Haraka
Nuttige looplinks
 • Runinfo
 • Running
 • Parcoursmeter
 • Kalender joggings
 • Marathonkalender
 • Duorun
 • Trainingsschema's Polar
 • My Asics
 • Atletiek 2link
 • Atletiek Start be

  Archief per jaar
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007

  Meer info?

  Druk op de knop om mij te e-mailen.


  Foto


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  loopgroep in Hemiksem
  Haraka verenigt mensen die allemaal de loopkriebels hebben. In eerste instantie zoeken we lopers uit Hemiksem, Schelle, Hoboken, Niel en omstreken. Je bent een start-to-runner die wat meer wil, je zoekt collega lopers in je buurt of je wil je meten met anderen. Haraka organiseert een eigen criterium bestaande uit een twaalftal door ons gekozen wedstrijden. Daar trekken we dan samen naar toe. Deelname is uiteraard geheel vrijblijvend. Wij lopen elke vrijdagavond in Hemiksem. Afspraak aan voetbalveld Oxford, Schelleakker, waar we een lokaaltje hebben. Start om 20 uur. Ook als je niet naar onze wekelijkse training kan komen kan je lid worden van Haraka. De contacten lopen dan via e-mail en onze blog. Uiteraard proberen we elkaar dan te ontmoeten tijdens de criteriumwedstrijden. Zo kan je collega Harakezen beter leren kennen. Wil je meer info stuur dan een mailtje. Bekijk ondertussen gerust onze blog.
  24-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe website
  Dag iedereen,

  Naar het schijnt zijn er nogal wat mensen die onze belevenissen graag willen volgen. Sinds kort hebben we echter een nieuwe website. 
  Misschien kunnen jullie daar eens een kijkje nemen, want deze blog wordt niet langer onderhouden.

  De link https://sites.google.com/site/teamharaka kan je misschien bij je favorieten plaatsen.

  Met vriendelijke groeten, Thomas Smeulders

  24-04-2010, 14:29 geschreven door Thomas

  Reageer (0)

  10-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hand kwijt

  De meest vreemde snuiters kruisen je looppad tijdens een lange duurloop. Gisteravond vertrok ik om 9 uur voor een lange duurloop. Mp3-speler, muts en goed ingeduffeld maalde ik mijn kilometertjes af toen ik op de terugweg, ter hoogte van het ziekenhuis op de s' Heerenbaan, een man van middelbare leeftijd op de grond zag liggen, zijn fiets incluis. Hij maakte veel kabaal en had de grootste moeite om weer op te staan.
  Iemand in nood, dan moet je helpen. Ik ben er de man niet naar om dan te doen alsof ik niets gezien heb. Toen ik bij de man kwam was het duidelijk dat hij een glaasje te veel op had. Zijn bril stond op half zeven (terwijl het bijna half twaalf was) en het speeksel droop hem over de kin.
  Ik gaf hem een hand en trok hem overeind.

  "Ik denk dat u gevallen bent, mijnheer"
  "Ja, da's straf hé"
  "Pijn gedaan?"
  "Nee, nee, maar kijk ik ben wel een hand kwijt", waarop de man naar zijn stuur verwees. De fiets hadden we ondertussen rechtop gezet en tussen de fietsbel hing een wollen handschoen, die klaarblijkelijk was losgekomen tijdens de val.
  "Zie dat af, ik ben een hand kwijt"
  "Uw handschoen zal u bedoelen"
  "Awel ja mijn hand", de man had moeite om stil te staan, hij bevond zich duidelijk op het dek van een deinend schip.
  "Waar woont u?"
  "Daarover se, in de blokken"
  "Dat is niet ver meer, gaat dat lukken?"
  "Ja verdomme, op 't gemakje hé" en hij maakte aanstalten op weer op de fiets te kruipen. Het zwaaien van het been lukte evenwel niet goed.
  "Ik denk dat u beter te voet gaat"
  "Ik denk het ook"
  "Gewoon de baan oversteken hé?"
  "Maar ja, ik woon op nummer 233. Ge moogt komen kijken als je me niet gelooft"
  "Ik geloof u. Wees maar voorzichtig"
  "Merci maat, toch straf hé, gewoon mijn hand kwijt"
  "Ja, uw handschoen, goeienavond he"
  "Ja, goeienavond", waarop de man zijn stalen ros richting A12 voortduwde.

