Inhoud blog
 • Maakt slechte voeding kaal?
 • Wat maakt De Leeuw jonger
 • Hoe scheer je een kale kop?
 • Kaalheid bij mannen
 • Is een haar transplantatie duur?
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Nieuws over haartransplantatie en haarimplantatie
  Leuke nieuwtjes, artikelen en blogs
  23-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt slechte voeding kaal?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het is algemeen bekend dat slechte voeding niet alleen ongezond kan zijn, maar ook slecht voor uw huid en haren. Door slechte voeding krijgt u niet alleen te weinig gezonde voedingsstoffen binnen, uw haren worden slap en futloos. Maar heeft slechte voeding ook invloed daarop?

  Gezonde voeding

  Als u uw haar gezond en levend wil houden, is goede voeding essentieel. Het biologische systeem, het menselijk lichaam, bestaat uit vele kettingreacties. Als er ergens een storing is, zorgt die er voor dat er weer een andere storing is. Dus als u te vaak slechte en ongezonde voeding eet, zorgt dat voor een reactie op je haaruitval.

  Vitaminen en mineralen

  Zulke goede voeding, zoals eerder vernoemd, is wat lastiger om specifiek te noemen. De belangrijkste vitaminen en mineralen voor een gezonde haargroei en tegen haaruitval zijn onder andere:
  • vitamine A, B, C en E
  • foliumzuur
  • biotine
  • koper
  • ijzer
  • zink
  • iotine
  • proteïnen
  • silicum
  • essentiële vetten
  Vooral dat laatste is erg belangrijk voor mooi haar, huid en nagels. En natuurlijk is het belangrijk om genoeg water te drinken.

  Alcohol en nicotine

  Er zijn ook genoeg slechte voedingsmiddelen die de kaalheid bevorderen. Het stofje testosteron zorgt voor haaruitval. Nicotine, suiker, alcohol en cafeïne maken de voorraden van vitamines en mineralen op waardoor testosteron wordt aangemaakt. Voor gezond en groeiend haar moet u deze voedingsstoffen dus proberen te vermijden.

  Stress? No way!

  Ook is het bewezen dat je bepaalde situaties beter kan voorkomen. Stress, roken en vermoeidheid bevorderen namelijk haaruitval. Zolang er nog geen echt wondermiddel is ontdekt tegen haaruitval en kaalheid kunt u beter gewoon gezond eten en leven. Er bestaan een paar technieken om de haargroei weer te stimuleren, zoals je hoofd dagelijks 5 minuten te masseren met je vingers. Of een goede shampoo gebruiken met bijvoorbeeld rozemarijn en salie er in.

  23-01-2013 om 00:00 geschreven door haartransplantatie  


  Tags:voeding,haar, haaruitval
  >> Reageer (0)
  07-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat maakt De Leeuw jonger
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Waarschijnlijk heeft iedereen er wel eens van gehoord; het fenomeen haartransplantatie.


  Ik vraag me ook af waarom Paul de Leeuw, bijvoorbeeld, het niet probeert. Oké, zijn kale hoofd is heel kenmerkend voor Paul. Maar zeg nou zelf, zou zo'n mooie haarbos hem niet 20 jaar jonger maken. Bovendien is een haartransplantatie heel vernieuwend. Alhoewel voor een haartransplantatie moet je wel haar hebben natuurlijk, ik ga er van uit dat hij dat wel heeft, maar in ieder geval niet op zijn hoofd. Misschien zou Paul beter aan een haarimplantatie kunnen beginnen. Ik raad het hem zeker aan, die 20 jaar jonger kan hij wel gebruiken!

  07-01-2013 om 14:26 geschreven door haartransplantatie  


  Tags:kale leeuw,
  >> Reageer (0)
  19-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe scheer je een kale kop?
  Een kop kaal scheren is een handeling die je in etappes doet, dit hangt af van de lengte van het haar.

  Bij lang haar is het verstandig om eerst een deel af te knippen, zodat je daarna makkelijker met een tondeuse of een scheermesje er overheen te gaan.

  Een kale hoofd is al klaar met scheren, een kale kop is scheermesje glad.
  Dan smeer je eerst het hoofd goed in met scheerschuim, zo glijd je makkelijker over de hoofd met het scheermesje.

  Je kan het ook met een tondeuse doen, maar dan heb je niet een heel kale kop. Als je het kammetje dan van je tondeuse af laat, dan is het wel heel kort en heb je bijna een kaal hoofd. Met de kammetjes kan je de lengte van het haar bepalen en het eventueel wat langer laten.

  Het is belangrijk bij het kaal maken van het hoofd dat je goed op de kruinen let en dan ook alle kanten langs gaat met het scheermesje of met de tondeuse. Ga vooral niet te gehaast te werk, maar neem de tijd hiervoor.

