Wiebo Wielergids
2016
Wiebo Wielergids 2016.pdf

Verzet Aspiranten

zie Wiebo Wielergids 2016 pag. 15

Wie rijdt waar?

WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.
Renners
Aspiranten
12-jaar

Aspiranten
13-jaar


CEDRIC BAUDEWIJNS
JARNE ANZEMPAMBER
NICOLAS DHOOGE
THIBO VAN HECKE


Aspiranten
14-jaar

JELLE BRONDEEL
ARTHUR DE BACKER
JADE LINTHOUDT
XIEBE KAES
KAMIEL DE WAELE

Nuttige Links

• Van den Hauwe CT - Gentse Velosport


• Wielerbond Vlaanderen (WBV)

• Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB)

Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
ASPIRANTEN
WIELERSEIZOEN 2018
02-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen 1 en 2 april
BOORTMEERBEEK
13 j.
10e LINTHOUDT Jade - winnaar bij de dames
36e DE BACKER Arthur

>> Reageer (0)
10-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegtrainingen op woensdag
14u30 Miniemen + Aspiranten 12 jaar
16u Aspiranten 13 en 14 jaar
Oosterzele Sportstraat aan de parking van de sporthal
Wetteren Lambroekstraat aan de parking van de Kerk van Massemen
Melle Kouterslag aan de parking van de sporthal


22/mrt Oosterzele   Carl
29/mrt Wetteren Ivan Jonas
5/apr Melle Mark Carl
12/apr Oosterzele Ivan  
19/apr Wetteren   Jonas
26/apr Melle Mark Carl
3/mei Oosterzele Ivan Jonas

>> Reageer (0)
20-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistemeeting 13/11
Zondag 13/11 kwamen opnieuw onze 4 renners aan de start in de AVS STORIES TV CUP op de wielerbaan in Gent.
De jongens en meisje begonnen de middag met een goed gevoel en goede benen.
Gaël liet al snel blijken dat de schrik van de piste verdwenen is. Hij zocht opnieuw de blauwe lijn op, kon goed volgen in het peloton. Zeer tevreden mama en supporters die merkten dat hij terug die hoogte durfde te pakken. Ook zijn snelheid was beter dan vorige week. Gaël heeft dus duidelijk zijn schrik na zijn zware val vorig seizoen overwonnen.
Xiebe wou zich laten opmerken en probeerde dit van bij het begin. Hij reed echter te lang op kop en kon dit spijtig genoeg niet afwerken. Maar uit zulke zaken leren ons jonge renners nog het meest. Uiteindelijk komt hij op een 11e plaats in het eindklassement van de dag.

>> Reageer (0)
16-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen 15 en 16 oktober

ZINGEM

Veldrijden

13 jaar (U14)

16e BRONDEEL Jelle


14 jaar (U15)
12e DIERICKX Arno

>> Reageer (0)
09-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u

Na 3 jaar de blog van de aspiranten van onze club te hebben aangevuld met wedstrijdverslagen en allerlei nieuwtjes neemt ondergetekende afscheid. Het waren 3 leuke jaren waarin van vele kanten waardering werd geuit en dat in een maatschappij die vooral gekend staat om het spuien van negatieve kritiek. In onze club dus niet, hier overheerst gelukkig nog de positieve en opbouwende sfeer. En dat opbouwende mag je hier letterlijk nemen. Verscheidene ouders stuurden via mail een verslagje door van de wedstrijd waar hun zoon had deelgenomen en de blogredacteur niet te bespeuren was. Dat maakte het mogelijk om toch een bijdrage te schrijven die iets meer weergaf dan het aantal starters en de behaalde plaats. Zoals bij elke opsomming zullen er een aantal worden vergeten, maar toch speciale dank aan Carine, Greet, Katya, Patriek, Jo, Bjorn, Andy ... die dikwijls kort na de wedstrijd al in de pen kropen en info doormailden. Dank ook aan de vele ouders die foto’s doorstuurden. Dat werden er meer en meer waardoor wij het beeldmateriaal doorspeelden naar onze galerij waar aldus heel dikwijls mooie uitgebreide fotoreportages van onze pedaalridders te vinden waren. Wat betreft de fotografen denken wij vooral aan François, Anja, Katya, Patriek, Carine, Andy. Wat foto’s betreft mogen wij zeker Marc niet vergeten die als “professioneel” amateurfotograaf en supporter van onze aspiranten de voorbije seizoenen op vele wedstrijden aanwezig was om ons nadien te vergasten met zijn prachtige foto’s.
Het was als “redacteur” zeer aangenaam om te mogen samenwerken met zo’n groep mensen die onze aspiranten een warm hart toe dragen.
Vanaf volgende week schuift ondergetekende door naar de redactie van de blog van onze dames om de prestaties van de dames jeugd te beschrijven.
Wie wil weten wat Katrijn, Laura en eventueel nieuwe dames U15 en U17 uitspoken in het plunje van onze club kan vanaf volgende week daar terecht.
Nogmaals dank aan al wie hielp bij de tekstjes en foto’s en voor de vele warme reacties.