  Ik liep hem voorbij en hoopte maar dat hij nummer 233 zou vinden én dat hem geen kwade echtgenote wachtte.
  10-02-2010, 09:39 geschreven door Thomas

  Reageer (5)

  24-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Jan staat in de Runner's


  Het gaat goed met de mediabelangstelling voor Team Haraka. Terwijl Kristof in Laken nog een interview weggaf voor de site van de organisatie, staat onze Jan in de Runner's World van de maand januari. Ga vlug kijken naar pagina 80 en je vindt hem daar in volle glorie. Hij loopt op kop van een groepje lopers.

  Ondertussen zijn er ook al wat intekeningen voor de eerste criteriumwedstrijd in Lier. 1 afzegging ook. Via een Doodle kan je nog steeds laten weten of je daar in actie zal komen.

  Verder ook even een kijkje nemen in de gastenlijst voor de prijsuitreiking. Willen diegenen die er toch ook nog willen bij zijn dit dringend laten weten.

  We zijn nu met 29 (20 volwassenen en 9 kinderen).

  Rudy & Marleen, Sanne, Christel & Thomas met William en Anna, Wim & Linda, Sieke & Kristof met Dario en Jade, Jurgen, Hilde & Marcel, Pieter & Lies, Antonio & Jill met Lexi en Brielle, Luc & Kathleen met 3 kinderen, Greet en Jan.

  Joris kan er helaas niet bij zijn. Dieter waarschijnlijk ook niet.

  Ik ontving verder nog geen bevestigingen van Veronique en Ferre.

  Ik hoorde helemaal niks van Ilse, Greetje, Eveline, Franz en Tim

  24-01-2010, 14:25 geschreven door Thomas

  Reageer (0)

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hilde verkent parcours in Lier

  Hilde is zaterdag naar Lier getrokken. Ze liep er 10 km tijdens een van de natuurlopen. Hieronder vinden jullie haar verslag.

  "mijn 2de natuurloop in Lier.
  Tegen één uur kwam ik aan in Lier om me snel nog in te schrijven voor de 10 km te lopen. Na veel gedrum was het mij eindelijk gelukt. Op dat moment was het vochtig weer en fris maar gene regen. Nu nog vlug naar de startplaats joggen, zo was ik al een beetje opgewarmd voor de start. De 5 km start is op een andere plaats dan de 10 km en de 1/2 marathon.
  De langste afstand ( 21 km )  vertrok 5' voor ons op dezelfde startplaats. Met ze'n 324 vertrokken we voor de 10 km te lopen. Lange tijd heb ik samen met een heer gelopen maar na enkele kms moest die persoon afhaken. Spijtig genoeg heb ik dan een hele tijd alleen gelopen op een 100 m  achter een groepje dat ik niet kon inhalen. Verschillende kms zijn op een dijk naast water en dat vind ik heerlijk lopen. Terwijl je naar de dieren in het water kijkt gaan de kms zo voorbij. Er was hoegenaamd geen wind dus ideaal loopweer. Na 49'10" ben ik aangekomen als 145ste en 11de vrouw. Ik was dus zeer tevreden met deze prestatie en kon 's avonds blijgezind naar de jaarvergadering gaan van de triatlonclub met lekker eten. Hopelijk zijn er veel kandidaat lopers voor de volgende editie.
  Hilde B"

  24-01-2010, 00:00 geschreven door Thomas

  Reageer (5)

  17-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto annex lidgeld

  Op voorstel van Wim zijn de foto's op de blog gelinkt aan het lidmaatschap van Team Haraka. Wie hier zijn of haar foto ziet staan mag er zeker van zijn. Het lidgeld voor 2010 is betaald en je mag jezelf volwaardig lid noemen. Alle tijden worden dan mooi bijgehouden, je kan punten verdienen voor het criterium en je bent stemgerechtigd wanneer er een beslissing moet worden genomen.

