafel ligt werkbaar is zal toch nog moeten blijken.  Hij die leeft,  zal het kunnen zien zeker.

  Verder gonst het ook weer over de geruchten over hoe in 2019 de vluchten zullen georganizeerd worden.  Gaan we kleine hafo blijven inkorven op vijdag?   of wordt het toch donderdag, of komt er een afwisselend systeem van donderdagen en vrijdagen?   Gaat sector 2 en 3 dan toch samen lossen na zovele jaren van gekibbel?  Komt er een einde aan de provincale akkoorden?  Allemaal speculaties en stof voor veel discussies op de kamioenvieringen die nu volop op gang komen.  Ik wil bij deze het bestuur oproepen om zo snel mogelijk hierover klaarheid te verschaffen zodat wij liefhebbers weten waar we aan toe zijn en zodat de besturen mooie samenspelen kunnen aangaan waarin iedere liefhebber voluit zijn kansen kan verdedigen.  

  Van zodra er meer nieuws is leest u het hier.  

  Vergeet ook onze kampioenendag niet die doorgaat op 18 november in de makkelijk toegankelijke zaal t´jongensschool in Tielt-Winge.  Er is voldoende parkeergelegenheid in de onmiddelijke omgeving van de zaal  

  Gerry


  Bijlagen:
  Nieuwsbrief 1 Vlaams-Brabant oktober 2018.pdf (283.4 KB)   
  Uitnodiging kampioenendag 2018 -uitnodiging.pdf (129 KB)   
  15-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenenviering New Hageland 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vorige vrijdag vierde de Steunclub New Hageland zijn kampioenen van het afgelopen seizoen in zaal Concordia in Testelt.  

   

  De viering werd begonnen met een feestmaaltijd die daarna naadloos gevolgd werd door de huldiging van de kampioenen en het uitdelen van de tijdens het seizoen 2018 gewonnen prijzen.  Een volledig overzicht van de kampioenen kan u vinden als bijlage. 

  Tussendoor was er ook nog een interview met de Heer Patrick De Muylder aangaande de voedingssystemen aangeboden door de firma Beyers en werd er uiteengezet hoe je uw duiven kan klaarstomen voor iedere belangrijke gebeurtenis in een duivenleven, zowel voor de vluchten en de recuperatie ervan als voor de rui en het daarop volgende kweekseizoen.   

   

  Wij willen ook Fons Huygens proficiat wensen met zijn behaalde resultaat.  Fons werd Algemeen Kampioen bij De Steunclub met top 3 noteringen bij de jonge en de jaarduiven en een zevende plaats bij de oude duiven.  Proficiat Fons!   Als 2de liefhebber van de Hagelandse Duivenbond wist ook Willy Vos zich in alle 3 de verschillende klassementen te rangschikken weliswaar met een lager coefficient.

  Verder wist ook nog Lucien Laevers zich te klasseren als 4de kampioen bij de oude duiven 


  PROFICIAT!


  Bijlagen:
  Kampioenschap 2018 New Hageland.pdf (37.5 KB)   
  10-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschappen 2018 nu beschikbaar.

  Kampioenschap 2018

   

  Algemeen Kampioen 2018


  1. Huygens Alfons   12  verm.
  2. Vos Willy              11  verm. (gecorrigeerd! eerst stond Vos met 10 verm)
  3. Broos Guido           8 verm.


  Wij vieren onze kampioenen op zondag 18 november

  In t’ jongensschool te Tielt-Winge  

   

  15:30

  Deuren open & ontvangst

   

  Ø    Uitbetaling van de nog te trekken gelden van 2018

   

  Ø    Een unieke kans om uw hoklijst 2019 binnen te geven

   

  Ø    Verrassing voor de aanwezige dames

   

  Ø    Huldiging van onze kampioenen 2018

   

  Ø    Bonverkoop met bons van vele bekende liefhebbers!

   

  Ø    Trekking van de gratis tombola onder de aanwezigen


  Kans tot voorbieden op de bons via: WWW.reisduiven-online.be (volgt nog) 

  Iedereen van harte welkom!!!!!!


  Voor de verdere kampioenschappen zie bijlage. Gecorrigeerde versie Willy Vos heeft 11 vermeldingen in  plaats van 10!   


  Bijlagen:
  Kampioenschap Algemeen 2018 Rev 1.1.pdf (225.4 KB)   
  26-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselfestijn op 7 oktober in het Jongensschool te TIelt-Winge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hagelandse Duivenbond

  Tielt-Winge

   

  Nodigt u, uw familie en vrienden uit op hun groot


  MOSSEL-FESTIJN

   

  Wanneer: zondag 7 oktober 2018 van 11:00 tot 20:00 uur 

   

  In t’ Jongensschool te Tielt  Liefst vooraf inschrijven bij:

  016/634158

  Simonne Sterckx

  0474629256

  016/635789

  Arthur Pypen

  0476419152

  Maria Goedhuys

  0478500589

  Gerry De Blick

   

  Mosselen


  19

   

   

  Koninginnehapje

  13

   

   

  Stoofvlees

  13

   

   

  Koude Schotel (vis/vlees)

    15 €

   

   

  Curry-worsten (2 stuks)

  8 €

   

   

   

  Kinderportie Mosselen (10€)

  Kinderportie koninginnenhapje of stoofvlees (6€)

  Frieten of brood en sauzen zijn in de prijs inbegrepen.

   

  Iedereen van harte welkom! 

  Bijlagen:
  Hagelandse Duivenbond mosselen 2018 Affiche.pdf (440.6 KB)   
  Hagelandse Duivenbond Mosselen Bestelbon 2018 in word ingevulde bon mailen aan gdeblick@gmail.com.docx (20.7 KB)   
  24-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen 24 september 2018


  Hiermee is het seizoen 2018 volledig ten einde voor ons.  Alle vluchten zijn gevlogen en alle prijzen zijn verdeeld.


  Vergeet ook ons mosselfestijn niet.  Dit gaat door op zondag 7 Oktober 2018 in het jongensschool


  Kampioenenviering 2018 gaat door op 18 november 2018 in zaal het jongensschool


  Meer informatie aangaande de beide activiteiten volgt later.

  Bijlagen:
  24.09.2018 Momignies jonge.pdf (13.1 KB)   
  24.09.2018 Momignies oude.pdf (14.7 KB)   
  Foto
  WELKOM OP DE SITE VAN DE HAGELANDSE DUIVENBOND - TIELT-WINGE!!
  Interessante links
 • Vluchtprogramma 2018
 • Poelbrieven
 • Weerbericht
 • LOSSINGEN KBDB
 • Weersvoorspelling Frankrijk (Per Stad)
 • Weerbericht Frankrijk
 • Nieuwsbrieven KBDB - PSE Vlaams Brabant
 • OMAR - aanmeldsysteem
 • Weerbericht Visueel
 • Privacy Verklaring
  Blog als favoriet !
  Startpagina !

  Kent u een leuke site?  informatie over duiven of iets anders interessant?  Meld het ons en wij plaatsen een link op onze site zodat anderen er ook plezier aan kunnen beleven.

   

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  frankloopt
  www.bloggen.be/franklo
  Archief per week
 • 19/11-25/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 10/10-16/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 09/11-15/11 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 20/10-26/10 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 12/11-18/11 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 04/04-10/04 2011
 • 25/10-31/10 2010
 • 28/11-04/12 -0001

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!