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baudoir 9 oktober
In Wallonië was het ook dit WE slot-WE van het seizoen. Van onze garde nog 1 renner die van het mooie weer wou genieten in competitie en dus naar het zuiden trok, met name Artuur. Hij trok naar Baudoir om er in een peloton van 23 renners de start te nemen. Hij kwam als 17de over de streep en zette daarmee ook een punt achter zijn mooie seizoen.
Bij deze is dan ook een streep getrokken onder het wegseizoen 2016 voor onze aspiranten. Onze crossers zijn al van vorig WE bezig en onze pistiers maken zich klaar om over enkele weken hun winter op gang te schieten.
Dank aan al onze renners en hun begeleiders voor dit mooie seizoen waarin wij heel wat bloemtuilen wisten te verzamelen, maar vooral waarin alle aspiranten via hun inzet op training en tijdens de wedstrijden een stevige stap vooruit hebben gezet. De renners en de volledige staf mogen oprecht fier zijn op dit mooie jaar.

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardooie 9 oktober

Vandaag de tweede wedstrijd van de Aspiranten Cyclocross Cup in Ardooie. Twee van onze modderduivels trokken er naartoe. Van modder was evenwel nog niks te bespeuren, een veldrit over een droog parkoers dus.
Bij de U14 stond Arthur in een peloton van 35 aan de start, Hij was voldoende hersteld van zijn val vorige week in Diksmuide en kon opnieuw zijn kansen verdedigen. Hij kwam evenwel door een manoever van een andere renner onzacht tegen de nadars terecht. Gelukkig deze week geen bezoek aan het ziekenhuis als gevolg maar wel terug einde wedstrijd.
Bij de U15 de onvermoeibare Arno aan de start in een peloton van 31. Zoals steeds gaat hij er vol voor en zo wist hij beslag te leggen op een mooie 17de plaats.
Proficiat aan de beide moedige crossers om onze kleuren te verdedigen.


>> Reageer (0)
08-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nossegem 8 oktober
Als één van de eerste crossen is er jaarlijks de zgn. patattencross in Nossegem waarbij elke deelnemer nadien et een zakje aardappelen naar huis mag. Dikwijls ligt het parkoers er bij als een patattenveld en moet er stevig door de modder worden gekliefd. Door het droge weer was het dit jaar wat anders. Jelle trok naar Vlaams Brabant om onze kleuren te verdedigen. Bij de U14 startte hij in een groep van 22. Hij deed zijn uiterste best, maar eens de modder er daadwerkelijk is heeft hij het liever. Hij finishte finaal als 21ste.




>> Reageer (0)
03-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corswarem 2 oktober
In Wallonië loopt  het aspirantenseizoen traditioneel tot half oktober. Dikwijls mooie wedstrijden op een niet zo vlak parkoers.
Van ons team trok Milan naar Corswarem waar er 23 renners U14 aan de start stonden. Milan trok er opnieuw aan het langste eind en won de wedstrijd.
Proficiat met de inspanning en de overwinning.

>> Reageer (0)
02-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diksmuide 2 oktober
Het eerste WE van oktober gaat traditioneel het veldritseizoen van start voor de aspiranten. De renners schuiven op dat ogenblik allemaal een categorie op t.o.v. deze waarin ze tot vorige week op de weg fietsten. Wie deze zomer onder de U15 fietste is reeds enkele weken als nieuweling (U17) actief in het veld, maar vandaag mochten de anderen ook van start. Traditioneel is Diksmuide de koploper en dat was ook dit jaar het geval. Van ons team trokken Jelle, Arthur en Arno naar Bachten de Kupe. De regen van vandaag maakte dat het parkoers er al wat meer als een veldritparkoers bij lag, een mooi parkoers trouwens dat gesmaakt werd door de aanwezigen.
Bij de U14 niet minder dan 38 vertrekkers waaronder onze Jelle en Arthur. Arthur had geluk bij de loting en mocht op de eerste rij starten. In de eerste bocht kwam het al tot een valpartij, maar die kon hij mooi ontwijken en dook zo als tweede het veld in. Na 2 ronden waren enkel de sterkste 4 hem al voorbij gereden maar toen sloeg het noodlot toe. In een snelle bocht, net voor de zandbak gaat de renner voor hem onderuit. Arthur kan geen kant meer op en maakt een forse tuimeling. Zijn papa en deze van Arno zijn dadelijk ter plaatse en stellen geen te zware letsels vast. Koers over wel want het rechterbeen weigert dienst. Jelle bleef gelukkig gespaard van dergelijk onheil en kon na een stevige inspanning beslag leggen op de 32ste plaats.  
Bij de U15 slechts 28 starters waaronder Arno die zo het veldritseizoen naadloos laat aansluiten aan het wegseizoen dat hij vorige week afsloot met een stevige prestatie in Wetteren. Vandaag bolde hij aan de Ijzertoren als 24ste over de streep.
Arthur trok nog met de ambulance naar de kliniek in Veurne maar daar was het verdict gelukkig dat er geen breuken of barsten waren en dat alles wel zou helen met wat rust en tijd. Wij wensen hem dan ook spoedig herstel en hopen dat hij snel terug zijn geliefkoosde sport zal kunnen beoefenen om de gemiste kans op een top-10 snel recht te zetten.
Proficiat aan onze 3 veldrijders die naar Diksmuide trokken en deze winter gedurende vele crossen ons team op de kaart zullen zetten.