  Twee nieuwe leden staan er niet op maar hebben wel betaald. Dat zijn Dieter en Veronique. Ik heb simpelweg nog geen foto van deze nieuwkomers vandaar. Verder zijn al lid: William, Christel, Hilde, Ferre, Luc, Joris en ikzelf.

  Mag ik andere gegadigden vragen ook over te gaan tot betaling van het lidgeld. Dat kan op rekeningnummer BE39 0639 8648 8419 met vermelding lidgeld voornaam en naam. Wie puntjes wil pakken half februari in Lier moet officieel lid zijn. Niet dralen dus.

  Mijn excuses voor Wim trouwens. Ik was er vast van overtuigd dat ie al betaald had. Dat blijkt dus niet het geval te zijn. 


  17-01-2010, 00:00 geschreven door Thomas

  Reageer (4)

  11-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 15 januari
  Beste vrienden, collega's,

  Allere
  erst aan elk van jullie een gezond en blessurevrij 2010 !!!

  Verder wens ik Sieke nog te danken voor de fijne tekst en leuke feedback.
  Mag ik er tevens nogmaals op wijzen dat de afwezigen nog steeds ongelijk hebben? Ondanks het barre weer, mochten we toch meerdere weken na mekaar op een leuk aantal van min 5 enthousiastelingen rekenen, het heeft ooit anders geweest rond deze periode! Afgelopen vrijdag was het iets minder, slecht 3 doorbijters, en wederom, de afwezigen hadden ongelijk! Ja het was koud, maar slechts de eerste 10min, daarna klonken reeds de woorden ; eigenlijk iets te warm gekleed!! Zelfs qua gladheid, geen probleem, geen valpartijen. We mochten zelfs een oud clubkampioen verwelkomen!
  Enfin, het was een leuke avond in een prachtig decor, enkel wat droogjes!!
  MAAR, daar komt verandering in, NU VRIJDAG 15 JANUARI, wederom, DRANK,
  BE THERE !!!

  Luxman
  Wink

  11-01-2010, 19:29 geschreven door Wim

  Reageer (7)

  Tags:BE THERE
  31-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van oud naar nieuw!
  Beste loopvrienden,