  Als je klaar bent, goed het hoofd afspoelen, zodat je daarna de nekharen kan doen en zorgen dat je haargrens strak maakt en met de ronding van het hoofd mee.
  Ook de haren bij de oren worden snel vergeten, waardoor mannen vaak met een plukje haar boven het oor lopen, deze is het beste weg te halen met een tondeuse. Wees hier wel voorzichtig mee, want een tondeuse kan scherp zijn.

  19-12-2012 om 00:00 geschreven door haartransplantatie  


  >> Reageer (0)
  10-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaalheid bij mannen
  Voor de meeste mannen is kaalheid een nachtmerrie. Op de markt zijn er verschillende middeltjes die beweren dit tegen te gaan.

  Mannen die hun haar verliezen hebben dat meestal te danken aan erfelijkheid. Dit betekent dat als uw ouders of voorouders op vroege leeftijd hun haar verliezen het zeer waarschijnlijk is dat dit bij u ook zal gebeuren.

  Haaruitval
  Een gemiddeld persoon verliest per dag rond de 100 haren. Volgens dhr. E. Plinck (Een geleerde haarspecialist) zou je tot 40% van je haar (je hebt tussen de 100.000 - 150.000 haarzakjes op je hoofd) kunnen verliezen voordat iemand het begint op te merken.

  De oorzaak
  De oorzaak van het haaruitval bij mannen (beter bekend als: alopecia androgenetica) is het hormoon dihydrotestosteron. Dit hormoon zorgt voor de steeds groter wordende kale plek op de kruin.

  Ook komt er veel pleksgewijze haaruitval voor (Alopecia areata). Deze vorm van haaruitval ontstaat vaak na spanning. Alopecia areata geneest vanzelf tenzij alle haren van het desbetreffende persoon zijn uitgevallen.

  Haartransplantatie
  Als je graag je haar wilt behouden en je hebt al vele middeltjes gebruikt om je haar te proberen te behouden dan zou een Haartransplantatie een goede oplossing kunnen zijn.

  De transplantatie van haar houdt in dat haar aan de achterkant van je hoofd eruit wordt gehaald met wortel en al. Dit wordt gedaan met behulp van een mesje en zo worden de stukjes haar op de kale plekken geïmplementeerd

  10-12-2012 om 00:00 geschreven door haartransplantatie  


  Tags:haaruitval, haartransplantatie
  >> Reageer (0)
  03-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is een haar transplantatie duur?
  Iedereen kent in zijn leven van die momenten dat het allemaal even niet zo lekker loopt. Op dat soort momenten denkt u waarschijnlijk maar aan één ding? Hoe krijg ik mijn jeugd terug? Uw jeugd krijgt u helaas niet terug. Uw haar, dat kan echter wel.

  Oplossing


  Een haartransplantatie is daarom voor u misschien de oplossing. En het hoeft ook niet duur te zijn. Voor een klein bedrag kunt u zich weer voelen zoals vroeger. Lekker met de handen door het wilde haar, genietend van het leven.

  Geluk


  Het geluk is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen voelen zich niet helemaal gelukkig, hebben problemen met ouder worden en willen maar een ding: zich weer jong voelen. U kunt in therapie gaan misschien en honderden euro's per maand kwijt zijn.

  Onderzoek


  Een betere oplossing ligt misschien in het esthetische. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die er jonger uitzien, meer banen krijgen, meer complimentjes in ontvangst nemen en ook nog eens aantrekkelijker zijn voor het andere geslacht. Wat wil een mens nog meer?

  Eenvoudig


  Een haartransplantatie gebeurt op een eenvoudige manier zonder dat er grote risico's aankleven. Ja, het risico op een jonger, verbeterde uitstraling misschien. Maar als u dat niet aankunt dan hoeft het natuurlijk niet.

  Betaalbaar


  Veel mensen zijn u voorgegaan en veel mensen zullen u vragen waarom uw haar weer zo mooi glanzend over uw schedel danst. U zult antwoorden dat het een zeer betaalbaar trucje van Moeder Natuur was. En daar is niets aan gelogen.

  03-12-2012 om 00:00 geschreven door haartransplantatie  


  Tags:haar, transplantatie, duur, goedkoop, haartransplantatie
  >> Reageer (0)
  23-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is een graft
  De term ' graft ' is een term uit de chirurgische wereld, met name uit de haarimplantatie.

  Haartransplantatie


  De huidige technieken bestaan erin om gezonde haarzakjes weg te nemen en te verdelen onder de kale plekken van de hoofdhuid. Deze transplantaten bevatten 1 tot 3 haartjes per eenheid die door middel microchirurgie worden ingeplant.