>> Reageer (0)
24-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetteren 24 september

Een schitterende zomerzon en een prachtige organisatie, wat wil je meer als renner om het stalen ros te beklimmen en van jetje te geven? Onze aspiranten hadden de oproep om in grote getale naar Recticel af te zakken goed gehoord want niet minder dan 18 van hen tekenden present, een seizoensrecord. Wetteren was meteen ook de afsluiter van het seizoen in onze provincie en voor zowat de meesten de laatste wegwedstrijd van het jaar. Enkelen die niet in het veld of op de piste rijden zullen de komende weken nog wel een wedstrijd meepikken in Wallonië, de rest sluit dit WE af. Voor de grote groep U15 meteen het einde van hun aspirantenloopbaan. Zij waren met 10 van de 14 aanwezig wat meteen een mooi groepsportret opleverde van deze grote groep vrienden, een leuke bende waar de vriendschap steeds prioriteit nummer 1 is geweest, iets wat volgend jaar bij de nieuwelingen een belangrijk pluspunt zal betekenen.
Bij de jongsten was er een trio van onze club present tussen de 35 vertrekkers. Zoals dikwijls de laatste weken trok Yoran Van Gucht er solo van door en liet de rest bikkelen voor de eerste plaatsen achter hem. Ons trio reed een mooie wedstrijd en slechts eentje moest het peloton laten gaan. Jonathan en Arthur konden mee sprinten en kwamen als 28ste en 30ste over de streep, Jelle werd even later afgeklokt als 34ste.
Bij de U14 opnieuw 35 renners aan de start waaronder een vijftal van de onzen. De clubtrainingen bij ons zijn goed uitgedokterd en leveren resultaat op want zelfs einde seizoen staan ze nog allen fris, meer zelfs ten opzichte van de rest zijn er velen een stuk naar boven opgeschoven. De wedstrijd zelf verliep met schokken, in de lijn naar de streep stond de wind in de rug en werd er stevig gevlamd, aan de andere zijde van het parkoers leek de groep soms in slaap gevallen. Ondanks het stevige tempo van gem. 35 km/h moest geen enkele van onze leden het peloton laten rijden. Ondanks enkele aanvalspogingen kwam het finaal tot een massasprint en dan hebben wij enkele goede ijzers om in het vuur te houden. Zowel Artuur als Milan toonden hun snelle benen maar moesten opnieuw de duimen leggen voor de stevige dijen en kuiten van de provinciale kampioen, maar met een tweede en derde plaats sierden wij wel het podium. Timon weerde zich ook sterk en veroverde zo de 12de plaats, Arno en Jonas kwamen in elkaars vaarwater binnen op respectievelijk de 26ste en 27ste plaats.
Bij de U15 tekenden 47 renners het startblad en wij leverden er daar maar liefst 10 van, dat is meer dan een vijfde van het peloton. Ook hier een tempo dat op en af ging in functie van de windrichting. Onze renners waren steeds present, de meesten vooraan in het peloton. Zij tekenden ook voor verscheidene aanvalspogingen, Tjebbe was de eerste om een stok in het hoenderhok te gooien, maar ook Jordy en Jonas deden mooie pogingen om het peloton te verschalken. Isaak en Gilles waren evenmin uit de eerste gelederen weg te slaan. Katrijn stak zich mooi weg in het peloton om krachten te sparen voor een eventuele spurt met de dochter van de organisator terwijl ook Jelle, Senne, Sandrino en Thibault het tempo konden volgen, dit konden de toeschouwers enkel vaststellen door te observeren dat er bij de gelosten niemand in onze kleuren reed want 10 renners identificeren in groep die aan hoge snelheid voorbij raast is onbegonnen werk. Een waar huzarenstukje en dit op het einde van het seizoen, slechts in de voorlaatste ronde moest Thibault een gaatje laten, de 9 anderen bleven mooi aan boord. Door mechanische pech van haar laatste concurrente was Katrijn enkele ronden voor het einde zeker van de zege en nam geen verdere risico’s in de slotronden om zich in de spits te positioneren. Dat deden anderen wel met een prachtresultaat tot gevolg. In de te verwachten massasprint streden onze renners vol mee. Niet minder dan 4 reden top-10 met Tjebbe op kop als 6de, Gilles er direct achter op 7, dan Jordy op 8 en Joans op 10. Wat verder werd Isaak 18de met in zijn wiel Katrijn op 19, nog iets verder het trio Senne, Jelle en Sandrino naast elkaar op de plaatsen 30, 31 en 32 terwijl Thibault zich nog mooi naar de 38ste plaats knokte.