  Als ik terugblik op 2009 heb ik hele goede herinneringen aan dit loopclubje. De eerste maanden van het jaar ging ik nog mee als supporter van Kristof, vaak een hele bedoeling met die twee kindjes erbij, maar die genoten er ook telkens van. Papa gaat lopen en dan mogen ze naar hem roepen, dat is toch wel iets speciaals voor die kinderen. Ook voor mij was het fijn, zijn stress voor een wedstrijd, zijn verwachtingen, nadien die endorfines die dan uiteindelijk aanstekelijk werkten op mij. Zou ik de sprong in het diepe wagen en het misschien ook eens proberen??? Jaja, ik wachtte geduldig af naar het moment dat er een start to run startte in de gemeente en schreef me in. In april ben ik gestart, rustig aan, héél rustig aan want ik begreep niet dat ik na twee maanden 5km zou kunnen lopen op die manier. Het moment dat ik 5min moest lopen was een hel, een kwelling, krampen, buiten adem, uitkijkend naar die vijfde minuut om daarna even rustig te mogen wandelen en uit te blazen. 2 keer per week zouden we in groep lopen, de derde keer moest je het alleen doen. Ik voelde al snel dat het mij niet lag om met die groep te blijven lopen, het tempo lag laag, de zagers bleven achter enz... dus besliste ik om 1 keer in groep te lopen en 2 keer alleen. Ik genoot ervan, rustig alleen op pad met als gezelschap de podcast van Evi. Uiteindelijk kwam de "test" eraan, 5 km lopen in 30 min waren de verwachtingen. Het was een snikhete dag, 's avonds om 19.30 was het nog steeds 28°c, dat werd dus zweten en zwoegen. Ik liep m'n eerste "wedstrijdje" van 5km op 25'20''. Ik was verslaafd, jaja, wie had dat ooit kunnen denken. Ik was diegene die altijd bij hoog en laag beweerde dat ik nooit zou kunnen lopen op die manier.... Dus dan kwam de volgende stap, van 5 naar 10km. Eigenlijk ging dat goed, beetje bij beetje opbouwen, op de tanden bijten en soms flink afzien. Ik bleef 2 tot 3 keer per week lopen, keek er echt naar uit om m'n loopoutfit aan te trekken en de deur achter me dicht te trekken. De momenten dat Kristof in het buitenland zat en ik dus niet weg kon waren bijna een hel. Elke gelegenheid nam ik om toch te kunnen gaan lopen. Ook op vakantie op Kreta gingen we om beurten 's morgens lopen, langs de dijk met zicht op zee en de opkomende zon... Heerlijk maar warm. 
  Uiteindelijk heb ik dan de sprong gewaagd en ben lid geworden van deze club. Ik hoorde niets anders dan lovende woorden over de vrijdagavonden én de wedstrijden, dus ik kon gewoon niet anders. En blij dat ik ben!!! 
  In oktober liep ik m'n eerste wedstrijd in Mol, zenuwen gierden door m'n lijf, stress, buikpijn, pfff, krijg nog de kriebels als ik eraan terug denk. Maar dat gevoel achteraf blijft me beter bij, ik kan het in 1 woord omschrijven als ZALIG! Dit ging ik nog doen en keek al uit naar de wedstrijd in Laken. De volgende dag schreven we ons al in en het trainen kon alweer beginnen. Het was wel een hele uitdaging om in het donker, koude, regen enz... te gaan lopen, maar het deed wederom deugd en het was fijn. Het was volhouden en de winter moeten we al lopend doorkomen, dat is mijn motto geworden. Laken was subliem en onvergetelijk. Een goede tijd heb ik niet gelopen, maar wat doet het ertoe als je in zo'n "kader" kan lopen. 
  Ik kijk terug op een super fijn jaar als beginnende loper, mede dankzij jullie enthousiasme! Dank je wel iedereen!!!

  Ik wens dan ook iedereen een héél fijn oudjaar en een super fit, gezond en ontspannend nieuwjaar! Schol mannekes!

  31-12-2009, 08:36 geschreven door Sieke

  Reageer (3)

  25-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einduitslag criterium Team Haraka Seizoen 2009

  Hier is die dan:

  1 (2)

  Thomas

  377

  8

   

  1 (1)

  Hilde

  288

  6

  2 (1)

  Rudy

  341

  10

   

  2 (2)

  Christel

  210

  4

  3 (3)

  Kristof

  205

  9

   

  3 (4)

  Linda

  128

  4

  4 (6)

  Wim

  176

  6

   

  4 (3)

  Eveline

  84

  2

  5 (4)

  Jan

  166

  7

   

  5 (6)

  Sieke

  44

  2

  6 (5)

  Sanne

  150

  3

   

  6 (5)

  Ilse

  22

  1

  7 (7)

  Marc

  54

  3

   

  7 (7)

  Greet

  0

  0

  8 (8)

  Pieter

  39

  1

   

  8 (8)

  Greetje

  0

  0

  9 (9)

  Jurgen

  25

  2

   

   

   

   

   

  10 (10)

  William

  24

  2

   

   

   

   

   

  11 (11)

  Antonio

  17

  1

   

   

   

   

   

  12 (-)

  Luc

  0

  1

   

   

   

   

   

  13 (12)

  Franz

  0

  0

   

   

   

   

   

  14 (13)

  Dieter

  0

  0

   

   

   

   

   

  15 (14)

  Joris

  0

  0

   

   

   

   

   

  16 (15)

  Tim

  0

  0

   

   

   

   

  25-12-2009, 14:13 geschreven door Thomas

  Reageer (2)