  Trimmen van de follicualire eenheden


  De voorbereiding is een secuur en intensief werkje. Dit moet snel gebeuren omdat de patiënt ondertussen onder verdoving ligt en de werking van de bloedvaten ondertussen snel afneemt. De grafts worden gesplitst en op hun kwaliteit beoordeeld.

  De implantatie zelf


  De haarimplantatie gebeurt met ultradunne pincetten onder lokale verdoving. De meest gebruikte techniek is de FUE methode (Follicular Unit Extraction). Deze haarstamceltransplantatie is weinig pijnlijk en levert een natuurlijk resultaat. Het grote voordeel is dat tijdens één sessie wel 2000 follikels kunnen worden ingebracht.

  Haarkliniek


  Het spreekt voor zich dat alleen ervaren artsen en chirurgen deze implantaties mogen uitvoeren. Tijdens de voorgesprekken wordt u goed ingelicht en voorbereid op de ingreep. De nazorg bestaat vooral uit wondverzorging en het tegengaan van zwellingen. De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren, en zal hooguit wat irritaties geven.

  Prijzen


  De prijs wordt mede bepaald door het aantal greffes die worden ingepland. Daarnaast zijn er de operatiekosten, het medische team, de anesthesie, en alle bijkomende zorgen na de ingreep.

  23-11-2012 om 09:40 geschreven door haartransplantatie  


  Tags:haarimplantatie, graft
  >> Reageer (1)
  16-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pijnlijk gedoe, zo’n een haartransplantatie?
  Wanneer u een haartransplantatie wilt ondergaan, komt onherroepelijk de vraag bij u op of deze pijnlijk zal worden.

  Is de pijn vergelijkbaar?
  U zou de pijn kunnen vergelijken met een andere, onaangename ervaring zoals een injectie krijgen bij de dokter, of naar de tandarts gaan. Veelal zal men de pijn van deze operatie vergelijken met een van bovenstaande zaken. Maar vergeet niet dat iedereen een andere pijngrens heeft.


  Verloop operatie en pijn:
  Heeft u ooit eens een verdoving meegemaakt? Uiteraard vindt ook bij een haartransplantatie of haarimplantatie een verdoving plaats. Een verdoving is meestal het pijnlijkste punt in een operatie, niet de operatie zelf.

  Maar we hebben ook nog de tijd na de operatie. Hierbij heeft u natuurlijk geen verdoving nodig. U kunt wel pijnstillers, zoals bijvoorbeeld paracetamol, gebruiken. Of deze periode echt pijnlijk zal worden, hangt af van persoon tot persoon. Een prettig gevoel zal u zeker niet hebben. Helemaal niet wanneer u een ontsteking zou krijgen. Hoewel de kans klein is, is dat niet uitgesloten.

  Waar laat u zich opereren
  Een belangrijk punt in de beslissing om deze operatie te ondergaan is om goed onderzoek te doen naar waar u uw operatie zal laten uitvoeren. Bij welke chirurg wilt u dit wilt laten uitvoeren? Er zijn veel verschillende dokters met veel verschillende technieken. Waarvan de één al pijnlijker is dan de ander.

  Samengevat: op de vraag ‘doet een haartransplantatie pijn’ kan geen duidelijk antwoord gegeven worden. Het hangt af van wat u pijnlijk vind en hoe hoog uw pijngrens is. Sommige mensen zullen deze operatie beschrijven als onaangenaam, anderen als pijnlijk en weer anderen zullen zeggen hier helemaal geen pijn of last van te hebben gehad. Aan u de keus!

  16-11-2012 om 14:29 geschreven door haartransplantatie  


  >> Reageer (0)
  14-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Paul de Leeuw een haartransplantatie

  Waarom Paul de Leeuw voor haartransplantatie zou moeten kiezen?  Paul de Leeuw is een zeer bekende TV-persoonlijkheid. Menig persoon kennen deze man van verschillende shows en sommigen zijn fan van zijn brutaliteit en het feit dat hij recht door zee is. Paul de Leeuw werd al op vroege leeftijd kalend.

  Hier heeft hij nooit een geheim van gemaakt en iedereen zag zijn haarlijn elk jaar verder terugtrekken. Juist omdat Paul de Leeuw veelvuldig op het beeldbuis verschijnt zou hij er misschien goed aan doen om te kiezen voor een haartransplantatie. Op die manier verraadt zijn hoofd niet dat er boven hem felle lampen hangen waardoor hij gaat transpireren. Ook zou een haartransplantatie er voor kunnen zorgen dat hij een wat meer open houding gaat krijgen.

  Bovendien zou hij ook kunnen laten zien aan andere kalende mannen wat een transplantatie voor iemand kan doen en dat het niet iets is om je voor te schamen.