Wij kunnen terecht fier terugblikken op een collectief sterke prestatie van onze aspiranten. Heel het jaar reden zij goed, vandaag waren zij super. Hartelijk dank en dikke proficiat aan de 18 renners die deze prestatie hebben neergezet.








>> Reageer (0)
21-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdkalender aspiranten
Hieronder een overzicht van de resterende wedstrijden voor aspiranten in de verschillende Vlaamse provincies en bij FCWB.
Let op: vanaf 15 augustus kan de wedstrijd voor U15 opgetrokken worden wat betreft afstand tot maximaal 50km. Best op voorhand na te gaan op site van de Wielerbond. Op enkele wedstrijden na zijn de afstanden nu reeds kenbaar tot einde seizoen. Volgende wedstrijden staan nu al aangekondigd met een afstand van 45 tot 50 km voor de U15: Beernem (28/8), Wortegem en Deerlijk (11/9) en Wielsbeke (25/9).
De wedstrijd op 2/10 in Bury is traditioneel in een gezellige sfeer en op een licht hellende omloop.
Voor wie tijdrijden wil oefenen: de wedstrijd van 9/10 in Perwez (Waals Brabant) is in twee delen: in de voormiddag ene tijdrit en in de namiddag een wegrit. Deelname aan tijdrit niet verplicht om aan de wegrit te mogen deelnemen. Heuvelend parkoers en aankomst nogal sterk bergop.




>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegtraining op woensdag
datum vertrek
startuur
12-jarigen + miniemen
startuur
13-14-jarigen
begeleider 1 begeleider 2






wo 13 jul 2016 Oosterzele 14u30 16u Carl Ivan
wo 20 jul 2016 Erpe-Mere 14u30 16u Jonas Ivan
wo 27 jul 2016 Melle 14u30 16u Bert Ivan
wo 3 aug 2016 Oosterzele 14u30 16u Carl Ivan
wo 10 aug 2016 Erpe-Mere 14u30 16u Jonas Ivan
wo 17 aug 2016 Melle 14u30 16u Bert Ivan
wo 24 aug 2016 Oosterzele 14u30 16u Carl Ivan
wo 31 aug 2016 Erpe-Mere 14u30 16u Jonas Ivan
wo 7 sep 2016 Melle 14u30 16u Bert Ivan
wo 14 sep 2016 Oosterzele 14u30 16u Carl Ivan
wo 21 sep 2016 Erpe-Mere 14u30 16u Jonas Ivan
wo 28 sep 2016 Melle 14u30 16u Bert Ivan
wo 5 okt 2016 Oosterzele 14u30 16u Carl Ivan

Erpe-Mere: Sporthal Steenberg
Melle:  Sporthal Kouterslag
Oosterzele: Sporthal De Kluize

>> Reageer (0)
18-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bottelare 18 september