  24-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kletskes
  Gisteren,woensdag ,hebben we onze voorlaatste training van het jaar gehad.
  Het was glad maar toch weeral plezant,we zijn dan ook specialisten aan het worden ivm,lopen in de sneeuw.
  Daarna hebben we de kletskes leegedronken ,de overschot van zondag .
  Spijtig voor diegene die er niet bij waren ,die hadden weeral ongelijk.
  Ook zondag was een wedstrijd die we niet snel zullen vergeten ,met auto naar Brussel rijden was eigenlijk nog het gevaarlijkst,
  we kwamen er dan ook maar juist op tijd aan om ons om te kleden en vlug naar de start te gaan,inlopen was er dus niet meer bij,
  met gevolg dat voor de meesten van ons de eerste 5km toch wel zeer zwaar was,en de tweede ook natuurlijk want dan was de sneeuw plat getrapt
  en toen kon het ploeteren echt gaan beginnen.
  Iedereen die erbij was ,was toch echt content ,niet zozeer van onze looptijd  (want geweldige tijden zijn daar niet gelopen )maar wel van het feit dat we het toch weeral gedaan hadden
  en dit gaan we waarschijnlijk niet veel meer meemaken ,zo vroeg in het winterseizoen,zo veel sneeuw....mooi was het wel!!
  Terug naar huis was veel minder gevaarlijk want er was ondertussen goed gestrooid.
  Woensdag zijn we terug van de partij ,mss heeft er zelfs nog iemand een kletske over...wie weet!?
  Prettige kerstdagen !!!
  Linda


  24-12-2009, 14:34 geschreven door Linda

  Reageer (18)

  23-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopen in de sneeuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Iedereen die erbij was zal het beamen: het was een heel bijzondere wedstrijd zondag in Laken. Toen het zondagmorgen volop sneeuwde was het maar zeer de vraag of we in Laken zouden geraken. Eerst toch maar eens de site bekeken. Daar stond dat de 10 km wel degelijk zou doorgaan, met hier en daar een kleine aanpassing in het parcours. Enkele steile afdalingen werden geschrapt.

  Nu was het belangrijkste aan de start geraken. We hadden om half 11 afgesproken aan ons looplokaal. In de loop van de morgen was al duidelijk dat niet iedereen op de deelnemerslijst het slechte weer wilde trotseren. Greetje had al eerder aangekondigd niet deel te nemen bij sneeuwweer. Jurgen was eerder die week lelijk ten val gekomen in de sneeuw en had zijn rug bezeerd. Hilde liet via een sms'je weten dat ook zij afzag van deelname. 

  Ikzelf was in ieder geval van plan om tot aan het lokaaltje te lopen, fietsen was heel moeilijk.
  Toen ik daar aankwam zag ik niet alleen Sieke maar ook Kristof. De onbedaarlijke sneeuwbuien maakten vliegen onmogelijk. Gelukkig voor Kristof die op die manier een heel mooie afsluiter zou meemaken.

  Uiteindelijk zagen we ook Luc, Rudy, Wim, Linda en Veronique toekomen. Luc en Wim waren zo vriendelijk om de tocht over de A12 te maken. Het moest allemaal heel rustig want er was slechts een enkele rijstrook vrij en soms was het aardig glad.
  Ok, we moesten ons een beetje haasten in de tent, vlug vlug onze loopkledij aantrekken, onze nummer opspelden, maar we raakten allemaal tijdig in ons startvak. Ook Jan die met enkele collegalopers van AVI was gekomen.
  Het parcours was met een dik pak sneeuw bedekt zoveel was duidelijk. Snel lopen was onmogelijk en de nodige concentratie zou vereist zijn om rechtop te blijven.

  Bij de meesten onder ons waren de kaarten geschud. Ikzelf bvb. moest gewoon 15 punten sprokkelen en dan zou ik clubkampioen zijn. Nu ik eenmaal aan de start stond wist ik zeker dat dit zou gebeuren. Enkel een gebroken been onderweg zou me van de titel kunnen houden. Kristof was dan weer zeker van een derde plaats.

  Rudy wist dat de kans groot zou zijn dat hij in deze laatste wedstrijd alsnog naar plaats 2 zou zakken. Wim zag het ook allemaal erg ontspannen tegemoet. Bij afwezigheid van Sanne was een plek bij de eerste 5 zeker. Luc zou zijn eerste wedstrijd voor Team Haraka lopen. Een gegarandeerd persoonlijk record dus. Misschien moest Jan zich nog een beetje zorgen maken. Bij een mindere prestatie kon Wim nog vierde worden. Maar Jan maakt zich nooit druk.