  14-11-2012 om 13:37 geschreven door haartransplantatie  


  Tags:haartransplantatie, paul de leeuw,
  >> Reageer (0)
  08-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is een haartransplantatie gevaarlijk?

  Haartransplantatie gevaarlijk? Wie via internet zoekt op rare afbeeldingen en vreemde video’s vindt in een handomdraai mislukte haartransplantaties. Maar is deze behandeling dan zo gevaarlijk? Dat antwoord is kort en duidelijk: nee. Vroeger kon de ingreep qua resultaat wel tegenvallen. De techniek was toen namelijk nog niet vergevorderd, waardoor het eindresultaat er onnatuurlijk uitzag. Maar gevaarlijk? Nee, dat was deze haarbehandeling zelfs in de begindagen niet.

  Goede hygiëne belangrijk

  Natuurlijk kent een haartransplantatie wel nadelen. Het blijft tenslotte een medische ingreep, die plaatsvindt onder plaatselijke verdoving. Bij verdoving is er altijd sprake van risico’s, zeker voor mensen die er gevoelig voor zijn. Daarnaast is een goede hygiëne van het medisch team essentieel. Indien alle maatregelen goed genomen worden, is de kans op infecties en ontstekingen gelukkig minimaal.

  De eerste 10 dagen cruciaal

  Desondanks  bestaat er een kleine kans dat men toch een ontsteking oploopt. Belangrijk is daarom ook de antibiotica te nemen die standaard wordt voorgeschreven. Ook moeten de instructies van de arts zorgvuldig worden nageleefd. Zeker de eerste 10 dagen na de ingreep zijn cruciaal. In die periode hechten de nieuwe haren zich vast in de haarwortel. Al klinkt dit wellicht als een hele waslijst met risico’s, als we de haartransplantatie vergelijken met andere ingrepen stelt het weinig voor. De risico’s zijn beperkt.

  Andere ingrepen gevaarlijker

  Het is niet voor niets dat een patiënt thuis of in een hotel de nacht doorbrengt. De volgende dag is er een nacontrole die noodzakelijk is. In sommige klinieken is er sprake van meer nazorg, maar medisch noodzakelijk is dit niet. Als men zich houdt aan de voorschriften, kan er weinig meer gebeuren. Samenvattend: de ingreep is absoluut niet gevaarlijk. Dat betekent niet dat er nooit wat kan misgaan, maar in vergelijking met andere medische ingrepen is het een kinderlijk eenvoudige ingreep. 

  08-11-2012 om 19:55 geschreven door haartransplantatie  


  Tags:haartransplantatie, gevaarlijk
  >> Reageer (0)
  01-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul de Leeuw een haartransplantatie? Jazeker.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom Paul de Leeuw een haartransplantatie zou moeten ondergaan. Hij is natuurlijk een dynamische en creatieve persoonlijkheid die veel mensen aan het lachen kan maken. Maar er is veel meer!

  Rolmodel  Paul de Leeuw is een rolmodel voor vele mensen. Hij trekt niet allen honderdduizenden kijkers met zijn diverse televisieprogramma's. Ook zijn er velen die zich met hem vergelijken. Mensen halen inspiratie uit de persoon die hij is. Wanneer hij een haartransplantatie zou ondergaan, stimuleert hij vele anderen om ook die stap te zetten.

  Media  Aangezien Paul de Leeuw bijna dagelijks in de media verschijnt, kan hij door middel van het gebruik van diezelfde media een taboe doorbreken. Het is de schaamte van vele mannen wanneer ze hun wilde haren kwijt raken. Mannen blijven ijdel, ondanks dat ze ouder worden. Wanneer Paul de Leeuw een haartransplantatie zou ondergaan, helpt hij de man die zich enigszins beschaamd voelt verder, omdat hij een haartransplantatie overweegt maar dat niet durft vanwege de reacties uit zijn omgeving.

  Betrouwbaar  Wanneer Paul de Leeuw een haartransplantatie zou ondergaan, bevestigt hij daarmee dat de klinieken die de haartransplantaties uitvoeren, betrouwbaar en zuiver te werk gaan. Haartransplantaties worden namelijk uitgevoerd door mensen die bekwaam zijn in hun vakgebied. Tegenwoordig laten haartransplantaties zelden nog littekens achter. De technieken die worden gebruikt zijn enorm verbeterd. De ontwikkeling op dit vlak heeft zeker niet stil gestaan. Paul de Leeuw kan door zijn eventuele haartransplantatie een gedeelte wantrouwen weg nemen bij de mensen die kritisch staan tegenover haartransplantaties.

  01-11-2012 om 12:07 geschreven door haartransplantatie  


  Tags:haartransplantatie, paul de leeuw,
  >> Reageer (0)


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Bekijk nu de
  LED Verlichting


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!