Dit week-end waren er 3 wedstrijden voor aspiranten, allemaal op zondag. De “kermiskoers” in Bottelare is sinds jaren een eindeseizoensklassieker bij de aspiranten met een vrij mooi parkoers en vooral een stevige organisatie en mooi prijzenpakket. Gevolg veel volk zakt af naar deze wedstrijd. Twee jaar terug was er zelfs een ontdubbeling nodig in elke categorie. Zover kwam het dit jaar niet, maar met een totaal van 106 deelnemers mag men toch tevreden zijn, zeker gezien het veldritseizoen reeds is gestart en er een aantal renners U15 reeds zijn overgestapt naar het veld bij de nieuwelingen. Van ons team zakten liefst 14 renners af naar de St Anna-parochie, het hadden er meer kunnen zijn, maar enkelen sukkelden met een vroege verkoudheid.
Bij de U13 meldden zich 32 renners aan de start met daarbij Xiebe en Jonathan. Al in de 2de ronde trok de Belgisch kampioen van de jongens ervandoor met zijn ploeggenote, eveneens met de tricolore trui. Deze twee bleken te strek voor de rest ondanks de vele inspanningen van o.a. ook Xiebe en Jonathan. Zij moesten later hun inspanningen bekopen en konden het hoge tempo van het peloton net niet blijven volgen. In de achtervolgende groep toonden zij zich  wel in de spurt op hun best, Xiebe won deze eresprint voor Jonathan en zo haalden ze resp. de 26ste en 27ste plaats.
Bij de U14 maar liefst 5 van onze renners tussen de 30 starters. Dat is zowat de ganse groep U14 en in elk geval al diegenen die dit jaar meekoersten. Alle vijf staan ze in de uitslag mooi in het peloton. Milan sprintte zich naar de zoveelste podiumplaats van het seizoen, hij werd mooi tweede en ook Artuur hees zich in de top-10 met een 7de plaats. Jonas en Timon kwamen in elkaars zog binnen op de 13de en 14de plaats terwijl Arno als 25ste werd genoteerd.
Bij de U15 liefst 44 renners aan de start. Zoals het dit jaar bijna steeds het geval was stond er een ruime vertegenwoordiging van VD Hauwe CT in deze groep, niet minder dan 7 stuks en dan waren er nog 3 afwezig door ziekte. Dat is dus de helft van ons U15-team. Thibault, Jelle, Jordy, Sandrino, Sander, Gilles en Jonas wilden er nog eens het beste van maken in één van hun laatste aspirantenwedstrijden.
14 ronden moesten afgewerkt worden. Zoals dikwijls in deze leeftijdscategorie was er een vliegende start maar niemand raakte weg en dus werd de hele wedstrijd afgelegd met het voltallige peloton. Onze renners lieten zich zoals vorige week regelmatig vooraan zien. Daarbij ook nu weer Gilles die helaas half wedstrijd zijn zadel voelde zakken en dus in een niet alleen naar een minder comfortabele zitpositie maar ook wat achteruit in het peloton zakte. Jordy en Jonas hadden zoals meestal het geval was dit seizoen een vaste stek vooraan gevonden en zaten zo perfect om mee te sprinten. Ze behaalden beiden opnieuw een mooie plaats in de top-10 met Jonas op 8 en Jordy op 9. Even later kwam pechvogel Gilles als 32ste binnen met in zijn zog Sandrino op 34, Sander op 36, Thibault op 39 en Jelle op 40. Allen hebben ze zich de ganse wedstrijd in het peloton kunnen houden en dat hadden de 3 zieken zonder twijfel ook gedaan. Wij mogen dus besluiten dat onze U15 dit jaar een sterk jaar achter de rug hebben waarin ze mooie progressie hebben geboekt, ze zijn allen klaar om volgend jaar als nieuweling een nieuw hoofdstuk te starten. 
Foto’s van deze wedstrijd zoals steeds op de galerij.

Volgende week laatste Oost-Vlaamse wedstrijd in Wetteren. Hopelijk zoals vorig jaar met het voltallige team. Boodschap aan de zieken: verzorg jullie deze week zodat we zaterdag een prachtfoto kunnen nemen van het voltallige team als afsluiter van het seizoen en voor de U15 ook van het “aspirant “ zijn.


>> Reageer (0)
12-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 11 september

Wortegem
In Wortegem krijgen de aspiranten traditioneel een zwaar parkoers voor de wielen geschoven met een hoogteverschil van 35m over de totale lengte van 3km.
Bij de 15 starters bij de U13 is Jonathan onze enige vertegenwoordiger. Op zo’n parkoers valt de groep traditioneel uit elkaar. Jonathan nestelt zich in een derde groepje en wint daarvan de sprint voor de 11de plaats, net geen top-10.
Bij de U14 25 renners aan de start met daarbij Jonas als enige van onze club. Er wordt stevig gereden en aantal renners kan het tempo niet volgen, maar Jonas weet zich de volledige wedstrijd in de kop van de wedstrijd te handhaven. Uiteindelijk slaagde er één renner in om met een heel kleine voorsprong als eerste over de eindstreep te bollen. Op enkele seconden na de winnaar kwamen de renners bijna één na één en zwaar vermoeid over de eindstreep. Jonas werd mooi 8e, een uitslag waarop hij terecht fier mag zijn.
Bij de U15 merken wij onder de 37 deelnemers Sander en Sandrino. Ook hier wordt de ganse zaak uit elkaar gereden, Sander weet tenslotte de 28ste plaats te bemachtigen en Sandrino komt als 32ste binnen.

Deerlijk
Ook in het Westvlaamse Deerlijk staat een trio van onze renstal aan de start.
Bij de U14 weet Artuur de 11de plaats te bemachtigen op 29 deelnemers
Bij de U15 kleuren Tjebbe en Thibault mee het peloton van 41. Tjebbe weet een mooie 14de plaats te versieren, Thibault wordt als 34set afgeklokt.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ottergem 10 september