  Bij de dames Linda en Sieke aan de start. Linda had bijzonder goed getraind voor de Gaston Roelants. Een derde plaats in de einduitslag lag voor het rapen. Sieke zou voor de tweede keer een criteriumwedstrijd doen. Met een finish zou ze over Ilse naar plaats 5 springen.

  De wedstrijd was al bij al niet zo heel belangrijk. Wel heel plezant. Hoeveel kansen krijg je immers om een wedstrijd te lopen in de sneeuw? Rudy was snel weg en op de eerste helling kostte het me toch wat moeite om tot bij hem te komen. Maar toen dat eenmaal gebeurd was kon ikzelf op een helling wat afstand nemen. Lopen in de sneeuw zorgde voor het nodige slipwerk maar dat was voor iedereen het geval. Mijn voorsprong werd groter en al gauw wist ik dat een vijfde zegen voor het grijpen lag.
  Rudy was geblesseerd aan de achillespees en in de laatste ronde viel hij nog twee keer. Toch eindigde hij tweede in 48:30. Opnieuw wordt hij tweede in de eindstand.

  Kristof en Wim hadden elkaar al vaak geholpen tijdens het najaar. Ook nu liepen ze een groot stuk samen. Maar Kristof zag een kansje om voor Wim te finishen. Een leuke ereplaats in 48:54, slechts 24 seconden na Rudy. Wim werd 21 seconden later vierde. Na een knap najaar neemt hij ook plaats vier in de einduitslag voor zijn rekening. Ooit werd hij eerder vierde in 1996. 13 jaar later laat hij zien dat hij nog steeds een sterk resultaat kan neerzetten. 

  Luc zal zijn eerste 10 km wedstrijd nog lang herinneren. Zo'n omstandigheden! Hij finishte in 50:38. Wees maar zeker dat hij nog sneller kan. Laken is sowieso zwaar door het geaccidenteerde parcours, maar als er dan ook nog eens sneeuw valt. Een bijzonder persoonlijk record dus. Maar bovenal een hele leuke kennismaking met een van onze criteriumontmoetingen.
  Jan eindigt het seizoen zoals hij begon, met een voor zijn doen mindere prestatie. De clubkampioen eindigde zesde in 50:58. Hopelijk vindt hij volgend seizoen weer de nodige motivatie om er weer vol voor te gaan.

  Linda behaalt op de valreep nog een hele mooie zege. Ze ging heel goed, het trainingswerk heeft geloond. Linda finishte in 58:18. Met vier crits op haar conto doet ze het lang niet slecht. Haar prestaties werden als maar beter. Dat belooft voor volgend jaar.
  Ook Sieke deed het goed (59:29). Een eerste ereplaats en top vijf in de einduitslag.

  Maar veel belangrijker dan de prestaties waren de bijzondere omstandigheden. Iedereen besefte ten volle dat we konden lopen in een unieke setting. Een lang seizoen zit er op, de einduitslag ligt onherroepelijk vast. Na aankomst werd geklonken op het voorbije seizoen en op nog veel meer. Maar liefst vier verschillende jenevers werden geproefd. Ter plaatse in Laken én achteraf nog aan het looplokaaltje. Iedereen keerde dan ook in opperbeste stemming huiswaarts.

  23-12-2009, 00:00 geschreven door Thomas

  Reageer (14)


  Criteriumwedstrijden
 • Info Natuurloop AC Lyra 5 km


  Belangrijke data


  Inhoud blog
 • Nieuwe website
 • Hand kwijt
 • Onze Jan staat in de Runner's
 • Hilde verkent parcours in Lier
 • Foto annex lidgeld
 • vrijdag 15 januari
 • van oud naar nieuw!
 • Einduitslag criterium Team Haraka Seizoen 2009
 • Kletskes
 • Lopen in de sneeuw

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!