Vandaag werd in Ottergem de jaarlijkse wedstrijd voor aspiranten gereden. Prachtig zonnetje en dus heel veel supporters aanwezig. Ottergem heeft een parkoers dat niet van de poes is. De aankomstlijn ligt in een lange straat bergop, daarna kort draaien en een technische afdaling, even draaien en terug de helling van de aankomstlijn. Jaar na jaar wordt er mooi strijd geleverd en dus ook nu weer.
Bij de U13 staat Xiebe als enige van ons team in het peloton van 24 aan de start. De groep valt in stukken uit elkaar en Xiebe komt al 17de over de streep.
Bij de U14 tussen de 33 vertrekkers een trio van de onzen. Een sterke Britse renner trekt er vandoor met een andere durver en het peloton ziet hen niet meer terug, Milan wordt tweede in de pelotonsprint en valt zo net naast het podium. Arno en Timon komen wat later samen binnen op de 23ste en 24ste stek.
Bij de U15 niet minder dan 5 van de onzen tussen de 26 vertrekkers waardoor Van den Hauwe opnieuw bijna 20% van het peloton aanlevert. Maar zij tekenen voor meer dan 20% van het spektakel, de speaker van dienst heeft de aanwezigen de naam van onze sponsor goed in de oren mogen knopen want onze jongens hadden er zin in.
Ondanks het feit dat er 23 ronden waren en dus 23 beklimmingen hield Gilles van bij de aanvang het tempo hoog, iets wat hij later wel moest bekopen en zo in een 2e groep belandde met Senne en Jelle. Maar Gilles lijkt week na week meer klaar om mee te strijden in de kop van de koers.
Al dat beukwerk op zo’n parkoers maakt dat al na een paar ronden het peloton in groepjes uit elkaar valt, in het eerste groepje van 10 renners zaten Jordy en Jonas. Daarna een groepje van 4, gevolgd door een groepje van 7 renners waar Gilles dikwijls het commando voerde gevolgd door Jelle en Senne. Zij draaiden mooi rond maar konden niet naderen op het voorliggende groepje.
Ook Jonas toont zich zeer strijdlustig en probeerde enkele keren weg te raken. Zo ook in de 12de ronde wanneer hij stevig doortrok en Jordy de benen stilhield in 2de positie om hem wat ruimte te geven. De groep kon dit niet echt appreciëren, ze zijn nu eenmaal gewoon dat hij wekelijks de gaten helpt dichten. Jonas kon dit 2 ronden volhouden maar helaas stonden het team van KTC dit niet toe en haalden ze hem terug. Daarop volgde de weerwraak van de renners van KTC die meermaals een aanval op poten zetten maar nu zijn het Jonas en Jordy die de gaten dicht rijden Het was dus wachten tot de laatste ronde. Ze trokken met z’n tienen naar de streep om te spurten voor hun plaats. Jordy en Jonas zaten goed gepositioneerd wat resulteerde in fraaie resultaten. Jordy haalt de langverwachte podiumplaats en Jonas valt helaas net naast het podium viel. Met de plaatsen 3 en 4 mag onze ploeg echter terecht fier zijn.
Gilles, Senne en Jelle maakten het mooie weer in een derde groep. Gilles won hier de sprint kwam zo als 15de over de streep. Senne in zijn zog werd knap 17de en Jelle volgde op een mooie 20ste plaats.
Hele knappe wedstrijd van ons team. Dikke proficiat aan alle jongens. Wordt vervolgd en smaakt naar meer in Bottelare en Wetteren…






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apeldoorn 10 en 11 september

Ter gelegenheid van de heropening van de mooie velodroom in Apeldoorn werd een internationale tweedaagse meeting georganiseerd voor jongeren geboren in 2000, 2001 en 2002.
Katrijn werd geselecteerd voor de Belgische ploeg en trok dus op week-end naar Nederland. De kracht van de Belgische ploeg bleek, gekoppeld aan het tactisch vernuft van de coaches, te sterk voor de verzamelde tegenstand. Op enkele nummers na werd alles gewonnen door de jonge blauwe garde. In liefst 19 van de 26 wedstrijden ging de ruiker voor de winnaar naar het Belgische kamp. Katrijn veroverde er 5 op de 7 nummers waarin ze aantrad hoewel ze moest aantreden tegen meisjes waarvan velen 1 en 2 jaar ouder waren.
Er werd op zaterdag geopend met een ploegenachtervolging. Samen met de 3 andere meisjes reed Katrijn sterk mee en ze kwamen binnen in 4’06,19”. Daar er op de tabellen nog geen BR staat voor dit nummer bij de meisjes-nieuwelingen kan dit hiaat meteen opgevuld worden. Geen enkele andere ploeg treedt aan en dus zijn de bloemen voor dit kwartet.
Meteen na aankomst moeten ze weer de piste op voor een scratch. De buitenlandse tegenstand zit nog fris terwijl de Belgen net heel diep zijn geweest. Katrijn zet enkele aanvallen op maar wordt steeds teruggehaald. In de sprint moet ze het daarom afleggen tegen de rest. Wie onze dame kent weet dat ze dan geprikkeld is en dat heeft de tegenstand geweten in de puntenkoers. Halfwedstrijd, na de tweede sprint trek ze stevig door en is solo aan de haal, in enkele ronden tijd neemt ze een halve ronde voorsprong, de andere Belgische meisjes houden de benen stil en de rest blijkt niet bij machte haar terug te halen. 10 ronden trekt ze solo door en komt met een halve ronde vooruit over de streep als winnares want zij haalde in totaal 13 punten binnen. De andere Belgen zetten tussendoor de buitenlanders op hun nummer en halen zo ook de plaatsten 2, 3 en 4 binnen.
De zondagsessie werd geopend met een individuele achtervolging over 2000m, ook hier zet Katrijn iedereen op achterstand, een tijd van 2’48,32” is goed voor de derde ruiker.
Meteen daarna trad Katrijn ook aan in de teamsprint waar ze ploeg vormde met Gemke De Rocker. Darin haalden ze de derde plaats.
Wat later volgt de afvalling, hier neemt ze het met de 2 jaar oudere Luca De Langhe op tegen de buitenlandse meisjes. Ook nu weer klopt het plannetje bijna perfect. Met hun twee rijden ze een na een de anderen naar huis, maar de laatste buitenlandse weet toch te ontsnappen uit de val die Katrijn en Luca hadden gespannen waardoor de eresprint niet tussen de 2 Belgen gaat maar tussen Katrijn en een Nederlandse. Onze meid is echter geprikkeld door het mislukken van het plan en verrast in de voorlaatste bocht haar tegenstander en pakt opnieuw de bloemen.
Even later opnieuw een scratch. De ploeg spreekt af dat de beste sprintster zich spaart en dat de andere 3 om beurten aanvallen. Wanneer Katrijn halfweg de wedstrijd de 4de aanval afschiet zijn de buitenlandse meisjes door dit spelletje murw en de Belgen houden de benen stil, Katrijn komt met een halve ronde voorsprong over de streep en maakt zo het handvol ruikers compleet. Het plannetje was perfect want de sprinster van dienst wint ook de groepssprint voor de 2de plaats.
Op het programma stond ook een ploegkoers voor meisjes. Katrijn en Luca De Langhe hadden dit aangeleerd tijdens 2 trainingssessies in Gent, maar door een gebrek aan tegenstand werd dit nummer van het programma afgevoerd.
Moe maar dik tevreden kon onze dame met de nationale ploeg terug zuidwaarts trekken.
Op de foto de ploeg met de coaches en de bloemenwinkel die ze veroverden. 






>> Reageer (0)
04-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stekene 4 september

Liefst 15 aspiranten van onze club trokken deze namiddag naar Stekene in het Soete Waasland. Volledig vlak parkoers in een industriegebied, veel bochten maar waarop toch hoge snelheden kunnen gehaald worden. De wind stond scherp, soms in de rug, maar ook ganse stukken op kop. De aangekondigde regen bleef gelukkig uit en zo konden de 3 wedstrijden onder ideale weersomstandigheden worden afgewerkt.
Bij de U13 stonden er 23 vertrekkers klaar met voor ons naast vaste waarde Xiebe de wederoptredende Jonathan. Het peloton draaide al snel de gashendel open en viel uit elkaar. Een tiental renners vormde een peloton, maar zowel voor hen als achter hen viel het allemaal uit elkaar, allen solo of duo, geen enkel trio. Xiebe verloor de aansluiting met de groep en kwam solo binnen als 17de terwijl Jonathan even later de 19de plaats op zijn naam schreef.
Bij de U14 liefst 43 renners aan de start waaronder niet minder dan 5 van onze club, een ongezien weelde. Ook hier viel het peloton in stukken, Arno raakte in een tweede groepje verzeilt terwijl de anderen mooi in het peloton stand hielden. Meer zelfs, toen het peloton naar de streep snelde was Milan als eerste erover, de anderen bleven mooi samen, Timon werd 15de, Arthur 16de en Jonas 17de. Arno sprintte vlot mee in zijn groepje en werd op de 27ste plaats afgeklokt.
Bij de U15 stonden 40 renners aan de start en wij leverden exact 20% daarvan want liefst 8 hadden onze kleuren aan. Het peloton ging er met een loeiende vaart van door en hield het tempo strak, nu en dan zakte het een beetje, maar nooit voor lang. Toen na 12 van de 18 ronden een duo er vandoor muisde ging het er echter plots zeer snel aan toe. Jelle en Thibault losten de rol en toen het in twee brak waren Jordy en Jonas nog vooraan te vinden in de eerste achtervolgende groep terwijl Senne, Gilles en Isaak de hoofdmacht vormden van de tweede groep achtervolgers. Katrijn kon even mee vooraan maar moest toen ook de rol lossen en zakte uit naar deze tweede groep. Met 4 van de 8 vormden ze zo de helft van deze bende. Vooraan waren de 2 vogels gaan vliegen, de achtervolging kwam nooit tot een echt georganiseerde inspanning. Jonas en Jordy wisten dus dat ze met deze groep van 16 renners voor de laatste podiumplaats zouden strijden. Dat haalden ze net niet, maar wel beiden top-10: Jonas werd 7de en Jordy 9de. In de spurt van de derde groep waren onze ploeggenoten te sterk voor de rest, zij maakten er dan maar een eresprintje van onder elkaar. Deze werd gewonnen door Isaak die zo 19de werd, Gilles 20ste, Senne 21ste en Katrijn 22ste, wel nog steeds ruim eerste onder de dames. Thibault bolde wat later binnen als 30ste en Jelle werd als 33ste genoteerd.

Proficiat aan onze 15 dapperen die ondanks natte weersvoorspellingen naar Stekene trokken en daar onze clubkleuren met verve verdedigden.






>> Reageer (0)
29-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 28 augustus

Dit WE waren er geen aspirantenwedstrijden in onze provincie. Met dit goede weer wilden 11 van onze aspiranten toch ergens aan de start komen en weken daarom uit naar de buurprovincies.

Beernem
Het grootste aantal (8) trok naar Beernem, randje West-Vlaanderen.
Bij de U13 waren er daar liefst 35 vertrekkers waaronder Arthur, als enige vertegenwoordiger van onze armada. De renners genoten enerzijds van een mooie zomerzon bij 24°C maar moesten anderzijds rekening houden met een felle wind. Die wind zorgde voor een zenuwachtige wedstrijd: veel snelheid met de wind van achter in de aankomststrook, maar alles viel telkens weer stil op het stuk met wind op kop.
Arthur slaagde erin zich goed in het pak weg te steken en dreef mooi mee in het peloton. In de spurt voor winst kon hij zich niet mengen, maar hij bolde wel mooi als 28ste mee over de streep met de grote groep. Een resultaat waar hij best tevreden mee was.
Bij de U14 dubbel zoveel renners van onze renstal, 2 dus, Jonas en Arno en dit op een totaal van 44 deelnemers. Zij deden zoals steeds hun uiterste best en werden afgeklokt als 24ste (Jonas) en 32ste (Arno).
Bij de U15 noteerden wij niet minder dan 4 clubleden in het peloton van 53. Zij kregen 45km voor de wielen geschoven en dat is toch dadelijk een kwartier extra koers.
Van bij de start hadden ze er duidelijk zin in want het peloton verbrokkelde al in de eerste ronden. Er waren tal van aanvalspogingen, maar die werden allemaal geneutraliseerd mede dankzij Isaak die een superdag had. Tjebbe van zijn kant onderschatte de warmte en nam onvoldoende vocht tot zich, hij verzuurde halfkoers en moest wat later de wedstrijd verlaten hoewel hij toch als 37ste in de uitslag werd ingeschreven. Ook Gilles, Senne en Thibault reden een sterke wedstrijd in deze warmte.
Isaak bleef mooi vooraan en draaide in 10de positie de laatste rechte lijn in, ideaal om een mooie plaats te rijden, maar toen sloeg het noodlot toe. De renner voor hem panikeert en gaat zwaar in de remmen met als gevolg dat ze met een viertal zwaar tegen de grond smakken. Ketting er af, klikpedaal naar de vaantjes en zo ook topresultaat. Hij werd uiteindelijk als 28ste genoteerd. Wat later werd Gilles op plaats 31 geschreven, Senne op 33 en Thibault op 41. Volgens onze bronnen zijn deze plaatsen onder voorbehoud te lezen want heel wat gedubbelde renners zouden met de hoofdmacht over de streep zijn gereden en daar geklasseerd.

St Stevens Woluwe
Twee van onze renners trokken naar de Brusselse rand om hun rennerskunsten te tonen.
Bij de U14 stond Milan in de groep van 18 starters. Hij zou jammer genoeg de finish niet halen door kettingproblemen.
Bij de U15 kon in het peloton van 24 Jordy worden gespot. Het peloton viel uit elkaar en Jordy raakte in een achtervolgend groepje waarvan hij in de spurt 2de werd en zo beslag legde op de 12de plaats.

Mechelen
Timon trok naar Mechelen waar hij bij de U14 startte in een peloton van 23 renners. De kopgroep reed iets te snel voor hem, maar in de eerste achtervolgende groep kon hij zich mooi handhaven en kwam zo uit op een 15de plaats.

Proficiat aan onze renners die onze kleuren mooi verdedigden.


>> Reageer (0)
26-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affligem 25 augustus
Ook in Affligem werd de hitte getrotseerd en op de piste gereden. Aan deze zomermeeting nam van onze club Xiebe Kaes deel.
Xiebe werd bij de U13 in zowel de scratch als de puntenkoers 5de en kwam zo ook in de eindstand op de 5de plaats uit.
Misschien smaakt dit wel naar meer?

>> Reageer (0)


Begeleiding

Hans De Meester
 hans.de.meester@telenet.be
 +32 477 / 372 316

Carl Van de Casteele
 carl.vandecasteele@skynet.be
 +32 491 / 562 700

Jonas Van Hecke
 vanheckejonas@hotmail.com
 +32 496 / 059 158


Contact / Blogmaster
aspiranten@gentsevelosport.be

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs